Gå til innhold

TukkiMukki

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TukkiMukki

  1. Jeg og en vennine har bestilt oss flybilletter til backpacking. Vi skal først 1 måned til Australia også 1.5 måned til sørøst Asia (har bare bestilt fly til Bangkok, og tenker å busse/ta lokale fly rundt forbi.) Vi reiser 3. Februar og mens min vennine får en del penger, tjener jeg inn alt selv og vil derfor leve litt på budsjett.

     

    Hva tenker dere er ett realistisk budsjett? Visum og fly er allerede betalt, med unntak av visum til Vietnam om vi drar dit. Vi tenker å kjøpe bussbillett (ala greyhound om det er det den heter?) i Australia siden flyet vårt til Bangkok går fra Cairns. Vi tenker selvsagt å bo på hostell, og har hørt at man lever godt på 10 000 i måneden i sørøst Asia? Australia er selvsagt en del dyrere, men hvor mye kan jeg regne med her?

     

    Andre tips og triks mottas med takk. :)

  2. Hei. Var nettopp på fest der en fyr, og jeg siterer sa, " jævla neger hva gjør du her? Jeg kan ikke se deg engang!" Jeg begynte automatisk å gråte, i og med at dette var siste dråpen i koppen. Jeg vet at politiet ikke kan gjøre noe spesielt med dette, men jeg lurer på om det går ann å anmelde uansett?

    • Hjerte 1
  3. Men dette lille benet det eventuelt er brudd i, er neppe i ankelen. Tenker det kan være snakk om et ben i forbindelse med en tå. Brudd der blir vanligvis ikke gjort noe med. Brudd i ankelen er en ganske mye større sak.

     

    Men la oss få høre når du har oppklart dette på onsdag.

    Benet er mellom ankelen og vristen, mulig det var litt misledende tittel. Gir beskjed.

  4. Merkelig antagelse. Jeg har brukket et lite bein, som røntgen og ortoped har klarert. Så over papiret nå og det er tydeligvis et bein som er "løst" i en eller annen forstand, så rådet var å gå det på plass også ta kontrollbilder. Ortopeden vet nok hva hun prater om, og rådet hennes ser jo ut til å gå greit. Jeg har nok bare misforstått litt i begynnelsen.

  5. Takk for alle svar! Jeg merker nå (mindre enn en uke etter bruddet) at smertene har avtatt. Dette kan ha noe med å gjøre at jeg har vært i lite aktivitet, og jeg kjenner det om jeg prøver å "gå" med krykkene over lengre strekninger. Har fått ny time hos røntgen og poliklinikken på onsdag, så jeg skal ta opp alle spørsmål jeg har da.  :)

  6. Brakk ankelen for noen år siden på jobb. Falt på glatta og det kom et høyt og tydelig smell. Ble lagt inn på sykehus og lå vel der en ukes tid eller så. De ville operere, men det ville ikke jeg, så det ble ikke gjort. Fikk gips og grundig kurs i hvordan jeg skulle trene opp foten slik at det ikke oppstå videre skade slik at den ble ødelagt for alltid. Det ble opplyst at hvis bruskflatene var en liten millimeter ute av posisjon så kunne dette slite ned brusken i leddet. Det er nå noen år siden og det gikk helt OK slik at foten nå er "god som ny".

     

    Synes imidlertid det er veldig stor forskjell i innholdet i min "sykeshushistorie" og opplysningene over. Det kan vel på den annen side hende at det dreier seg om forskjellige typer brudd. Jeg for min del fikk i alle fall nokså tydelige advarsler mot å gå på foten så lenge som det gjorde vondt.

     

    Håper det ble tatt "bilde" av bruddet. 

