Gå til innhold

heimabrygg

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av heimabrygg

  1. Flott at det påpekes at det er proprietær ladeløsning - vi bør kunne forvente å få utstyr som bruker micro- eller mini-usb som standard. Samtidig er det vel ikke selve ladeløsningen som er proprietær, men utformingen av kontakten i nettbrettet?

     

    Det ville heller ikke vært helt ueffent av dere å konkludere tilsvarende i tester av Apples produkter; eller blir disse kontaktene bare noe negativt på produkter som baseres på åpen og fri kildekode?

    • Liker 2
  2. Hepp! Jeg fikk også medhold i min klage. Vedtaket ble fattet første halvdel i august og jeg har ikke hørt noe fra Telio ennå.

     

    Jeg svarte aldri på Telios motargumenter. Noen av argumentene var ganske tynne, som at Bellit/Televoip drev med stort underskudd da Telio overtok selskapet, at kundenes forhåndsbetalinger allerede var gått tapt og ikke fantes som aktiva i selskapet. Skulle tro dette var en del av vurderingen en gjør når en velger å overta et selskap, og ikke noe eksisterende kunder skal klandres for...

     

    Det er ikke allverdens penger det var snakk om, men "Klagen er gitt medhold. Vedtaket er enstemmig." sier noe om at prinsipper av og til må rides!

     

    Bra jobbet alle sammen!

  3. Man mister nok evt beløp som er igjen etter 6/6-2010.

    Har selv noen hundre på konto og nå må det ringes

    Dette høres isåfall ut som en sak for forbruker-organisasjonen (hvis noen gidder); Man får restsaldoen kun godskrevet hvis man bestiller nytt produkt fra Telio. Noen videreføring kan man vanskelig snakke om, da produktene er således forskjellige og det kreves ny etablering med ny bindingstid.

     

    Y

     

    Da har jeg gjort mitt. Klage til Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon er nettopp postet. Lykke til alle som sender inn!

     

    heimabrygg

    -- om så jeg må dra frem blikkboks og tråd, heller det enn Telio :-p

  4. Nå har jeg kjøpt dete korte.Det jeg lurer på er det noen som kan si om det vill virke med kabel fra sattjunen utgang for luping til korte.

    9163224[/snapback]

    I utgangspunktet fungerer slikt helt greitt. Men et godt tips er å koble direkte til lnb ved førstegangsinstallasjon - da unngår du flere feilkilder og sannsynligvis mange timer banning og steiking for å finne feil som kanskje ikke finnes..... har jeg lest :-P

  5. <snap>

    Forskjellen på 10 og 15MB er nok ikke all verden, spesielt med tanke på at kameraet i seg selv er en flaskehals når vi snakker så kjappe kort.

    <snap>

    5188227[/snapback]

    Lurer litt på dette med skrivehastigheten til ulike kamera, og ser det sjelden nevnt i tester. Et hederlig unntak er testen for Sonys P150 på akam, hvor det ble konkludert med at billigste (altså tregeste) MemoryStick kunne kjøpes da flaskehalsen var prosessoren i kameraet og hvor lang tid den brukte på å komprimere bildet heller enn selve skriveprosessen.

     

    Finnes det en god oversikt over tida et kamera bruker på komprimering vs skriving, og ikke minst hva er en god tommelfingerregel? 1,5 MB/s holder jo så lenge et kamera ikke støtter USB 2.0, men da tar det vitterlig noen sekunder å skrive et 8 megapixel bilde til kortet også... >15 MB blir imidlertid overkill i henhold til digitale kompaktkamera, er det slik?

  6. <snap>

    Det ble også til at jeg fikk lest litt om Nikon Coolpix 7900, og syns det så ut som et veldig godt kamera. Hva gjør dette kameraet til et dårligere/bedre valg enn A620/A610?

