Gå til innhold

ddb2002

Medlemmer
  • Innlegg

    173
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ddb2002

  1. Kan si at S20 er en råflott telefon etter flere dagers bruk. OLED skjermen er mye bedre enn på min forrige IPS telefon og batteritiden kan jeg leve med.

    Eneste problemet jeg har er at 4G detter ut en sjelden gang i Trondheims-området med Telenor-nett til 2G Edge, noe som må fikses med å skru av og på mobildata og det irriterer meg veldig. 

  2. Bare for å informere mer om tilbudet: de har Galaxy Buds+ til 199kr gjennom Samsung Members appen om du kjøper Galaxy S20 4G. Det tok litt tid før den dukket opp (ca. 1 time når jeg prøvde) og da kunne jeg hente ut en kupong for å kjøpe dem direkte på deres nettbutikk. Tilbudet gjelder å langt lagret rekker og ut 21. Juni (i følge Elkjøp bare ut uka, kan hende du har til ut uka for å få kupongen og ut uka etter å bruke den?), så hvis du titter på S20 4G så kan det være verdt det om du er ute etter et par trådløse hodetelefoner også siden du sparer bortimot ca. 1700 kr på denne dealen.

    Du får imidlertid ikke kjøpe de to andre fargene: black eller blue, du får bare kjøpe fargen white. Men det gjør ikke noe for min del, er ganske storfornøyd med det. DHL skal levere den på døra, men jeg vet de har et hentepunkt i nærheten på en dagligvarebutikk. Noe erfaring med å endre adresse til jobben og hente den mens du er på jobb? (jeg har ikke hjemmekontor).

  3. Det er veldig teit hvis du gjennom et fag har installert virus som potensielt kan infisere andre datamaskiner på nettverket gjennom å ikke ha tilstrekkelig isolert det i en sandbox bl.a. ditt hjemmenettverk. Dette er noe en burde være 100% sikker på før dette gjøres og man kan vel rette kritikk mot faget om det ikke er noen rutiner som kan garantere at elevene ikke får virus. Jeg har selv hatt sikkerhets-fag på NTNU og det meste vi gjorde var å lære svært mye om klassisk kryptering og hvordan moderne TLS fungerer i praksis, samt mye om de største svakhetene i nettstedene og praktisk erfaring med å bryte seg inn, testing og patching av sikkerhetshull i webapplikasjoner (tipper dette var mer rettet mot utviklere og noe annet enn det du holder på med)

    Jeg har selv vært bort i veldig sofistikerte programmer som har "nektet" å kjøre dersom de oppdager at det er en sandbox eller en VM de kjører i. Du må også huske at en god del virus er designet for å kunne spre seg så langt som mulig for å kunne generere mest mulig fortjeneste til skaperne (type orm som sender phishing videre til dine venner gjennom sosiale medier eller e-post).

    Nå viser det seg at Microsoft Defender har blitt rimelig god på å oppdagere virus selv, så generelt så bruker jeg å anbefale folk å ta en full-scan med Malwarebytes grativersjon som nevnt over etter å ha tatt en full-scan med Defender. Men det er selvfølgelig ingenting i veien for å bruke noe annet enn Defender. Du har også trikset som vil funke desidert best av alle, og det er å re-installere hele operativsystemet! Jeg liker å gjøre det på årlig basis for å få PCen rask igjen, og har blitt så rutta på det at nå har jeg også begynt å klone partisjoner med Clonezilla etter drivere slik at det går rimelig raskt.

    Til ruter er det ikke spesielt mye jeg kan si annet enn at svært mange rutere kan være veldig dårlige med tanke på sikkerhet. Det er f.eks. proprietær chipper fra Broadcom som kun kjører på Linux kernel 2.x i noen rutere, den er EOL: End Of Life og får ingen flere sikkerhetsoppdateringer til OS. Det er også slik at mange leverandører tilsynelatende har stoppet å oppdatert selve programvaren også, og dermed er den altså ikke noe særlig sikker av seg. Men hva skal jeg si? Med en ruter til 200-300 kr kan du ikke forvente topp-sikkerhet i 10 år frem i tid. Nå har det seg slik at en oppdatering til den som regel må signeres før den kjøres, men ingenting stopper en fra å benytte en svakhet for å bryte seg inn i den.

    Personlig så tipper jeg at man må ha noe veldig sofistikert for å angripe en ruter, BIOS, dype rootkits eller noe slikt, men er ingen ekspert selv. Jeg ville derfor ha tenkt at ruteren ikke har blitt rørt, men du kan jo alltids sette ruteren til fabrikk med å holde inne reset-knappen inne i 30 sekunder etter oppstart og oppdatere den til nyeste versjon.

