Gå til innhold

Tokolosh81

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tokolosh81

  1. Videoredigering kan være litt avhengig av programvaren som er skrevet for å dra nytte av det du har i pcen , men hovedsakelig :

     

    *Økt hastighet på Cpu gir avkastning i litt bedre ytelse , om du fortsatt har standard hastighet på cpu'en kan du jo investere i en bedre kjøler til ca 500kr og overklokke cpu'en for å kanskje få opp til +25% ytelse.

     

    *Raskt minne med lave timings gir også utslag , Det optimale når det gjelder pris ytelse er vell 4x4GB DDR3 1866Mhz brikker

     

    *Om programmet kan ta nytte av skjermkortet vil dette også spille inn , lurt å sjekke om det kan aktiveres i programmet eller om det støttes out of the box. Kan være en oppgradering her vil gi deg svært god ytelseøkning.

     

     

    Jeg har ikke tenkt å satse på seriøs videoredigering, men skal redigere noen timer med video etter sommerferien. Er PCen min virkelig så ille? Jeg har kikket på PCer som selges i dag, er fortsatt svært mange pcer som fortsatt selges med i5 og 4 eller 8GB minne..

     

    Jeg vurderer å bare sette inn meir minne, siden det krever minst innsats, men skal vurdere CPU overklokking. Mener å huske at minnet kreves mest i selve redigeringen, og CPU for "ferdigstillingen" av filmen.

  2. Hei.

     

    Jeg har en ASUS i5 2,5Ghz 64bit bærbar PC med SSD harddisk og 4GB ram. Jeg forsøker meg på videoredigering for første gang, og merker det går ganske sakte. PCen er tre år gammel, så jeg ønsker helst ikke å bruke for mye penger på den, men er det sannsynlig at redigeringen vil gå mye kjappere med mer minne? (At det er verdt ekstrautgiften?)

     

    16gb ekstra kanskje? Håper på tips, hilsen n00b.

     

  3.  

    Alle som ikke bruker pfSense trenger ny router! :)

    Fra spøk til revolver;

    RT-56U er god.

    N56U eller AC56U?

     

    N56U er helt grei, men har ikke støtte for dd-wrt. Personlig ville jeg av denn grunn heller ha valgt N66U eller AC56U. Men om du aldri vil finne på å bytte firmware uansett er altså N56U grei valuta for penga.

     

     

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=765738

     

     

    Ja, det var en klart rimeligere ruter! Vil den ha god nok dekning i leiligheten (3 rom, myrbygg, 64kvm totalt, ruter må stå i ene enden av leiligheten)?

  4. En kraftigere ruter vil hjelpe på dekningen, om det er ruteren som forårsaker at nettet detter ut er usikkert.

     

    RT-56U er god.

    Takk for svar. Leste også at Asus RT AC66U fikk god anmeldelse fra dinside.no. Virker grei, siden jeg ikke behøver en så avsansert en. Det er kun for å få surfa trådløst med PCer/mobil.

    Hadde problem med at nettet falt ut i forrige leilighet også, så mistenker ruteren, siden det er den samme. Nissen med på lasset og alt det der.

  5. Hei, godtfolk.

     

    Jeg har en 64kvm leilighet, med et 20mbps nettlinje via Getboks. Trådløst. Jeg bruker en par år gammel ruter som jeg fikk av nettleverandøren for ca. tre år siden, den har én ekstern antenne.

     

    Problem: det er dårlig nettforbindelse i deler av leiligheten, og i tillegg er det ikke uvanlig at nettet "faller ut", særlig hvis det er snakk om store nedlastninger over tid (torrents).

     

    Vil kjøp av ny ruter hjelpe på nettdekningen og mer stabilt nett? Det er neppe den beste ruteren jeg har i utgangspunktet. Kom gjerne med konkrete forslag på rutere hvis svaret er ja. ;)

  6. Hei.

     

    Jeg er lei av å lese om all overvåkingen av særlig Facebook og Google. Jeg bruker for tiden gmail og liker godt at de har to-trinns verifiseringen, men tilgjengjeld lagrer jo Google det meste om meg.

     

    Kan noen anbefale en e-posttilbyder som er både sikker og ikke samler opp personlig informasjon? Jeg leste at Dotcoms Mega skal være ekstremt sikkert, men så vidt jeg veit har vel ikke dette startet opp enda. P.S. Jeg bruker kun windows.

  7. Angående reinstallering av windows har jeg et spørmål.

     

    Jeg lastet ned windows 7 fra digital river linken ovenfor, la det over på en USB minnepinne, slettet ei.cfg filen, tok backup av lisensen med ABR-programmet, og la inn windows på den ny harddisken. Etterpå brukte jeg ABR for å "restore" lisensen. Men problemet er at ved restart, ber windows om lisenskoden, og når jeg skriver inn denne, står det at den ikke er gyldig med dette windows versjonen. Jeg er 90% sikker på at jeg la inn riktig windows, dvs. Home premium, men som nevnt er windows "not genuine" slik ståa er nå.

     

    Noen konstruktive forslag der ute?

