Gå til innhold

knatten

Medlemmer
  • Innlegg

    561
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av knatten

  1. Jeg ser etter en rimelig receiver. Den må ha minst fire HDMI-porter og en fjernkontroll, men trenger ikke spille spesielt høyt, støtte 4K eller andre fancy features. Det bør være ok lyd, men den vil ikke bli brukt til hi-fi lytting. Kort sagt er jeg fornøyd med en helt gjennomsnittlig forsterker, så lenge det ikke er noen veldig tydelige ulemper. Hva bør jeg gå for? Er det f.eks. noe i veien for å gå for Pioneer VSX-528?

     

    Edit: Ser nå at Elkjøp har en del enda rimeligere alternativer som ikke ligger i Prisguiden, f.eks. Pioneer 5.1 receiver VSX-323-K

    • Liker 1
  2. Jeg vurderer å selge min HP Elitebook 8740w, og lurer på hva den er verdt.

     

    Kjøpsdato: 16. desember 2010

    Originalpris: 21.183,-

    Garanti: Til 16. desember 2013

     

    CPU: Intel i7 M620

    RAM: 4 GB

    HD: Crucial m4 SSD 2,5" 256GB SATA 6 Gb/s (SATA3.0) (Skiftet selv, denne fulgte ikke med maskinen)

    GPU: Nvidia Quadro FX 2800M

    Skjerm: 17" 1920x1200

    Porter: DisplayPort, VGA, USB 2.0, USB 3.0, Firewire, eSATA, minijack inn/ut

     

    Software: Windows 7

     

    Maskinen er i god stand.

  3. Nei, jeg er ikke sikker på at det fungerte perfekt før, jeg gadd aldri sitte så lenge som 20 minutter med så høy latency.

     

    Jeg har også prøvd å bytte USB-port, uten at det hjalp. (Hvis jeg brukte en USB 3.0 port fungerte forøvrig ikke lyden i det hele tatt.)

     

    Jeg skal teste litt mer når jeg har tid til å sitte med det en stund, og fortelle hvordan det går!

  4. Hmmm, har du prøvd å bruke det interne lydkortet bare for å sjekke om det er Audio Kontrol 1 det er noe galt med?

     

    Merkelig at det ble bedre med oppgradert skjermkort-driver, tyder jo forsåvidt på at det er et software-problem.

    Merkelige greier, ass!

     

    Med det interne lydkortet går det fint. Det går også fint med AK1 så lenge jeg setter latency til noe ekstremt høyt, f.eks. 64 ms. Men da blir total latency vel noe i nærheten av 0,2 sekunder, noe som er ubrukelig. Så jeg tipper det ikke er AK1 det er noe galt med, men en kombinasjon av drivere, operativsystemet, andre prosesser som blokker kjernen/hardware, eller noe slikt.

     

    Snodig at skjermkortdriverne skulle ha noe å si ja!

  5. Problemet dukket opp etterhvert. Jeg forsøkte å reinstallere windows (og naturlig nok lydkort-driverne), men etter en stund dukket det opp igjen.

     

    Buffersize står til 528 samples ved 12 ms.

     

    Etter å ha forsøkt en del ting som å opggradere BIOS og disable noen ACPI-features installerte jeg nye skjermkort-drivere til onboard Nvidia-kortet i går. Da ble jeg nesten helt kvitt problemet. Det har gått fra å skje 1-2 ganger i minuttet til å skje med kanskje 10-20 minutters mellomrom.

     

    Jeg skal kjøre en ny test med alle unødvendige bakgrunnsprosesser stoppet, og se om problemet forsviner helt da.

  6. Jeg bruker Windows 7, Ableton Live 8 og Native Instruments Audio Kontrol 1 med ASIO-drivere over USB 2.0 på en HP EliteBook 8740w. Jeg opplever innimellom korte avbrudd i lyden (ca. 1/2 sekund), og prøver å finne ut hva som kan være galt.

