Gå til innhold

Brakbjelle

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Brakbjelle

  1. Har tenkt litt på dette og de "syke" nVitsia prisene... og må komme med et "men":

    For nesten 10 år siden kjøpte jeg et GTX 970 (verdens beste skjermkort!) for 3195. OK. Hvor mye er 3195.- i 2024? 4500.-?

    I fjor sommer kjøpte jeg et RTX 4070 for 8495.-

    Ikke helt det samme som GTX 970 men ~70 serien jadajada, perverst kjappere og mere avansert til samme effektforbruket.

    Blodpris fortsatt? Ja, skulle kostet ~5k ikke 8,5k

    IKKE glem at i USA prisene er UTEN MVA! USA har forøvrig "sales tax" mellom 2,9~7,25% og av og til litt til som bestemmes per delstat. Ikke moms (VAT).

    Litt enklere å svelge pillen eller la være... en MÅ ikke kjøpe et nytt et...

    Eller vi raider nVidia og behandler sjefene med litt Norsk trevirke til bedre tanker... (Jeg regner med at ca. 11 stk. stiller opp sammen med meg for dette, ikke 30.000 som jeg trenger..)

    Eller vi driter i det og.. og kjøper et nytt..

    I mellomtiden har jeg dratt ned rullegardinet for sviket mot forbrukernene med å kjøpe nytt skjermkort og heller koser meg glugg ihjel over ytelsen.

    Tja..

     

  2. Synes de bør modde det stabilt først å fremst eller rename det til "Crashfield". Svært ofte i det jeg skal fra en planet til en annen eller inn/ut av bygning eller noe som har en cut scene ol. så er det frys.. kan holde på i timevis med alt annet i spillet og null probs.

    Jada, er ikke alene om det og har prøvd det meste og INGEN andre nyere spill oppfører seg sånn eller i nærheten så ustabilt og pc er dønn stabil i alle torturtester for CPU, GPU og RAM, knapt 60 grader varm. (PC, 13600k/4070)

    Her har Bethesda gjentatt historien.. igjen..

     

    Edit: Noe alle bør sjekke hvis opplever det samme. AT "My documents/Documents" folder OGSÅ ligge på en SSD og ikke en snurredisk! Der ligger savegames og.. mja.. nå virker det smooth som pokker! Endelig! SORTED!

     

  3. On 9/15/2020 at 1:26 AM, Merko said:

    Så har spilt til rundt lvl 23 I classic, men kjeder meg ekstremt. Ikke spesielt moro. Så mye quest grinding. Hva gjør jeg feil? ?

    Syns det går nokså seint med lvls.. Har hovedsaklig spilt solo, ikke i grupper så kanskje det er grunnen.. 

    Helt normalt. WoW Classic er ment å være et museum for hvordan det var 15 år siden uten alle expansions og forbedringer og ikke mere enn det. Ja det går driiiittreigt å lvle og ja opp til lvl40 skal du gå deg ihjel ca 7 ganger...

    Prøvde selv nylig vs. dagens Retail og det var artig med et gjensyn samtidig jeg ble godt påminnet over alt (laang liste) så også irriterte fletta av meg så det ble en char opp til lvl20 så et solid punktum finalis.

    Du kan gjerne spille dagens "Classic" i Retail om du vil? Bare å starte en tradisjonell rase og klasse f.eks. Nelf druid eller Dwarven Warr og dure ivei... MEN: Classic er jeg såååååå ferdig med. Dagens Retail er ikke mere grindefest ann Classic hvis en ser på tid brukt og det er opp til deg om du skal på død å liv ha det aller aller feteste.

  4. Hei alle.

    Har en ting med File Explorer og Quick Access som jeg ikke finner utav. Søker jeg så finner jeg bare svar på hvordan resette og ikke hvorfor jeg må resette i hytt og pine. Jeg liker funksjonen til Quick Access men den tar gjerne etter omstart og skifter type visning og eller sortering helt random så må inn i options - view- reset folder hele tiden for å få visning tilbake slik jeg liker det.

    Noen som kan trikset her med å slippe det? Ingen katastrofe men irriterende..

     

     

  5. Heia alle guruer!

     

    Jeg har en gammel MSI X58 pc med en i7 960 med tre grafikk kort sokler (som har mulighet for SLI/Crossfire). Nå har jeg brukt den øverste sokkelen til mitt GTX970 kort som std i det jeg mener å husker at den primære skal alltid in i "første" sokkel/kontakt enten det er en HD, minne osv.

