Gå til innhold

Deadhound_InnleggNO

Medlemmer
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Deadhound_InnleggNO

  1. The Very End skrev (4 minutter siden):

    Forøvrig, ytringsfriheten gjelder deg som person versus myndigheter. Den gjelder ikke for deg som person versus eiere av sosiale medier plattformer. Det er Tl parallelle debatter (skadelig innehold samt ytringsfrihet of hvorvidt dette gjelder på sosiale medier). 

    Nå liger vel mye av det problemet om at sosiale medier o.l. gjemmer seg bak å være platform, men til tider oppfører seg som utgiver. Derav kommer under "feil" lovgivning. Kjente "section 230"

     

    Nå har vel facebook vært i ilden noen ganger for å ha eksperimentert med følelser og brukerne. I tillegg til dems generelle "privacy" brudd. Så hvor mye jeg tror på Zuckerberg på at de verdsetter profitt over noe annet enn sikkerhet tviler jeg sterkt på (dårlig sikkerhet = dårlig profit uansett)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Facebook#User_influence_experiments

    • Liker 1
  2. Mriceluver skrev (22 timer siden):

    Spillet ble ikke utsatt på grunn av korona. Det ble utsatt fordi det er et gigantisk rot av et spill. Dice har virkelig trynet med dette spillet. Bare se på Leaked Alpha Gameplay. EA er også til å blame som alltid siden de ikke utsetter det til neste år og gir spillet tiden det trenger.

    Tviler på EA er "til blame"

    Har ein kamerat som var på "technical beta", de klarte ikke å besteme seg hva den tekniske delen skulle være....

    Uansett, han var veldig lite imponert, for å si det mildt...

  3. Pallehysa skrev (22 timer siden):

    Her er det mykje feilinformasjon. Abort er termineringen av eit svangerskap. Når det ufødte barnet er levedyktig, som det vil være kanskje så tidlig som 3 månader før termin, driver ikkje leger å dreper barnet. Eller ser du for deg skumle leger som driver å dreper friske levedyktige ufødte barn rundt 6-9 månaders svangeskap?

    Folk må begynne å forstå at abort er ikkje å drepe fosteret eller drepe den ufødte ungen. Det handler meir om å terminere svangerskapet, stort sett av alvorlige helsemessige årsaker. Ein form for terminering av svangerskapet, er keisarsnitt. Så når du snakker om abort i 9 måned, snakker du enten om ein allerede død unge, fødsel, eller keisarsnitt.

    "Barnedrap" er eit ufattelig kunnskapslaust uttrykk å bruke.

    Nå var den delen du siterte ment fra å være abort-motstanders syn, og sette det en god del på spissen. Med 9 månder, meine dog med veldig nært oppp til fødsel, som et ekstremt eksempel.
    Det blir litt i samme som du kommenterte under denne. Kor går grensa på eit ufødt liv og ikke.

     

    Eg synes at abort lovgivningen i Norge er grei, og er ikke et subjekt jeg har veldig mye interesse i. Derimot så synes eg det er feil å kalle ein fyr "fasistik, nesten nazi" og "blottet for moral" fordi dei ikke har samme syn på abort (altså kor et foster er liv eller ikke), derav satt veldig på spissen.

    Angiversystem er vel ikke akkurat noe som pleier å angis til fasisme og nazisme, er vel heller mer et kontroll system under diktatori, noe som ikke er unikt til de to. Skulle man dratt noe, så hadde det vel vært meir naturlig med å kalle han stasi...

  4. hekomo skrev (1 time siden):

    Ikke å være mot abort, men å støtte et fascistisk, nazi-aktig angiversystem.

    Men å være mot abort i seg selv innebærer jo at man er totalt blottet for moral og har en ond ideologi generelt.

    Igjen, hvordan er dette fascistisk nazi-aktig? kan like gjerne kalle det kommunistisk stasi-aktig (kanskje nesten nærmere å kalle det stasi, gitt det var en dedikert departement for å angi hverandre...). Gir inntrykk av å bare slenge "slemme ord" på mennings-motstander.

    og igjen, for abort, du bruker akkurat samme argument som abort-mostandere bruker mot abort-forkjempere. Kalle motstanderen din umoralsk og ond. Du vet at for mye av abort-motstanderne er at de regner det som liv veldig tidlig (en god del fra unfangelse)

    Hvor definerer du det som barne-drap isteden for abort? 6 månder? 7, 9? eller er abort OK så lenge barnet ikke er født enda (ikke ta med unntak av helse-grunner)?
    Det er for mange den delen den fundamentet til abort går på, hvor er det abort og hvor er det barne-drap.

