Gå til innhold

Larzi

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Larzi

  1. Theo343 skrev (5 timer siden):

     Har de løst problemet med at man aldri vet hvilket mobilnett man er på og dermed ikke har fri data? Vi kunne ikke bruke Ice da vi var på ferie i fjor sommer fordi man ikke visste når Ice+ hadde "riktig" nett på android mobilen.

    På samsung er det i alle fall å dra ned varselsenteret så står det helt på bunnen ice eller ice+. Er litt forskjellig. Det står for øvrig også på låseskjermen, men usikker på andre modeller.

  2. Kynxx skrev (1 time siden):

    Jeg benytter selv ice som hoved sim og happybytes til backup (samtaler til 70 kr/med) da jeg er veldig avhengig av full dekning uansett hvor jeg er med tanke på mye nødsamtaler til 112 og 113 via jobb. Da er det ikke rom for at de ikke hører hva jeg sier når det står på minutter ved f.eks hjerneslag eller hjertestans/brukne ryggrader osv. Det har hjulpet meg mye å ha tilgang til 3 nettverk på en telefon med plass til 2 SIM-kort.

    Går ikke nødsamtaler gjennom andre mobilnett (som telenors) selv om man har Ice og ikke dekning? 

  3. Kynxx skrev (5 minutter siden):

    Simkortet overstyrer alle innstillinger på en telefon. Det hjelper ikke å velge nettverk manuelt eller skru av roaming. Det er bare sånn det er.

     

    Eneste jeg har klart å direkte låse til ice+ nettverk er mobilt bredbåndsroutere. Ikke en eneste av mine telefoner klarer å låses til ice+' nettverk, etter et par års forsøk nå 

    Ahh, den er lei, men takk for både hjelp og mye innsikt i den andre tråden. Har per nå et tvilling-sim på vei da jeg tenkte som så at jeg skulle slenge inn hoved-simkortet i den gamle telefonen og la den ligge igjen her for nett og tvillingsim i min primærtelefon - dette fordi ifølge ice ville ikke tvillingsim/datasim fungere opp mot datafrihet, men ser jo ut til at det ikke stemte basert på dine funn.

    Utrolig teit gjennomført om man ikke kan tvinge bruk av nettverket med "nærmest" ubegrenset data. Vil jo ekstremt fort tappe den ordinære kvoten med bare en kvelds streaming dersom den faller ut.

  4. Hmm, standard innstilling for "dataroaming" inn under mobilnett-innstillingene er avslått, men den har fortsatt byttet mellom ice og ice+. Fant akkurat inn under den "sim-tjenester" en for "internat. roaming" der om man trykket seg videre inn på modus kunne velge automatisk/manuell og deretter (etter manuell) hjemmenett eller roamingnett. Prøver nå med "hjemmenett." 

    Igjen, forferdelig vanskelig å vite om det fungerer eller ikke uten å ta seg tida til nytte og vet jo aldri om den plutselig faller ut eller ikke før jeg eventuelt har brukt opp en del data

  5. Hei,

    Noen her som har peiling på hvordan man kan få telefonen til å IKKE bytte automatisk mellom ice og ice+ blant nettverksoperatørene? Skulle jo tro at om man skrudde av "velg automatisk" under nettverksoperatør og så valgte ice+ at den faktisk holdt seg der, men akk og ve at det skal være så lett. Har også lastet ned "force 4g/LTE" appen for å få tilgang til phone-info menyen (samsung telefon) og tvunget kun 4G i håp om at det skulle hjelp. Skrudd av roaming etc etc, men allikevel så finner den på innimellom å hoppe over til vanlig ice-nett uten at det egentlig virker som noen god grunn - dog jeg antar det kan skyldes lav kapasitet på grunn av mye pågang på nettet i området da dette var tilfelle i går i følge en på kundeservice. 

     

    Kommende måneden nå er det viktig at den holder seg på ice+ da jeg har planer om å la en gammel telefon (galaxy s6, virker som at den holder seg på ice+ foreløpig, men vanskelig å vite, min primære telefon virket også til å fungere med å holde seg på ice+ helt til den ikke gjorde det lengre..) ligge koblet til ruteren her og dele internett til leiligheten mens vi er in-between internett-leverandører, men om vi sitter og streamer noe og den tilfeldigvis har funnet seg nok til rette for å hoppe over til ice uten + så forsvinner kvoten svært kjapt. Utrolig enerverende når den bytter nettverk automatisk selv når jeg helt konkret har bedt telefonen om å ikke gjøre det.