     

    Nå så skygger grafikkkortet for PCIe x1 sokkel nr2 som jeg ønsker å bruke til et PCIe x1USB3.1 utvidelses kort.

     

    Hva om jeg bare flytter GPU til PCIe x16 skjermkort sokkel nr.2? Krøll? Ytelsestap? Avinstallere først så reinstallere eller?

     

    Takker for tips på forhånd!

  6. Heia,

     

    Vi har en Johnson 25hk 2-t twin fra 2000 som er blitt ekstremt tregstartet. Funker OK når den endelig starter. Du kan dra og dra i opptil en halvtime i forhold til før på første draget. Gasser er renset 100%  Den er veldig lite brukt og gjerne med mangen års mellomrom, toppen 200 timer totalt. Mistenker gamle råtne coiler? Dårlig tenningsmagnet på svinghjul? Det er CDI på den? Plugger er nye. Hvor begynner jeg eller er det mistanke om råtten CDI enhet?

     

    Takker på forhånd for inspill.

     

    post-242089-0-62946200-1532954759_thumb.jpg

    post-242089-0-67175800-1532954770_thumb.jpg

  7. Har ein Nokia 920 som byrjer å dra på åra. Batteriet held ca. ein halv dag utan lading, men ellers er telefonen like kjapp som den dagen eg kjøpte den. Det er altfor synd det som skjer/har skjedd med WP, det var absolutt det beste av operativsystema for telefon. 

    Synn å sei, kunne sagt du kan kjøpe et nytt batteri men det er og en WP8.1 telefon. Gått ut på dato permanent..

  8. WP er nok desverre død og begravet nå. Hvor lenge til supporten til WP10 vil være der er uvisst. De har og ramlet ned ifra markedsandel på 2~5% til mindre enn 1%.

     

    Eldre versjoner er HELT døde og begravet uten støtte.Bruker selv en Lumia 950 så lenge den puster.. Litt synd da jeg liker OS'et veldig godt og det har fremdeles flere fordelaktige fortrinn.

     

    Integreringen med Win10 på pc er suveren.

     

    Nye vesentlige apper vil ikke komme, de eksisterende har gått ned en etter en (Vipps, Mobilbank osv.) og blir ikke fornyet. En mager trøst er at nettleseren Edge takler mye i normal Web-modus og du kan klare deg uten app'en som på en PC.

     

    Jeg bruker den til det grunnleggende, klarer meg rundt uten div. apper via nettleser. Kvaliteten synes jeg er topp. Spesielt kamera der jeg fremdels skal betale gode penger for en ny telefon som matcher på det.

     

    Når det gjelder salg av fremdeles "nye" ubrukte så må du lete..

     

    Husk og sjekke for oppdateringer og Microsoft Store for apper MINST månedlig.

     

    Ny erstatning som MS Surface kommer ikke med det første om...ever..

     

    Bare til å kjøpe gravølet og håpe at resten fungerer i minst 2 år til.

     

    Selv går jeg over til Android når det er helt slutt. iPhone ble for firkantet og propetetriært for meg... Men ikke før jeg "må"..   ;)

     

     

  9. Heia alle, fatterns maskin, bygd av meg fra 2012 med et MSI H77 mobo og i5 CPU funket fint med Win7 til siste juletider.

    Da tok han på egenhånd og oppgraderte til Win10. Så begynte det med merkelige heng og frys der til slutt maskinen trengte 15-30 min for å boote opp og alt var sirup imens maskinen tygget på HD'en som en gal. Ingen looping eller noe rytmisk, bare frenetisk "jobbing". Maskinen var tregere enn Heinz ketchup når den endelig var oppe, så slutta den med å komme opp..

    Etter booting fra pinne så ser jeg at tosken hadde lagt en ny antivirus oppe den gamle + en del mere dill. Dette ble avinstallert men det hjalp lite. Samme styr: Kunne ta opp til en time før den (hvis den) kom opp og så treg at det var ubrukelig.

    SÅ tok jeg en ny HD lik den gamle (WD Black, 1Tb, 3SATA) og satte igang med å installere Win10 Fra scratch etter å ha koblet av alle andre drev. Alt gikk bra til installasjonen var nesten ferdig men fremdeles en frenetisk aktivitet på den nye HD'en etter ting var oppe. Lot den være natten over og tenke sikkert bare etterinstallering av updates etc.

    Morgenen etter var den i en slags std.by mode og etter å vekke den så var skjerm svart men cursor var der og frenetisk HD.

