Gå til innhold

Anders941017

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anders941017

  1. CM 212 evo vil gi like god kjøling til en lavere penge. Igjen er vi på plass utnyttelse og bruk. Hvor ville du satt rad i kassa?

    Takk for svar :)

     

    Jeg tror jeg merker denne tråden som løst, selv om jeg nesten sitter igjen med flere spørsmål enn svar. Jeg har i alle fall byttet ut hk med ASRock og grafikkortet med Gigabyte Geforce 770 2 gb windforce,

    og skal ha XFX PSU-en black edition 750w som dere anbefalte.

     

    Tar nok enda litt tid før jeg bestiller delene, blant annet må jeg forvisse meg om at alt passer inn i Bitfenix Prodigy-kabinettet, og jeg må bestemme meg for om jeg skal kjøpe stillegående vifter til CPU-kjøleren og ellers i kabinettet.

     

    Takk for svar alle sammen :)

  2. Generelt er en god after market kjøler viktig, spesielt hvis du skal klokke. En lukket vannkjøler gjør normalt en god jobb men det vil også de store luftkjølerene gjøre. Skal du mye på lan, og skal flytte kassa di ofte, kan det være smartere med en lukket vannkjøler fordi denne vil være mindere belastning mot hk. Samtidig vil radiatorer på denne stjele en del plass spesielt i et slikt lite kabinett. Har ikke noe fasitsvar til deg i dette kabinett, men generelt er vann sin evne til å transportere varme mange ganger høyere enn luft sin.

    Denne CPU-kjøleren jeg satt opp på listen: https://prisguiden.no/produkt/cooler-master-seidon-120v-197201

     

    Tror du den vil gjøre en god jobb? :)

  3. Dette er veldig subjektivt fra min side, men jeg holder en knapp på Asus. Jeg har hatt enormt god erfaring med dems hovedkort.

     

    Når det er sagt vil nok ASRock være et bra valgt det også. De har vært rundt lenge og jeg mener at disse har tatt seg opp den siste tiden, spesielt på OC (?).

     

    Prøv å google dem, og les selv.

    Hvordan er det med vifter og lignende. Er det nok vifter og vannkjøling, eller burde det vært flere?

  4. Selv var jeg skeptisk til Asrock for noen måneder siden, men hørte i hos digitalimpuls at Asrock ble kjøpt opp av Asus, men tidligere for 1-2 år siden var Asrock mere kjent for kvantitet, og Asus for kvalitet selv om det har nok blitt bedre i de siste årene. Så sant man ikke bestiller de billigste (Asrock kortene under 1000 kr går vel sikkert bra om man ikke er uheldig.).

    Ja, så denne testen, og de hadde vanskeligheter med å krone en vinner. Er det trådløse så mye bedre på ASRock sitt kort enn Asus da? :)

     

    http://www.tomshardware.com/reviews/z87-motherboard-roundup,3656-26.html

  5.  

     

    Har du råd ville jeg kjøpt XFX. Men det koster jo å plukke fra toppen av hylla :)

     

    Ang HK kan du jo se på dette

     

    Her har du et noe rimeligere alternativ til PSU, skjønt jeg har lest at denne serien til Corsair kan være noe trege med å gire opp viften under last som kan medføre noe høye temperaturer. Veldig usikker på om dette er et bra produkt eller ikke, diskusjonen går vel tungt ennå på nett.

    Tror jeg går for det hovedkortet :) Hva sier du om grafikkortet da? Tenkte det burde være MSI pga hovekortet var det. Nå ville det sikkert vært bedre å ha Asus-HK?

     

     

    Dette betyr ikke noe. Det er nvidia/amd med ny klisterlapp og kjøleløsning :)

     

    Asus er kjempebra. Det samme er MSI og Gigabyte. Velg og vrak og les reviews og roundups.

     

    Bra å høre. Er fortsatt litt usikker på det med PSU. Har sett på youtube at Corsair TX750 går inn i kabinettet, men det hadde vært kjekt om jeg kunne fått plass til XFX istedet. Vet du forskjellen på XXX edition og black edition av XFX 750?

  6. Har du råd ville jeg kjøpt XFX. Men det koster jo å plukke fra toppen av hylla :)

     

    Ang HK kan du jo se på dette

     

    Her har du et noe rimeligere alternativ til PSU, skjønt jeg har lest at denne serien til Corsair kan være noe trege med å gire opp viften under last som kan medføre noe høye temperaturer. Veldig usikker på om dette er et bra produkt eller ikke, diskusjonen går vel tungt ennå på nett.

    Tror jeg går for det hovedkortet :) Hva sier du om grafikkortet da? Tenkte det burde være MSI pga hovekortet var det. Nå ville det sikkert vært bedre å ha Asus-HK?

  7.  

     

    Hvis du ikke skal OC trenger du ikke k-varianten av CPU.

    Du kan også vurdere annet brikkesett enn Z87 også da (gitt at du ikke mister WiFi-støtten fra HK selvsagt).

