Gå til innhold

CathInShadow

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CathInShadow

  1. Kan jeg spørre, hvorfor akkurat denne utsatte gruppen? Man befinner seg faktisk litt på tynn is når man tar virkelige folks skjebner, og lager "tamagotchi" av dem. Selv om spillet visstnok er ment til å undervise, så kan lett slike ting bli "memes" og annet. Da lurer jeg litt på det etiske rundt det hele.

     

    Hei, jeg er en av utviklerne på spillet My Child Lebensborn.

     

    Som Vice sier er dette er absolutt et følelsesladet spill som kan være vanskelig å spille. Vi håper at vi har klart å skape en opplevelse som fokuserer på de positive elementene, den innflytelsen du kan ha selv på barnet. Det å være "a force for good" når få andre er det.

     

    Misky, vi har valgt denne gruppen fordi det er en del av vår egen historie. Noe som skjedde i vårt land, med våre barn og vi føler at deres historie fortjener å bli fortalt. Dette er også en tematikk som fremdeles er relevant med dagens krigsbarn-problematikk. Og som Belfaborac sier så vet vi at vi må akseptere risikoen som kommer fra å lage spill basert på virkelige hendelser.

     

    Jeg skjønner absolutt skepsisen til "Tamagotchi" og denne type tematikk. Vi har vært veldig varsomme med å ikke skulle skape et spill som på noen måte bagateliserer det Lebensborn barna gikk igjennom. Vi er også i direkte kontakt med gjenlevende Lebensborn-barn, og vi har deres støtte i å fortelle historiene deres på denne måten.

     

    Som RRhoads sier, så er vi blitt inspirert av sjangeren og måten den trekker spilleren inn i en omsorgsrolle.

    Sjangeren i seg selv er ofte overfladisk, men den har mange uutforskede spillmekanikker.

     

    Maabren lurte på dette med død i spillet. Jeg kommer ikke gå så dypt inn her på hva som skjer i spillet, det er mye tung tematikk men vi vil aldri la barnet dø. Dersom spilleren spiller uaktsomt med intensjon om å skade barnet, vil man tape som forelder.

     

    Tusen takk for engasjementet rundt tematikken!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...