Gå til innhold

tgauslaa

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tgauslaa

  1. Hei!

     

    En vanlig TextBox control i VB6 skal ifølge Hjelp kunne vise inntil 32K med tekst når MultiLine property er satt til True og MaxLength = 0 (betyr at det ikke er begrenset antall tegn).

     

    I databasen ligger en tekst på ca 2K, men når jeg henter teksten kuttes den ved ca 1K....

     

    Er det noen som kjenner til hva årsaken til dette kan være? Finnes det noen kjente problemer med TextBox control? Synes dette virker helt rart!

     

    På forhånd takk!

  2. Hei!

     

    Kjøpte ny PC for en liten stund tilbake, og så har jeg koblet den til TV'n for å se DVD-filmer. Problemet mitt er at lyden jeg får ut på TV'n er helt elendig. Hvis jeg skal ha volumet slik at jeg hører noen ting, så begynner det å dure noe sinnsykt i høyttalerne på tv/hi-fi. Bruker S-video til å overføre bilde, og dette er helt fint! Bruker vanlige tynne hi-fi kabler til å overføre lyden. Kabel-lengden er ca 10m.

     

    Har prøvd diverse innstillinger i lyden på PC'n, men ingenting ser ut til å hjelpe... Hva kan være årsaken til dårlig lyd, og hva kan jeg evt. prøve for å forbedre lyden? Har ikke lydkort, men det er en Realtek lydkrets innebygd på hovedkortet(Asus P4G8X). Lyden til TV'n har jeg koblet fra høretelefon-utgangen på PC'n (jack-plug). Har også prøvd å koble jackpluggen rett i DVD-spilleren, men da fikk jeg ikke noe lyd... (Hvorfor det forresten?)

     

    Håper noen kan fortelle meg hvordan jeg får ordnet lyden, slik at jeg kan sitte i stua og kose meg med DVD-filmene fremfor å sitte inne på kontoret på en kjip kontorstol....

     

    På forhånd takk!

  3. YES!

     

    Takk alle sammen, funket brillefint med F6! ...så ikke den jeg...

    Jaja, nå er jeg videre, så da er jeg happy! :)

     

    Neste meny er om jeg vil partisjonere om igjen. Har nå 4 partisjoner, men disse er jo FAT32 etter at jeg kjørte FDISK på dem. Må jeg partisjonere om igjen alle 4 til NTFS før jeg fortsetter installeringen? Eller gjør den det automatisk under installasjon?

     

    På forhånd takk!

  4. Dette er hva jeg har gjort:

     

    1.) Koblet disken opp, og sjekket at alt er rett koblet.

     

    2.) For å kunne kjøre FDISK og FORMAT måtte jeg registrere en User Defined HDD som Primary Slave i Main bildet i BIOS på mitt Asus P4G8X hovedkort. Satt den til LBA, men angav ikke hvor mange sectors etc. FDISK og FORMAT fungerte nå fint, så jeg partisjonerte opp og formaterte alle drives.

     

    3.) I Boot-bildet i BIOS satt jeg følgende rekkefølge:

    i ) Floppy (sto som def)

    ii ) HDD *None* (sto som def) <--- Kan problemet ligge her ???

    iii ) CD-brenner (sto som def)

    iiii) Lan/Nettverk (sto som def)

    Kan ikke registrere SATA HDD som Boot HDD. Hvorfor?

     

    4.) Når jeg rebootet, fant den ingen floppy, og HDD er ikke reg. så den gikk på CD-romen. Startet WinXP installasjon, men fikk beskjed at WinXP ikke kunne finne noen HDD. Hvor i all verden kan jeg registrere at SATA disken er en del av systemet? Eneste stedet jeg kan se i BIOS at jeg har en SATA disk er i RAID-oppsettet, men der kan jeg ikke gjøre noen ting, for jeg har bare 1 disk (Ergo ingen RAID).

     

    5.) BIOS - Main-bildet: Skal SATA disk reg. som Primary Slave?