    Var ikke så mye prisforskjell på 4770 og k-versjonen, da :)

     

    Alt hjelper :) Neida, kjekt å ha muligheten til å klokke for fremtiden.

     

    Vær litt nazi når du velger PSU bare. 10% av budjsett til PSU :)

     

    Hmmm, hva er best da, https://www.komplett.no/xfx-proseries-black-edition-750w-psu/780494#!tab:extra

     

    eller: https://prisguiden.no/produkt/corsair-tx750m-750w-150610

     

    eller: https://www.komplett.no/corsair-cs-750m-750w-psu/802644

     

    eller: https://www.komplett.no/corsair-cx-750m-750w-psu/773377

  8. Husk nå også at i7 4770K overklokket en god del, blir nok veldig varm og støyende i et slik kabinett.

    Så det ville nok vært bedre med maks i5 4430 i et slik kabinnett alternativ vurdert et litt større kjøler, Noctua NH-D14 som i følge teksten ikke skal være høyere en 16 CM.

     

    Angående skjermkort, nvidia kommer snart med Maxwell (GTX 800 serien) dermed vil nvidia være veldig lite invisering, kanskje likegreit å vente med skjermkort og heller ta det senere? intel kan sikkert gjøre god nok jobb i starten for å teste maskinen.

    Er den overklokket eller blir den varm om den blir overklokket? Jeg har ikke tenkt å overklokke maskinen med det første :)

  9. Ser ikke hvorfor du trenger Asus USB-AC53 Nettverksadapter

    når MSI Z87I AC har Wi-Fi 802.11ac standarden. Eneste ulempe det følger ikke med kabel, slik om stasjonære maskinen står mot vegg og ruteren er på andre siden av huset, kan maskinen skjerme mot trådløse forbindelsen.

     

     

    http://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/prodigy

     

    PSU cage depth 180mm, max PSU depth 160mm setter vel noen begrensinger, men Corsair TX750M skal vel gå.

    Haha, ok :) Da dropper jeg nettverksadapteren :)

     

    Dersom den PSU-en du nevner er bedre og passer i kabinettet vil jeg nok gå for den :)

  10. Gøy å bygge ny PC, og veldig mye å velge i.

     

    Her kommer noen punkter jeg ville sett mer på, subjektivt sett:

    1. Jeg ville brukt mer penger på PSU. Viktig komponent i maskinen.

    2. Trenger du egen trådløs nettverksadapter med det hovedkortet?

    3. Ser du ikke har noen HDD, sien du har satt opp en relativt diger SSD. Kanskje vurdere 2 mindre SSD'er i Raid0, og eventuelt en HDD i tillegg. Så får du mer plass og raskere primærpartisjon :)

     

    1. Har du noen forslag til til hvilken PSU som kan passe i kabinettet? Jeg har egentlig bare tatt deler fra en PC fra Komplett.no og tenkt at jeg skal bygge den selv.

     

    2. Jeg er ikke helt sikker på om det er et trådløst hovedkort eller ikke, haha. Tenkte å være på den sikre siden :)

     

    3. Jeg har hørt at SSD er det raskeste for tiden, og vil det gjøre PC-en bedre om jeg setter innen HDD og 2 mindre SSD-er?

     

    Jeg lurer også på om grafikkortet er bra :)

     

    Unnskyld for min inkompetanse på dette feltet, men hva er primærpartisjon? :)

  11. Hei!

     

    Jeg vurderer å kjøpe min første stasjonære datamaskin nå som jeg har litt penger å rutte med. Jeg har hørt at det er mye å tjene på å bygge selv, og derfor har jeg lyst til nettopp dette.

    Maskinen skal brukes til mye forskjellig, som musikkproduksjon, medieavspiller i høy kvalitet og til spill som League of Legends og et par storspill.

     

    Jeg tenker en pris på rundt 12000 er godt nok for meg, og har funnet meg en liste med komponenter som jeg fant på Komplett.no: https://prisguiden.no/liste/147291

     

    I og med at jeg ikke har bygget PC før, vet jeg ikke om delene går godt sammen eller om de passer i det små Bitfenix Prodigy-kabinettet. Men dersom Komplett kan bygge den, kan vel jeg også? :)

     

    Hadde vært fint å få innspill på hvordan oppsettet ser ut for en erfaren PC-byggers øyne, og om det er deler jeg burde ha byttet ut som kunne gjort maskinen billigere eller kraftigere uten å bli dyrere.

     

     

  12. Fant spesifikasjonene på utgangene til TV-en din, og eneste lydutgang den har er AUX for hodetelefoner og digital audio out som trenger en optisk ledning. Sjekk om du har optisk inngang eller AUX-in på TV-en :)

     

    Det som gir best lyd er optisk, som kan gi opptil 5.1-lyd. AUX er nødløsning ;)

     

    Selvfølgelig trenger du en optisk lydkabel for å ta i bruk denne utgangen

×
×
  • Opprett ny...