Gå til innhold

Ragnar115

Medlemmer
  • Innlegg

    973
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ragnar115

  1. Det totale produksjonen i 2021 (4mnd) var 12427 GWH. Forbruk 10824 GWH ifølge SSB. Differanse ble eksportert

    Som du trolig har fått med deg så er det flere nysatsinger ifht industri som vil øke forbruket av strøm i fremtiden, og jeg nekter å tro at vannkraft alene vil kunne være nok til å imøtekomme nordmenns behov i fremtiden med alle elbilene, og det som er spesielt når man ser på nyere tall over forbruk.

    Solenergi er ikke avhengig av at man har et resovar fylt med vann for å produsere strøm, og det er vel ingenting i veien med å forske på andre måter å gjøre det på, enn å låse seg til kun en måte å produsere strøm.

    Leste her om dagen at det beste er vel å lage gigantiske atomkraft verk, men det kommer jo også på bekostning av natur...

     

  2. Skulle vaske bilen pga dårlig lukt. Tok ned det lengste baksetet, dro ut en svart gummi kloss (bilde) samt noe isopor lignende greier for å støvsuge og vaske.

    Når jeg prøvde å få setet opp igjen etter det, så er det akuratt som at det er låst. Det lager en slags klikke lyd når jeg prøver å få den opp, og jeg kan ikke se at noe har skilt seg fast eller er i veien 

    Har noen noe formening om hva problemet kan være eller erfaring fra samme problem? 

    IMG_20200714_112242.jpg

    IMG_20200714_112035.jpg

    IMG_20200714_112025.jpg

  3. Hei, 

    Her er saken: jeg har fått melding på telefon om at noen kan ha fått tilgang til min Microsoft Outlook konto, fra "Microsoft" hvor de linker til https://account.live.com

    Det virker jo ikke så veldig suspekt i forbindelse med at det kunne vært scam(?) 

    Jeg har også mottatt mail fra Facebook, Spotify, Google, Microsoft, Fitbit, Reddit og trolig noen andre jeg har glemt. Jeg fikk et inntrykk av at alle mail adressene kan og trolig er fra de ulike selskapene. 

    Jeg har alt byttet passordene på alle disse sidene. 

    Og nå lurer jeg på hvordan dette kan ha skjedd? Er Key Loggee det mest sannsynlige? Synes jeg kan huske vagt at en av disse selskapene hadde hatt passord på avveie og jeg gjorde ikke noe den gang og nå sikkert 1 år etterpå fikk jeg mail med 1 dags mellomrom fra alle disse. Kan det ligge her?  Eller kan passordet ha vært så lett at de bare testet på 1 side for deretter anta det er likt på alt annet. Potensielt umulig å være sikker på dette

    Men jeg lurer også på hva jeg bør gjøre utenom å bytte passord. Bør jeg bruke et spesifikt virus program på min pc eller/og telefon? Noe annet? 

  4. Slackie skrev (31 minutter siden):

    Hei.

    1. Bryter ICE noe regler ved å ha "lovnad" om at et produkt skal leveres til den og den tiden, men ikke opprettholder det, spessielt når man blir lovet det over ulike perioder?

    2. Har de lov å nekte refundering av kjøp, med begrunnelse på at produktet er sendt, når produktet faktisk ikke er sendt?

    Det er avtalen supplert med forbrukerkjøpsloven som gjelder for dere her . Når det gjelder levering følger det av forbrukerkjøpsloven § 6 at "tingen skal leveres uten unødig opphold og senest innen 30 dager etter kjøpe, hvis ikke noe annet er avtalt.". Dere har jo her avtalt kortere frist. Da er det i utgangspunktet den som gjelder.

    Ved forsinkelser kan dere kreve å heve kjøpet, jf. forbrukerkjøpsloven § 19, jf. forbrukerkjøpsloven § 23.

    Ved forsinkelser skal dere oppfordre selgeren til å levere innen en "rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse". Dersom selgeren "ikke leverer innen denne tilleggsfristen, kan forbrukeren heve avtalen". Ettersom det nå ha vært helligdager, må dere nok gi ice noe lengre frist, enn om det hadde vært vanlige arbeidsuker. 

