Gå til innhold

Ludoludo

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

Innlegg skrevet av Ludoludo

  1. 4 hours ago, Bjoolz said:

    Det er fortsatt en veldig liten andel som har en ultrawide skjerm. Ifølge Steam Hardware Survey fra September 2020 så er det 2.12% som bruker ultrawide skjermer (2560 x 1080 + 3440 x 1440). Det er fire ganger mer vanlig at folk har en 1366 x 768 skjerm enn en ultrawide.

    Ser at det er omtrent like mange som kjører 4k som ultra wide - og at det er flere som kjører oppløsning lavere enn 1920x1080, enn som kjører høyere. Usikker på hvor stor verdi surveyen gir for AAA-titler, men du har nok ett poeng dessverre.

    Håper likevel at dette bedrer seg fremover etterhvert som nye(re) skjermkort og skjermer tar markedsandeler.

  2. Og hadde det i det hele tatt blitt et diskusjonstema at karakterene var for "pågående" om det kun var jenter som prøvde seg?

    Spilt gjennom som mann og dame, at alle karakterer prøver seg uavhengig av mitt kjønn og hvilke verdier / personlighet jeg har, gjør etter min mening karakterene dårligere og mindre komplekse.

     

    +1

     

    Det er nesten ingen forskjellig respons på karakterene i forhold til dine valg, og det er ekstremt platt gjort av BioWare.

     

    Er jo sjanseløst at man ender opp med å måtte avvise endeløse fremstøt kun på grunn av at man lar være å trykke på "knust hjerte" en gang. Jeg gjentar at jeg synes det er latterlig at min gode bifile/homofile venn skal forsøke i det evige å komme seg i buksa mi selv om jeg elsker og bor sammen med vår felles bestevenn.

  3. Homofobi er vel forøvrig i utgangspunktet en medisinsk diagnose

    Nei.

     

    Men noen forsøker å gjøre ordet om til det. Og "medisinsk" blir da til en "klinisk lidelse" i denne sammenhengen.

     

    Men da må man gjøre rasist til det samme.

     

    Når jeg nå leser på fobier på wikipedia så ser jeg at du faktisk har rett så skal legge meg flat der:

     

    "A number of terms with the suffix -phobia are used non-clinically but have gained public acceptance, though they are often considered buzzwords.

    Below are some examples:

    Homophobia

    Xenophobia"

     

    Skjønner ikke helt tanken bak dette, men det er det nok andre som har brukt mer tid på dette enn meg som gjør

  4. Homofobi er vel forøvrig i utgangspunktet en medisinsk diagnose

    Nei.

     

    Men noen forsøker å gjøre ordet om til det. Og "medisinsk" blir da til en "klinisk lidelse" i denne sammenhengen.

     

    Men da må man gjøre rasist til det samme.

     

    Jeg vil si at det i utgangspunktet er det. Eller kanskje ikke en diagnose, men kanskje angst/tvang e.l. utløst av homofobi ville vært diagnosen? Ordet har definitivt en medisinsk betydning. Det var først en betegnelse som ble brukt på (primært) menn som var redd for at andre skulle tro at de selv var homofile. Senere ble terminolgoien brukt om frykten for at man kunne bli smittet med homofili. I dag så er begrepet en samlesekk på ulike forløp som alle er knyttet til frykt for homoseksualitet.

     

    Rasisme kan også betone seg som en sykelig fremmedfrykt og heter Xenofobi. Så rasisme kan være en "klinisk lidelse" ja, det er blant annet vanlig blant mennesker med post traumatiske lidelser fra kamphandlinger.

     

    Mitt poeng var at selv om homofobi i utgangspunktet kan betegnes som en medisinsk lidelse på lik linje med eksempelvis frykt for åpne rom, frykt for trær, frykt for bakterier osv. så er den vanlige bruken av ordet ikke nødvendigvis ekskluderende for den kliniske betydningen. For å si det sånn, det finnes mennesker som har en så stor frykt for at de er homofile at de tyr til selvskading for å forhindre dette uten at jeg skal gå i detalj.

