Gå til innhold

zulo_InnleggNO

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zulo_InnleggNO

  1. Har dere skattegjeld? Er dere momspliktige? Kjøper dere varer eller tjenester mot faktura?

    0% skattegjeld :) ja har faktura fra leverandører. Vi kjøper jo for å levere oppdrag men det er oppdragene som gjør at vi tjener. Og så er det de faste utgiftene på regnskapsprogram, regnskapsfører, domenenavn osv, shopify..så ja vi har jo utgifter fast hver mnd :s

  2. Resultatregnskap for august viser 2895kr i minus.

    Vi har tapt egenkapitalen og regnskapsfører sier at vi må lage en plan i henhold til loven om å øke salget.

     

    Hvor viktig er det å kalle inn til et styremøte når det bare er meg og min bror som driver firmaet? Eventuell gjeld er jo til oss selv. Så vi har kun gjeld til oss selv.

     

    Er det ikke også slik at styret kan arbeide med tiltak og vurdere om det er nødvendig å ta det opp med generalforsamling? generalforsamling vil jo i dette tilfelle være meg og min bror også da det er vi som eier selskapet 50/50.

     

    Burde vi arrangere et styremøte og ha papirer på at vi har laget en plan for forbedring? Må vi ha styremøte og generalforsamling med oss to og må papirene sendes inn til altinn? I praksis har vi jo daglig kontakt og har arbeidet mye med tiltak. Salget har økt etter august men vi har ikke gjort det på papiret i form av beviselig styrearbeid.

     

     

  3. Jeg tror regnskapskontoret gjør alt og har tatt jobben som revisor og "baket det inn" inn i arbeidet sitt. Kan jo be om spesifikasjon da på tjenestene.

    Vet du om det er årsrapport og revidert årsrapport som har med revisor å gjøre? Eller må alle levere inn årsrapport?

     

    Betalte 8500 for "Årsoppgjør med ligningspapirer fastpris" i juni. Det er det jeg ikke vet om de der har gjort revisor-arbeid og at det da ligger inne i fastprisen.

  4. Du sparer noen tusen på å velge bort revisor, akkurat hvor mye regnskapsfører koster vel av regnskapet ditt?

     

    Min personlige mening er at revisor er overkill for et lite selskap som allerede har ekstern regnskapsfører.

    Jeg tror regnskapskontoret gjør alt og har tatt jobben som revisor og "baket det inn" inn i arbeidet sitt. Kan jo be om spesifikasjon da på tjenestene.

    Vet du om det er årsrapport og revidert årsrapport som har med revisor å gjøre? Eller må alle levere inn årsrapport?

  5. Hei

    Eier et bittelite aksjeselskap sammen med et familiemedlem. Vi tjener lite men holder hodet over vann. Desverre ser det ut til at det er nesten kun det vi gjør og et meget stort problem er utgiftene til regnskapskontoret. Ble enige med regnsk.f. om å bruke poweroffice go der vi har et slags samarbeid slik st vi prøver å gjøre så mye som mulig selv. De er vanvittig flinke, jeg lager faktura og fører bilag som kommer inn automatisk fra leverandører osv i systemet. De gjør resten (avstemming og momsoppgaver osv årsregnskap og revidert årsregnskap etc). Men flinke ja, og dyre.. vi får regninger på tusenvis og jeg tror årsregnskap er verst. Nylig revidert årsregnskap. Tror det er rundt 10-11 tusen for slik.

    Så til det egentlige spørsmålet om revisor. Små aksjeselskap som tjener under 1 million kan bestemme at de ikke trenger revisor. Lest på nett at dette faktisk er lurt og t.o.m en professor som sa at det ikke var noe dumt. Man kan spare utgifter og alle profesjonelle godkjente regnskapskontor vil uansett ha like god kvalitet på regnskapsføringen selv om selskapet ikke skal ha revisor.

     

    Det jeg ikke har forstått enda er hvilke utgifter sparer vi? Har dette noe med de dyre tingene vi betaler for som årsregnskap og revidert årsregnskap osv?

     

    Jeg har lyst til å undersøke hva det egentlig kan bety i praksis FØR jeg sier til regnskapsføreren at vi skal velge å ikke ha revisor da jeg er redd de sier vi ikke sparer noe på det.

  6. Eier et firma sammen med en annen og jeg har nettop overtatt den ene halvparten av firmaet og blitt styreleder. Vi har startet en oppryddingsprosess da det gikk dårlig med økonomien.

     

    Vi har ingen ansatte og har ikke ansatt oss selv.

    Vi har 1 "medhjelper" som hjelper til litt foreløpig gratis men det er mulig at den personen skal fakturere oss fra sitt eget enmannsforetak senere.

     

    Banken hadde satt oss opp med yrkesskadeforsikring da firmaet startet opp. Dette koster over 2000 i året og ønsker egentlig å si opp denne da det er frivillig hvis du ikke har egne ansatte.

     

    Lurer bare på om det har noe å si hvis det er andre som jobber for oss men gjør dette som en tjeneste det faktureres for fra den personens enmannsforetak? Teller det da som ansatt i det øyeblikket arbeidet utføres i vårt lokale slik at vi burde fortsette med forsikringen?

  7. Hei

    Jeg eier et firma sammen med en annen person. Hun er styreleder men ønsker å selge til meg slik at jeg da vil ha alle aksjene i firmaet.

    Kan jeg da holde generalforsamling og bestemme nytt styre uten at hun som var styreleder må kalle inn? Hun har trekt seg helt ut egentlig og det er usikkert pga tidsmangel om hun som styreleder vil gidde å kalle inn. Jeg sitter jo også i styret er det da lovlig for meg å bare kalle inn?

