Gå til innhold

poi

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av poi

  1. GPS alene vil være ubrukelig til dette formålet i tettbygde strøk.

    Og selv Bluetooth gir meg treff på 5-10 ukjente devices som jeg antar tilhører mine naboer (som jeg aldri noe nærkontakt med!).

    Men jeg skulle vel kanskje tro at man over BT kunne klare å anslå avstand mellom to enheter som har app'en installert (ping-tid), og slik sett filtrere ut tilfeller man har vært innen 1-2 meter over lengre tid?

     

    Personlig kommer jeg ikke til å installere denne appen uansett om det er teknologisk mulig.

     

     

     

    • Innsiktsfullt 1
  2. Nettavisen hadde nettopp en vintertest av Model 3 der de målte forbruket til ca 180 Wh/km mellom Oslo-Trondheim.

    https://www.nettavisen.no/livsstil/vintertest-tesla-model-3-long-range-fra-oslo-til-trondheim/3423913651.html

    Quote

    Resultatet av turen Trondheim - Oslo via Østerdalen var 513,7 kilometer og et strømforbruk på 96 kWh - 4 kWh mer enn den noe lenger turen dagen før. Det gir et snittforbruk på 186 Wh/km.

     

    • Liker 1
  3. Jeg tviler ganske mye på at de her diverse organene har sletta malware fra computere i botnettet. Det alene er jo, om ikke tekniskt sett ulovlig, eller kun i det minste i en fryktelig gråsone, Ikke akkurat alment akseptert, eller sendte de ut varsler til ofrene om at de ville inn på computerne for å fjerne malware’n??

     

    Steike, om noen gikk inn på min pc uten i det minste et spørsmål om tillatelse ville jeg bli ganske ond i øyet ang. fremgangsmåten.

     

    Fjerne malware fra ~850.000 computere uten at det oppstår feil tror jeg absolutt ikke noe på.

     

     

    Her er det vel snakk om at de har fått kontroll over en server de kunne styre botnettet fra, og sendt en kommando som gjorde at malware'n slettet seg selv.. Utelukker ikke at de teknisk sett kunne installert valgfrie programmer via samme grensesnitt, men det er jeg enig ville vært en gråsone/provokasjon ja!

     

    (Fra artikkelen:

    Analytikerne hos Avast skal ha funnet en designfeil i Retadup-programvaren som satte dem i stand til å ta over C&C-serveren (command and control) og slette programvaren fra de infiserte PC-ene, som for det meste befinner seg i Sør-Amerika.)

  4. <snip>

    I og med at blåtann er digital overføring, så ville man jo i teorien med lossless lydoverføring kunne integrerte god DAC i hodetelefonene og hatt potensiale for temmelig god lyd. Har jo ingenting å si om lyden overføres via en USB-kabel eller via blåtann om det kan foregå digitalt uten lossy konvertering av lyden.

     

    Støtter BT denne typen hastigheter da?

    Har mine tvil basert på egne erfaringer med bluetooth

  5. Det er ingen gode studier på dette for tyskland, så det er for det meste basert på antakelser, men det går med 1200 tonn insekter pr. år.

     

    Men world wide drepes det millioner av fugl, flaggermus, etc. av vindmøller ifølge denne artikkelen.

     

    Det kan nok stemme, men det finnes vel også muligheter for å redusere noe av skadeeffekten.

     

    Kjenner til en sak der nederlansk vindprodusent måtte stenge under gitte forhold, av hensyn til flaggermus.

     

    Kriteriene for nedstenging, mener jeg var en kombinasjon av forventet vindhastighet og tid på døgnet. For å unngå høy rotorhastighet i tider der flaggermus var aktive i området. Har dessverre ikke kilder å henvise til eller dobbelsjekke, da jeg bare fikk det referert fra en som jobber i bransen.

    • Liker 1
  6.  