    Og som et siste innspill: Husk å oppdatere alt du har. Windows 10 burde kontinuerlig oppdateres med siste sikkerhetsoppdateringer, ruteren burde også oppdateres, mobilen burde oppdateres, etc. Kan du ikke oppdatere det lenger? Vel, du kan bruke det, men vær forsiktig med å kjøre alt mulig dritt på dem. Noen sikkerhetshull kan pwne deg bare du besøker et nettsted. Se dette: https://deadline.com/2019/09/apple-iphones-massive-security-breach-1202708446/

     

  4. 34 minutes ago, RickyG said:

    Ja, finansportalen sier noe om det er krav til at du har lønnskonto ol, dette kan man huke av slik at du søker kun på banker/lån som ikke har noe krav til slikt?

    Jeg visste ikke engang at det fantes banker som var villig til å gi deg boliglån uten at du hadde lønnskonto hos dem. Nesten alle banker jeg har sett på som reelle alternativer har nemlig hatt noe slik i sine vilkår. Kan du si meg, er dette banker som ikke har brukskonto som et tilbud, men er typiske forbrukslån/kredittbanker? Jeg ville personlig vært litt forsiktig med å bruke de, og det er vel kanskje ikke noe særlig rart om det dukker opp noe spesielle høye gebyrer. Det kan også hende bankene med lav rente har høye gebyrer for at folk ikke skal bytte til de fra et alternativ med høyere rente. Men i så fall er det ikke noe i veien med at du fortsetter med Sbanken som hovedbank og tar opp boliglån i en annen bank.

    Det du imidlertid burde tenke på er at enkelte banker vil være mye mer villig til å hjelpe deg dersom du har vært trofast kunde. Jeg kjenner noen som har vært kunde hos Sparebank1 veldig lenge og når de skulle ta opp et viktig lån som pensjonist var det ingen annen bank som sa ja, og det var tydelig at de brukte sin kvote for unntak på egenkapital på grunn av at de hadde vært gode kunder hos dem. Så dette kan være noe å tenke på, hvis du kan se for deg at det plutselig kan være behov for å bytte tak elns og du sitter der og får avslag fra alle bankene grunnet personlige forhold.

    Ellers vil jeg like å legge til at bankene liker å være "treg" med rentene fordi de selv kan tjene godt på det. Det er også slik at en god del av prosessene som foregår internt i bankene er veldig trege, der en som er ansvarlig for X rett og slett kan bli syk og da blir det ikke gjort, eller at person Y har brukt så ufattelig mye tid på å bli kjent med å jobbe fra hjemmekontor at arbeidet ikke har blitt gjort. Skal ikke nevne navn, men jeg ble helt sjokkert når jeg fant ut av dette. Men mest interessant er at mange banker har vært veldig god til å sette ned den allerede lave innskuddsrenten til enda lavere sats, og ikke setter ned boliglånsrenten med mindre de får ufattelig mye klage fra folk på Facebook, etc. Det er selvfølgelig ikke noe garanti for at en bank tar ned boliglånsrenten i takt med styringsrenta, så derfor er det fint at folk tar i bruk Finansportalen og med det tvinger bankene over til bedre tilbud for sine kunder.

     

  5. 24 minutes ago, Paulex said:

    DOOM (online pvp) tar 300 kroner. Borderlands 3 (Multiplayer shooter) tar faktisk 480. The division 2 (Multiplayer shooter) tar 400. Altså, det utelukker iallefall "alle skytespill" så jeg slipper å bruke tid på å finne priser på resten. Need for speed heat kom på steam nå akkurat som "bilspill" med 100 kroner i DLC, en av dem kosmetisk riktignok. Du har dessverre feil, men du kan ikke godta det, så da avslutter vi her :)

    Poenget med tråden er at terraria har oppdatert i 9(?) år uten å ta penger for DLC. Godt for dem.

    Diskusjonen minner meg om hvordan Civilization V (2K Games) fremdeles er et spill som koster 300kr 10 år etter lansering (husker jeg betalte om lag 600kr for det selv om det ikke var relativt nytt for DLC) bare fordi den har masse betalt DLC som man "må ha" for å kunne spille det med alle vennene dine, og hvordan Saints Row 3 DLC'en ble så stor at de valgte å lansere det som et nytt spill: Saints Row IV.

