Gå til innhold

Solsnu

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Solsnu

  1. Hei, vi leier en leilighet og ønsker å bytte ut lampen på soverommet. Det går en ledning fra lysbryteren til den gamle lampen. Har vi da lov til å bytte denne lampen selv, eller er det noe vi må få elektriker til å gjøre? Regner med at man må skru av sikringen når dette gjøres eller holder det at lysbryteren står på av?

     

    Vi har også to andre lysekroner. Disse følger med sukkerbit og skal henges opp i tak hvor det ikke henger lampe fra før av. Det må da trekkes ledning fra lampene frem til stikkontakten i taket. Slike ledninger selges jo på Clas Ohlson, men vi må kople den til lampen selv, er dette noe vi kan gjøre eller er det ulovlig?

  2. Jeg er 21 år og har lyst til å søke jobb som konduktør eller togvert. Synes det verste med jobben er i de tilfeller hvor man kjører på elg eller enda værre....Hva er rutinene da? Har hørt at lokfører kjører videre, mens konduktør blir igjen? Hva skal konduktøren gjøre da? Skal man bare holde folk på avstand og at man selv kan stå på avstand?

    Er det ulike rutiner for dette når det gjelder NSB og flytoget?

  3. Hei, jeg skal reise til Hellas fra Rygge flyplass i sommer. Jeg har tenkt til å kjøpe en god del kosmetikk og parfyme (billig) i løp av denne turen, derfor lurer jeg på om det er lurt å handle dette på flyplassen på Rygge el. flyplassen i Kos? Det som er viktig for meg er utvalg og pris.

     

    Jeg har også tenkt til å handle alkohol. Er det lurest å handle dette i Hellas eller vente med på handle det på tax-free på Rygge når jeg er kommet hjem?

     

    Er det noen andre som har noen reisetips ang. Hellas ang. den situasjonen de er i nå? Må man ta ut alle pengene man skal bruke i løp av turen i euro før man drar? Jeg skal være der i 2 uker, litt ekkelt å drasse rundt på så mye kontanter.

     

    Angående hotellrom og roomservice osv. er det noen som har opplevd at de har blitt frastjålet noe? Ettersom økonomien i landet er ganske dårlig osv.

     

    Eller noen som har tips om hva man burde gjøre, ev. ikke gjøre? :)

  4. Hei, jeg fant nettopp to cider hjemme som jeg har glemt. På den ene er det stemplet E12.04.12 og på den andre er det stemplet 10.03.12, er det farlig å drikke disse? Det er jo ikke lenge siden de har gått ut og det pleier vanligvis ikke å være farlig å drikke/spise ting som akkurat har gått ut på dato.

     

    Også er det en annen ting jeg lurer på. Jeg har tre glassflasker stående, en Sheridan's likør, en Bacardi Mojito og en Passoa likør. Finner ikke holdbarhetsdato på de. Er det noen som vet hvor lenge de kan stå før de ikke er drikkbare lenger?

     

    Hvor lenge kan musserende fruktvin stå?

     

    Alle flaskene er uåpnet.

  5. Hei, jeg lurte på om noen kan fortelle meg litt om hvordan det er å være student ved et universitet. Det varierer sikkert fra sted til sted, men jeg har alltid lurt på dette. Blir veldig glad hvis noen som har studert/studerer til å bli siviløkonom eller noen ved UMB kan svare, gjerne folk med andre erfaringer også.

     

    1.) På videregående så er det jo vanlig med lange dager hvor man er på skolen ca 7 timer dagen, mandag-fredag. Hvordan er det på universitet, hvordan er undervisningen lagt opp?

     

    2.) Dere som bor i studenleiligheter, er det vanskelig å få muligheten til å bo i en slik? Jeg har hørt at det vurderes ut i fra hvor mange vekttall man har på universitetet og da må det jo være umulig for de som studerer sitt første år og få studenthybel/leilighet?

     

    3.) Er det samme feriene som på videregående? Etter å ha sjekket ut div. skoleruter for universiteter ser det nesten ut som om sommerferien er kuttet ned til 1,5 mnd, stemmer dette?

     

    4.) Hva slags utgifter har man dersom man bor for seg selv? Hvilke forsikringer trenger man osv?

     

    5.) Fikk dere studiestøtte fra foreldre, eller fikk de fleste medstudentene deres det?

     

    Fortell gjerne om litt generelt om hvordan det er å være student. Jeg vil gjerne studere til å bli siviløkonom, et femårig studium. Akkurat nå synes jeg det virker slitsomt å leve så lenge på studiestøtte i tillegg til å slite med ekstrajobb ved siden av, vet ikke om det er lurt med et friår.

  6. Hei, jeg vurderer å kjøpe leilighet når jeg skal studere. Istedenfor å leie under utdannelsen, noe jeg føler blir som å kaste penger ut av vinduet hver mnd. i 5 år.

    Jeg vil mye heller betale ned på et huslån i løp av disse årene. Utdannelsen jeg skal ta vil mest sannsynlig gi en god og stabil lønn.

     

    Scenario:

    Det er to personer på 20 år som skal ta opp lånet, hvor begge får lån fra statens lånekasse og har ekstrajobb ved siden av.

    Til sammen har de 100 000 kr spart opp.

    Da har begge 89 000 i lån hvert år fra lånekassen.

    For at deler av lånet ikke skal bli omgjort til stipend, må begge tjene under 136 061 kr i året.

    De tar seg en ekstrajobb hver, hvor de tjener ca. 135 00 kr hver.

    Da sitter de til slutt på en årlig inntekt på 448 000kr til sammen.

     

    Er det mulig for disse to å få seg en leilighet på 1 million eller mer som studenter?

    Eller får ikke studenter lån?

×
×
  • Opprett ny...