     

     

    Med så mange av de norske bankene i ryggen er det duket for ny vekst. Nå skal Vipps fusjonere med både Bank Axept og Bank ID. Til sammen er dette et temmelig solid nasjonalt forsvarsverk mot store utenlandske aktører som ventes å komme inn med sine tjenester.

    Er det ikke da en smule ironisk at Vipps krever at du blir slave av Google eller Apple? De burde begynne å tilby Vipps som en OS-uavhengig nett-tjeneste.

     

     

    En ting som i mine øyne er verre er jo at Vipps krever at telefonen ikke er rootet. Akkurat som om en rootet telefon er det samme som sikkerhetsbrist. Av de jeg kjenner som har root tilgang på sin android så er det nok også disse som er mest opptatt av sikkerhet og som har tatt sikkerhet lengst. Den jevne bruker er nok ikke like opptatt av sikkerhet eller har nødvendig kunnskap om sikkerhet til å påvirke risikoen for Vipps. Selv tenker jeg at mange som ikke kjører rootet mobil nok har lavere forståelse av sikkerhet og er mindre opptatt av det. 

     

    Er ROOT i seg selv en sikkerhetsrisiko? Nei per idag er det ikke det. Fordi det likevel er så mange måter å kjøre tjenester som Vipps på telefoner som ER rootet til tross for kravene fra Vipps og andre. Alt Vipps oppnår er å gjøre det vanskeligere for kunder å bruke Vipps. Og det er det vel ingen som er tjent med? Jeg mener, de krever null root. Men selv med root kan en kjøre Vipps om en ønsker. Kravet fra Vipps faller da på egen urimelighet da Vipps i realiteten ikke vet om mobilen kjører rootet eller ei.  

     

     

    Går det ikke an å slette Root-kontoen, etter rootingen, eller få apper til å oppfatte telefonen som om den ikke var rootet (på tross av at man har skreddersydd den)?

     

     

    Jo, det er mulig å omgå. 

    (Bruker selv en gratis-app fra Play Store som fungerer til Vipps, i alle fall for meg).

     

    Men da kan man jo også spør seg hva som er vitsen med sperren i utgangspunktet...

     

     

    edit:

    Fjernet navn på appen jeg bruker, da jeg ikke kan gå god for den utover at den funker til vipps.

     

    Det å installere/kjøre "hide rooting"-apper utgjør i seg selv en større risiko, enn å tillate vipps å kjøre på rootet enhet.  Slike apper krever selv root for å kjøre, og ikke alltid sikkert man kan stole på utgiverne av denne typen apper.

    • Liker 3
  7.  

     

     

     

    Hva skal det nå koste å sette 2-soner på induksjonskomfyren på boost samtidig?

    Måleren rapporterer i utgangspunktet bare forbruket for hver time. Så det kan tenkes at 4 minutter koking på boost ikke vil ha det helt store utslaget, siden det vil bli fordelt utover 60 min.

    På den andre siden har måleren kanskje mulighet til å registrere peak-effekt brukt i intervallet også. Da vil prisen for boosting bli høyere. Men slik peak-registrering er litt ullen siden det kan tenkes at du også har enda høyere peaks fra f.eks inrush (som varer mindre enn ett sekund). Hvor lang må lengden på peaken være for at det skal registreres?

     

     

    Om målepunktet er i de 4 minuttene vill jo effekten bli sendt til nettleverandør. Det er effekt som blir målt, ikke energi. 

     

    Det er energi innenfor hele timer som blir målt av de nye målerne. Dette intervallet kan nok endres til f.eks. 15 min på sikt, men peak-effekt overføres ikke..

     

     

    Hvordan skal en betale effektledd om det ikke måles effekt mener du? 

     

    Ved at energiforbruket omregnes til snitt-effekt for timen, altså at "lengden på peaken" må være 60 minutt for å bli 100% registrert.

  8.  

     

    Hva skal det nå koste å sette 2-soner på induksjonskomfyren på boost samtidig?

    Måleren rapporterer i utgangspunktet bare forbruket for hver time. Så det kan tenkes at 4 minutter koking på boost ikke vil ha det helt store utslaget, siden det vil bli fordelt utover 60 min.