     

    I hardware setup for lydkortet opplever jeg dette selv med "high latency" preset (12 ms buffer). Hvis jeg går opp til "multimedia/games" preset med 64 ms. forsvinner problemet. Går jeg ned til 4 ms. virker ikke problemet å være noe verre enn med 12 ms.

     

    Dette skjer uavhengig av hvor mye som foregår i settet, selv med kun én MIDI-kanal med en Sylenth1. Da er CPU-bruk ca 4% i flg. Live, og 2-4% i flg. task manager.

     

    Resten av maskinen fungerer fint når dette skjer, jeg kan bytte vinduer, røre på musepekeren osv. Selve Ableton Live ser heller ikke ut til å henge. Markøren som viser hvor jeg er i clippet stopper, men jeg ser at peak meteret faller normalt, så det er trolig ikke applikasjonen som henger.

     

    1: Burde ikke AK1 med ASIO-drivere kunne takle 12 ms latency? I setup-vinduet er tross alt 6 ms satt som standard.

    3: Hvordan feilsøker jeg slikt, for å isolere problemet? Er det noen som har noen idéer til hva jeg kan sjekke?

     

    Å jobbe med 64 ms. buffer gir nesten 200 ms. overall latency, og da blir det håpløst å jobbe, så det er desverre ikke en løsning.

     

    Oppdatering: Jeg har nå installert en demo av FruityLoops Studio, og opplever nøyaktig samme problem der. Så da er det nok ikke i Ableton Live problemet ligger.

  7. Jeg er enig i mye av det som har blitt sagt her, men jeg vil gjerne utdype litt mer av det agm har påpekt. *tar på seg skrivehanskene*

     

    Informasjonstruktur er nøkkelordet i en slik type nettside. Det hjelper ikke om overskrifter er kursiv eller om logo er glorete eller ei så lenge strukturen på informasjonen er uheldig.

     

    Ikke gi brukeren så mange valg når han/hun først er inne. Hvis brukeren blir lesset på med alle muligheter av søk og whatnot så gidder ikke brukeren å prøve. Folk som surfer er late. Ikke vondt ment, men alle vi er utålmodige når vi surfer og ønsker ikke å "finne ut av ting" når vi er på en nettside.

     

    Mitt tips er å gi dem en sti å gå, kontra en avansert søkefunksjon. list gjerne opp hovedkategorier (Familie - Sport - Varebil etc), bare den ikke blir for lang. Deretter kan man få muligheten til å velge merke / motor etc via interaktive slidere(pris) og hukebokser for å sortere resultatene. Jeg sier ikke at dette er noen fasit, men det kan være noe å tenke på.

     

    Bruk gjerne selve innholdsboksen litt mer aktivt. Slik det står nå er det bare fillertekst som ingen gidder å lese. Det er liksom sidebar som tar fokuset, og det blir feil. Sidebar bør være nettop det - en sidebar. Den er til for å hjelpe å navigere. Slik nettsiden står nå så hadde den faktisk gitt mer mening om innholdet går til sidebar og visa versa.

     

    Dette er ikke for å være krass eller noe. Jeg skulle gjerne likt å se at dette ble kjempe fint :) Et lite tips er å skissere strukturen med penn og papir. Sparr gjerne ideer med potensielle brukere da dette vil gi deg en retning.

     

    Lykke til videre :D

     

    Takk for mange gode poenger! Er litt opptatt for tiden med en førstefødte på vei når som helst, men skal ta tak i Riktig Bil igjen så snart det har roet seg litt! :)

     

    Synes du har viktige innspill, og kommer nok til å prøve å etterkomme de fleste av dem. Sier fra her når jeg får fikset det. Takk skal du ha!

  8. Heisann!

     

    Spennende prosjekt, men selve nettsiden gir meg et "ikke-helt-ferdig"-inntrykk. Det kan virke som det er litt inkonsekvent og tilfeldig plassering av tekst og elementer. For eksempel er søkefunksjonen plassert i venstre kolonne. Hvorfor ikke gi denne litt mer plass? Det er tross alt den besøkerne er på nettsiden for å bruke....