     

    Fant for øvrig noen interessante alternativer inne på "SIM-tjenester" og under "NRA 2.20" der det ligger noen alternativer kalt "AutoTrig is: ON" "TrigMode is: SOR" (denne kan bytte mellom SOR og LOC ved å trykkes på), "CurNW: 242 14 FULLS" og "Trigger return", men siden jeg har null snøring på hva disse gjør så holder jeg meg fint unna :)

    Setter enormt stor pris på svar! Redder også litt en masterlevering/skriving på fruen!

  6. Noen av dere som har peiling på hvordan man kan få den hersens telefonen til å IKKE bytte automatisk mellom ice og ice+ blant nettverksoperatørene? Skulle jo tro at om man skrudde av "velg automatisk" under nettverksoperatør og så valgte ice+ at den faktisk holdt seg der, men akk og ve at det skal være så lett. Har også lastet ned "force 4g/LTE" appen for å få tilgang til phone-info menyen (samsung telefon) og tvunget kun 4G i håp om at det skulle hjelp. Skrudd av roaming etc etc, men allikevel så finner den på innimellom å hoppe over til vanlig ice-nett uten at det egentlig virker som noen god grunn - dog jeg antar det kan skyldes lav kapasitet på grunn av mye pågang på nettet i området da dette var tilfelle i går i følge en på kundeservice. 

     

    Kommende måneden nå er det viktig at den holder seg på ice+ da jeg har planer om å la en gammel telefon (galaxy s6, virker som at den holder seg på ice+ foreløpig, men vanskelig å vite, min primære telefon virket også til å fungere med å holde seg på ice+ helt til den ikke gjorde det lengre..) ligge koblet til ruteren her og dele internett til leiligheten mens vi er in-between internett-leverandører, men om vi sitter og streamer noe og den tilfeldigvis har funnet seg nok til rette for å hoppe over til ice uten + så forsvinner kvoten svært kjapt. Utrolig enerverende 

     

    Fant for øvrig noen interessante alternativer inne på "SIM-tjenester" og under "NRA 2.20" der det ligger noen alternativer kalt "AutoTrig is: ON" "TrigMode is: SOR" (denne kan bytte mellom SOR og LOC ved å trykkes på), "CurNW: 242 14 FULLS" og "Trigger return", men siden jeg har null snøring på hva disse gjør så holder jeg meg fint unna

  7. Jeg så meg nylig nødt til å bytte batteri på min samsung galaxy S7 Edge da det hadde blåst seg opp. I følge accubattery som jeg hadde installert siste året var baterihelsa på rundt 60% (baserer det på hvor mye batteriet tar opp per prosent og ladinger over 20% etc etc) med 2200 mAh estimated capacity. Batteriet har originalt 3600.

     

    Etter byttet resettet jeg appens statistikk/data for å kunne måle det nye batteriet fortere. Etter 9-10 ladinger så det ut til at jeg fortsatt ligger rundt 60% på 2400mAh. Tok en såkalt "manual benchmark" der man lar batteriet gå helt tomt for så å lade helt opp til 100% pluss en halvtime (in case de viser full men batteriet fortsatt kan ta opp mer)

    Fikk byttet batteri igjen og denne gangen resetta jeg også hele telefonen. Gjort en full lading fra tom til full og ender fortsatt opp rundt 2400.

     

    Har prøvd å google på det vide langstrakte nettet, men til ingen lykke. Har noen her noen forslag til hva det kan skyldes? Foruten andre komponentfeil på hovedkortet feks har jeg spekulert i muligheten for at telefonen har et slags "device care" system for batteriet ettersom de fleste batterier nå om dagen aldri går "helt tom" eller fylles helt opp men har en liten sikkerhetsmargin så de skal holde lengre. Er jo mulig at Samsung har no greier som husker mitt gamle batteri og styrer det nye slik at det stopper på 2400mAh.

     

    Er også selvfølgelig mulig at accubattery bare er skit, men det føles veldig riktig ut basert på opplevelsen av batteriet/levetida.