    Og må være helt OK å ha andre politiske menninger uten å slenge ord som nazi, kommunist, etc etc rundt

    og igjen, for ordens skyld, jeg er i mot Texas loven. Det også er heile skit-drit å lese, fy faen jeg hater å lese lov-dokumenter, er heilt drit. også den snik-skiten med at de sniker inn "civil liability', isteden for at det er staten som gjør det...

    • Liker 2
  5. hekomo skrev (23 minutter siden):

    Fyren støttet en facistisk/nazisting angiverlov. Støtter man slik ondskap så er man ikke egnet til å sitte som sjef noe sted.

    Hvordan i huleste er det nazisme å være mot abort?

    Sitat

    Nasjonalsosialismen bygde på politiske strømninger som gjorde seg gjeldende i Østerrike og Tyskland omkring 1900, spesielt den ultranasjonalistiske völkisch-tenkningen.

    Hovedtrekkene i ideologien var en aggressiv, rasebasert nasjonalisme, en ytterliggående antisemittisme og en mistillit til de demokratiske styreformene.

    https://snl.no/nazisme

    Klarer heller ikke å se det i facisme

    Sitat

    Fascisme er politiske ideologier som legger sterk vekt på nasjonens betydning og enhet, i tillegg til et autoritært, førerbasert og diktatorisk styre innad og en imperialistisk holdning utad.

    https://snl.no/fascisme

     

    Må slutte å slenge sånn drit rundt. Du kan godt argumentere for at det er autoritært, tyranisk og diktatorisk. Noe som forsåvidt er fellestrekk med facisme og nazisme. Men dette blir jo nesten "Hitler trakk vann, dermed er alle vanndrikkere nazister".

    Med mindre du mener at han er for abort bare for spesifikke "raser".... så blir det sykt tynt å slenge nazisme rundt.

     

     

    Og abort-motstandere sier det samme om abort-forkjempere, at abort-forkjempere er ond og barnemordere.

    //For info, selv for abort som er i Norge per nå.

    • Liker 6
  6. knutinh skrev (9 minutter siden):

    Tilber muslimene Muhammed? Jeg trodde at han var en (den fremste) profet, mens det var guden Allah man tilba? At Muhammed ikke kan sammenlignes med rollen Jesus har i kristendommen (Guds sønn), men kanskje mer med rollen til Moses som en leder som formidler Guds ord til folket?

    Vil absolutt si at de (eller deler av muslimer) tilber Muhammed, på linje med kirstendomm-varianter tilber jesus og helgener.

    Er jo bare å se på reaksjoner hvis han blir kritisert, eller hånet. Eller gud forby tegnet...

    Kan jo spøre charlie hebdo om de vil si han er tilbedt....

    Muslimer vil si han ikke blir tilbedt, lik mye kristne sier de bare tilber Gud, men gir gude/tilbe-status til jesus, helligeånd og i tilfeller diverse helgener

  7. anon_83104 skrev (20 timer siden):

     

    Det er i sin helhet vanskelig å vise til et enkelt datasett for å vise til totalt utslipp i noen land. Tar man hensyn til produksjon og handel, så har Kina et betraktelig lavere tall enn hva kilden din viser. Dette siden produksjonen går til andre land, og andre land er de som gjerne har lagt produksjonen til et land som Kina. 

    Et interessant eksempel er dette: https://ourworldindata.org/consumption-based-co2

    Foruten slike nyanser, så kan vi ta India som eksempel. Selv data som viser direkte utslipp innad et land, så produserer en inder 1.91 tonn med CO2-ekvivalienter i 2019. En nordmann produserte da 7.89 tonn. I samme måling så gjorde en kineser 7.1 tonn, nokså ikke langt under en nordmann, men fremdeles under en nordmann. Kina har derimot et netto eksport av CO2-verdier, og har dermed en reell verdi som er en del lavere. Norge har et netto import og har et forbruk som er høyere enn hva direkte utslipp tilsier. Er på samme side akkurat disse tallene er hentet. 