    <snap>

    5172272[/snapback]

    Jeg støtter meg bare på tester her, da jeg ikke har brukt noen av de kameraene du nevner. Men Nikons kamera er mer pek-og-klikk enn Canons, som jeg tipper vil bety litt over tid etterhvert som du blir vant med kameraet og ønsker utforske de muligheter de gir, evt. ikke gir. Canons variant er til gjengjeld fysisk større og tyngre.

     

    Jeg har selv bestemt meg for å kjøpe A610 (har dessverre ikke din max 4000-grense, må kutte en lasentupp), og 5 megapixler holder til mitt bruk. Lurte lenge på Nikon 5900 selv, samt ulike Sony-varianter (spesielt P150/200 og DSC-W5). Disse er litt mindre attraktive i mine øyne fordi de benytter MemoryStick i stedet for SecureDigital.

     

    Det avgjørende var for meg:

    - kameraet må være raskt. Små barn i bevegelse et typisk scenario :)

    The A610 offers very speedy performance. From power up to first image captured measured an amazing 1.6 seconds. Shutter lag, the delay between depressing the shutter button and capturing an image, was less than 1/10 of a second when pre-focused, and only 2/10 second including autofocus.
    - rask og presis autofokus; har sett for mange gode bilder ødelagt av skivebom fra autofokus

    - autofokus hjelpelampe, en stor fordel for innendørsbilder

    - god batterilevetid med standard, utskiftbare batterier (4xAA i dette tilfellet)

    - bildekvalitet

    - god valuta for pengene, ikke over 3000 kr

    The Canon Powershot A610 is an exceptional digital camera. It offers a number of advanced features at a very reasonable price. Picture quality is of a very high quality for a camera that costs so little.

    Ikke vel så viktig, men også hyggelige og avgjørende faktorer:

    - 640x480@30fps videofunksjon gjør det mer attraktivt å ta opp videosnutter etterhvert som prisen på SD-kort går ned og ned og ned...

    - 4x zoom

    - vendbar LCD

    - mulighet for mye ekstrautstyr til å være et kompaktkamera

     

    Til sist har A610 USB 2.0 og standard mini-B USB-grensesnitt. Da kan en bare lure på hvorfor en må bruke medfølgende Canon software for å få overført bilder! Canon var aldri særlig Linux-vennlige, men her klarer de også å eksludere Windows-brukere som ønsker seg popup "Removable Device" når en plugger inn USB-kabelen. Software må også tas med på tur, med andre ord...! Toppen av idioti.

     

    Kilder:

    Cameras UK

    Steve's Digicams

    BLOG: Raving Lunacy Sjekk spesielt posten fra 24. oktober.

  7. "Tanken" inneheld også pumpa, som visstnok skal støya omtrent 18dB. Nokså stille, og iflg testen det vart linka til kjøler den ein del bedre enn standardvifta som fylgjer med CPUen i testen. Det er påfylling det på toppen.

     

    I alle fall: mitt spørsmål blir om dette er eit ok sett for å komma igang med vasskjøling? Har ein XP2500 overklokka til XP2800, og får posta på 3200 men blir ustabil då. Håpar vasskjøling kan gi den vesle hjelpa som skal til over min gamle Thermaltake Silent-eitt-eller-anna kjølar (24 dB).

     

    Og til sist: Kjølaren ok til å også inkludera skjermkortet (ATI X800XT (PE med litt voltmodding)? Kravet mitt er vel berre at det skal kjøle til samman minst like bra som default-kjølaren...

     

    495,- pengar hjå PS Data: http://www.psdata.no/ps.asp?it=108509

  8. Hvilket prog er best å bruke til å overklokke et ati kort?

     

    Prøv RadClocker av ChrisW. Lett å bruke. Han har også laget Radlinker som lar deg ha separate innstillinger for ulike spill.

     

    Har også forsøkt Rage3dTweak, men det klusser til for mye for min del. Og avinstalleringsrutinen suger, så jeg måtte inn i registeret for å få fjerna skiten etter avinstallasjon.