    Det enkleste her er nok uansett å benytte seg av angreretten man har, jf. angrerettsloven § 20. Jeg ville nok ventet til varen kom og så sendt den tilbake eventuelt om man fremdeles ønsker det. 

    3. Kan en aktør love å gjøre opp for seg ved å redusere månedespris og diverse, for deretter å ta det tilbake fordi en annen mener de har "gitt" for mye?

    Dette er et spørsmål om fullmakt og legitimasjon for de ansatte til å binde selskapet utad med deg. De har typisk en stillingsfullmakt i jobben som selgere i selskapet. Dette reguleres av avtaleloven § 10. Utgangspunktet er at dersom du har vært i aktsom god tro med tanke på det du har blitt loven, er selskapet bundet av det. En overordnet kan derfor da ikke gå tilbake på det. Jeg har ikke nok rettskilder her til å se nærmere på det.

    4. Kan man som forbruker kreve opplysninger om hvorfor ting ikke går slik det skal og om man kan få opplysninger (altså innsyn i logg og taleopptak man selv har vært med i?)

    Det tror jeg nok dessverre ikke man kan på generelt grunnlag. Som bevis i en rettssak ville man kunne krevd det.

    Veldig synd du ikke ble fornøyd med kjøpsopplevelsen din hos ICE. Jeg har vært kunde der i lang tid og er veldig fornøyd. Skjønner godt om du ikke velger de etter de opplevelsene du har hatt med dem nå. Selv hvis de strengt talt ikke skulle vært forpliktet til å gi rabatten feks bør de gjøre det pga kundeservice etter min mening.

    Takk for svar ?

    Siden det virket som kundebehandlere prøvde å hyshje det ned på telefon, sendte jeg inn en formel klage på mail til lederen i selskapet og en til kundeavdelingen og da virket det som de ble litt mer fart på sakene. Kan potensielt se ut som de får løst det og forhåpentligvis er telefonen mottatt innen 6.01/7.01 

  5.  Her er saken:

    ICE lover rask levering 1-3 virkedager. Varen ble bestilt 18.12 (varen var på lager). Varen har ikke blitt sendt ut (01.01.2020). 

    Min samboer har ringt å snakket med de flere ganger, de gir en ny lovnad om ny frist for å sende ut. Først ble hun lovet at den skulle sendes den 18 desember. Den 20 ble hun lovet at den skulle sendes den 23. Den 23 blir hun lovet at den skal sendes den 24.12 (skjønner ikke selv hvordan det skulle fått det til). Etter flere samtaler krever hun kompensasjon for ræva kundeservice, blir lovet ulike og "nye" summer (altså redusert priser). Siste gang hun ringer inn, så snakker hun med noen litt lengre opp i systemet som prøver å gjøre det slik at hun ikke får halvparten av det som er lovet. Kundeservice har lagt på samtaler, vært ufine og drevet sjekane. Hun har prøvd å avbestille drittet sikkert 5 ganger og alle gangene får hun beskjed om at ettersom varen er "sendt" må hun vente til produktet leveres tilbake. Når hun ringer firmaet som driver med utsending sier de at det ikke engang har pakkeorder på produktet.

     

    Mine spørsmål ifht jus blir:

    1. Bryter ICE noe regler ved å ha "lovnad" om at et produkt skal leveres til den og den tiden, men ikke opprettholder det, spessielt når man blir lovet det over ulike perioder?

    2. Har de lov å nekte refundering av kjøp, med begrunnelse på at produktet er sendt, når produktet faktisk ikke er sendt?

    3. Kan en aktør love å gjøre opp for seg ved å redusere månedespris og diverse, for deretter å ta det tilbake fordi en annen mener de har "gitt" for mye?

    4. Kan man som forbruker kreve opplysninger om hvorfor ting ikke går slik det skal og om man kan få opplysninger (altså innsyn i logg og taleopptak man selv har vært med i?)

     

  6. Takk for svar =)  er egentlig helt sjukt korleis man i svært mange tilfeller kjem seg unna med de meste i kommunen.

    Loko skrev (På 7.11.2019 den 23.05):

    Sluttpakke....  Vanligste måten å få bort uønskede personer fra en stilling dem ikke egner seg i uten å trøble i etterkant.

