Gå til innhold

Einride

Medlemmer
  • Innlegg

    906
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Einride

  1. 26 minutes ago, Abel46 said:

    Register i Excel ark?

    Har man virkelig ikke hørt om databaser?

    Jo da, men deler av prosessen med innlasting av data brukte tydeligvis XLS-formatet:

    Quote

    And it appears that Public Health England (PHE) was to blame, rather than a third-party contractor.

    The issue was caused by the way the agency brought together logs produced by commercial firms paid to analyse swab tests of the public, to discover who has the virus.

    They filed their results in the form of text-based lists - known as CSV files - without issue.

    PHE had set up an automatic process to pull this data together into Excel templates so that it could then be uploaded to a central system and made available to the NHS Test and Trace team, as well as other government computer dashboards.

    The problem is that PHE's own developers picked an old file format to do this - known as XLS.

    As a consequence, each template could handle only about 65,000 rows of data rather than the one million-plus rows that Excel is actually capable of.

    And since each test result created several rows of data, in practice it meant that each template was limited to about 1,400 cases.

    Så ja, Excel (eller i alle fall XLS-formatet) vart brukt, men ikkje direkte som "database" eller register slik mange artiklar velger å framstille det på.

  2. Helt utrolig at de har kuppa navnet "Sailfish" og forurenser alt av søk etter Jollas operativsystem med samme navn.

     

    All den tid desse fiskenamna berre er kodenavn (som f.eks "Grouper" som er kodenamnet til første Nexus 7) trur eg det har særdeles lite å seie for Sailfish OS (som er det faktiske namnet på operativsystemet).

     

    Er dårleg gjort av Jolla å kuppe namnet til fisken, spør du meg...  :tease:

  3. Set at Multicom har 32GB på lager.

     

     

     

    De har vel "grå importert" den fra Usa. I praksis tror jeg ikke det har så mye og si, siden du kjøper den gjennom de. Da har du de samme norske forbrukerkjøpsrettighene. (I forhold til hvis du hadde kjøpt den fra USA selv)

     

     

    Eit potensielt problem med USA-utgåva er at den ikkje støttar norske LTE-band/-frekvensar, du vil kun få Turbo-3G. Ser Multicom oppgir dette på produktsida også. Men så lenge ein er klar over det, burde det ikkje vere noko problem å kjøpe ein USA-modell.

     

    USA-modell (LG-D820): LTE-band 1/2/4/5/17/19/25/26/41

    Worldwide-modell (LG-D821): LTE-band 1/3/5/7/8/20

    (Kjelde: http://www.anandtech.com/show/7517/google-nexus-5-review/7)

     

    Band 3 og 7 (1800 og 2600 MHz) er det som er benytta i Noreg for LTE no. I løpet av 2014 blir vel også band 20 (800 MHz) aktivert sidan både Telenor og Netcom har fått tildelt frekvensar i det området.

    • Liker 1
  4. Eg fekk ein promo-kode i dag, og fant då ut at dei ville ha 129 kr/mnd dersom ein ikkje gjekk for 79 kr/mnd med 12 mnd bindingstid. For utan å vere 50 kr dyrare enn Netflix har dei også 3 mnd oppsigelsestid. Strike 1.

     

    Dei har også berre surround-lyd tilgjengelig for Samsung Smart-TVar. Dette er heilt sikkert midlertidig, men det hjelper jo ikkje meg. Strike 2.

     

    Det verserer rykter om at HBO Nordic appen i Play Store ikkje fungerar dersom du har roota telefon/tablet. Strike 3. (Eg følte ikkje for å binde meg for minimum tre månadar for å bekrefte dette, så det kan sjølvsagt vere okseskit. To strikes er uansett nok for å vere ute i dette tilfellet.)

     

    Netflix har langt i frå ei perfekt løysing og utval, men der kan eg i det minste seie opp tenesta kor tid som helst, akkurat som med Spotify. Android-klienten er framleis småtreig, men avspelinga fungerar i alle fall heilt fint med roota tablet.

     

    Du kan tvinge høyere kvalitet i netflix med ctrl+alt+shift+s, den kan hende det er noe lignende i hbo nordic. Er det noe sted man kan se alt hbo nordic har å tilby uten å kjøpe en måned? Og skulle ikke samsung -tv ku kjøpere få en promo kode? Kjøpte en TV for ca 2 måneder siden, er det for lenge siden, for jeg har ikke sett noe til en kode.