    I all helhet så er slikt nokså vanskelig, og noen fullstendig nøyaktig fasit kan jeg ikke komme med. Men kinesere og indere har lavere påvirkning på akkurat dette området enn en nordmann. Og argumentet til mange -- som jeg møtte her -- er at nordmenn påvirker for lite til at noen skal bry seg. 

    Er gode tiltak du nevnte. Våtmarker er noe som kan tilføyes av tiltak. De holder CO2 fanget, og de holder enkelte insektarter i live. For verdens insekter er halvert i mengde. Er også mange andre ideer som kan fås på plass.

     

    PS: Andre innfallsvinkler og andre datasett viser også at nordmenn forurenser betraktelig mer enn hva en kineser eller inder gjør

    føler du missa litt på halvparten av poenget mitt.

    Det finnes andre forurensningskilder enn co2/emissions-gasser... Derav jeg nevnte et par elver som ikke akkurat er kjent for å være rene...

    og igjen... kildene for disse data'ene er selv-rapporterte? da spesielt internt om produksjon? så man må evt. stole på at landene raporter korrekt?

    Og nektet ikke for kinesere og indere forurenser mindre per capita, spesielt indere. De var/er så lavt under oss at det ikke var vært å sammenligne, hvorav kinesere ikke er "så" langt unna oss. Fra begge våres kilder.

     

    Andre tiltak forsåvidt er "hydroponic gårder", dette har fordelene av både å være mer effektiv per resurs enn tradisjonell gård, mer effektiv per kvm og kan plasseres midt i byer, derav mindre transport. og kan være, raskere produksjon. Og ikke mindre utsatt for tørket (ref California nå)

    edit: Og mindre avhengige av utenlandske innbringing av mat. Og muligens bedre/ferskere mat(?) siden det ikke nå reise så langt, og bli modnet under reisen/i butikken

  8. Snikpellik skrev (Akkurat nå):

    Man kan alltid diskutere definisjoner, og begreper er også i utvikling. I denne tråden har det dog blitt vist til kilder som understøtter at definisjonen noen her er personlig uenig med brukes både av staten, i lovverket vårt og i leksikon.

    Siden det er etablert og velkjent at begrepet rasisme innbefatter religiøs diskriminering, tenker jeg at man er ganske good der. Så kan man selvsagt være uenig i at det bør være sånn slik flere her gir uttrykk for, det forandrer bare ikke noe på hvordan begrepet vanligvis brukes og oppfattes av de fleste.

    Personlig er jeg heller ingen tilhenger av alle sånne paraplybegreper, men aksepterer nå realiteten.

    Er det ikke det mesteparten av tråden er/startet som? Diskusjon av begrepet?

    Og det at det står i de tre stedene betyr ikke at det er riktig (generelt sett, ikke på spesifikk rasisme eller andre betydninger)

    Er ikke alltid staten er riktig og loven fornuftig eller riktig. For å gå halveis sidespor som eksempel. Samer og dems historiske behandling

  9. Snikpellik skrev (På 5.8.2021 den 16.15):

    Les igjen. Det at folk på død og liv skal lage egne definisjoner som fraviker fra det som er konsensus og vanlig, men skreddersydd for å passe deres personlige syn - det er rart.

    Vell... har skjedd at ordbøker også har skiftet definisjon til å passe dem sin agenda :) så de er ikke noe bedre enn andre som "skreddersyr for dems personlige syn"

    og som noen andre sa bedre enn meg, bør være lov å kritisere definisjoner og mene de skal være spesifikke. Eller har ordbøkene alltid rett?

    • Liker 1
  10. anon_83104 skrev (1 time siden):

    Du har rett i at det må skje der det har effekt. Og det er også i Norge. Nordmenn hver for seg forurenser mer enn hva den gjennomsnittlige kineser eller inder gjør. Og det endrer ikke det faktum at alle må gå til nullutslipp. 

    Tar disse tallene med seg f.eks. Ganges elven sin forurensning? Og Yangtze, Hai he, Gul elv, Indus og Perleelven?