     

    Har aldri hørt at noen i helsevesenet har fått en sluttpakke. Hørte dog fra en kollega at hennes sjef på en arbeidsplass hadde drevet med seksuell atferd mot alle ansatte og mobbing/trakassering og et eller anna kriminelt eg ikke kan huske utenom. Han mistet posisjonen der og fikk en bedre lederjobb ??

  7. Helsearbeider er vel ikke noen beskyttet tittel, alle som jobber i helse, enten ufaglærte eller oss med autorisasjon, er helsearbeidere. Er vel noe annet om man er helse_fag_arbeider som man må ha fagbrev for.

    Uansett, det skal komme opp når man googler hvilke utdanninger som er lovbeskyttede titler. For ikke alle titler er beskyttet.

    Beklager, mente Helsefagarbeider. 

     

    Det er yrkesutøvinga med falsk tittel som er ulovleg. Så du kan ikkje kalle deg lege og "behandle" pasientar ustraffa.

     

    Men det er ikkje straffbart å gå rundt og presentere deg som doktor, prinsesse eller pilot så lenge du ikkje praktiserer.

     

    Så om jeg forstår deg riktig så kan jeg dra på byn, og fortelle at jeg er lege evt Doctor medicinae (dr.med.) (går som en beskyttet tittel) så lenge jeg ikke praktiserer som lege evt sykepleier eller andre beskyttende titler?

     

    Fordi her kommer det ikke frem at det må være i en arbeidssituasjon (hentet fra helsedirektoratet)

     

    Bare den som har norsk autorisasjon, lisens eller spesialistgodkjenning etter § 53, har rett til å benytte slik yrkesbetegnelse som kjennetegner vedkommende gruppe helsepersonell. Dette gjelder også for den som hadde autorisasjon, lisens eller spesialistgodkjenning frem til bortfall på grunn av alder, jf. § 54 første ledd.

     

    Ingen må uriktig benytte titler eller markedsføre virksomhet på en slik måte at det kan gis inntrykk av at vedkommende har autorisasjon, lisens eller spesialistgodkjenning etter helsepersonelloven, jf. første ledd, eller er registrert utøver av alternativ behandling, jf. andre ledd

  8. Jeg opplever som arbeidstaker i helsesektor at det å gi sparken til noen som absolutt ikke burde jobbe som helsepersonell eller som ikke evner å jobbe i lag med andre er vanskelig (altså at det generelt er vanskelig uansett).

     

    Jeg jobbet i en bedrift hvor en av mine kollegaer lagde så dårlig arbeidsmiljø (skrek etter folk, laber arbeidsmoral, respekterte ikke lederen vår, nektet å gå på møter for å bedre situasjonen og behandlet alle generelt dårlig) at folk vurderte å slutte (bacilly alle som jobbet der). Jeg fikk et inntrykk av at det var svært lite min leder kunne gjøre med situasjonen.

     

    Et annet eksempel:

    I pleien er det naturlig at man hjelper sine pasienter med ulike fysiske behov som de eventuelt ikke klarer selv, f. eks det å hjelpe dem på toalettet. Jeg hadde en gang en kollega så sa rett ut til pasientene "når jeg er på jobb så er det uaktuelt at jeg setter dere på toalettet. Dere kan få urinere (hadde ulike hjelpemidler for dette), men noe annet var ikke aktuelt. Det ble gitt advarsler, men utenom det skjedde det ingenting (gjentakende problem)

     

    Så nå sitter jeg å tenker med meg selv: 

    Den dagen jeg eventuelt får en lederstilling innenfor helsesektoren og/eller annen arbeidsplass om det skulle inntreffe, om jeg faktisk sitter så maktesløs uten noe virkemidler for å gjøre det bedre (snakker rettslig). 

    Slik jeg har forstått kan ikke en arbeidsgiver filme eller ta opptak av en utagerende kollega som står å hyler inne på kontoret ukentlig, og i en eventuelt rettsak blir det ord mot ord (hvor jeg har lest at arbeidstaker står sterkest).

    Spørsmålet er: Hva kan en arbeidsgiver gjøre med en arbeidstaker som:
    1. Ikke utfører arbeidet sitt, evt gjør en dårlig jobb eller ikke gjør alt.

    2. som ikke evner å sammarbeide med de andre på arbeidsplassen.