    Men det jeg egentlig mener med å si dette er å sette det i kontrast mot Terraria som har lagt til så mye ekstra uten å ta en eneste krone ekstra for det. Det gjør at du får veldig mye for pengene om du kjøper og spiller Terraria, og jeg kan ikke gjøre annet en å si at Relogic er noen fantastiske utviklere som har forgått mange muligheter for å cashe inn på store oppdateringer til spillet og lagt dem til gratis. Jeg kjenner mange som har spilt det flere år på rad og kommer tilbake til spillet hver gang de legger til noe nytt for å spille, enten solo eller med flere venner for å holde det sosialt. Ja, det har gått så langt at jeg har folk på vennelisten min med over 1000 timer i Terraria! Men ikke nok med det, du kan kjøpe en 4-pakke der du får 3 Steam gifts som du kan gi bort til venner du kjenner eller trade mot andre ting på Steam. 

    Det er ingen tvil om at Terraria fortsatt troner som bestselger ved å være såpass stort, egne seg godt til sosial multiplayer og ta en objektivt lav pris for spillet. Det er synd at så mange ikke har lyst til å gi det en sjanse på grunn av at de tror det er "2D Minecraft" og jeg gleder meg til det nye spillet Relogic lager. Otherworld ble som sagt en flopp og utviklingen kansellert, men det har blitt saft at de vil gi ut koden slik at alle kan se på det ved 100k signaturer, de har bare fått 65k for øyeblikket: https://www.change.org/p/relogic-get-relogic-to-open-source-terraria-otherworld

  6. Bankene krever som regel at du flytter lønnskonto til dem og ofte ender da opp med at du bruker dem som hovedbank om du får boliglån gjennom banken. Dette kan være nyttig siden de f.eks. kan se hvordan du bruker pengene dine, ikke at jeg vet om de gjør det/har behov for det. Jeg synes likevel at det er skittent å "bytte" til en annen bank som lønnskonto for å få boligån, for å så overføre ut pengene til den andre banken og "by proxy" bruke en annen bank som hovedbank. Du bestemmer selvfølgelig hva du gjør, og jeg vil tro du kan gjøre dette uten at det vil ha noen følger.

  7. 1 hour ago, Merko. said:

    Trenger ikke de på en bestemt plass, men "notchen" er såpass stor pga det sitter flere sensorer vedsiden av selve kameraet, som dybde-sensor ol, derfor denne metoden er sikrere en Samsung som kun bruker kameraet. Med iPhone og Huawei så blir det et 3D-bilde av ansiktet som er vesentlig mye tryggere.
    image.thumb.png.37dcdfabed7e3a0a0393c35d6b47db0c.png

    Men det ryktes jo om at de fleste flagshippene til neste år får kameraene (kanskje andre sensorer også) under selve skjermen slik at det blir usynlig. Apple kommer vel om noen år til med det samme ;) 

    Har ikke tenkt så mye på at dette er nødvendig pga 3D-scanning før. Fremdeles rimelig stygt og man mister det nyttige med toppen av skjermen som er å faktisk se hva du har av notifications uten å måtte aktivt utvide panelet. Blir kult hvis de klarer å gjemme dem bort.

    1 hour ago, Merko. said:

    Enig at man er mer eller mindre avhengig av Google sine tjenester på Android-telefoner i dag, selv om Huawei har mange apper som erstatter det Google tilbyr. Sitter selv med 2x Huawei 40 Pro uten Google, men de har fungert ypperlig ellers.

    Fårr bare satse på ny president til valget i høst, så kanskje handelsavtalen kan bli fiksa ? 

    Huawei er vel veldig vant med dette fordi kina allerede blokkerer for Google tjenester vet de hvordan de skal drive en app-butikk fra før. Hva gjør du med to Huawei 40 Pro? Kjøper du alle nye telefoner som finnes til familien eller? ? 

    22 minutes ago, Theo343 said:

    FaceID er litt morsomt, jeg ba om å få se på telefonen til en person på jobb "kult er det den nye?", snudde kameraet mot ham og låste den opp. Så begynte jeg å titte litt på innholdet og høytlese tekstmeldinger mens han fikk litt panikk.

    Kanskje litt uheldig at alle kan låse den opp, men man må jo ofre noe for enkeltheten. Absolutt tryggest er vel å kunne kombinere flere ting slike som biometri (finger) og ansikt. Jeg tenker at Apple har valgt Face ID for å kunne droppe å bruke plass til fingeravtrykk-sensoren og fordi det er enkelt. Samsung har dog valgt å løse dette med ultrasonisk sensor under skjermen, og jeg må innrømme at den bare virker, men er ikke helt perfekt (?) må teste mer.

  8. 21 hours ago, Merko. said:

    Samsung sin FaceID er veldig dårlig da den kun bruker kamera. Huawei sin derimot er nok på linje om ikke bedre enn Apple sin. hvertfall raskere.

