Gå til innhold

M__S

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av M__S

  1. Karstein H skrev (1 time siden):

    Historieløshet er dessverre ikke sjeldent i Norge.

    Norge var så langt framme på møteromsløsninger i mange, mange år med Tandberg, at Cisco til slutt kjøpte dem opp i 2010!

    Men det har redaksjonen i Digi glemt.

    Norske Tandberg nevnes jo i artikkelens første setning... kanskje lurt å lese artikkelen før du kritiserer?

    • Liker 2
  2. atlemag skrev (49 minutter siden):

    Er vel i henhold til GDPR det, at målrettet reklame osv skal være opt in

    Men GDPR gjelder bare for EU/EØS-borgere, personvern-systemene i iOS 14 vil påvirke alle land som selger iPhones.
    Og på grunn av dark patterns har facebook gjort slik at de aller fleste "velger" å opte inn. Litt som Schibsted gjør med "Det er dine data"-pop-ups, hvor man må dypt inn i innstillinger for å si nei — men å si ja er bare ett klikk.

    Apple vil gjøre at standarden alltid er opt out. Det er nok det som skremmer Facebook.

  3. «Viable» i MVP betyr ikke brukbar på norsk, men levedyktig. Brukbar på engelsk er «useable».

    Liten detalje med stor forskjell:

    Brukbare tjenester: Brukere får til å bruke tjenesten, ofte noe man kan teste gjennom brukbarhetstester (usability testing).

    Levedyktig tjeneste: Tjeneste med minste mulige feature-set, der det blir levedyktig i markedet (får nok brukere/inntekter slik at det blir økonomisk levedyktig).

    En MVP må være brukbar, men brukbare tjenester kan ha færre eller flere features enn en MVP.

  4. «– Utrykningspolitiet har plukket ut mannskap som er over gjennomsnittet interessert i duppeditter, som er godt kvalifisert til å være med på pilottestingen, sier Sandnes.»

     

    Dette er jo et utrolig dårlig valg. Skal man først brukerteste, må man iallefall teste på de med minst teknisk kompetanse, slik at appen blir tilpasset alle - ikke bare superbrukerne. Dette er jo IxD 101.

    • Liker 1
  5. Hadde vært rått om man kunne streame ukomprimert musikk. Det er vel det jeg savner mest med Spotify.
    Høyeste bitrate med premium er 320 kbps som burde holde for de fleste.
    Men hva med de som ikke går under kategorien "fleste" ? Sålenge flesteparten er fornøyd, skal man dermed gi en faen i de brukerene som faktisk er mest opptatt av lyd? Man merker jo klart ikke forskjell når man bruker bærbar maskin sine integrerte høytalere. Men for de som faktisk har investert en god del penger i et godt stereo/hjemmekino system, kunne nok trolig tenke seg å streame katalogen til Spotify i lossless.

     

    Forskning viser jo at man må ha et ekstremt trent øre, eller et særdeles ekslusivt anlegg før man klarer å skille 320 Kbps persepsjonskodet lyd som MPEG-1 Layer 3 fra høykvalitets PCM-formater.

     

    Serverkostnadene og lisenskostadnene hadde blitt en god del høyere, og samtidig så går Spotify i underskudd allerede. Om Spotify skulle lansert ukomprimert lyd, måtte de enten fått et nytt premiumsnivå, Spotify Pro, som var enda dyrere - eller valgt en modell ala Wimp - som holder på med å gi kundene sine ukomprimert lyd.

  6. Tror i grunn Vita har større sjanse for å overleve på lengre sikt enn 3DS. 3DS har for det meste spill som er øremerket "casual gamers". Selv om Vita inkluderer flere gimmicks som touch og kameraer, er det en mye kraftigere konsoll som passer bedre for dedikerte spillere.

     

    Poenget: Android og iOS (og andre smarttelefonoperativsystemer) vil etter hvert få så mange casual-spill at 3DS føles unødvendig, med unntak av spill som Mario og Zelda. Sonys Vita konkurrerer ikke på lik linje med smarttelefoner, som 3DS!

  7. Hei,

     

    Jeg trenger noen tips til en bærbar pc som jeg skal bruke under studenttiden.

    Mine krav er:

     

    - Helst 15", med høy oppløsning, da helst full-HD.IKKE 3D.

    - Kraftig prosessor som takler kraftige programmer - blant annet til enkel 3D-rendring. Noe ala en i7 quad-core sandy bridge, 2Ghz.

    - Dedikert grafikkort som takler en del spill, ikke high-end, men et kort som har høy ytelse/pris-rating.

    - Godt med raskt minne, minst 4 GB, mulig DDR3 1333hz.

    - Greit nok med lagringsplass, ytelse over størrelse. Noe ala 60GB SSD, 250 GB HDD.

    - N-nettverkskort. Bluetooth ikke nødvendig.

    - Optisk drev for DVD, Blu-ray helt unødvendig.

     

    Ytelse er det viktigste. Trenger ikke å være særlig mobil (les: langvarig batteri, lett, tynn), eller ha fancy features (webcam, fingerprint, osv). Må ha OS inkludert, helst Windows 7.

     

    Om noen vet om en PC med kravene ovenfor, og så lav pris som mulig - helst ikke over 10.000 (om det i det hele tatt er realistisk) - si ifra! Takk på forhånd!

×
×
  • Opprett ny...