     

    I tillegg synes jeg selve søkefunksjonen er forvirrende.

     

    - Først kan det se ut som det er to forskjellige søkefunksjoner pga den vertikale streken - én funksjon for karosseritype, og en annen for fritekst og pris.

     

    - Når jeg velger Avansert søk, kommer det inn en rekke nye valgmuligheter, men også en ny søkeknapp. Hvilken knapp skal jeg bruke? Er dette to søkefunksjoner blandet sammen, eller er det én og samme <form> med to alternative knapper?

     

    Tipset mitt her er å hente inspirasjon fra f.eks. venstrekolonnen på Finn.no.

     

    Videre, så bruker du på twitter-knappen data-attributter i et XHTML-dokument. Er ikke disse for HTML5?

     

    Og jeg er enig i at logoen inneholder for mange spesielle ting og tang. Avhukingsboks, bilkontur, RiktigBil i to farger med utheving, gloss og refleksjon pluss en liten .no kan bli litt mye. Men for all del, den fungerer nok greit.

     

    Kanskje er dette en side hvor det passer seg med noen diskrete reklameannonser i bunnen? Så kan man kanskje la siden dekke sine egne utgifter?

     

    Lykke til!

     

    Grunnen til at vi har to søkeknapper er for at brukeren aldri skal være uten en søkeknapp i det synlige skjermbildet. Men det er kanskje mer forvirrende enn hjelpsomt ja, godt poeng.

     

    Det å lage forsiden man kommer inn på mer fokusert på søket kan også være en god idé, og så heller forvise den til venstremenyen etter at man har gjort et søk.

     

    Jeg skal snakke med noen og prøve å få litt hjelp til å rydde opp i tekst og elementer, det er jo typisk viktige ting i et design som er vanskelig for det utrente øye å få riktig.

     

    Twitter-knappen er noe jeg fant hos Twitter. Jeg har også merket at det ikke validerer i HTML4, men har nedprioritert å kikke mer på det. Jeg får undersøke det videre. Jeg har ikke jobbet som webutvikler på en del år nå, (jobber til vanlig med vitenskapelig programmvare / C++) så det er en del nytt å sette seg inn i! :)

     

    Vi vil nok etterhvert få på plass litt reklame ja, men foreløpig har vi såpass få brukere at vi ikke har begynt med det. Hosting hos Webfaction er jo også veldig rimelig, så det er omtrent bare vår egen tid vi investerer.

     

    Tusen takk for hjelp og lykkeønskninger! :)

  9. Hvis du ikke er så flink på logoer ville jeg heller satset på å finne en grei standardfont på f.eks dafont.com. Men husk at det bør være en stilren sans-serif font som ikke oser fart og bil, men heller gir inntrykk av at det er en straight familiebil dere hjelper folk å finne. Kanskje du til og med er så heldig å finner en dingbat-font med en bil i. Det er ikke ulovlig det ;) Logoen må bare byttes ut altså. Du trenger ikke mer enn en font egentlig. Du kan bestemme selv om du vil ha med dingbat eller ikke. Kanskje du bare kan ta den fonten dere allerede har og strippe den helt ned. Fjerne bevel+embross og fjerne haken og bilformen.

     

    Uten å kikke på koden tror jeg det er h2 og h3 jeg mener, ja.

     

    Det med den streken gir jeg meg ikke på. Det ser litt rart ut med sånn whitespace der. Prøv med en strek der så skal du se! :) Du kan bytte den ut med streken i bunnen.

     

    Jeg syntes også menyen er litt bortgjemt og kunne vært gjort mer fancy. Da blir det også mer plass til bilen.

     

    Spørsmålstegnene kan du gjøre enda et par hakk lysere. Det samme gjelder hele bakgrunnsfargen i toppen.