    Man skal ha meget spesiell jobb eller andre ting dersom man er bekymret over at din egen data kommer på avveie hos kinesiske myndigheter.

    USA eller andre land er ikke noe mer snille de heller :) 

    Det er jo noen negative sider med Face ID, slike som at "notchen" er vel der fordi den trenger kameraene til Face ID en bestemt plass på skjermen. De har jo fortsatt med dette designet i flere år nå, men ryktes at det vil endres i neste generasjon.

    Er nok ikke redd for at data sendes til kinesiske myndigheter selv heller ? har jo kjøpt mange Xiaomi-enheter og diverse sånt før. Har også Yeelight og nattbord-klokke fra Xiaomi. Telefonen sender sikkert masse data til statene gjennom at for eksempel Google sin location services alltid skrur på nett-tracking av hvor jeg har vært hvis jeg skal ha på GPS... (sikkert for å selge meg reklame basert på hvor jeg befinner meg) 

    Huawei er en god telefon og selskapet har en stor divisjon for forskning og utvikling av telefoner. Men, hvis jeg mister Google Play støtte har du bare gjort livet værre for deg selv. Tenkte en stund på P30 Pro "Ny Utgave" (https://www.gsmarena.com/huawei_p30_pro_new_edition-10219.php) som kom ut nå nettopp etter flere rykter. Det er en forbedret utgave av forgjengeren for å beholde Google-tjenestene, men ble ikke det til slutt bl.a. fordi man må vente flere dager til den kommer ut i butikkene.

     

    18 hours ago, Theo343 said:

    Bra innlegg.

    iPhone vanskelig å jailbreake?

     

    - Må bruke kabel, altså fysisk ta den med seg og ha den koblet opp til PCen.

    - Må låse opp telefonen. Altså, tror ikke du kan velge den typiske "stol på denne PCen" uten å gjøre dette steget.

    - Nyeste versjon kan ikke jailbrekaes om du har oppdatert den, noe de fleste sikkert gjør kontinuerlig

    - Løsningen "forsvinner" dersom du restarter telefonen vil Apple gjenopprette originalen.

    Men jeg er enig i at det ikke nødvendigvis er så vanskelig og definitivt mulig å gjennomføre. Det er derimot ganske mye som skal til i glipp fra din side om en ondsinnet person skulle klare å misbruke dette ovenfor deg. Det er jo leit at dette kommer nå og er en feil som kan gå utover alle iOS enhetene som er eldre enn 13.5, men det er her mitt punkt om "kontinuerlige sikkerhetsoppdateringer" i minst to år fremover er veldig viktig for sikkerhet.

  9. 3 hours ago, Theo343 said:

    Hva helt spesifikt gjør  at de 3 nevnte modellene tilfredstiller høye krav til sikkerhet kontra andre tilgjengelige modeller på markedet?

    Det er sikkert flere forskjellige modeller jeg kunne ha valgt, men jeg fant ut at disse passet best for det jeg hadde lyst på i forhold til at de er relativt nye og er i toppsegmentet. Vi kan vel si at jeg tok litt i da jeg sa det var primært for sikkerhet, men å ha telefoner som får sikkerhetsoppdateringer i minst to år i fremtiden er jo første grunn. Med S10 tenkte jeg nemlig på Enterprise Edition som har ett år ekstra med sikkerhetsoppdateringer.

    Jeg kommer forsåvidt fra billige Xiaomi-telefoner slike som Xiaomi Redmi Note 3, A2 Lite og nå får jeg lyst til å prøve noe "bedre" for en gangs skyld. Som privatperson har man egentlig ikke store behovet for sikkerhet, og det kan være relativt hva man synes er sikkert. For eksempel vil noen synes en Pixel-telefon kan være farlig fordi den er så integrert mot Google, eller at en kinesisk telefon fra Huawei er farlig fordi de er pålagt med lov til å samarbeide med myndighetene.

    jeg kan jo starte med å si at det er ikke noen mangel på "skandalesaker" slike som at Xiaomi sender statistikk til serverene deres selv i Incognito-modus på deres nettleser (ref: https://www.androidauthority.com/xiaomi-data-collection-1114734/) nå opt-in da, eller at NOKIA med en feil solgte kinesisk-versjon software på enkelte av enhetene sine som også da sendte data rett til Kina (ref: https://nrkbeta.no/2019/03/21/norske-telefoner-sendte-personopplysninger-til-kina/). Store firma og veletablerte produkter føler jeg er sikrere å bruke da det er mindre sjanse for at de gjør slike "feil", det kan hende de ville finne på å gjøre det samme som nevnt over, men jeg vet ikke.