    Hvilken side er disse tallene fra?
    Er det "https://www.worldometers.info/co2-emissions/co2-emissions-per-capita/"? så er Kina under oss med 1 T per capita.

    men de har også tall fra 2016...

    Hvis det er per https://www.iea.org/reports/co2-emissions-from-fuel-combustion-overview så er EU og USA på  vei nedover, hvorav USA gikk ned kraftig 2018-2019, mens Kina gikk opp veldig kraftig.  Nedgangen til USA var ca. 3x hva vår var i 2016 (per link nr 1)

     

    MEN det er absolut grep som kan tas i Norge.

    Sol-energi på alle offentlig tak + støtte til det, burde ikke være delt meninger om et som vindkraft, Solfangere, strengere krav til nye bygg. Fortsatt støtte til El-biler. Mer støtte til 'grønn' forskning og bedrifter. Og sikekrt mange som har bedre ideer enn meg

    • Liker 1
  11. Snikpellik skrev (2 timer siden):

    Som påpekt med kilder en rekke ganger i tråden, så går diskriminering og hets på bakgrunn av religion under rasisme-begrepet. Ikke bare er dette en norm som har eksistert i tiår, det er også slik både staten, domstoler og lovverket omtaler det. Ergo er eksempel du siterte per definisjon rasisme. Dette er helt merkelig å på trass ikke ville ta innover seg - det å ha en privat egen definisjon som passer ditt personlige syn er noget spesielt.

    Det at folk vil ha spesifikke definisjoner er rart?

    og blir vel mer mot "klassisk rasisme" (ett sted inni snl https://snl.no/rasisme)

     

     

    Og per jøder:

    Sitat

    Ifølge tekstene i Den hebraiske bibelen, Tanakh, er alle jøder etterkommere av patriarken Abraham

    -----

    Ifølge tradisjonell oppfatning og jødisk religiøs lov (halakha) er kun en person født av jødisk mor å betrakte som jøde, men flere retninger godtar nå også barn med jødisk far som jøder, forutsatt at barnet får en jødisk oppdragelse.

    https://snl.no/jøder

    Gitt at man må (tradisjonell oppfatning) så vil alle jøder ha lik aner. Og man ikke kan konvertere

  12. Pallehysa skrev (14 minutter siden):

    Jøder er heller ikkje ein rase. Men jødene opplevde rasisme, på bakgrunn av at dei var nettopp jøder. Dei var sett på som mindreverdt nettopp på bakgrunn av at dei var jøder. Dette er historikk 101. Sjøl om du så gjerne har lyst å lire ifra deg rasisme, så lenge du ikkje angriper spesifikt rase.

    Finnes et eget ord for jøde-hat, anti-semetisme. https://snl.no/antisemittisme

     

    Og det du nevner er diskriminering. Du mangler bare et par diskrimineringer til, så har du nesten alt under rasisme...

     

    > Da blir de mest aktive smittesprederne eliminert og de mest utsatte beskyttet.

    Var vel det at Dart skreiv tidliggere... store smittetall i øst-Oslo....

  13. Mangelfull artikkel

    Kan vel være verdt å nevne at EVGA 3090 har hatt problemer med Halo Master Chief Collection før...

    Og nevne at andre kort som er påvirket er ikke bekrefet av andre enn en youtuber, hvorav hvertfall en av de var bare svartskjerm (kunne ses på twitter), og at det er fult mulig det er enkelt tilfeller av andre kort, ie produksjonsfeil.

    Burde også kanskje nevne at Igors lab hadde initiell mistanke på ICX design til EVGA og har laget to dypere artikler

     

  14. Jeg brukte 150 timer i Origins, og var storfornøyd med det. De ti timene jeg brukte i DA2 anser jeg som bortkastet tid. Spillet fikk OK reviews i starten, men det har siden blitt mer og mer fokus på det negative. Dette er utvilsomt et tiltak for å kompansere for dårlig tilbakemelding. Spent på å se om det selger bedre enn forgjengeren; feilene til DA2 - slik jeg ser det - kommer fra et ønske om å selge til en bredere spillermasse. Dersom de ikke gjør det, er det bare dobbel fail.

     

    Må nok si meg uenig, likte 2'ern også, spesielt kampsystemet, men uansett. Heftig gjort av Bioware

×
×
  • Opprett ny...