     

    Først, beklager sent svar, har vært syk. Takk for at du følger opp! :)

     

    Logoen lar jeg stå, vi får heller være uenige om den.

     

    Jeg skjønner fortsatt ikke helt hva du mener med overskriftene. "Søk" er h2, mens f.eks. "Karosseri" er h3. h2 er større enn h3, så jeg skjønner ikke hvordan du mener h3-ene trekker mer oppmerksomhet enn h2?

     

    Nå har jeg prøvd å legge til en strek i søkeskjemaet, og er litt usikker på hva jeg synes. Det tar jo alltid litt tid å venne seg til endringer, så jeg skal la det være sånn en stund og se hva jeg synes. Hva synes du? Jeg fjernet også streken i bunnen som du foreslo, og synes det ble penere. Det er stort sett bare admins som har noe som står noe under den uansett, så den var som regel unødvendig å ha der i det hele tatt.

     

    Jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre med menyen, men er enig med deg i at den er litt bortgjemt. Jeg har foreløpig bare økt font-size fra 1.3em til 1.5em og trukket den litt lenger inn i siden ved å gi den margin-top og margin-right. Får se om vi kan finne på noe mer fancy med den etterhvert.

     

    Spørsmålstegnene er også lysere nå.

     

    Takk igjen!

  10. Vurderer ny konebil, prøvekjørte ny Golf 6 med 1.6 TDI for et par dager siden. Kunne også tenke meg å prøve 1.2 TSI (85/105 hk), men de hadde ikke denne inne. Noen som har prøvd den? Er den velig svak på tomgang og før turbotrykket kommer på ca 1500, slik at den kveles lett når man skal sette bilen i gang (med manuell), eller funker det greit?

     

    Jeg har ikke kjørt den nye Golfen, men de med BlueMotion starter av seg selv hvis du kveler dem.

     

    Forresten får du vel ikke BlueMotion på de aller billigste, men 1,6 TDI BlueMotion er jo bare 12.000 dyrere enn 1,2 TSI: http://riktigbil.no/s/UqdFXj

     

    Vi kjøpte Passat 2010 med BlueMotion i høst, og Noen™ likte godt at den startet seg selv da den kveltes på vei ut av parkeringsplassen til Møller! ;)

  11. Skoda skal vi ikke ha fordi vi har fått et dårlig forhold til menneskene som sitter bak skranken på Skoda.

     

    Bilene er sikkert gode de, men hjelper lite når menneskene som skal hjelpe oss ikke er så villige.

     

    Får se nærmere på den Mitsubishien :D

    Edit: For lite bagasjerom på Mitsubishi.

     

    Jeg er jo kjempefornøyd med passaten også, men den får du ikke ny under 300k etter at 2011-modellen kom. De begynner på ganske nøyaktig 300k, men skal du ha diesel stasjonsvogn må du ut med minst 311k. Skal du ha litt ustyr på den også går den jo fort enda mer over. http://riktigbil.no/s/92cQJL Men er du ute etter stort bagasjerom er jo Passaten topp.

     

    Ford Mondeo har også god bagasjeplass, og ligger i samme prisklasse. http://riktigbil.no/s/KJsmrN

     

    Forøvrig, hvis du ikke liker folkene hos Skoda-forhandleren kan du kanskje prøve en annen forhandler? http://www.skoda-auto.no/wip4/forhandlere/c/dealers.epl?cat=4833

  12. Skoda er bra biler det! Vi kjøpte Passat stasjonsvogn for noen måneder siden fordi 2010-modellen var på tilbud. Hvis ikke den hadde vært så billig hadde vi gått for Skoda Octavia.