    Tok en tvungen restart og kommer til det blå "Windows vinduet" i midten imens sirkelen under spinner så går det i svart igjen, cursor virker og en eeeeeevig frenetisk HD'klapring. Kommer aldri til det stadiet der jeg kan legge inn chipset drivere igjen.

     

    Prøvd som sagt med splint ny HD, koblet av alle andre drev og prøvd ny PSU. Nix... Kaputt SATA3 utgang på mobo?

     

    HJELP!

  10. Haha... ganske døvt, men hele Blizz EU er omtrent nede. Fatter ikke hva de holder på med DDOS eller ei. Hadde egentligt lada opp å skulle virkelig ta en økt men nå er det pils, nyheter og film og gir faen en laaaaaaaang stund.

     

    En ting så var bra: Vurderte å blø av noe fri fra jobben tidligere for å komme i gang men ga raskt opp den tanken da ting begynte å krasje allerede i minuttene ved lansering og bare fortsatte....

     

    God blåbærtur Blizz. Blir interessant å høre forklaringen.

     

    Den verste releasen noensinne.

  11. ..1'st Wing SoO Normal eller Heroic?

     

    Er selv GM i et casual guild p.g.a. ble utbrent på harcore rading før.

    Men har en Huntard 555 char som synes det hadde vert kjekt å få oppleve det en gang et Normal/Hc raid igjen. Er ikke helt blåst og mener jeg skulle klare meg greit men ønsker noen som har dette på farm.

    Bidrar gjerne med en slant etc.

     

    Er på Dragonblight og mail meg ingame på "Brakefine"

     

    :)

  12. Næh. Flippskjerm og video som er viktigste forskjellen. Oppgrader heller optikken. :)

     

    Well, naa er allerede optikken oppdatert med en EF-S 15-85 (meget fornoeyd) og en EF 28/1.8 prime. Det jeg savner er egentlig bedre dynamikk og bedre ISO egenskaper.. saa: Det ser ut som at skal noe byttes saa det virkelig viser igjen saa maa jeg opp til fullformat.. right?

    Blir svinedyrt det der da jeg har investert i ekstra batterier, originalt grep & diverse dill og EF-S 15-85 linsa maa byttes om ikke den var dyr nok i fra foer.. jaja..

  13. Hei,

     

    Jeg var med siden starten av WOW og quitta høsten 2008. Rakk i vannilla t.o.m. Raggy og Neffy, i Burning Crusade t.o.m.Karazhan og de der greiene svevende i lufta i Netherstorm (hva søren navnet var igjen...) og litt til.

    Hadde og et eget alt-guild en periode ved siden med opp til +40 aktive regelmessig.

    Det meste på en PVP.

     

    I hovedsak så var main Nelf Huntarr MM spec og gjorde det rimelig greit eller best hele veien i DPS.

    I tillegg så var det 3 andre lvl70s, alts som jeg brukte litt tid på:

     

    1. Human rogue, combat, gjor også det rimelig greit i DPS og skill, OK å spille, syk DPS men ble litt frynsete over hvor lite han tålte.. bestandig :p

    2. Dwarf warr, full def. spec, var gøy å spille men kunne bli frynsete generelt over folk som aldri passet på aggroen sin m.h.t. dishe ut DPS i feil øyeblikk, løpe vekk fra tank når de fikk aggro og generelt aldri gidde vente på jeg fikk bygge opp aggro _før_ de disha ut DPS. Sikkert klassisk den men... døtte det irriterte ofte.

    3. Gnome Mage, full frost. Var også OK, men ble litt kjedelig å være CC hele tiden, men, OK.

     

    Så er tiden snart for må mekke opp en ny PC med litt fres i, min nåværende er en sak som VAR hot en gang i steinalderen, men ignorert siden...2007... og nå med ny 1920x1200 pornoskjerm (som får ny pc...).

     

    Så jeg lurte på å spille litt igjen, denne gang casual.

     

    Så lurer på om noen gidder spare meg for finlesing på forums for ørten kvelder på hva som har skjedd siden. Er noen av disse klassene "hot" igjen? Hvilke anbefales? Specs? Må inrømme at huntarren var alltid favoritten, orka ikke deale med pet for mye. Er MM spec dugaleg ennå? En stakket stund kunne du rule det verre som MM men så ble det mye mas og opp og ned. Ellers? Starte en Worgen drood? Nelf drooden min kjeda meg til daude.

     

    Attraktivitet i guilds såvel som i PUG tiltaler samt det skal være OK å soloe.

     

    Lurer på til sist: Henger "alle" Alliance i IF ennå? :p

     

    M.v.h.

     

    Ex Wow gamer

×
×
  • Opprett ny...