     

    Eg valgte å klikke "Cancel" under registreringa når eg såg prisane og vilkåra, men er allikevel registrert med konto der. Eg kunne då logge inn og få lista opp seriar og filmar dei har tilgjengeleg. Serieutvalet er som forventa bra. Filmutvalet er, med eit par svært sjeldne tilfelle, latterleg dårleg. Back to the Future-trilogien, Happy Gilmore og eit par andre filmar var einaste som var i nærheten av å vere interessante.

     

    Dere bør få med at man kun kan ha en stream pr konto. Kommer opp en stor stygg melding om man kjører fra to eller flere enheter samtidig. De begrenser også hvor mange aspplikasjoner man kan ha tilknyttet kontoen.. Sterkt amputert tjeneste i forhold til netflix.

    At dei begrensar det til ein aktiv brukar per abonnement er jo ikkje så overraskande. Spotify gjer jo det same. Netflix har eg faktisk ikkje testa, men gjekk ut i frå at det var same begrensninga der?

    At dei derimot begrensar det til 5 aktiverte applikasjonar/einingar er derimot heilt idiotisk grunna ovannemnde begrensning.

  5. Hell March 2 er sjef, men eg foretrekker faktisk Hell March frå Red Alert 1.

    http://www.youtube.com/watch?v=9QyQ9PsOj6A

     

    Elles synst eg Jets N Guns bør nemnast. Themet til det spelet er heilt fantastisk! Noko anna ville jo vore overraskande med tanke på at det er Machinae Supremacy som står bak soundtracket til det spelet.

    http://www.youtube.com/watch?v=hkRL9xB6DoM

     

    Heile soundtracket kan lastast ned gratis frå heimesidene til bandet: http://machinaesupre.../downloads/#jng

     

    Last like godt ned alt som er tilgjengelig der når du er i gang :)

     

    Eg vil også nevne soundtracket til Flower. Eit fantastisk spel med eit soundtrack som verkeleg passar stemninga i spelet til ei kvar tid.

    http://www.youtube.com/watch?v=4n-UpQJ6gRI&list=PL88FC7142D1CB66D0&index=3

    • Liker 1
  6. Vurderte ein Kindle PW når eg var i USA tidlegare i år, men den vart utsolgt på lanseringsdato og først forventa inn omlag tre veker seinare :p Dei sliter vel fortsatt med å levere nok. Eg prøvde også ein Nook Glowlight, men synst sjølve lysfunksjonen var litt så som så. Litt ujamnt lys, men sikkert kjekt å ha i blant.

     

    Har no ein Kindle 4 eg kjøpte tidlegare i år når eg var i USA. 79 USD (no kostar den 69), kanskje tidenes beste investering. Fantastisk god å lese på og har hardware-knappar for å bla på begge sider. Det å kunne ta med ein haug med bøker når ein er ute å reiser, utan å ha kofferten og sekken full er ein stor fordel. At ein ikkje trenger å bekymre seg over batteritida er også veldig, veldig hendig.

     

    Eg satt ute i 44-ish grader og steikande sol i Phoenix i sommar og las utan problemer. Den blei jævelsk varm i sola, men fungerte fint, og skjermen var fullt leseleg. Det er det lite, anna enn vanlege bøker, som klarer :green:

     

    I tillegg til bøker kjøpt på Amazon bruker eg Calibre til å holde orden på tredjepartsbøker (mao, ikkje kjøpt via Amazon). Det fungerar veldig bra.

  7. Har norske prisar på 3G-utgåva vore nevnt nokon stad så langt? Har ein stygg mistanke om at prisen blir nærmare 1000 kr dyrare enn 32 GB Wifi-utgåva, enn dei 600 kr prisforskjellen er i USA.

     

    Jo, ein kan sjølvsagt bruke tethering på telefonen dersom ein må ha nettilgang på farten, men innebygd 3G gjer ting veldig mykje enklare og meir praktisk. Eg vil ha ein Nexus 7 for å kunne ta med meg stort sett overalt, då er det veldig greit å ikkje vere avheng av wifi og ikkje minst (nok) batteri på telefonen i tillegg.

     

    Det store spørsmålet er vel om eg har tålmodighet til å vente på 3G-utgåva... :)

  8. Det mest irriterande opplegget med Xbox er at du betalar dobbelt opp. Mange av tenestene er kun tilgjengelege for dei med Xbox Live Gold, som ein altså må betale for. I tillegg må du då også betale for enkelte av tenestene i tillegg til det.