     

    Her er en liste over alle nye stasjonsvogner med diesel til under 300k: http://riktigbil.no/s/REM6yz

     

    Jeg prøvekjørte også Mitsubishi ASX, som er en liten SUV til overraskende lav pris. Bortsett fra at bagasjerommet var litt for lite for oss synes jeg det var en flott bil, og den har vel blitt en slager i Norge også. Den finnes både med bensin og diesel, og starter på 247k (271k for diesel): http://riktigbil.no/s/LA6oti . Med firehjulstrekk, litt høy bakkeklaring og ulakkerte deler nederst tåler nok den litt mer snøfonner enn de fleste andre i den prisklassen.

  13. Først, tusen takk for at du har tatt deg tid til å hjelpe! :)

     

    Logoen må dere gjøre noe med. Den er for glorete.

     

    Logoen blir nok det vanskeligste å få gjort noe med, da ingen av oss er i stand til å lage en god logo selv, og vi fikk den som en vennetjeneste.

     

    Typografien er ikke bra. Du har overskrift nr.2 fanger mer oppmerksomhet en overskrift nr.1, og det blir feil.

    Kursiv i den overskriften passer ikke. Spørsmålstegnene ødelegger, og passer ikke inn. Finn på noe annet der, og sørg for at det er i riktig høyde i forhold til skriften. I stedet for mellomrommet mellom de to menyene til venstre i hovedfeltet kan du lage en strek f.eks. Gjerne en litt spesiell en hvis du ønsker det. For mye mellomrom mellom overskrift nr.1 og brødteksten under.

     

    Hva referer du til som overskrift 1 og 2? h2 og h3? Kan du komme med et eksempel?

     

    Med kursiv i overskriften, tenker du på "Søk i X nye biler fra(...)"? Isåfall er jeg enig, det så mye ryddigere ut uten. Har fjernet det.

     

    Er også enig i at spørsmålstegnene ødelegger for helhetsinntrykket, jeg skal prøve å finne en bedre løsning.

     

    Når det gjelder strek mellom kolonnene i søkeskjemaet: Jeg har basert hele designet på å bare ha whitespace til å skille elementer på siden. Så å ha en strek her, men ikke andre steder blir kanskje litt rart? Særlig med tanke på at det ikke er noen strek mellom søkeskjemaet og resultatene, og at denne da vil gi en logisk tilhørighet for kolonne to sammen med resultatene istedenfor sammen med kolonne 1. Med mindre jeg lager en strek mellom skjemaet og resultatene også da.

     

    Det er for mange elementer i logoen. Det gjør den rotete. For mange effekter også. Må si meg litt uening i at bilentusiaster faller for glorete logoer. Det tror jeg ikke de gjør.

     

    Jeg burde nevnt at målgruppen ikke er bilentusiaster, men den gjennomsnittelige person som er på jakt etter bil (uten at det gjør poenget ditt om logoen noe mindre gyldig).

  14. Vil også si at siden mangler mye informasjon. Ting som:

     

    Slagvolum (2,0 liter for eksempel er ikke korrekt).

    Vekt (totallast, egenvekt osv.)

    Ytelsestall (0-100 osv).

    Forbruk (by, landevei, blandet, ikke bare én av delene).

    Toppfart

    Korrekte mål (ikke bare lengde).

    Utstyr (hvor mange og hva slags airbager er standard f.eks)

    Garanti.

     

    Takk for innspill, vi skal få dette på plass etterhvert.

  15. Jeg bruker som regel bilnorge.no sin oversikt. Denne ser ikke ut til å være noe særlig dårligere, men jeg ser heller ingen grunn til å bytte.

     

    Savner merke- og modellvalg.

     

    Hvor er dataene fra? Regner med at det er OFV.

     

    Hvor ofte vil siden oppdateres? Planlegger dere å ta ut utgåtte modeller (ref. at dere vil at det skal være referanse for bruktkjøp), eller blir alt liggende?

     

    Jeg mener vårt søk er mer brukervennlig enn bilnorge.no sitt. Merke, modell og mye annet finner du ved å klikke på "Avansert søk".