    3. Som ikke respekterer de på arbeidsplassen

    4. Som generelt skaper dårlig arbeidsmiljø

  9. I hvilke situasjoner lyver de om autorisasjon? Jeg vil tenke meg at om lyver om autorisasjon for økonomisk vinning, så vil det nok bli hardere straffet.

    Vil tro det er å bryte enda en lov, men i utgangspungtet var det spørsmålet ment generelt da jeg hadde en diskusjon på emnet (ser du bort i fra familiemedlemet som påstår hun er helsearbeider på facebook, vil tro det i hennes tilfelle handler om status)

  10. Takk for svar =) var i diskusjon med noen kompisser, og så noen jeg kjenner som hevder de er autorisert helsepersonell uten at de finnes i helsepersonell registeret så ble litt nysgjerrig på hvor alvorlig det er.

     

    Er det slik at siden det er to lover som man kan dømt for at straffen automatisk blir høyere evt: at siden det er 2 så kan man ta utgangspunkt i strafferammen til den med høyest straff om det er et veldig graverende tilfelle?

  11. Hei,

    Skal søke til neste år (2019) og fullførte en 4 årig VGS utdanning dette året. (Heter TAF (teknisk og almenfag) og det var helse linja. Jeg er 20 i år, og blir 21 året jeg skal søke. Jeg har ikke tatt noen fag etter fullført VGS. Jeg lurer på om jeg vil søke som ordinært eller førstegangsvitnemål (eventuelt begge). Takk for svar.

  12. Om referanser ikke kunne sagt noe negativt så hadde vel hele poenget med å ha referanser forsvunnet. Personen kan si akkurat det han vil, og referanser har for mange ødelagt sjansen dems for å få jobben. Må også sies at det er viktig å gi personen du skal ha som referanse en heads-up, så han er klar over at han kan bli ringt opp og ikke blir helt overrasket.

    Eg ser den, men har en referanse lov å svare på noe annet enn de dem blir spurt om? 

    Om vedkommende har feks trakassert og mobbet de ansatte i flere måneder, men det ikke er et spørsmål som blir tatt opp har man da lov å si noe om det?

     

    Og kan en referanse holde tilbake informasjon fordi det vil gagne den som er referanse? (feks om det ikke er mulig å sparke denne personen så vil denne personen vært fall forsvinne om han fekk ny jobb)

     

    Spørsmålene er rent hypotetisk og har egentlig ikke noe med meg å gjøre i en "virkelig" situasjon. Jeg prøver bare å få nok informasjon rundt temaet til og kunne diskutere det videre 

  13. Hei :) 
    Jeg bruker mer eller mindre aldri gass når jeg skal "starte" kjøringa. Uavhengig om det er oppover bakke eller hva det no er. Bruker Clutch og brems (brems om det er opp over bakke). Du finner gripepunktet, og da går bilen frem av seg selv og når det er funne da begynner jeg å gasse og slipper clutchen mer om det gir noe mening. 

    Gasser du for mye når du slipper clutchen vil du ende opp med "for" rask start i feks kø situasjoner eller lignende. Anbefaller å bruke clutchen for å "komme" deg fremover 

    • Liker 1
  14. Jeg har nettopp fått tak i en ny vaskemaskin (Logik vaskemaskin L714WM15E) som bruker 175kwh/annum. Maskinen tar ca 4 kilo mer klær enn den gamle så vasker ca dobbelt så lite med den maskinen. Programmet er også ca 2 timer kortere.

     

    Den gamle maskinen (husker ikke navnet nå) var trolig mellom 15 og 25 år) og har ingen energi merking på nett som jeg kunne finne.

     

    Jeg lurer på om det er mulig å få er estimat av hvor mye strøm man ca kan spare inn når man vasker halvparten av klærne, den gjør de på kortere tid og trolig bruker mye mindre strøm. Hva kan man forvente av strømforbruket til noe som er så gammelt? 325kwh? 500?

  15. Helt vanlig med 100% load i PUBG på et slikt kort.

     

    Mitt 1080Ti Strix OC kjører på full load og sliter med å dra spillet.

    Cirka 70-100 fps, 3440x1440 high-ultra. 

    Det som derimot er rart er vel at lyden og bilde slutter å funke (altså at bilde på sett og vis fryser litt til) når spill som PUBG loades opp, eller et League of Legends game starter?