    På den andre siden har måleren kanskje mulighet til å registrere peak-effekt brukt i intervallet også. Da vil prisen for boosting bli høyere. Men slik peak-registrering er litt ullen siden det kan tenkes at du også har enda høyere peaks fra f.eks inrush (som varer mindre enn ett sekund). Hvor lang må lengden på peaken være for at det skal registreres?

     

     

    Om målepunktet er i de 4 minuttene vill jo effekten bli sendt til nettleverandør. Det er effekt som blir målt, ikke energi. 

     

    Det er energi innenfor hele timer som blir målt av de nye målerne. Dette intervallet kan nok endres til f.eks. 15 min på sikt, men peak-effekt overføres ikke..

  9. Her er link

    https://www.nve.no/nytt-fra-nve/nyheter-elmarkedstilsyn/legger-om-nettleien-for-at-du-ikke-skal-betale-mer-enn-nodvendig/

     

    Høres ut som solcellleforeningen har utformet forslag Det er ikke effektprising men volumprising. Det betyr slik jeg leser at en ikke skal lade elbil på natt dersom en har brukt opp "kvoten" selv om det er kraftoverskott i nett.

     

    Dette er nok et tillegg til effektprising. Effektpris vil nok være 4-500 kr/kW/år i snitt.

     

    Det blir straff for volum og topp (energi og effekt) veldig bra, her blir spennende tider!

     

    Vil tro de mener prising av (maks)-effekt, når de skriver om "samtidig forbruk" og "hvor mye strøm [som brukes] om gangen".

     

     

    Altså at overforbruket vil regnes i kW og ikke kWh.

  10.  

    Kult! Skal sette på timer på tørketrommelen så den går mens jeg sover...

     

    Sett den på mens du er på jobb, regner ikke med du bruker den hver dag.

    (....)

    Men som sagt, sett maskinene på når du drar på jobb, da blir det svært lave strømpriser. Jeg kjører vaskemaskin når jeg er på jobb og lader elbilen om natten. Null stress =)

    Usikker om du er ironisk nå, men kl 6-11 er timene med konsekvent høyeste pris innenfor døgnet... Så akkurat å sette på før man går på jobb, er vel ikke det mest gunstige hvis man betaler timepris. (Med mindre du jobber natt da!)

  11. Savner en sammenligning mot f.eks. Intel 600p, som var den mest prisgunstige NVMe-baserte konkurrenten jeg fant i farten.

     

    Intel 600p 1TB koster cirka 500kr ekstra (dvs. 3499,-), men utklasser testkandidatene fullstendig når det gjelder leseytelse (1800MB/s), samtidig som både IOPS og TBW ligger på det dobbelte av disse SATA-baserte alternativene.

     

    At dette er "helt greie" alternativer hvis man må ha et SATA-basert alernativ, kan jo hende.. Men å trekke frem 960pro som eneste referanse, og i tillegg sensurere de testene hvor man faktisk ser forskjellen, gir et dårlig vurderingsgrunnlag for de som har begrenset erfaring på dette.   

  12.  

    Finnes det 1 milliard forskjellige farger?

     

    Blir vel flere graderinger/overganger mellom farger slik jeg forstår det. Våre øyne kan jo bare se en brøkdel av det totale elektromagnetiske spektrum, så det vil alltid være en begrensning. 

     

     

    1,07 mrd. må tilsi 30 bit, altså 1024(2^10) nyanser av hver farge.

     

    Med oppløsningen den har (33 mill. piksler), vil det ta 30 frames (0.5 sek på 60hz!) å vise samtlige farger. 

    (Skal nok litt til å se forskjell)

  13. Hvis du ikke er villig til å betale for ..

    - lengre batteritid

    - lydløs disk

    - ekstrem ytelse

    - motstandsdyktighet mot ekstreme påkjenninger (temperatur, slag osv)

    .. så velger du selvsagt ikke en flashbasert disk, men en tradisjonell harddisk.