    Og når det bare er jeg som eier selskapet er det da nødvendig å bevise at ekstraordinær generalforsamling ble innkalt på korrekt vis?

  8. Vurderer på det sterkeste Pixel 2 XL fra multicom nå, spesielt etter å ha funnet denne tråden. Har også sett en del på youtube og tror de problemene som har vært nevnt ikke er så store egentlig. Sett denne? https://www.youtube.com/watch?v=9QszSY_UD20

     

    Har kjørt på Galaxy S5 med lineageos/android 7 i cirka 1 år men nå røyk skjermen på S5. LineageOS/Android7 på S5  gjorde faktisk at jeg elsket min S5 på nytt og tanken nå på å måtte bytte til en Samsung eller lignende uten clean Android er ikke veldig god. Den samme tanken har nok holdt meg fra å bytte ut min gode gamle S5 til tross for at kameraet var ubrukelig til slutt og ladeporten begynte å blir slafsete. Men så kommer vel Pixel 2 XL inn i bildet :D

  9. Det er nok ikke noe å fjerne dersom røret er montert korrekt i boksen, men det kan være at enden på coaxen er for tykk eller butt til å passere en skjøt eller overgang. Har du trekkefjær du kan dra gjennom først? Og trekke coaxen gjennom med den.

     

    Edit: Noe slikt: http://www.biltema.no/no/Bygg/Elektrisk/Elektrikerverktoy/Trekkfjar-av-nylon-O-3-mm-2000017373/

     

    Jeg har ikke trekkefjør, hva er det eller hvordan får jeg tak i det?

    Trer man trekkefjøra gjennom Elko-saken og ut til den kommer ut røret ute eller omvendt?

  10. Hei

     

    Har ganske nytt hus og de ble lagt inn trekkerør fra stua som stikker ut av veggen ute.

    I stua er det lagt inn en slik Elko sak i veggen og det er dit røret går. Nå har jeg skrudd av dekselet så jeg ser inn i den Elko saken men jeg skjønner ikke helt hvordan coax kabelen skal komme gjennom der.

     

    Er det noen som har prøvd dette? Må man gjøre noe spesielt med den Elko greia i veggen, fjerne noen små deksler eller plastikkbiter for at kabelen skal komme gjennom eller? Jeg har trøkt kabelen inn i røret så langt det går. Det gikk lett hele veien til den plutselig butter mot så jeg tror den da har nådd frem til den Elko greia i veggen. Det er ikke så veldig langt, kansje 3-5 meter.

     

    2016-12-03%2016.05.52.jpg

    2016-12-03%2016.05.15.jpg

  11. Fikk plutselig ikke låst eller låst opp bilen med nøkkelen. Har skiftet batteri i nøkkelen 2 ganger for å teste men det hjelper ikke.

     

    Fant nå ut at jeg får låst opp (trådløst) fra passasjersiden når nøkkelen peker mot sjåførsiden.. når jeg står ved sjåførsiden skjer det ingenting når jeg trykker på knappen bortsett fra hvis jeg holder nøkkelen utenfor vinduet og peker den mot innsia av døra.

     

    Knappene på innsiden av døra som låser alle dørene med sentrallåsen fungerer som de skal og nøkkelen fungerer når jeg sitter i bilen, får altså låst bilen fra innsia trådløst.

     

    Virker som det er mottakeren som får signal fra nøkkelen i bilen som har problem siden det fungerer ved visse vinkler/avstander? Noen som vet hvor mottakeren sitter?

     

    Gjelder Hilux x-cab 2007 modell. 2.5 D-4D ( TOYOTA HILUX D4D KUN25L-CRMSHW )

  12. Hjelper det å resette til "factory defaults" med knappen bakpå routern hvis firmwaren har blitt korrupt? Jeg er usikker på om den bare resetter settings i firmwaren eller om den flasher firmwaren på nytt.

     

    Problemet er at min far trykte på "oppdater firmware" når han fikk spørsmål om det. Han var tilkoblet nettverket trådløst og firmwareoppdateringen feilet. Etterpå har ikke routern fungert, man får ikke automatisk ip og jeg får heller ikke kontakt med admin interfacet på 192.168.1.1. (har satt fast ip på min laptop).

     

    Har prøvd å resette factory defaults men prosedyra til netgear funker ikke. De sier man skal boote routern og så trykke reset knappen inntil power begynne å blinke. Dette funker ikke men hvis jeg holder inne reset knappen når jeg slår på routern begynner powerknappen å blinke.. den står dog i en evighet uten at den stopper å blinke.

     

    Jeg kan ikke skjønne hvordan en router skal funke når firmware er korrupt..man trenger jo fungerende firmware for å resette firmware?

     

     

  13. Nei. Men jeg lærer fort, og at dere er snille å hjeper med å svare på spørsmål gir læringskurven litt ekstra stigning! :)

     

    Derfor jeg spør er fordi jeg leser på forskjellige sider, og ikke alt jeg forstår sånn umiddelbart :)

     

    Sjekk ut adobe air/flash programmering.

    Flash Builder som editor, adobe air og rammeverket Starling for spillprogrammering til både web,android og ios. Da får du laget spill som benytter seg av grafikk-aksellerasjon, både 2d og 3d. Finnes også flere rammeverk om du skulle gå den veien men adobe supporterer vel Starling de har t.o.m en egen tutorial for å lage et spill med flashbuilder og starling.

     

    Du kommer ikke unna koding og bør regne med mye knoting og lesing om forskejllige emner. Objektorientert programmering er nesten et must å kunne lære seg.

     

    http://gamua.com/starling/

×
×
  • Opprett ny...