     

    Netflix til dømes: Kun tilgjengeleg for XBL Gold (så vidt eg veit). Ja, eg veit at det er tilgjengeleg på andre plattformer også, men det er ikkje poenget mitt.

  9. Har hatt dette eit par veker no, og kan konkludere med følgjande:

     

    Spelet som eit spel er til tider irriterande. I motsetnad til mr Furevik synst ikkje eg at den dynamiske vanskegrada fungerar spesielt bra. Eg føler heller at eg aldri heilt får mestra eit parti før dei hiver inn stadig nye ting. Normalt ikkje eit problem om eg hadde visst kva dei legger til. Plutseleg kjem det eit grep eller ein teknikk ein ikkje kjenner til. Då klurer ein det til og er plutselig tilbake på eit lavare nivå igjen. Ikkje ei ideel løysing i mine auge.

     

    I karrieremodus får du velje "Rehearse" på låtane du skal spele på kvar event, men denne øvelsen er berre ein enkel gjennomspeling av songen. Du blir berre kasta inn i den, veit ingenting om kva grep, teknikkar og anna som blir brukt. Går du derimot gjennom hovudmenyen og finner songen der kan du som nevnt repetere parti, sjekke kva akkordar som blir brukt, teknikkar og så vidare. Dette burde vore betre integrert i karriere-modusen spør du meg.

     

    Spelet foreslår også andre ting du kan gjere før ein event, men det består stort sett av å prøve ut nye mini-spel som blir låst opp. Spela i seg sjølv er greie nok (Scale Runner er også min favoritt), men dei hjelper i alle fall meg fint lite for å komme gjennom songane på ein event. Her burde spelet heller foreslått parti av songen du sleit med, akkordar du kanskje ikkje kjenner til (eg kan lese tablatur, og med unntak av nokre veldig, veldig få grep og akkordar kan eg ikkje namnet på dei). Her har dei definitivt eit forbetringspotensiale.

     

    Når det er sagt: spelet har potensiale, utan tvil! Og med analoge lydkablar er etterslepet faktisk ganske så overkommeleg. Låtutvalet er litt skralt i forhold til Rockband og Guitar Hero, men ikkje så aller verst heller.

     

    Dessutan er det uforskamma morosamt å endeleg få til ein song med litt driv over seg!

  10. Har hatt dette ei vekes tid no som pre-release på Steam (var backer på Kickstarter), og spelet er absolutt underhaldande. Soundtracket er også meget bra.

     

    Eit lite minus for min del er muligheten for å save/load anna enn at ein kan velge "Save and quit" i enkelte situasjonar. Det er jo gjort med vilje fordi spelet er meint å vere for korte "sessions", men av og til er dei ikkje korte nok fordi andre ting dukkar opp.

     

    TL;DR: vel verdt $10!

  11. Har også lest at å sette "dirty regions" til "3" i advancedsettings.xml skal ta ned idle cpu usage til rundt 15%, får ikke testet dette p.t. da jeg ikke får mountet minnekortet i virtualbox for å modifisere settingene.

     

    Når du ikkje bringebærpaien via SSH? Køyrer raspbian akkurat no for å teste litt, men meiner å hugse at OpenELEC hadde SSH aktivert som standard?

     

    Sleit også med Virtualbox og minnekortlesar, så eg gjorde det enkelt og laga til ein liten USB-stick med Parted Magic på. Perfekt til slike ting. Andre Linux distros kan sjølvsagt også brukast.

     

    Det enklaste er å bruke Unetbootin for å lage til usb-pennen, eventuelt skriv ISO-fila direkte med flashnul.

     

    Flashnul kan forøvrig også brukast til å skrive image-filer direkte til minnekortet frå Windows for dei av oss som ikkje har fysisk Linux-boks ståande med minnekortlesar. Eit greit alternativ til dd :-)

  12. Ang. det med "luftbobler". Hvis du trykker ganske hardt på skjermen, ser du noe som kan ligne på luftbobler - dvs. små endringer på bildet. Men da må du trykke hardere enn det i hvert fall jeg pleier å trykke på en kapasitiv skjerm, som jo reagerer kjapt og greit selv med veldig lett berøring. Byggekvaliteten ellers virker ganske god. Men som nevnt i testen virker baksiden litt ømfintlig for ytre påvirkninger, så jeg ville spandert på meg et mykt etui eller noe til å oppbevare den i når den skal fraktes rundt.