  16. Jeg opplever faktisk at PUBG kjører bedre på ett gtx970 enn på ett gtx 1070 her i heimen, mens resten av specsene er helt like. Trodde først at skjermkortet jeg fikk var defekt eller dårlig, men det er kun i PUBG og H1Z1 jeg får det problemet. 

     

    Så her er nok spillet i seg selv synderen. 

    Bare synes det var pussig siden 1080 kortet hadde 60% load eller noe når det ble testet. Ikke i dette setupet vel å merke

  17. CPU og GPU forsøker å vise så mange fps som mulig. 100 % GPU-bruk innebærer at grafikkortet gir så mange fps det kan. Mindre enn 100 % tilsier normalt at grafikkortet ikke jobber under optimale forhold, typisk fordi prosessoren ikke klarer å henge meg. CPU klarer ikke å håbdtere oppgavene grafikkortet gir den.

     

    Problemet med lyd ved tab-out høres ut som et software-problem. Antakelig skyldes det en bug i spillet.

    Kontaktet NVIDIA og de mener det er noe gale med mitt grafikkort så det blir tilsendt Komplett nå snart :) Takk for hjelp

  18. Slett Nvidia experience tullet. 

    Det er bare tull! 

    Fair enough, men det er ikke der problemet ligger ettersom jeg lastet ned programmet etter at problemet oppstod for å få pcen til å funke bedre. Skal sies at updatsa igjennom Nvidia Experience har hjulpet litt, men ikke i nærheten av det jeg finner akseptabelt 

  19.  

    Jeg har nettopp kjøpt ny PC og støtt på et problem iforhold til PUBG. Når PUGB er åpen, og jeg alt+tabber så slutter lyd og fungere i ny og ne, samt musepeker hakker fremover/bortover skjermen.

     

    Ifølge et program kalt "CAM" så kjører også GPUen på 99 til 100% i load (antar det betyr i praksis at man bruker 100% av grafikkortet på det gitte tidspunktet). Jeg opplever 100% load fra startmenyen, og inni gamet. 

     

    Spillet kjører forøvrig forholdvis smooth ellers.

     

    Jeg har oppdatert driverene via Nvidia Experience, og det er en GPU 1060 6gb. 

    Spørsmålet mitt er vel egt om det er spillet som er problemet, eller at grafikkortet er for "dårlig" eller om det er noe gale med grafikkortet som jeg har.

    pc specs? dette er veldig typisk dersom cpu load er 100%

     

    Ikke CPU load, GPU load 100%

     

    Har forøvrig :

    I7 8700K

    M.2 SSD fra Samsung EVO serien hvor spillet ligger

    16GB RAM (3000mhz, husker ikke latencyen)

    og et Asus motherboard 370-E gaming

    (550w i strømforsyning)

  20. Jeg har nettopp kjøpt ny PC og støtt på et problem iforhold til PUBG. Når PUGB er åpen, og jeg alt+tabber så slutter lyd og fungere i ny og ne, samt musepeker hakker fremover/bortover skjermen.

    Ifølge et program kalt "CAM" så kjører også GPUen på 99 til 100% i load (antar det betyr i praksis at man bruker 100% av grafikkortet på det gitte tidspunktet). Jeg opplever 100% load fra startmenyen, og inni gamet. 

    Spillet kjører forøvrig forholdvis smooth ellers.

     

    Jeg har oppdatert driverene via Nvidia Experience, og det er en GPU 1060 6gb. 
    Spørsmålet mitt er vel egt om det er spillet som er problemet, eller at grafikkortet er for "dårlig" eller om det er noe gale med grafikkortet som jeg har.

  21. Når jeg launcher League of Legends (hovudsakelig her jeg har problem) og spillet begynner så stopper lyd å fungere, samt mic. Akuratt som å miste connection.

     

    det er første problemet, og det andre problemet er at ved alt tabbing kan det være spillet fryses eller bare slår seg av. Dette skjer i mange spill, litt sporadisk.

     

     

    Kan man løse disse tingene på noe måte?

    Skal sies at jeg nettopp kjøpte ny PC, og specsa er:
    i7-8700K

    16 GB RAM

    1060 6GB grafikkort

    550W Gold PSU

    og et Asus 370-E gaming hovudkort.

×
×
  • Opprett ny...