    BIOS - Boot-bildet: Skal SATA komme opp som et Boot alt.?

     

    Hvordan får jeg WinXP til å skjønne at jeg ikke har noen harddisk koblet til 80-pins IDE-kabel, men derimot en SATA disk med egen dataoverføringskabel ???

     

    Med en helt ny harddisk nytter det vel ikke å installere noen form for drivere heller, eller ???

     

    Er skikkelig ute å kjøre, håper noen kan hjelpe...

  5. Hei, igjen!

     

    Nå er jeg drittlei! :grumpy:

    Jeg har prøvd å installere WinXP og det går bare IKKE...

    Jeg har en S-ATA disk, og når jeg velger å starte installasjonen av WinXP får jeg beskjed om at WinXP ikke kan finne noen harddisk!

     

    Som kjent så kobles jo ikke S-ATA disker på standard 80-pins IDE-kabel, men med egen dataoverføringskabel. Har koblet DVD'en som Primary Master og CD-brenner som Secondary Master, ellers ingen enheter koblet på IDE-kablene. ...og som sagt da en S-ATA med egen tilkobling.

     

    Skjønner ikke hvorfor WinXP ikke kan oppdage harddisken, jeg har nemlig klart å partisjonere den og formatere den. BIOS instillinger er satt til LBA etc..

     

    Trenger hjelp!

  6. Hei!

     

    På den gamle PC'n min kjørte jeg Win98, og da brukte jeg støtte for store disker når jeg kjørte FDISK, altså FAT32. Nå har jeg kjøpt ny PC, og skal installere WinXP. Det jeg lurer på er:

     

    1.) Trenger WinXP NTFS filsystem for å kunne installeres?

     

    2.) Jeg kjørte FDISK i går, og jeg ble spurt om jeg ville ha støtte for store disker. Det svarte jeg JA til. Vil det si at den setter opp et FAT32 filsystem?

     

    3.) Hva gjør jeg for å kunne opprette en partisjon med et NTFS filsystem?

     

    4.) Kan den versjonen av FDISK.exe jeg har være for gammel, slik at jeg ikke får laget et NTFS filsystem? Når jeg skriver FDISK /? får jeg ikke opp noen informasjon som indikerer at jeg kan velge filsystem...

     

    5.) Hvis filsystemet er FAT32 og jeg prøver å installere WinXP, vil da WinXP si i fra, og evt spørre om jeg vil gjøre filsystemet om til NTFS?

     

    Det jeg skal er å installere WinXP fra scratch på en helt tom harddisk...Blir glad hvis dere har noen tips om dette.

     

    På forhånd takk!

  7. Takk, begge to!

     

    Veldig greit forum! :) Får svar på det meste!

    Lurer på en ting til...:

     

    - Når man setter igang PC-en får man masse ny hardware 'detected', og jeg har sett flere steder at det anbefales at man laster ned siste BIOS oppdatering + diverse nye drivere, da de som følger med hardware'en ofte ikke er de nyeste. Er det viktig å laste ned alle disse nye driverne FØR man setter igang og installerer den nye PC'n, eller kan man gjøre dette like greit i ettertid? F.eks: Kan man oppdatere BIOS etter at PC'en er oppe og går? (Tror egentlig at dette er et fryktelig dumt spørsmål, for det må vel selvfølgelig være mulig å gjøre slikt i etterkant, eller?)

  8. Hei!

     

    Fikk så god hjelp forrige gang jeg spurte om noe på forumet her, så jeg prøver igjen! :)

     

    Har nå endelig fått kjøpt meg PC og fått alle delene, og skal sette den sammen. Har noen spørsmål ang. det:

     

    1.) Fra strømforsyningen går det ut flere strømkabler, og på hver kabel er det 2-3 strømuttak. Disse gir strøm til harddisker, CD-brenner, DVD-spiller, Vifter, Floppydisk etc. Har det noe å si hvor mange enheter jeg kobler på hver strømkabel? Er det noen spesiell måte jeg BØR koble det på?