     

    Her er noe info. Det ser jo ikke så galt ut det som står her:

    http://nhi.no/pasienthandboka/sykdommer/muskel-skjelett/ankelbrudd-8047.html?page=1

    Ja, her var det nok ganske forskjellig der ditt brudd var mer komplisert. For å presisere så sier hun ikke at jeg skal kaste krykkene med det samme, men prøve å trå forsiktig ned på foten og "gå" med krykkene. Jeg går utifra at bildene ligger på sykehuset, så jeg kan heller ta det opp da når jeg skal til kontroll neste uke. :)

  7. Gå så lenge smerten tillater deg og anbefale paracet for å dempe smerten så du klarer det? Ta en sprøyte morfin å rusle rundt er i samma gate...

     

    Nå skal ikke jeg spekulere mer om det, men jeg hadde aldri i verden stolt på det og det hadde blitt en tur til en annen lege med en gang. Kjipt å få skader hvis det egentlig skulle vært gipset.

    Nei, det var veldig merkelig. Hun var faktisk overlege på sykehuset, så jeg går egentlig utifra at hun vet hva hun snakker om. Men, jeg holder meg til krykker en så lenge, så får jeg se det ann senere. 

  8. Å gå på et brukket ben er vel helt på jordet.Belastningen gjør at det ikke leger skikkelig, i verste fall så vil det gro feil så du får langvarige skader og kanskje må operere for å få det til å bli bra.

     

    Jeg er dog ikke lege, men det høres mystisk ut.

    Ja, jeg syntes at det hørtes ganske spesielt ut. Det kan godt være at hun mente at jeg skal gå så lenge smerten tillater det, men jeg humper meg heller frem med krykker til jeg har blitt litt mer stabil. 

  9. Jeg presterte å falle ned noen trapper i går, og dro rett på legevakten da jeg hørte et "knekk." Det gjorde (og gjør) også veldig vondt, selv da jeg hadde en del alkohol i blodet. Jeg fikk konstantert at det var et brudd, og jeg var innom ortopeden i dag for å finne ut av ting. Hun sa at hun ikke ville gjøre noe (dvs legge på gips, bandasje etc) da hun mente det ikke hadde hensikt, noe hun sikkert har helt rett i. Hun ønsket også at jeg skulle begynne å gå på foten (med krykker) så fort det lot seg gjøre slik at bevegeligheten var ivaretatt. Jeg reagerte på at jeg skal begynne å gå på et brudd som gjør grusomt vondt. (Hun sa at jeg kunne ta paracet for å så forsøke å gå) Samtidig så fikk jeg rett på gratis transport i seks uker, så jeg ser ikke sammenhengen i at hun har tenkt at jeg skal gå? Jeg skal på nytt røntgen neste uke for å se at det gror riktig. 

     

    Kort oppsummert lurer jeg på: 

    - Er det vanlig å skulle prøve å gå så tidlig på et brudd?

    - Er det vanlig å ikke gi gips/bandasjer i det som (jeg tror) er et lite/pent brudd?

    - Noen generelle erfaringer med en brukket ankel? (Hvor lang tid tok det før du var bra igjen, dabbet smertene av osv)

  10. Jeg ante virkelig ikke hvor jeg skulle plassere denne tråden, så det er bare å flytte. :)

     

    Jeg er for tiden på utveksling i USA, og jeg lurer på hvordan reglene med å få tilsendt snus er. Jeg hadde med meg bokser hit, og det var null problem, men jeg begynner å gå tom. Jeg skal få tilsendt litt norsk mat av foreldrene mine, og en venninne tenkte da å legge oppi noen bokser. Hvordan er reglene rundt dette? Er det lov, hva er kvoten, hvordan skal det sendes osv. 

     

  11. Tviler på at de stopper slikt i tollen, men hva som skjer på skolen bør du nok tenke på.. Var selv i NY før jul, og en av mine roommates ble tatt med å rulle weed på et rom, det er dog mer alvorlig og han holdt på å bli kastet ut av landet, men det kan nok få noen konsekvenser med tanke på at du er under 18. Slik de gjorde hos oss var at de hadde muligheten til å sjekke romene for ulovlige ting, noe de gjorde en gang.