     

     

    Med tanke på effektforbruk (batteritid), mener jeg å ha lest at dette var "skuffende" hittil.. Her er strømforbruksspecs for en 120 GB 2.5" mekanisk hdd fra samsung:

    Spin-up Current(Max.) 4.5 W

    Seek(typical) 2.1 W

    Read/Write(typical) 2.0 W

    Low Power Idle(typical) 0.60 W

    Standby(typical) 0.25 W

    Sleep(typical) 0.20 W

     

    kilde: http://www.samsung.com/global/business/hdd...&ppmi=1159#

     

     

    Den nye disken har 0,5 W i "aktiv modus", mot altså 2W på en mekanisk disk. Hvor mye utgjør disse 1,5 W besparelse mot total effekt for en vanlig laptop? Noen som vet?

     

     

     

    Lydløshet (både disk + trolig mindre varmeutvikling?), ytelse og støt-toleranse skulle imidlertid være verdt å betale litt ekstra for, ihvertfall for min del..

  14. Har installert Opera på nytt nå, slettet alle brukerfiler før installasjon.

    Fremdeles samme problemet, men slår jeg av visning av bilder vises startsiden helt fint.

     

    Kjører forøvrig Vista, med PPT på 110%, har ikke prøvd sette PPT til 96 som er default.

    8947723[/snapback]

     

    Prøv å deaktivere "Tilpass til vindusbredde" ("Fit to width"). Denne er skrudd på ifølge screenshot'et, og kan gjøre at innholdet blir skviset sammen..

    9296119[/snapback]

     

    Problemet var Adblock i Norton Internet Security 2007, siden vistes fint når denne ble fjernet.

     

    Forøvrig har jeg gått over til Firefox som parkerer Opera på de fleste områder=)

    9296862[/snapback]

     

    Aha, la merke til det manglet adbanner på toppen av screenshotet... (og, litt for sent, at det var et forholdsvis gammelt innlegg jeg svarte på.....fant det fra forsida via opera 9.23...)

     

    hvis FF parkerer opera, må det være med en del extensions installert...men til tv2 webtv (sumo) bruker jeg faktisk FF da opera ikke takler disse sidene.... (hverken med eller uten adblocker aktivert...)

     

    edit:

    Kompatibilitet: Opera+Vista er forresten dårlig kombinasjon, henger seg daglig..., men reddes av "continue last session"-funksjonen.

     

    Minnebruk; savner en "flush cache"-funksjon for å fjerne gamle sider i trashcan/history, finnes denne valgmuligheten? Hvis man lukker en en minne-slukende side, synker ikke Operas RAM-forbruk tilsvarende, har jeg inntrykk av

  15. Har installert Opera på nytt nå, slettet alle brukerfiler før installasjon.

    Fremdeles samme problemet, men slår jeg av visning av bilder vises startsiden helt fint.

     

    Kjører forøvrig Vista, med PPT på 110%, har ikke prøvd sette PPT til 96 som er default.

    8947723[/snapback]

     

    Prøv å deaktivere "Tilpass til vindusbredde" ("Fit to width"). Denne er skrudd på ifølge screenshot'et, og kan gjøre at innholdet blir skviset sammen..

  16. i både firefox og ie kan jeg trykke F6 for å flytte fokus til url, og skrive inn nytt. dette fungerte ikke i opera.

     

    F2!

     

     

    jeg kan bruke ctrl+1..0 for å skifte mellom de ti første åpne tabs i firefox og ie. i nyeste opera gir dette meg 8 forskjellige hurtigsider. å bruke tallstastene for å skifte mellom tabs finnes ikke i opera. det nærmeste en kommer er omtrent det samme som å skifte vinduer i windows...

    8685522[/snapback]

     

    "1" og "2" for cycle mellom tabs (eller rightclick+scrollwheel), men blir kanskje ikke helt det samme...

×
×
  • Opprett ny...