     

    2.) Jeg bruker 1 stk. SATA harddisk, så den bruker ikke standard IDE-datakabel. Dette gjør at jeg har to ledige porter til IDE-kabler. Har koblet CD-brenneren som Master på den Primære IDE porten, og DVD-spilleren som Master på den Sekundære IDE porten. På hver IDE-kabel er det to tilkoblinger, og spørsmålet er: Er det det samme om jeg kobler enhetene på den første eller andre tilkoblingen? ....Og ser det greit ut å gjøre det slik jeg har beskrevet?

     

    3.) Jeg har en P4 2,4 GHz Intel prosessor, et Asus P4G8X/DELUXE/GD hovedkort, et Asus V9280S/TVD skjermkort, 48x24x48 CD-brenner, 16x48 DVD og en Seagate Baracuda 120 GB/8MB SATA harddisk ++. Har en vifte (Boxed) på prosessoren, en vifte på skjermkortet, en vifte i strømforsyningen, en kabinettvifte i døra(80mm) og en vifte i front. Har plass til to vifter til å suge ut luft i bakkant + 1 ekstra i front, og spørsmålet er: Har jeg behov for å kjøpe disse viftene, eller holder det jeg har av kjøling(uten overklokking foreløpig) ?

     

    4.) Jeg har koblet sammen PC'n slik jeg tror det skal være etter å ha lest diverse manualer. Er det allikevel noe jeg bør sjekke/tenke på før jeg setter strøm på PC'n første gangen? Er det mulig å herpe noe hvis ikke alt er riktig koblet når man skrur på? Eller vil det bare ikke virke + ingen skade skjedd?

     

    På forhånd takk!

  9. En annen ting som jeg ser nå er at ditt hovedkort støtter DualDDR, noe som gir økt hastighet ved bruk av 2 like modul-brikker(av samme sort, hastighet).  Så hvis du heller kjøper 2 stykk Corsair/Twinmos (eller hva du velger) så kan du benytte deg av det.

    Mange sier at det egentlig ikke gir så mye økning i hastigheten, noe som er sant. Det gir ikke formidabel økning, men det gir noen prosent ekstra noe som kanskje kan være på sin plass siden du tydeligvis skal overklokke.

     

    Jepp, tenkte jeg skulle overklokke litt ja! :p Har sett en del tester der dette kortet er bra på overklokking. De TWINX Corsair-brikkene jeg har satt opp er to like brikker som blir levert i en pakke..., så det blir nokl litt fart ekstra der også ja! :D

     

    Takk for gode tips!

  10. kommer ikke til å klokke pc`n...

    rammen er helt ok..

    etter det jeg har hørt!

     

    Hvis ikke du har tenkt å klokke pc'en i det hele tatt, hvorfor i all verden vil du kjøre 466 MHz minne. Du klarer aldri i verden å utnytte det... Bare et spørsmål... Og hvis du er urolig for støy, så burde du kjøpe deg en Seagate-disk istedet. Den er litt dårligere på ytelse, men hva så...?

     

    Ellers kul PC!

  11. Heisann, igjen!

     

    Takk for gode tips!

     

    Pcdude: CPU'en jeg har kjøpt er Boxed. Bør jeg allikevel kjøpe en annen vifte og erstatte den som følger med boxed???

     

    Ecthelion: Valgte Corsair fordi jeg har lest mange gode tester av disse minnebrikkene, men har også lest mye bra om Twinmos. Var litt i tvil men valgte Corsair fordi de var først ute med TWINX-moduler... Skal tenke på det. Kjølepastaen tenkte jeg å kjøpe. Er det bare CPU'en som trenger kjølepasta?

     

    Gef: Jeg lurte på å kjøpe en heftigere prosessor, men tenkte jeg skulle være litt moderat på dette området nå, og heller spandere noen kroner ekstra senere når en eller annen CPU med HyperThreading blir billigere.... Synspunkter på det?