     

    Takk for svar. Forøvrig står det fortsatt at display er 1920x1080 i testen. Infinity har eit 1920x1200-display, altså 16:10-format.

  13. Ser at de skriver om at den fort ser "slitt" ut, men kva med byggekvaliteten elles? "Flex" i displayet? Knirking? Engadget klaga på "luftbobler" dersom du presser på/rundt displayet. Såg de noko til det?

     

    Fungerer USB til RS323 adapter på denne?

    I så fall så skal jeg ha meg en. :)

     

    Spørs om kernel er kompilert med drivere for dette. Du kan jo sjekke Prime-forumet på XDA Devs. Dersom Prime har støtte for dette, har mest sannsynlig Infinity også det. Men forhåpentligvis får ein uansett mulighet for å kjøre custom kernels og ROM på den, og då bør det jo vere mulighet for å kompilere kernel med støtte for USB-adaptere for både RS232, Ethernet, 3G, etc :)

     

    Edit: Forøvrig heilt ubrukeleg av Asus å enda ikkje ha ein konkret dato der produktet er tilgjengelig her på berget. Men er vel også som forventa frå den kanten, det er jo nærmast blitt tradisjon for Transformer-produkta...

  14. Byrjar vel så smått å innsjå at Blizzard no stort sett berre finst som namnet i Activision Blizzard. Å gå for ei så håplaus always-on DRM utan mulighet for offline-modus er rett og slett heilt ubrukeleg. RMAH er enda eit teikn på at det er Activision som har styringa no, ikkje Blizzard.

     

    Det er ikkje reint få timar eg har spelt Diablo 2 offline, gjerne på fly eller reise generelt der tilgang til Internett har vore vanskeleg eller ikkje tilgjengeleg i heile tatt. Torchlight overtok den rolla etterkvart, sjølv om spelet vart kjøpt gjennom Steam. Offline-modus der er tungvint, men det eksisterar i alle fall.

     

    At desse serverproblema sidan lansering også gjer at eg blir kopla frå midt i spelet, mistar items/progress og må gjere ting om igjen hjelper heller ikkje på. Det er vel og merke om eg får logga på i heile tatt. Error 37, we meet again...

    • Liker 2
  15. Ein premium kniv! Fire gongar skarpare, laga i Unobtainium med Hello Kitty-logo på bladet. I can't wait!

     

    Frå spøk til revolver: Dei kan jo umulig gi spelarane tilgang til noko anna enn våpen og utstyr som _ser_ annleis ut. Å gi dei med premium tilgang til overlegne våpen vil jo ikkje bli spesielt populært. Då kan dei like godt gå over til F2P...

     

    Farg meg uinteressert fram til dei kan fortelje meg at Premium også gir tilgang til framtidige map packs eller liknande.

  16. Å stikk ein tur eller tre innom Fry's har vel nesten blitt tradisjon når eg er her borte :-)

     

    I tillegg bygger dei alle tilnærma heilt likt så vidt eg veit. Så har du vore i ein Fry's, finner du fram i neste også. Forøvrig eit "fenomen" ein finner i andre kjeder her borte. Veldig hendig.

     

    Fry's har også ein del elektronikk- og elektroartikler til DIY, alt i frå småskruar til oscilloskop til kabler. Også veldig hendig når ein er på jobbreise og har gløymt eit eller anna :)

     

    Radioshack blir det færre og færre av, og dei har dårlegare og dårlegare utvalg virkar det som. Trur dei merkar konkurransen frå nettbutikkar betraktelig meir enn "gigantbutikkane" her borte.

  17. Og du står registrert i Folkeregisteret med adresse i den boligen?

     

    Primærboligar har ein likningsverdi på maks 30% av normal marknadsverdi, sekundærbolig har opp til 60% av marknadsverdien. Det kan gi utslag dersom du har lite gjeld i forhold til verdien på boligen (mao, formue i form av eiendom/bolig).

  18. Et viktig poeng når det gjelder kostnad ved å legge fiber, men som jeg ikke ser er nevnt her er kravet de ulike kommunene stiller til leggingen av fiber.

     

    I realiteten trenger vel ikke fiber å ligge noe særlig mer enn noen cm ned i bakken (10cm?). Det er jo en kabel som ikke er veldig følsom, ikke er farlig osv. Men, det velger mange kommuner å drite i og krever at den må legges minimum en halv meter ned i bakken. I praksis fører dette til at hele veien å asfalteres på nytt etter at kabelen er lagt ned, og kostnaden går nødvendigvis i taket. Alternativt har jeg sett det eksisterer "kabellegge veimaskin" som som skjærer en liten slisse i asfalten, legger ned kabel og tetter igjen slissen med gummi. Denne legger jo fiber til en radikalt annen kostnad og hastighet enn omfattende gravearbeid som gjerne koster 5-10K/pr meter.