    Her har du noe ekstra for å backe meg opp:

    Samsung bruker Knox på fastvare-nivå som tilbyr sikkerhet på det høyeste nivået du kan oppnå med Android: https://www.samsungknox.com/en/secured-by-knox

    De har heller ikke noe mangel på høye sertifiseringer for sikkerhet, slike som å ha enhetene godkjent for bruk av USDoD: Department of Defence https://support.samsungknox.com/hc/en-us/articles/115013733108-Is-the-Knox-platform-certified-by-the-US-government

    Her har du fra flere land: https://www.samsungknox.com/en/knox-platform/knox-certifications

    Apple er også sikrere av design, siden det kjører rett på fastvaren og er vanskelig å "jailbreake", selv om det kan hende det har kommet noen måter rundt beskyttelsen som kan virke bra. Apple gjør mange ting som å registrere hvilke deler som er i telefonen for å sikre at den ikke har blitt tukler med, etc. De har også veldig god Face ID som er basert på fastvare, noe Android enheter hittil aldri har klart å slå med programvare som er tregere og mindre sikker.

  10. 15 minutes ago, Merko. said:

    Ok grei deal da :) 5G versjonen er uansett ikke nødvendig.

    Har 5G hvor jeg bor, men tipper 4G vil funke utmerket til det jeg benytter det til, så blir nok 4G for å få med meg en Galaxy+ "på kjøpet" med kraftig rabatt. Innen 5G tar over for 4G har jeg sikkert kjøpt meg ny mobil ?

  11. 5 minutes ago, Merko. said:

    Kjøper du 4G versjonen av S20 så får du med Buds til verdi av kr 1990,- til 199,- ekstra om du kjøper fra Samsung. Mulig andre nettbutikker har samme tilbud.

    Samme hos Elkjøp når jeg sjekka https://www.elkjop.no/product/mobil-og-gps/mobiltelefon/134762/samsung-galaxy-s20-4g-smarttelefon-8-128gb-cloud-blue

     

    ymTcVOy.png

    Virker som om det gjelder alle kjøp uansett hvor så lenge det er en nordisk variant og ikke import siden du får en kode gjennom Samsung Members.

  12. 7 hours ago, Merko. said:

    Kjøper du en S10 eller S20, så vil du sannsynligvis bli veldig fornøyd uansett.

    Tror nok det samme jeg også, de er begge gode telefoner. Takk for at du leser posten btw, jo lengere den er jo mer ork er det for folk å lese/svare ?

    7 hours ago, Merko. said:

    Uten at jeg kjenner til problematikken rundt Snapdragon vs Exynos 100%, så tror jeg det er pga patentrettigheter at de ikke kan levere Exynos i Korea og USA. De vil jo helst levere sine egne chipper fremfor andres.

    Kan være det. Jeg tipper de ikke har rett til å bruke den CDMA-teknologien og dette er noe Qualcomm har monopol på, derfor er de nødt til å levere med Snapdragon i markeder som har CDMA-carriers. Ellers er Exynos GSM-marked som Norge, hvor vi har stengt ned 3G nettet (eller skal snart) og 2G nettet lever videre en stund til for utkantområder.

    Jeg tipper også dette har med pris å gjøre. Samsung taper penger på å selge med Snapdragon prosessorer, men må gjøre det for å få solgt i de markedene. Derfor velger de Exynos der det er mulig, og Snapdragon der det må gjøres. Jeg hørte at det var så ille at Samsung kjøpte opp alle Snapdragon CPUene som ble laget av den serien og skapte trøbbel for andre firma siden de blir prioritert da de kjøper mange.

    7 hours ago, Merko. said:

    FPS trenger du ikke tenke på siden du ikke skal spille noe. Du ville nok ikke merket noe forskjell uansett.

    De testene jeg så på YouTube spilte og slikt og fant ut at det var 1 time mer screen-on-time med slik belastning ved bruk av Snapdragon versjonen. Det var side-om-side og den med Snapdragon satt med knappe 10% til overs når Exynos var nede på 0% batteri. Ergo er det mer batteritid jeg tenker mest på. Men jeg tipper av med normal bruk som jeg skal gjøre så blir denne forskjellen mer minimal på 1-3% mindre batteritid og derfor ikke så mye å tenke på. Det kan faktisk hende Samsung skrur ned klokkefrekvensen på Exynos så mye ved normale oppgaver at den kompenserer betraktelig og derfor vil kunne få bare litt dårligere, men kan ikke teste...

    Edit: Her er link til testen

    7 hours ago, Merko. said:

    Ellers er min s10 for salg om du PM'er ? 