     

     

    Hmm... ikke spør meg hvorfor, men etter at jeg la inn noen av driverne o.l., sluttet windows å spørre om lisenskoden, og jeg tror faktisk nyinnstalleringen er blitt registrert som genuin nå... Sweet! :) Satser på at det ikke endrer seg med det første.

     

    Hvis jeg skal spekulere, kan det kanskje skyldes at jeg la inn noen drivere knyttet til bl.a. hovedkortet. Kanskje dette gjorde utslaget, i og med at koden skal være knyttet til hovedkortet?

  8. Angående reinstallering av windows har jeg et spørmål.

     

    Jeg lastet ned windows 7 fra digital river linken ovenfor, la det over på en USB minnepinne, slettet ei.cfg filen, tok backup av lisensen med ABR-programmet, og la inn windows på den ny harddisken. Etterpå brukte jeg ABR for å "restore" lisensen. Men problemet er at ved restart, ber windows om lisenskoden, og når jeg skriver inn denne, står det at den ikke er gyldig med dette windows versjonen. Jeg er 90% sikker på at jeg la inn riktig windows, dvs. Home premium, men som nevnt er windows "not genuine" slik ståa er nå.

     

    Noen konstruktive forslag der ute?

  9. Takk for et grundig svar ang. prosessoren. Min egen konklusjon er at jeg har skutt meg selv i foten med å kjøpe en så billig PC. Jeg har satt inn SSD harddisken nå, og merker at PCen fortsatt bråker (høy viftelyd). Jeg trodde tidligere at det måtte være den gamle harddisken som sleit, men innser nå at lyden skyldes prosessoren som kjører omtrent på maks kapasitet fra starten av, eller rett og slett bare bråker mye. Trolig kommer jeg ikke til å skifte prosessor, virker som det blir for mye klabb og babb ut i fra det som har blitt skrevet. PCen vil fungere "godt nok" til sitt formål nå, og jeg er vel passelig fornøyd, men det er siste gang jeg går for en så rimelig PC.

  10. Riktig, for produktnøkkelen knyttes opp mot hovedkortet og kan gjenbrukes mot samme hovedkort flere ganger, men ikke overføres til et nytt hovedkort (uten å eventuelt ringe Microsoft og få dem til å låse den opp).

     

    Hvilken prosessor er det forresten som sitter i maskinen? Høyreklikk "min datamaskin" og velg egenskaper for å se detaljer.

    Se f.eks. denne maskinen. Den har også "kun" en 1.6 GHz AMD-prosessor, men det er en habil quad core-modell - til motsetning fra f.eks. prosessoren i denne, som er en 1.7 GHz dual core av billigste sort.

    Klokkefrekvensen på prosessoren er slett ikke alltid representativ for ytelsen den kan tilby. Kanskje er prosessoren din en flaskehals, kanskje ikke.

     

    Prosessoren er en AMD E-450 with Radeon HD Graphics 1,65 Ghz.

    Sier det deg noe?

  11. Takk for svar.

     

    Jeg skal forsøke med linkene og se om jeg får nedlastet og installert en ubesudlet windows variant i stedet. Jeg har de siste ukene innsett at min livskvalitet henger sammen med hvor kjapt pcen klarer å fungere, så gleder meg til å få inn ny soft- og hardware.

  12. Godt poeng. Jeg skal forsøke med ssd og økt minne og se hvordan det går, men operativsystemet er en håpløs asus versjon av windows 7 med masse ekstra program jeg ikke har bruk for. Det står en lisenskode under PCen. Du veit ikke tilfeldigvis om jeg kan laste ned windows 7 "rein" versjon og bruke denne lisenskoden? Lurer på om den er låst til "asus windows"?

  13. Hei.

     

    Jeg kjøpte for et stund tilbake en billig Asus 13 tommer til 4000kr, og var godt fornøyd med størrelsen og prisen. Problemet er bare at dette er en DRITTREIG PC. Jeg fikk tydeligvis hva jeg betalte for. Så, for å unngå å kaste PCen ut vinduet, har jeg nettopp bestilt en Samsung Pro SSD harddisk og skal sette inn et gammelt minnekort til, slik at PCen får totalt 6 GB ram. Jeg oppdaget samme dag som jeg sendte bestillingen, at prosessoren kun er en 1,6 ghz AMD prosessor.

     

    Pcen skal kun brukes til et form for avansert wordprogram, men PCen sliter i hvert fall slik situasjonen er i dag. (Har som sagt ikke fått lagt inn ekstra minne og ssd). Vil PCen fungere tilstrekkelig (til mitt bruk), eller må jeg få inn en ny prosessor også?

     

    Klem, newbie!

  14. Heisann. Jeg ser det er noen gamle tråder på dette emnet, men siden det stadig kommer ut nye headset, starter jeg en ny tråd.

     

    Er det noen som kan anbefale meg headset til playstation 3? Jeg skal bare bruke det til å spille bad company 2.

     

    Jeg er usikker på om jeg ønsker et headset hvor jeg kan ha både ingame og chat, eller om jeg skal ha slik at jeg bare hører chatten. Noen som også har innspill/ erfaringer/ anbefalinger på det?

×
×
  • Opprett ny...