     

    Noen tanker? Slenger med screenshot fra siste manuelle benchmarken på andre replacement batteriet. Her er jeg litt mer åpen for endring over tid siden dette var min andre lading totalt på hele batteriet og tlfner trenger jo en uke ellernoesånn på å få kalibrert seg (synes bare det er merkelig at det igjen faller akkurat inn på 2400). På screenshot'n er der antallet mAh som har gått inn under "total charged" som er interessant på 2254mAh på 97% (må få på telefonen før appen måler, derav ikke 100)

    post-242127-319971_thumb.jpg

  8. Hei godtfolk!

     

    Kjøpte meg en Multicom laptop i 2016 for å bruke til videoredigering og gaming på farta ettersom jeg skulle utveklse til California et semester (har en kraftig stasjonær for hjemmebruk). Etter semesteret har jeg ikke hatt så stor bruk for laptoppen og den har for det meste stått av fra 2017 av. Kun brukt til en og annen powerpoint 2-3 ganger og en kjapp after effects seanse. På bakgrunn av dette ønsker jeg å selge den ettersom jeg synes det er for galt at et laptop-beist som dette skal ligge og bli gammel uten å få utnytta potensialet sitt. Jeg har også en tablet for notatskriving og vurderer å investere i en liten og nett ultrabook for pengene i etterkant ettersom jeg ikke har bruk for en mobil kraftig videoredigeringsmaskin / gaming, men vil ha muligheten til å bruke photoshop og lignende i alle fall.

     

    PC-en det gjelder er altså en

    Multicom Kunshan N150R Killer-Edition 15.6" Full-HD Matt IPS G-SYNC, Intel Core i7-6700HQ, 8GB, 256GB PCIe SSD + 1TB, GTX 965M 4GB med 16GB RAM

     

    Den kostet 13 427 ny fra Multicom (med windows + innstallering).

     

    Det jeg lurer på er hvor mye jeg kan forvente å få for den basert på at den har en rimelig god prosessor og et helt ok kurant grafikkort som kjører det meste av spill sømløst. I tillegg har den blitt svært lite brukt siden 2016 så om jeg ville kjøpt den hadde det hatt en del å si (foreldelses-messig).

    Vil anta jeg kommer til å slite litt med å stikke meg ut på Finn ettersom den ikke ser ut som en typisk gaming-pc, men er heller mer diskret.

  9. Poenget er vel at du skal ha 5G/6G som gjør at du kan streame trådløst. Uansett, teknologien for dette er minst 10 år unna før det kan bli lønnsomt i stor skala.

     

    Vil nevne at denne teknologien allerede finnes og jeg har selv prøvd hitman blood money (gratis) på coreonline sin side med 2/0,3 bandwith og var ikke noe delay eller lagg.

    her er gamer artikkelen på det http://www.gamer.no/artikler/120125/spel-i-skya-med-square-enix/

  10. Nå er vel svarene på spm. 2 litt feil, da. En av de er riktig for Windows-lanseringen, men det kom ut på Mac OS en måned før.

     

    Nemlig, og spørsmålet er når det FØRSTE gang kom i salg.

    En annen ting er at 2 av alternativene passer sånn ca. med begge utgivelsene (Ble sluppet tidligere i USA enn i Europa)

     

    Synes dette spørsmålet burde spesifiseres og alternativene endres til den faktiske FØRSTE utgivelsen av diablo 3 på mac os i usa

  11. Klarte å miste noen kjemitimer, og for en prøve trenger jeg å kunne denne tabellen. Vg2

     

    Blanding | Farge | Navn | Formel | Reaksjonsligning

    1-2

    1-3

    1-4

    1-5

    2-3

    2-4

    2-5

    3-4

    3-5

    4-5

     

     

    1: Sølvnitrat AgNO3

    2: Blynitrat Pb (NO3)2

    3: Kobbersulfat CuSO4

    4: Jernklorid FeCL3

    5: Natriumhydroksid NaOH

     

    den første (1-2) er altså sølvnitrat og blynitrat blandet og jeg trenger å vite navn, formel og reaksjonsligning på de forskjellige blandingene om det ikke er for mye å forlange :)

    var en øvelse om fellingsreaksjoner visstnok som jeg gikk glipp av. (JEG VET FARGEN SÅ IKKE TENK PÅ DET

×
×
  • Opprett ny...