Gå til innhold

ILHB

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ILHB

  1. Hei!

     

    Specs:

     

    SAMSUNG 840 EVO 120GB SATA SSD TLC (hovedsaklig windows)
    INTEL CORE I7 4771 3.5GHZ 8MB S-1150
    ASUS SABERTOOTH Z87 S-1150 ATX
    CORSAIR DOMINATOR DDR3 8GB 1600MHZ
    ATI Radeon HD5790 Grafikkkort (fra 2010)
    Western Digital 1TB SATA HDD (Fra 2010, sekundærharddisk - musikk,filmer etc)
    Ekstern Lydkort: Steinberg DR22
    Windows 7 64bit.
    Har nettopp kjøpt inn nye deler til ny PC, og bygget denne for ca 3 uker siden.
    Har ikke hatt noe problemer frem til idag.
    Produserer musikk, og etter en snau 2 minutters runde i musikkprogrammet FL Studio (som forøvrig bruker mye minne, cpu og harddisk) begynte PC'en å oppføre seg merkelig.
    Satt på en låt i VLC, og den hakket noe veldig. Restartet lydkortet og kopierte filen fra gammel harddisk til ny SSD, i tilfelle det var noe med harddisken. Ting ble bare værre, og etterhvert begynte musepeker'n å hakke noe veldig. Sjekket i task manager at filen csrss.exe leste noe vannvittig mye I/U. Ellers var det ingen programmer eller applikasjoner som spiste noe spesielt av verken CPU, minne eller høy I/O read.
    Musepekeren gikk bare saktere og saktere, og til slutt fryste PC'en helt opp. Ventet i 5 minutter før jeg restarta Pc'en.
    Forhåpentligvis er dette et engangstilfelle, men jeg har en viss anelse at dette vil dukke opp igjen og over tid gjøre ting verre.
    Noen som vet hva det kan være ?
    Mvh
  2. Gjorde nettopp det før jeg slo på pcen, tok ut kjøleren og støvsugde den for støv. Kjølepastaen er veldig gammel, det er den som fulgte med når jeg kjøpte CPU'en for 4 år siden. Har hatt problemer for et par år siden der PC'en slo seg av etter CPU ble altfor varm, etter jeg hadde rengjort og støvsugd kjøleren fungerte derimot alt greit igjen - fremtil nå.

    (Den ene av de 4 "pluggene" på viften som skal plasseres oppå kjøleren og festes i hovedkortet er ødelagt, men virker derimot som kjøleren sitter godt)

     

    Skal derimot få ordnet ny SSD og kjølepasta asap, så kommer jeg tilbake til saken hvis problemene vedvarer. Frykter jeg blir nødt til å kjøpe nytt HK og muligens også GPU hvis CPU'en begynner å gå mot siste vers. Ettersom CPU'en var ny for 4 år siden finner jeg pr. idag ingen nyere HK som støtter det chipsettet CPU'en har.

     

    Har dere forresten noen tips når det gjelder å finne ut av hva som foresaker en bluescreen? Har prøvd å google feilmeldingen/koden som dukker opp men jeg må tydeligvis sjekke komponent for komponent? Typ memtest, cpu-stress, osv..

  3. Men det er jo veldig rart at den bare eksploderer opp til 84 grader ilopet av 20/30 sekunder? Dette skjedde altsaa med engang jeg slo pa pcen etter den hadde statt avkjolt og avslatt i mer enn 24timer. Det bor ikke vaere mulig at den blir saa varm uten at noen direkte tenner paa selve PCen...

     

    I tillegg sitter jeg paa Ubuntu naa og ting ser ut til aa fungere greit. Fant en CPU Monitoring 'app' som viser at CPU er paa 72.0C.

  4. Takk for svar!

     

    Sitter naa paa ubuntu paa PC'n og det meste fungerer greit. Har ikke koblet i SSD disken enda saa har ikke faatt sjekket det.

     

    Problemet naa er at jeg maa faa sjekket ut om ting faktisk fungerer som det skal. Hvordan gjoer jeg dette med ubuntu? Har googlet litt rundt men blir ikke klokere. I BIOS staar det at CPU er 84C (noe som virker totalt ulogisk da den ikke foeles varm ut fra utsiden i det hele tatt, samt at PCen har statt avkjoelt og avslaatt frem til naa). En eller annen vifte braaker noe veldig inni PC'en. Det er mest logisk at dette er CPU vifta men det hoeres faktisk veldig ut som det kommer fra skjermkortet.

  5. Hei!

     

    Dette gjelder en PC (win 7, 64 bit) jeg kjøpte og bygde selv for 4 år siden.