     

    Dersom det du sier skal stemme kan man med andre ord ikke sette noen fobier som medisinske lidelser. Hvorfor er den personen som vasker seg til blods etter å ha tatt på et offentlig dørhåndtak noe mer syk enn den som vasker seg til blods etter å ha håndhilst med en homofil?

     

    Alle som irrasjonelt diskriminerer homofile har Homofobi. Men det må såklart være så omfattende at man har konkrete vansker med det for at det skal være poeng å behandle det medisinsk. Man behandler ingen for litt høydeskrekk eller litt klaustrofobi på samme måte som at man ikke behandler alle pedanter for tvangslidelser.

  5. Hvem bryr seg om meningene til en eller annen homofob idiot? La han bare ergre seg sier nå jeg, eneste måten å kurere homofobi på, er å eksponere de for muligheten for at menn kan bli like glade i andre menn som han selv blir i kvinner. Så mye som mulig, inntil slikt oppgulp forsvinner på egen akkord. Tror du han hadde klaget dersom det var homoseksuelle kvinnelige forhold det var snakk om? Tviler... Homofobi burde bli en medisinsk diagnose, mental sykdom.

     

    Ser slett ikke problemet med å tvangseksponere slikt avskum for ting de ikke liker. Av-knappen er tilgjengelig for oss alle.

     

    Homofob-kortet blir alt for lett spilt synes jeg. Man må kunne ta opp plattheten og mangelen på god karakterskriving uten at man er homofob av den grunn. Nå ordlegger riktignok den posteren på BioWare seg slik at det kan være greit å kalle det homofobi, men kjernen av problemet er ikke homofobi eller manglende toleranse.

     

    Det er sykt pussig oppførsel og komme med romantiske/seksuelle tilnærmelser gang på gang mot en god venn av deg, ikke bare etter at han har avvist deg, men når han i tillegg er i et samboerskap med en annen venn av deg. Karakterene er veldig endimensjonale i så måte, og deres utvikling og reaksjoner på omverdenen rundt seg er da også dårlig gjennomført av BioWare.

     

    Homofobi er vel forøvrig i utgangspunktet en medisinsk diagnose. Den er vel en psykisk lidelse på linje med eksempelvis arachnofobi, agorafobi eller klaustrofobi. Problemet er vel at uttrykket blir mye brukt om ting som egentlig bare er ignoranse og intoleranse og har mistet den forståelsen det i utgangspunktet har. Uttrykket er et paradoks spør du meg uten at jeg skal legge ut om det her.

  6. Virker som folk i tråden her ikke tror homofile menn gjør tilnærmelser til menn de er forelsket i, noe som selvsagt er helt absurd.

     

    Det er det. Problemet er når denne personen gjør tilnærmelse etter tilnærmelse selv etter at de er avvist eller ingen interesse er gjengjeldt. IRL har jeg ingen problemer med å omgås homofile, ei heller om de gjør tilnærmelser, men om dette vedvarer etter avvsining gjennom hele vårt vennskap så ville det blitt en belastning. Dette gjelder forøvrig også om den som holder på er en heterofil kvinne, noe som jeg faktisk har opplevd. Det er sykt travelt.

     

    Tror det hadde vært mye bedre både for å lære folk toleranse, og for opplevelsen, om man kunne avvise tilnærmelsen og at man da forsto at man ikke burde støte hemningsløst videre.

     

    Hva med å la Anders og Fenris istedet finne hverandre om protagonisten ikke viser interesse? Tror det kunne blitt en artig "storyarc" som kunne bydd på mye underholdning, den ene avskyr magi og den andre vil beskytte det, men "love conquers all" til slutt osv. Man hadde da i samme slengen klart å infri den målsetningen som Bioware har satt seg om at homofili skal mer inn i spill.

×
×
  • Opprett ny...