     

    Det har vel blitt spekulert i om dette er en måte å få ny og oppgradert vei på ved å skjule kostnaden som "bredbåndsutbygging". Det er vel noe statlige tilskudd inne i bildet her som gjør at man da kan delvis få ny vei "på kjøpet". Ulempen er selvsagt at har du først satt slike krav er det ikke kommersielt interessant å legge fiber til områder uten tett befolkning hvis kostnaden din blir å grave opp hele veinettet i kommunen og legge ny etterpå. Det burde de skjønne.

     

    Hjemme hos oss måtte Canal Digital grave opp helt nylagt asfalt, for deretter å asfaltere hele veien på nytt etter at fiber var lagt ned. Dyrt for dem, irriterende for alle som bor der fordi vi har unntakstilstand og gravearbeid mye mye lenger, i tillegg til at det selvsagt også tok mye lenger tid før fiberleggingen var ferdig.

     

    Se her:

    http://www.idg.no/co...ticle117441.ece

     

    Ein ting er at raskt breiband no er ein "luksus", problemet er jo at desse fjollene i Norsk Telecom ikkje evner å sjå fem år fram i tid ein gong. Det er vel Telenor som har sponsa denne rapporten, dei sitter jo framleis på tusenvis av kilometer med skytestreng som dei gjerne vil tyne for alt dei er verdt. Analoge linjer synger på siste verset, og har gjort det alt for lenge. Dei må jo skjøne at dette må fasast ut, og jo før jo betre.

     

    Det burde vore krav til at det blir lagt fiber til nybygg (og gjerne ved oppgradering/reparasjon av nedgravde rørsystem). At det i 2012 blir lagt kopar inn til kvart nybygg, men ikkje fiber... Det er jo så fullstendig bak mål som berre Noreg kan få til. Legg kostnadane på dei som skal kjøpe bygget/boligen. Legg kostnadane til kjøpesummen, ingen problem.

     

    For eksisterande infrastruktur er det litt verre, men desse maskinane som legger fiber i grunne "slisser" i asfalt/bakke burde vore benytta meir (om dei i heile tatt blir brukt no?). Eventuelt legg fiberen langs straumledningane, slik dei har gjort i Canada. Mulighetane er i alle fall der, til langt lavare kostnadar enn at tilfeldige aktørar skal bruke millionar av kroner på å sperre av vegar, fjerne asfalt (gjerne ny asfalt!), legge kun fiber og så asfaltere igjen.

     

    Kommunane tar ansvar for offentleg strekke, kostnadane kan dei ta gjennom ein liten auke i kommunale avgifter. Kostnad for påkobling til denne infrastrukturen frå kvart bygg tar byggeigar seg av. Vel og merke om dei ønsker det.

  19. Hahaha jeg har spilt alle de spillene omtrent som ble vist i de bildene (utenom Bioshock Infinite) og jeg ble kun imponert av UE3 i Bioshock 1 som ikke ble nevnt på de bildene... Noe som er virkelig surt.

    Har spilt Mirrors Edge, Batman, Borderlands og jeg er ikke direkte lamslått av UE3 engine innen det grafiske. Jeg har sett flottere enginer der ute og grafikk som ikke er av middleware UE3

     

    Min mening og det må jeg få lov til å ha.

     

    Absolutt, men kva med å gi eksempel på kva du meiner er betre spel-motorar for denne generasjonen i staden for å berre komme med sånt surt oppgulp? Gi gjerne døme som er multi-plattform, med (i alle fall etter kvart) tilnærma lik ytelse på både X360 og PS3. Bortsett frå Crytek med CryEngine 3 er det ikkje mange andre kandidatar.

     

    At konsoll-eksklusive spel kan sjå betre ut har vel aldri vore noko stor overraskelse, men då er det også den store ulempen: dei er ikkje multi-plattform. Unreal-motoren er etter kvart blitt ganske så imponerande spør du meg, og alt ser heldigvis ikkje så "plastikk-aktig" ut lenger. I tillegg har du Borderlands og Mirror's Edge som er to unike måtar å framstille motoren på.

×
×
  • Opprett ny...