     

    Er det noen av dere som har flere innspill på sånne ting som Viftestyring, Harddiskrammer(nødvendighet?), støy-/vibrasjonsdempende materialer. Jeg lurer da hovedsaklig på om det er nødvendig, eller om det er mest bedre den totale opplevelsen. Si at jeg vil overklokke litt(noe jeg har tenkt å gjøre, forøvrig...), er det da flere ting jeg bør tenke på?

     

    På forhånd takk!

  12. Hei!

    Jeg skal kjøpe ny PC, og har satt sammen noe

    jeg tror fungerer bra...

     

     

    System;

    ---------------------------------------------

     

    1.00 Stk 115221 Asus P4G8X/DELUXE/GD Hovedkort S478

    E7205, Dual DDR, S-ATA, GBLAN, IEEE1394

     

    1.00 Stk 111590 Intel Pentium 4 2.4 GHz Boxed PC533

    Socket PGA478, 512kB "Northwood"

     

    1.00 Stk 116118 Corsair TWINX512-3200LL DDR-DIMM 512MB

    Kit w/two matched CMX256A-3200LL DIMMs

     

    1.00 Stk 110232 Chieftec Dragon Aluminium Tower Sølv

    Kabinett m/360W AX-01SL-D P4 / AMD

     

    1.00 Stk 113263 Seagate Barracuda V 120GB S-ATA 7200RPM

    S-ATA/150, harddisk 8MB cach ST3120023AS

     

    1.00 Stk 113280 Plextor CD-brenner IDE 48x/24x/48x Sort

    Intern Retail Plexwriter

     

    1.00 Stk 108200 Asus DVD-spiller IDE 16x/48x (DVD-E616)

    Retail

     

    1.00 Stk 114168 Asus V9280 GeForce4 Ti4200-8X 128MB DDR

    AGP, (V9280S/TVD) Retail (Super-Fast)

     

    1.00 Stk 107185 EKL PAPST Kabinett Vifte 80x80x25mm

    Vifte m/5,25" kontakt

     

    1.00 Stk 112845 Logitech Internet Navigator Keyboard SE

    (Norsk Versjon), PS/2 og USB, Retail

     

    1.00 Stk 112769 Logitech MX500 Optical Mouse

    USB & PS-2, Retail

     

    1.00 Stk 115476 KA Serial ATA strømkabel 16 cm

    S-ATA, overgang fra 4-pin til 15-pin

     

    Har fra før:

    --------------------------------------------

     

    Samsung 17" LCD Syncmaster 172W TCO99 Widescreen

    (og 17" CRT )

    Diskettstasjon 1.44

    Iomega Zip 100 paralell

    HP Fargeskriver paralell

    Scanner

    Høyttalere

     

     

    Sp.mål til dere:

    --------------------------------------------

     

    1.) Ser dere noe som dere umiddelbart vet at

    ikke passer bra sammen?

     

    2.) Er det ting jeg har glemt å tenke på i

    oppsettet, som burde være med?

     

    3.) Det jeg lurer mest på er om det er noen

    ting jeg trenger når jeg skal sette sammen dette?

    (kjølepasta, ekstra kjøling, puter, støydemping etc.)

     

    Blir glad for all hjelp jeg kan få...

     

     

    På forhånd tusen takk!

  13. Takk for gode tips!

     

    Da var det som jeg trodde. Gidder ikke ha en maskin som støyer mer enn svigermora mi, så da blir det nok en Seagate.

     

    Weer: Håper du har rett i at ytelsesforskjellen ikke er så stor. PS; Hvis du klikker deg inn på Seagate SATA disken på komplett, ser du at der står det antatt 15.03.2003 (ikke 3 dager som det står i oversikten...blir litt forvirra selv, jeg.). Hva er rett? hmmm...

     

    Sikkert best å bare vente på SATA disken allikevel, enda så surt det er å vente... *sukk*

×
×
  • Opprett ny...