Gå til innhold

System-log.com_InnleggNO

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av System-log.com_InnleggNO

  1. Det med XP var bare et eksempel. Men du trenger nok ikke installere DNS uansett på WS2008, selv om du skal hoste websider og ha en liten fil-server på si :) IIS gjør disse tingene uten at du trenger gjøre så alt for mye mer. Grunnen til at jeg nevnte flere porter på routeren, var siden du skulle hoste flere web-sider bak èn IP. Kan ordnes ved å lage sub-domener i IIS også vil jeg tro. Andre alternativer igjen er GNU/Linux + Apache (veldig lett-drevet) :)

     

    Dette får du til - stå på! :)

  2. Veldig tøft gjort av din Bestefar, og flott at du følger opp med support :)

     

    Sånn i utgangspunktet så tenker jeg at du kan gjøre to-tre ting..

     

    * Gi din bestefar en bruker på PC uten administrator-tilgang

    * Konfigurer UAC (User Account Control) til å kjøre på "Always notify" - blir en del meldinger i retur, men kan kanskje få bruker til å tenke seg om to ganger før han trykker på "ok" :)

    * Kjør restriktive (skrives det slik?) regler i Local Group Policy - her kan du gjøre mye fornuftig som stenger tilgang til diverse ting.

     

    Local-Group-Policy.png

     

    * Og så kan du til slutt gi din bestefar kun lese rettigheter på de 1000-vis av bildene han har inne på PC'en sin (om han da ikke skal redigere dem, eller slette/flytte på dem

     

    Lykke til! :)

     

    http://system-log.com - small computer experiments :)

  3. Å bruke Windows Server 2008 til å hoste et par hjemmesider er vel å skyte spurv med kanon, eller ihvertfall med noe veldig grovkalibret. I utgangspunktet trenger du heller ikke tenke på DNS i et slikt oppsett. Ser du har Workgroup og ikke Active Directory satt opp i nettverket ditt (?) - og du har en router fra ICE. Da kan du bare si (som du selv sa) - at dersom det kommer inn forespørsler på port 80 på router, så vil du at dette skal gå mot Server 192.168.0.2:80 i nettverket (som da kjører en eller annen web-tjener). Dersom det kommer inn forespørsel på 8080 på routeren kan du sende den mot port 80 på en annen maskin, eller samme server som nevnt over, bare en annen port. Regner med du kan gjøre noe lunde det samme MyWeb.com? At dersom folk vil ha etellerannet.myweb.com:80, så kan du sende det videre mot en-eller-annen-ip:den-porten-du-vil?

     

    Har laget en liten video hvordan du setter opp web-server i XP (trenger i utgangspunktet ikke være verre) : Windows XP + Apache

     

    Håper du får det til da! Dersom du VIL sette det opp med Server 2008 R2 + DNS + IIS + alt-mulig, så for all del - er en løsning det også! :)

  4. C64 spill produseres og selges også idag. Spillet "Escape from Arth" ble oppusset og relansert i 2008 av spill-distributøren www.psytronik.net. De selger enda spill på kassett, floppy diskett og som digital nedlastbare spill til din emulator. Var en fantastisk følelse å få en pakke fra England i posten, pakke ut en floppy-diskett som om det skulle vært på midten av 80-tallet, sette den inn i C64 diskettstasjonen og loade!

     

    Du kan lese hele reviewet her, og jeg anbefaler alle å blåse støvet av C64'en sin... om en har noe slikt da. Evt ta en retro trip ved hjelp av en emulator.

     

    psytronik-escape-from-arth-floppy.jpg

  5. Ok, har lasta ned windows 98SE Iso fil, men den starter ikke å installere, jeg får heller ikke noe valg om å gjøre det..

    Har windows 7 på dataen, kan det være noe av grunnen?

     

    Noen som vet av sider der man kan laste ned retro spill som iso fil?

     

    Dersom du har lastet ned Windows 98SE.iso, kan du mounte den opp i Daemontools e.l. og gi beskjed i VirtualPC om at din virtuelle datamaskin skal boote fra denne stasjonen. Dette skal fungere selv om du har Windows 7 :)

     

    Har oppdatert bloggen med litt retro-spill artikler siden mitt virtuelle Windows 95 prosjekt :

     

    C64 emulator - C64 Forever + konkurranse i samarbeid med Cloanto

    DOS spill i DOSBOX

  6. Hva er det beste retro-minnet? Hentet frem emulatorpakken C64 Forever og spilte Frogger fra Konami! Skjønner godt at "SID" er på vei tilbake i musikkindustrien.. en herlig følelse å hente frem minner fra 80-tallet idag. Spill-opplevelsen var vel så som så.. men retro-følelsen var herlig! :)

     

    Her kan dere se en screencast om hvordan C64 Forever fungerer idag.. et godt tips er å invistere i en god joystick - da snakker vi C64 opplevelse! :)

     

    C64 Forever + konkurranse! :)

×
×
  • Opprett ny...