    Takk for tilbudet men har bestemt meg for å kjøpe S20 nå. Er enkelt siden det er samme pris overalt kan jeg bare stikke innom Power og Elkjøp og få ny mobil på dagen! Ikke kjøpe

  13. Skal ha meg ny mobiltelefon og kravene for sikkerhet er høy. Derfor er det egentlig bare noen alternativer: Apple iPhone 11 Pro, Samsung Galaxy S10 eller Galaxy S20. Jeg har sett veldig mye på alle tre modellene og kom frem til at S20 gir desidert mest for pengene. Nå er ikke jeg en Apple bruker, men har vurdert bytte til det for å finne ut av hva folk liker så godt med dem, problemet er at prisen er litt for stiv for mitt budsjett akkurat nå. Desverre er S10 også ganske dyr i forhold til at S20 har kommet ut, og blir et vanskelig valg bare for å få en 3,5mm port jeg ikke bruker så mye. Hadde den vært 1000-2000 kr lavere så ville det vært kjøp av S10. 

    Spørsmålet mitt som kan være avgjørende for om jeg kjøper S20 er derfor hvor fornøyde folk er med sin Galaxy S20 etter å ha brukt den litt? Det var ganske mange som var skuffet og veldig blandede følelser ser jeg, noe som gjør meg ganske usikker på modellen.

    Jeg vet at folk har klaget en god del på overoppheting av telefonen og dårlig batteritid, dette er noe jeg selvfølgelig ikke ønsker skal skje. Hvis disse to problemene er løst blir det sikkert kjøp fra meg. Jeg skal ikke bruke den så stort, bare til vanlig bruk uten mobilspill. Jeg trenger helst at den klarer holde ut 2 dager uten å lade, og derfor 4000 mAh batteriet på S20 får meg til å sikle hvis den kan benytte batteriet godt.

    Som sagt kan det være Exynos alle peker på som synder til dette. Noen forteller om at den blir varm selv med enkle oppgaver, og til prisen er det ikke akseptabelt at de ikke gir oss den beste prosessoren på markedet. Kan det være på grunn av 5G modem? I så fall unngår jeg det siden jeg bare vil få 4G med 4G-modellen. Kan det være på grunn av høy Hz på skjermen? I så fall kan jeg vel justere den nedtil 90/96Hz slik som de i tråden for å spare på strøm/prosessor? Evt. 60Hz hvis jeg må.

    Det har også vært noe rykter på nett om at Mali GPUen er mye dårligere en Snapdragon sin Adreno og at dette kan være med på at S20 sliter litt mer for oss. Type mindre FPS  eller dårligere ytelse/mer oppheting?

     

    Edit:
    Latterlig, Samsung gir ut med Snapdragon i sitt eget hjemland mens resten av oss sitter med Exynos? 

     

  14. Dette var veldig uspesifikt snakk i gjentatte poster i tillegg til å være uforskammet mot de som prøver å svare, minner mer om rus eller psykose med vrangforestillinger eller trolling.

     

     

     

    Litt off-topic nå, men posten din minner meg om en jeg kjenner. En dag forsvant han, svarte ikke på sosiale medier, e-post, etc. Etter sånn ca. ett år fikk jeg kontakt på nytt. Jeg vet at han lider av vrangforestilligner og det som gjorde at han ble innlagt og fikk rus tok rett og slett kaka. Han forklarte det sånn at nå har han oppfatning av realiteten på nytt, og kunne reflektere over hva som skjedde: han hadde rett og slett funnet ut at kina hadde implementert en chip i kroppeen hans og kamera i øynene slik at alt han så ble sendt til kina, så da prøvde han selvfølgelig å rive det ut av øynene. Det endre med skadet syn og behandling for psykisk lidelse. Stakkars fyr.

     

    Ikke vet jeg om du lider, men mye av det jeg ser du legger ut er av typen "ingen tror på meg", "noen lurte meg til å tro at en advokat ville hjelpe, men så lurte de meg bare for penger og stakk!." Her er det et eller annet som skurrer med innleggene dine. Jeg kjenner til folk som selv har hatt problemer og slitt med å få advokater for å fremme en vanskelig sak for dem, men etter å ha lett fant personen en villig advokat som ikke bare tok saken men vant saken. Og hva tror du, de som ikke ville ta den dukket opp på forsvarerens sin side.

     

    Du burde oppføre deg skikkelig og kontakte et troverdig selskap, og ta frem klare bevis, og ikke vet jeg hvem som har lurt deg, og ikke ville jeg stolt på noe tips fra dine bekjente som har lurt deg? Et norsk selskap vil nok ikke "lure fra deg penger" og en eiendomsavokat vil nok ikke fremme saken din. Hva med å prøve å finne en advokat som spesialiserer seg i slike saker og bestille konsultasjon angående saken din og om det er mulig å fremme i retten?

