Gå til innhold

Hengeleppa

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hengeleppa

  1. Er rett og rimelig at Mass Effect 2 får såpass med nominasjoner. Det var et av fjoråretsårets bestselgende spill, samt en av de største kritikerfavorittene. Har en følelse av den kommer til å vinne det meste også, men kan nok få hard konkurranse i de kategoriene som Red Dead Redemption også er nominert. Håper ellers at Limbo får en pris.

  2.  

    Jeg kan bare uttale meg om mine erfaringer i arbeidslivet (i Norge og i utlandet) så det jeg sier er muligens ikke relevant for diskusjonen. Dog, jeg kan med hånden på hjertet si at det jeg i min tid lærte om den nyeste utviklingen da jeg studerte ved IFI ved AVH (i dag en del av IDI ved NTNU) er nå for det meste irrelevant. Det jeg derimot lærte om generelle programeringsteknikker (eksempelvis algoritmer, datastrukturer, systemering) er i dag like viktig som det var for 11-12 år siden.

     

    Det å holde seg oppdatert på de nyeste teknologier er noe man må gjøre fortløpende, det er ikke noe man kan lære seg.

     

    Er forsåvidt enig med deg i dette Kake. Teknologi utvikler seg hele tiden, yrkeslivet henger ikke med i svingene selv ofte. Mitt poeng er vel egentlig at det hjelper ikke bare å studere teori rundt programmering eller IT generelt hvis du ikke har erfaring med verktøy. Når man skal ut i jobb idag ser man selvfølgelig på faglig bakgrunn, men også om man behersker de aktuelle verktøyene som en bedrift bruker. Behersker man ikke teknologien så må bedriften betale for opplæring og kurs. Hvis man har kunnskap om disse verktøyene fra for eksempel skolegang så er dette en utgift bedriften slipper, samt at du er klar til å gå rett i jobb. Men jeg tror vi begge egentlig uttaler oss utenfor selve artikkelen siden den handler om spillutdannelse. Som spilldesigner er nok ikke verktøy like viktig som kunnskap om leveldesign, historiefortelling osv.

    Har ikke gått noen form for spillutdannelse selv, men her vet jeg at NITH er den skolen som har lengst erfaring med slike program.

     

    En siste "heads up" til alle som tenker å ta en spillutdannelse som baserer seg på design, så vær oppmerksom på at dette er et vanskelig marked å få seg relevant jobb i. Det er et veldig populært studie med et begrenset etterspørsel i yrkeslivet. Det er veldig kjedelig å sitte med et høyt studielån med en kompetanse man ikke får brukt. Men satser du høyt og er aktiv i studietiden, ikke bare i skolesammenheng men deltar i gruppeprosjekter og konkurranser, som "Dare to be digital" , Norwegian Game Awards" og "Imagine Cup" så har du mye snadder å referere til når du søker jobb, samt på at du har en bachelor grad :D

  3. Dere har utelatt den beste utdanningsintitusjonen Norge har. Det å ta en Informatikk utdanning med Universitetet i Oslo vil være det mest gunstige hvis du vil ha en jobb innenfor spill. Siden her får du mye mer enn bare spill dermed kan du jobbe med flere aspekter av datateknologien og spillteknologien.

    Ofte blir utdanning for snever ved de veldig rettede studiene som ved NITH osv.

     

    Det er kanskje sant at utdanningen ved NITH kan være snever, men å ta informatikk ved Universitet i Oslo er i motsetning alt for generellt. Utdanningen der legger lite vekt på yrkeslivet og hva den nyeste utviklingen innen teknologi er. Universitet har heller ingen god oppfølging av studentene slik som privatskoler har, noe som er gull når man driver med teknologi. NITH har har et glimrende tilbud når det gjelder oppfølging og man kan alltid ta kontakt med veiledere og forelesere når man lurer på noe eller har problemer. Skolen er også hele tiden oppdatert med hvilke teknologier som brukes i yrkeslivet og legger dette inn i undervisningen. Siste semester jobber man ute i bedrift i tre dager i uken, noe som gir yrkeserfaring samt skaper kontakter i bedrifter før man er ferdig men utdanning. Spilldesigner studenter har tidligere vært utplassert hos Funcom, og noen av dem jobber der idag som følge av det.

     

    Universitet i Oslo tilbyr ikke halvparten av det som private skoler tilbyr. Selv om det koster en del mer penger, så er den investeringen vel verdt det.

     

    Alle studieretninger ved NITH fører til samme utdannings grad: Bachelor i IT

     

    Har selv studert ved både UIO og NITH, og når det kommer til IT utdannelse så anbefaler jeg på det varmeste å gjøre det på en privat skole. Man får hva man betaler for.

     

    Lykke til, til alle som skal søke høyere utdanning til høsten.

×
×
  • Opprett ny...