    Jeg har alltid hatt problemer med bluescreens helt siden samme dagen jeg byde PC'en, men har valgt å se bortifra problemet ettersom det ikke har vært veldig ofte og ikke har vært noe spesielt problem.

     

    Bluescreen kom hovedsaklig i forbindelse med musikkproduksjon, og ofte på direkten når f.eks et program hang seg opp og jeg slo av det eksterne lydkortet.

     

    Hovedproblemet:

    Satt meg på PC'en som fungerte helt fint før jeg dro på jobb. Lot PC'en stå på når jeg dro. Når jeg kom hjem hørte jeg vifta på full guffe, og på skjermen stod det "reboot or select proper boot device [...]".

    Restartet PC'en men til ingen nytte. Ting så ellers greit ut i BIOS, men SSD disken med windows fant den ikke.

     

    Prøvde å ta ut CPU, GPU og prosessor samt forskjellige kabler og satt alt tilbake igjen. (samt resatte bios ved å ta ut HK batteriet i 2 min). Fikk samme problem, men denne gangen begynte vifta å gå helt amok i BIOS. Sjekket CPU tempen og den bare steg til værs iløpet av få sekunder før den endte opp på 84C i rød tekst. Slo av PC'en og kjente på CPU kjøleren og rundt - men der var det faktisk ikke spesielt varmt (?).

     

    Fikk en kamerat på besøk som sjekket begge harddiskene med et eksternt apparat, og SSD disken er tydeligvis blitt ødelagt. Spørsmålet nå er om det rett og slett holder å kjøpe ny SSD - eller om det er GPU, CPU eller HK'et som er roten til alt dette? Bør jeg bare investere i komplett nytt utstyr?

     

    Maskinvare:

    ASUS P6T-SE Hovedkort

    Intel i7 920 prosessor

    Crucial SSD disk

    Minne (husker ikke, 6gb).

     

    På forhånd takk.

     

     

     

  6. Cataclysm (og tbc/wotlk) er kult i snaut 2 mnd. Alt er "nytt" igjen, ting er forandret og alt virker så mye bedre enn tidligere.

     

    Når disse 1-2mnd har gått, begynner man å skjønne at ting ikke er så kult lenger. Det er fortsatt den evige grinden. Først må du levle fra 80-85 (som uten tvil bare er en smakebit), så kommer faction grind, reputation grind, dkp-grind (for noen), honor grind, conquest grind, justice grind... grind, grind grind.

     

    Man er da så latterlig lei sin egen klasse at man gjerne lager en ny en, eller skjønner at det eneste som ligger i horisonten er *enda* mer grind.

     

    Ting er ikke lenger eksklusive, noe som gjorde wow til det det engang var. Et legendary våpen (f.eks Ragnaros mace'n) var faktisk legendary. Epic items var epic, iforhold til idag der epic items nesten kan sammenlignes med greens iforhold til tilgjengelighet.

     

    Nei, wow blir bare dårligere og dårligere. Dette er tredje gangen jeg har begynt i en ekspansjon (dohh), og sluttet etter nærmere 2mnd fordi jeg har skjønt at det bare er det samme greiene. Forhåpentligvis er det siste....!

  7. Spilte betaen en match igår for første gang og ble selvfølgelig grusomt eid. Spillet har absolutt potensiale, og idèen er veldig interresant. Styringen føltes derimot ganske uvant ettersom jeg har kun har spilt HoN det siste året der man styrer helten med museklikk. Det er derimot ikke aktuelt for meg å sette meg inn i et nytt spill uten andre venner som spiller det. Kan bli interresant å se nærmere på det om flere av mine venner prøver seg.

     

    + For en god ìde med veldig bra potensiale.

    - Dårlig utseende på heltene. Finner dem ikke spesielt interresante og unike. Dette er derimot noe som sikkert endrer seg etterhvert når man har mulighet til å forandre på dem i form av utseende i armor, våpen osv.

     

    Ønsker funcom lykke til. Syntes dem fortjener en gulrot nå.

  8. Ofte sjekker jeg gamer.no, IGN etc hvis jeg er gira på å teste ut et nytt spill for å se om det er verdt det. Når det gjelder PES/FIFA er jeg helt likegyldig. PES får alltid dårligere anmeldelser enn FIFA hvert eneste år, men personlig syntes jeg alltid PES er bedre. Sikkert en grei anmeldelse. Passningssytemet er mye bedre i FIFA, skuddsystemet og realismen mye bedre i PES. Den klumpete identiske FIFA grafikken blandet med en laber følelse av å score, i motsetning til PES der man virkelig føler man scorer et fint mål pga animasjonene, lyddesignet, kommentatoren og ikke minst publikumsstemningen.

×
×
  • Opprett ny...