     

    Nå tror jeg at jeg tar postene dine litt for seriøs. Leser du dine egne poster og later som det er noen andre får du ikke selv en følelse av at det er trolling?

  15. Nei,

    men også ja...

     

    Eksempel:

    Ta NTNU sin master i datateknologi. De har et fag som ligner nesten 1:1 på bachelorprosjektet til 3 årig bachelor i informatikk: Kundestyrt prosjekt. Dette kan man da få godkjent som bacheloroppgave, man kan med andre ord gå ut av NTNU ett år tidligere med bachelor i Informatikk når man går master i datateknologi og bruke faget Kundestyrt prosjekt som bachelorprosjekt.

     

    Så teknisk sett ja, du kan hoppe av masteren på ditt 4 år, men jeg tviler på at NTNU blir så glad og du må krysse fingerene på at de er villige til å godkjenne dette som bachelor. For de vil helst at du skal ta master for deres egen del, og at du fullfører studieløpet på normert tid.

     

    En bedre løsning er å søke overgang til bachelor og skrive bachelorprosjektet slik det er ment. Dette vil da bare være 15 studiepoeng og alle andre fag vil være overførbare...

     

    Så ja: søkt deg inn på master, men vil ut i jobb to år tidligere? Søk overgang da vel. Mange synes det er greit å leve to år til på lån og uten forpliktelser i livet, og så er det vel kanskje interessant å skrive master i ett år på et prosjekt instituttet har resirkulert for 5 år på rad? Ja, så var de de der sauene Telenor hadde puttet GPS-sporing på, det er jo en fin masseprodusert IoT master som ikke gir noe nytt innen forskning.

  16. koster vel 200 kr per år, nesten det samme som årsgebyr på visakort som pleier å ligge på 250 kr

     

    Han mener vel OBOS gir noen andre fordeler i forhold til bolig? Eller noe sånt?

    Jeg kan like godt si skaff deg en konto hos Sbanken, eller hva det nå enn måtte være, bare fordi de høres mer seriøse ut enn easybank bare på navnet.

     

    Jeg har også brukt yAbank, nå bruker jeg DNB. Er enig i at yA har gått nedover etter oppkjøp fra svenske Resurs Bank AB og at de med det gikk ut av Eika-konsernet som bl.a. fjernet BankID helt.

  17. Oppdrett av fisk i havet skulle en tro var like bærekraftig som dyrehold på land.

    Skitt fra fisk og dyr er gjødsel både på land og sjø, og det er kjemikaliene vi mennesker tilfører havet som skader miljøet.

    Selvsagt er ikke konsentrert skitt under en merd bra, men på havet det dypere og strømmene sterkere, slik at konsentrasjonen av skitt ikke blir miljøskadelig.

    Dersom vannkvaliteten i et oppdrettsanlegg på land skal bli like god som på havet må det brukes store pumper, som blir en kostbar måte å drive oppdrett på.

    Skulle oppdrett på land bli et krav taper vi trolig denne næringen til land som bruker havet, så vi er nok uenige på dette punktet også.

     

    Synes påstanden «Avføring fra oppdrettslaks er gjødsel til havbunnen» er noe propaganda fra oppdrettene, når hele grunnen til at oppdrett legges der det er gode havstrømmer er at avføringen fra fisken ødelegger havbunnen slik at bl.a. lokale sjarkfiskere ikke kan få noe fisk der. Det er flere eksempler på at grensene for dette tøyes i meste laget.

     

    Det er jo også fint om fisken spiser soya som dyrkes på regnskog som blir hogget ned, veldig bærerkaftig. Men nå syter jeg jo bare, all soya her er vel miljømerket?

     

    Her er det mye lus i fiskene, som de kan finne på å avluse hele greia med bruk av veldig kraftige kjemikalier. Vi er vel nesten eneste land i verden som tillater dumping av slam fra gruvedrift i fjordene, skulle trodd vi ikke brydde oss i det hele tatt om hvordan livet og utseende er under havet.

  18. Leste du artikkelen? Her har jo Tek dokumentert at du får betydelig raskere loading i div. spill.. Alt ble jo raskere, så skjønner ikke hvor du har "hørt" det du skriver der..

     

    Ja, du, nå har ikke jeg sitert noe, men jeg kan skjønne at det blir betydelig raskere på de to veldig krevende spillene som sto i artikkelen. For å presisere så tenker jeg mer på spill som ikke har store baner / mye grafikk, altså kan du klare å skvise bort 5 sekunder til på nyere PS4 enn på eldre med SSD, og i mine ører lite verdt det med tanke på prisen.