    Er egentlig tollen jeg er mest redd for, i og med at jeg tviler sterkt på at EF går gjennom kofferten min uten grunn, og jeg planlegger å være diskre. I verste fall så får jeg spille dum å si at jeg ikke visste at det ikke var lov. Takk for svar! :)

  12. Hei! Jeg reiser om få dager til USA på språkreise i en måned. Greia er at jeg snuser, noe som ikke er tilatt på språkreisen og jeg er ikke helt sikker på reglene med USA, toll osv. Jeg hadde tenkt å legge et par ruller inni undertøyet mitt i kofferten, kommer dette til å gå fint? Eller blir det problemer hvis det skanner og finner noen rare bokser? Hva kan skje i såfall?

    Jeg er under 18, og det er derfor jeg stresser litt med dette.

  13. Jeg lurer enkelt å greit på når du mener at det er akseptabelt å drikke alkohol?

     

    Det er ingen hemmelighet at barn og unge under 18 år drikker, inkludert meg selv. Mener du at det er greit å få drikke av foreldrene? For meg er dette utrolig rart og fjernt. Tror at hvis foreldrene mine hadde spurt om de skulle kjøpe alkohol hadde jeg blitt svært ubekvem, selv om eldre kompiser og venniner gjør det.

  14. Hei! Er det noen som vet om et speilreflekskamera som filmer bra (helst i HD) og som er Canon? For tiden har jeg canon 1100D, som har vært greit nok med et brukbart objektiv, men gud så dårlig det filmer. Autofokusering tror jeg ikke det er engang, og det blir ikke særlig mye å skrøyde av som resultat.

     

    Så nå som jeg har tenkt mer på å lage filmer, noen anbefalinger? (Med pris.)

    Houvedsakelig har jeg tenkt å lage youtubevideoer om det hadde noe å si. Tror dere at det kan være nødvendig med studiolys forresten? Jeg er oftest mest kreativ på kveldstid, og ittilegg når jeg er kommet hjem så er det naturlige lyset forsvunnet. Så har dere noen forslag som gjerne ikke koster 15 000 kr?

  15. Jeg synes hjemmefest hos meg når vi er toppen 20 stykker er skummelt. Aldri godt å vite hva som skjer. Vi burna med moped i stua, noe som ikke ble vakkert. Når vi har vorspiel eller fest hos meg så har jeg satt en maksgrense på 20 stykker.

     

    Hvor mange er det snakk om som skal komme?

    Det blir nok uansett ikke mer en 20-25 stykker.

  16. Du blir 16 år og skal feste med alkohol? Pluss at det kommer 18 åringer? Høres ut som en bra plan!

     

    Jeg har festet såpass mye at jeg vet hvor lite som skal til før en hjemmefest eller lokalefest går over til Project X...... De som er der(spesielt jenter) kommer bort til deg og spør deg "kan to av våres beste venninner også få komme?" og plutselig er det 5 stykker som kommer. Også kommer det 5 andre. Og 3 til.

     

    Jeg var på en fest der jeg kjente en, som kjente en, som hadde ei kusine som var der med noen som var venner til hun som hadde festen. Hun ble 16 år den kvelden. Flatskjermen ble knust, bilen ble ripet opp, masse søl og tull overalt. Noen folk kommer dit bare for å kødde og ødelegge. Jeg fikk sjokk hvor mye folk kødda og ødela ting mens henne var stup dritings og spøy og grein. Jeg var edru fordi jeg kjørte selv den kvelden, så jeg ringte politiet etter jeg hadde dratt.

     

    Mitt råd, vent til du er 18 år eller ha en liten fest med gode venner. Veldig kjipt om det blir problemer med noen som er der og de er mindreårige+drukket alkohol. Da kan du sitte bra i saksa.