     

    Åja, lenke til RadClocker: http://www28.brinkster.com/chrisww1942/

  9. Eller hvis du ikke har L-form: Jeg kjøpte et Sapphire Radeon 9500 np, svart, med Hynix 3,6ns RAM. Nye typen altså, som ikke lar seg modifisere til 9700.

     

    Klokker kjernen til 398,25 MHz med og RAM til 310 MHz med Radclocker, som ikke går høyere på kjernen. RAMen tåler ikke mer før det blir forstyrrelser i grafikken.

     

    Den firkanten rundt prosessoren er også såpass lav at det ikke er problem å montere en Zalman heat-pipe på den. Såvidt jeg skjønner skal det være mulig i software å få igang de siste 4 pipelines (hmm. norsk for slikt?) som gjør kortet om til et 9500 pro. Uansett, vil tro Connect3D-kortet ditt ikke er svært ulikt spek-messig om det er nytt og ikke har L-form på minnet.

     

    Har du L-form kan du jo bare begynne å smile :-)

  10. Har selv en HM903DT-skjerm, men er foreløpig SVÆRT skuffet. Uansett hvordan jeg stiller H/V konvergens, blir deler av skjermen uskarp. Kjøpte skjermen med tanke på 1600x1200 oppløsning (som den klarer i 102 Hz), men har måttet redusere til 1280x1024 får ikke å bli sprø i øyne/hode!

     

    Jeg håper jeg har fått en mandagsskjerm, og skal innom forhandler en av dagene for forhåpentligvis å få byttet den.

     

    Noen kjappe søk på Google viser jo også at skjermen får middels score på billedkvalitet.. Så selv om jeg har vært fornøyd med Iiyama skjerm tidligere, skuffer denne...

  11. Kjøpte et Sapphire 9500 fra Komplett nylig (nye versjonen, sort PCB, rambrikker 4 på rad og ikke L-form). Det fulgte med en relativt støysvak kjøler merket Sapphire, men har byttet til en Zalman heat pipe.

     

    Uansett lar kortet seg klokke sinnsykt høyt uten modifisering (398 MHz kjerne, maks hva overklokker-utilitien klarte) uten problemer. RAMen er noe annet, da. 3,6 ns Hynix RAM, som klarer 306 MHz uten artifakter.

     

    Ellers ser det ut som den firkanten rundt kjernen er lavere på disse nye kortene, og Zalman-pipen får god kontakt.

     

    Edit: glemte å si at overklokkingen gikk like greitt med både originalkjøling og Zalman-pipen (grunnen til at jeg skiftet til Zalman er at maskina står på lesesalen..)

  12. Hei!

     

    Har nettopp gått til innkjøp av en 19" Iiyama skjerm (HM903DT, Vision Master Pro 454), med tanke på å kjøre den i 1600x1200. Som midlertidig løsning måtte jeg en ukes tid kjøre mitt gamle Geforce2MX-kort på den, men opplevde dårlig lesbarhet ved høyere enn 1280x1024 oppløsning.

     

    Etter å ha skiftet til et Sapphire Radeon 9500 ble alt mye bedre, og nå er 1920x1440@85 Hz innenfor rekkevidde - men det blir jo fryktelig liten skrift da!

     

    Men mitt problem: Uansett hvordan jeg forsøker å stille inn skjermen, blir deler av den ute av fokus. Nokia Monitor Tester, som jeg har nyttet med hell tidligere, har jeg brukt for å forsøke å stille horisontal og vertikal konvergens, men alltid blir deler av skjermen ute av fokus. Skjermen har ingen egen fokus-innstilling, men konvergens, moire, landing m.m. Ingen av disse har hjulpet for å fjerne fokus-problemene.

     

    Har jeg fått en skjerm med feil? Skjermkortet er jo ikke fantastisk, men godt nok til 1600x1200 skulle jeg tro? Fokusproblemet er der også ved lavere oppløsning, men blir da naturlig nok mindre merkbart. Noen med erfaringer/tips?

     

    Mvh,

×
×
  • Opprett ny...