     

    Nå har vel tek også forstått at det er hastighetsbegrensning på PS4, da de kjøpte en relativt dårlig SSD til testen (QVO).

  19. Har hørt at det er båndebredde-begrensninger (SATA 3) på PS4 som gjør at du ikke får utnyttet SSD og fordelene der. Var noen som dokumenterte dette grundig og det beste du får er 2-3 sekunder raskere loading..

    Dette er altså komplett idioti! kjøp deg heller en 2TB disk (nok til å drives uten separat strøm over 2.5") og putt inn, og ikke sløs med pengene dine ...

    Det gjorde en kompis, selv klarer jeg meg med 500 GB.

     

     

    Støtter PS4 plutselig TRIM nå?

     

    PS4 er basert på FreeBSD, som har TRIM-støtte. Mulig Sony ikke har brydd seg om dette i praksis, da konsollen aldri var ment for SSD pga se over ... Teknisk sett kan man kjøre en fullverdig datamaskin på en PS4 pga fastvare, så jeg ser frem til at homebrew-miljøet kanskje får til dette i større skala en gang, selvfølgelig bare på gøy da.

  20. Xiaomi har mindre problemer med Android One enn Nokia har, men det er fremdeles mange problemer.

    Jeg måtte negradere min A2 ned til Oreo, fordi jeg opplevet mindre batterilevetid og ustabilitet med Pie.

     

    Det har vært en bug som går ut på at man ikke kan koble seg til "skjulte" (som ikke sender SSID) Wi-Fi nettverk lenge på Pie nå, ingen fra Xiaomi har giddet å fikse dette. Telefonen min kresjet også veldig sjeldent (men merkbart) to-tre ganger på Pie før jeg byttet, den siste dråpen var mens jeg lagget ut i Google Maps (nesten helt uresponsivt) helt til den kresjet hele telefonen og den restartet på en dag jeg skulle bruke den til viktig navigering. Dette er tommelen ned på det sterkeste.

     

    Android One er løgn, du får oppdateringer, men ingen bugfixes. Du får ustabil programvare som de ikke vil fikse mye på, bare gjøre det de trenger for å vedlikeholde kravene Google har satt for å være med i programmet.

    Helt enkel: du kjøper en billig mobil, og du får like billig vedlikehold av programvare. Dette er en modell som er i billig-segmentet og som raskt blir glemt, jeg synes ikke denne er noe penere enn min A2, og jeg vil tenke to ganger før jeg kjøper en Xiaomi på nytt. Jeg har sett S8+ en til en venn, og han fikk gode Pie oppdateringer til nå, det fikk ikke jeg ... Så ja.

     

    Merk mine ord, dette er viktig! Jeg skal ikke si jeg har helt rett, men jeg har hatt en slik telefon .DET ER IKKE VERDT DET! Det fungerer ikke å bare se på spesifikasjonene for pengene, programvare ER VIKTIG.

     

    Xiaomi tjener LITE på en slik telefon, og fokuserer mer på MIUI, det er en raskt glemt telefon som de ikke vil vedlikeholde.

  21. Rema har selvbetjente butikker på samme nivå som bunnpris, ikke like bra som coop sitt system.

     

    Jeg har sett en butikk med selvbetjening hos Rema, men jeg har ikke sett det i veldig mange andre. Det er også mange Extra som ikke har selvbetjening, der kommer vel på butikkens alder og/eller marked.

     

    Mener du at den er åpen med bare selvbetjening? Det var det jeg siktet til, om du ikke svarer tenker jeg at du mener bare selvbetjening der man går ut, som jeg har sett, og ikke f.eks. COOP ShopExpress-løsningen eller åpen med bare selvbetjening.

  22. Yupp - like morsomt hver gang :o)

     

    Haha, så ikke dette før nå, men kan vel flire av det nå.

    Jeg husker bare den ene personen som alltid omfavnet Apple sine ting og hevdet open-source var med på å ta fra folk IT-jobbene siden folk vil gjøre ting gratis, synes meningene hans var så feil som det kunne gå. Var alltid veldig på offensiven mot Linux og Android, og er vel derfor jeg er så vant med å ta det seriøst.

     

    Men ja, det stemmer. Folk på Android betaler mye mindre for apper enn folk på Apple, men så har det sikkert noe med hvor dyre telefonene er og dermed også hvilken kundegruppe og lommeboker du har med å gjøre ...

     

    Red Hat vil alltid være viktig, jeg husker CentOS som var basert på RHEL var en av de første operativsystemene jeg brukte i production.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...