     

    For å svare på hvor mye det koster å leie lokale; noen jenter i klassen arrangerte fest og de tok 150 kr i betaling til alle som kom(maks 100 tillate personer i lokalet). Selv med 150kr*100 så gikk dem endel i underskudd.

    Ser poenget ditt veldig godt, men disse 18åringene har jeg kjent hele livet og de er alle utrolige gode venner av meg. Har heller ikke tenkt å ha noe åpent hus, så det blir ikke noe "kan jeg ikke bare plis ha med meg ditt og datt". Pleier som regel å ha grei kontroll når jeg drikker og, så det går nok greit. :)

  17. Hei! Jeg blir 16 år om to måneder, og har derfor tenkt å ha en stor bursdagsfest dette året. Jeg har derfor et par spørsmål jeg håpet å få svar på. Jeg tenker å invitere både gutter og jenter i alderen 15/16-18 og jeg er litt usikker på hvor mange vi blir. Jeg har tenkt litt på å leie lokalet i og med at jeg ikke har så gode erfaringer med å ha fest hjemme. Vet noen ca hvor mye et middels stort lokale vil koste og leie?

     

    Det kommer til å bli alkohol der da mange av vennene mine har blitt 18 til da, og at jeg rett og slett synes at det blir mer gøy. (Ikke at man ikke kan ha det gøy uten alkohol, men det "løsner" litt opp i stemningen.) Burde jeg si ifra om dette til foreldrene mine? De vet jo at jeg henger med 96'ere, så det kommer nok ikke som et sjokk, selv om de ikke tror at jeg drikker. Jeg er veldig ansvarlig og foreldrene mine stoler utrolig mye på meg. Ville du ha latt en 16-åring leie lokalet til fest når du vet at det blir alkohol? Jeg er villig til å la dem komme og gå for å sjekke at alt er fint, men jeg ser helst at de ikke henger over meg hele tiden. Kan jo eventuelt ha fest nede, men tror det blir mer "stress" for dem med en haug av høylytte ungdommer.

  18. På bussen for rundt 30 minutter siden låste iPhonen min seg. Viser ikke lade appel tegn, og hadde forsåvidt ikke lite strøm. Tviler på at telefonen var utsatt for ekstrem varme eller kulde, da den var i vesken min. Når jeg kom jeg prøvde jeg naturligvis å få den på, noe som ikke skjer Stakkaren reagerer ikke i det hele tatt uansett hvor jeg presser og klemmer. Har ladet den litt, men leste at man ikke burde gjøre det, så sluttet med det.

     

    Er det noen som har peiling på hva som har skjedd, eller hvordan jeg kan få den på igjen?

  19. Hei! Jeg har et spørsmål jeg har lurt på en stund. Først må jeg bare si at all hjelp tas i mot med takk, og ikke noe snerpete svar om hvor naiv jeg er. Jeg tror at jeg har talentet og arbeidsviljen som kreves, og viss ikke jeg tror på meg selv, hvem skal da?

     

    For å si det rett ut, jeg har ikke gjitt opp barndoms drømmen om å bli "superstjerne". For å ta den seriøse tonen, så vil jeg bli kjent. Og da mener jeg ikke Tone Damli (Selv om jeg digger henne) men mer sånn internasjonalt kjent.. Ja, jeg er fullt klar over hvor naivt det er å tro noe sånt osv.

     

    Men hvor er det man skal sende inn for å vise hva man kan? Vil gjerne satse internasjonalt, men ikke helt Universial Studios, hehe. Føler at med demoer trenger man originale sanger, noe jeg ikke har kapasitet til for øyeblikket. Vet jo selvføgelig om youtube, men hvor stor blir man egentlig der? Føler at type Xfactor o.l kanskje mer ødelegger noen artister, en de hjelper dem? Finnes det ingen steder der man sender inn noen coveret, og får høre om man er bra nok? Isåfall, let me know.

     

    Må bare nevne at jeg er under 18, så jeg har god tid. :)

×
×
  • Opprett ny...