Gå til innhold

jornandersen

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jornandersen

  1. Poenget ditt er vel ikke at det burde stått og ikke at jeg skal svare men:

    - Android

    - Heter Oxygen OS og er nær Android One. Men dessverre ikke det. De påstår de forbedrer Android og de har noen poenger. OS flyter nesten bedre enn rein Android. Denne får også Messenger og Dialer fra rein Android.

    - Månedlig sikkerhetsoppdateringene (1 mnd forsinket) i 3 år og oppdatering av OS i minst 2 år.

    Alt du spør om er best i klassen i Android. Og egentlig vel så interessant som hardware ved kjøp. Har en Oneplus 6 som er mer enn 2 år gammel som fungerer supert og har alle oppdateringer. Den er faktisk også på lista over mobiler som før Android 11.

     

    • Liker 1
  2. Norge bruker vel massevis av penger på IT i skolen uten at de har klart å vise nevneverdig effekt. Man sliter med det samme alle andre steder i verden pgså. Det er vel ikke helt uten grunn til at skoler som ikke bruker IT har blitt populært i silicon valley. Barna kan faktisk trenge en pause fra sosiale medier i skoletiden, uten at det medfører den minste hindring i deres mulighet til å utføre sine arbeidsoppgaver når de en gang skal ut i arbeidslivet.  

     

    It har selvsagt en plass i hverdagen også på skolen, men å late som om det er den ultimate løsningen på alle problemer slik enkelte later til å tro (eller vil de bare selge varene sine?) er direkte feil. 

     

    Her sidestiller du bruk av IKT i skoletiden med bruk av sosiale medier. Jeg er enig i at sosiale medier ikke nødvendigvis skal inn i skolen. Men det er vel ingen skoler som har det som kjerne-aktivitet?

    Alle jobber, samfunn, personer, tjenester påvirkes av teknologi. Alle forholder seg til pcer, brett, mobiltelefoner. Hvorfor skal man ikke gjøre det samme i skole? Vi som er født før 1993 husker verden uten internett. Det fungerte fint, men det er "gamle dager". Det er klart man skal skal forholde seg tungt til IKT i skolen. Men det skal gjøres rett, man skal ha en plan, man skal prate, skrive på papir, danse og bruke IKT masse.

    Det er såååååå mange fordommer her. Det siste skal ikke ditt innlegg tas inntekt for, det var en generell kommentar. For ordens skyld.

  3. Hvem med problemet med at unger sliter med å skrive skikkelig på papir fordi alt foregår på PC eller tablett. Kutt ut digitale verktøy tidlig i barneskolen. Det eneste de gjør er å hindre elevers motoriske utvikling.

     

    Hvorfor skal unge "skrive skikkelig på papir"? Hva er sammenhengen med motoriskutvikling? Det er vel ingenting som direkte sier at den er knytte til å skrive på papir?

  4.  

     

     

    Forresten, finnes en løsning som er 2-3000 billigere?

    Ja. Nikon har D5300, det er nok ikke store forskjellen på den tekniske kvaliteten, men det er noe forskjell i betjeningen.
    Kan du være så snill å skrive 50 ord om hva du mener med det? Leste på nettet at at D5300 var meget enkelt å betjene nå, bortsett fra wifi. Jeg kan virkelig ikke noen verdens ting om dette.

    Legg inn denne på YouTube: nikon d5300 vs d7200

     

    Eller du kan se på denne direkte: http://youtu.be/BAtx2ebv_g0

     

     

    Eller søk på det samme på Google. Du får masse svar...:-)

     

     

    Lurer du på mer etter du har sett gjennom videoene, så er du hjertelig velkommen til å spørre.

     

    Flott. Har sett video og det virker vel som om den billigste vil duge. Begrensningen med 30 minutter film visste jeg ikke om, men det er neppe noe stort problem.

     

    Jeg har en tanke om å kjøre direkte film via Youtube/ Hangouts on air. Er det noen grunn til at det ikke er mulig å kople kamera rett til en pc, starte sending, og sende rett fra kamera online?

  5.  

    Forresten, finnes en løsning som er 2-3000 billigere?

    Ja. Nikon har D5300, det er nok ikke store forskjellen på den tekniske kvaliteten, men det er noe forskjell i betjeningen.

     

    Kan du være så snill å skrive 50 ord om hva du mener med det? Leste på nettet at at D5300 var meget enkelt å betjene nå, bortsett fra wifi. Jeg kan virkelig ikke noen verdens ting om dette. 

  6. Jeg skal kjøpe inn et kamera til skole. Det skal nok primært brukes til film, men jeg vil også kunne bruke det som et stillbildekamera. Forleden så jeg en kar som filmet med det jeg antar var et speilreflekskamera. Kvaliteten ble super, så den etterpå. Lyden ok.

     

    Noen erfaringer her? Konkrete forslag til kamera? Jeg ser for meg å filme undervisning som skal vises lærere. Selvsagt bør dette skje live, men det er det vel en pc som styrer. Dersom vi nå har kommet så langt at det er wifi på kamera, er det nærmest et must.

     

    Kjør debatt!

×
×
  • Opprett ny...