     

    Dataene henter vi fra importørene selv. Siden oppdateres kontinuerlig, foreløpig er det en del manuell jobb involvert, men vi kommer til å automatisere mer og mer.

     

    Vi kommer sansynligvis til å ha en mulighet til å søke i utgåtte modeller også, da vi ikke sletter noen, bare merker dem som utilgjengelige.

  16. Hva mener du er grunnen til at folk vil bruke denne i stedet for finn.no sin nybil-del?

     

    På finn.no får du i tillegg mye mer informasjon om hver enkelt modell.

     

    Da vi begynte å jobbe med denne siden var finn.no sin nybil-del ikke spesielt brukervennlig, og vi ønsket å lage noe bedre. Vi ser at de i mellomtiden har begynt å ta tak i den delen, så da må vi nok regne med litt mer konkurranse enn vi hadde tenkt! :)

  17. Hei! tomasoll og jeg har nettopp lansert RiktigBil.no i public beta. Det er en prisguide for nybiler, så vidt vi vet Norges eneste.

     

    Det hadde vært kjempefint hvis noen har lyst å teste den ut og gi oss tilbakemeldinger, enten i tråden her eller på epost [email protected].

     

    Databasen inneholder foreløpig 3417 biler fra de 30 vanligste merkene i Norge, og man kan søke på pris, motorstørrelse, drivverk og en hel del andre egenskaper. Det er også et fritekstsøk. Vi håper at siden kan være nytte både for dem som er på utkikk etter nybil, men også som en referanse for de som ser etter bruktbil.

     

    Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på hva som er dårlig, hva som er bra, hvis noe er uklart, eller om det er noe dere savner! :)

  18. Som jeg sa til Amund på Twitter, dette blir jo nesten for en reunion å regne! :)

     

    Ønsker dere alle lykke til, det blir spennende å se hva dere kan få til fremover.

     

    Tror vi går en spennende tid i møte nå ja :) Skakke bli med du også da? ;-)

     

    Hadde jo vært fristende å jobbe med (nesten) hele gamle gjengen igjen, men jeg har litt andre planer for tiden! :)

     

    Si fra neste gang det blir pils, så vi kan sladre litt!

  19. Hei igjen alle sammen, og tusen takk for mye hjelp!

     

    Ville bare rapportere om at vi kjøpte Passaten på onsdag. Prøvde å sende tilbudet rundt til noen andre forhandlere også, men de ville ikke være med på noen priskonkurranse, og sa vi hadde fått et veldig bra tilbud. I følge en venn av meg som kikket på denne bilen var den også nesten 50.000 dyrere med tilsvarende utstyrsnivå i våres.

     

    Vi gikk for det utstyret som fulgte med, men la på ryggesensor og motor+kupévarmer. (Vi bor såpass kort fra jobb at vi ikke ville rukket å kjøre like lenge som en parkeringsvarmer hadde vært i bruk, og valgte vanlig motorvarmer isteden.)

     

    Droppet også vinterhjul og reservehjul, da de skulle ha henholdsvis 13900 og 2500 for disse, og ikke ville gi noe avslag. Det er jo mange steder man får kjøpt det mye billigere, pluss at vi da får større utvalg i dekk. Tenkte å gå for noen som har gjort det bra i test, f.eks. Michelin her: http://www.naf.no/forbrukertester/Dekk/Dekktester/Vinterdekktest-2009/

     

    Det er et godt poeng at det er morsommere å kunne velge alt utstyr når man kjøper nybil, men denne har nå alt vi ville ha, bortsett fra at jeg kunne tenkt meg radio med litt større skjerm. Men den har medie-in og multifunksjonsratt, og det var det viktigste på den fronten. Det er jo også en fordel med én ukes leveringstid, mot 2-4 måneder som f.eks. Octavia og ASX hadde.

     

    Nå gleder jeg meg til å hente bilen på onsdag! :)

     

    Tusen takk igjen for god hjelp og inspirasjon.

×
×
  • Opprett ny...