Gå til innhold

stianrp

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stianrp

  1. 1. Hvor Lenge Har du Fotografert ?

     

    Interessen startet vel da jeg kjøpte meg Fuji S7000 i 2004. Dette kameraet hadde den sykeste macromodusen jeg har sett, fokusnærgrense på 0,5cm !! morsomt kamera.

     

    2. Hvilket Kamera Utstyr Har Du ?

     

    Canon EOS 60D m/18-200 EF-S IS, Canon 430 EX II Blitz

     

    3. Hva Er Ditt Favoritt Objetkiv ?

     

    18-200, da slipper jeg å bytte ;-)

     

    4. Hvilket Utstyr Ønsker Du Deg ?

     

    Canon DM-100, Objektiv som egner seg til filming med D60, 24 mm F/1,4L II USM kanskje...

     

     

    5. Hvilken Brennevidde Bruker Du Mest ?

     

    18mm

     

    6. Hvilken Bilder Liker Du Best Å Fotografere ?

     

    Det meste

  2. Det er litt dumt å komme med anbefalinger på kamera når han alt har kjøpt seg Canon EOS 600D.

     

    Er det det?

     

    Jeg synes 60D er et meget bra kamera, men trenger han kontinuerlig AF i videomodus er det jo feil kamera. Sier vi det klart å tydelig nå kan det hende at det er mulig å bytte. Synes han manuell fokus er OK vil ikke et foruminnlegg fra meg tvinge ham til å bytte. Jeg prøver bare å oppsummere hvilke modeller som gir video med brukbar kontinuerlig fokus.

     

    Jeg kunne ha byttet, men gidder ikke. Får bare lære meg å bruke videodelen med de begrensningene den har. Råfilm blir jo som oftest konvertert til et annet format uansett. Og det er ikke sååå ofte at jeg filmer mer enn 12 min (4GB) sammenhengende....

     

    Det med fokus er jo helt sjanseløst, men men det var vel litt for tidlig med videofunksjon på dSLR allikevel !!

  3. Nei, er nok komprimert med en h.264 (MPEG-4)-kodek. 330MB/min er ikke fryktelig mye i videoverden - ukomprimert 1080P/25FPS/8bit vil nok ligge på rundt 100MB i sekundet.

     

     

    Nei - som jeg skrev - ikke RAW. Hvor har du det fra?

     

    Videoen er H.264, lyden er lineær PCM.

     

    Som jeg skrev - ingen av dagens speilreflekser har mulighet for RAW-video.

     

     

    Ukomprimert video i 1080P, 25fps, 24bpp vil ta 148MB/sek. Så kommer lyden i tillegg. :p

     

    Hmm, hvordan kommer du fram til 148MB/s ?? I 1080p er hvert bilde 1980x1080pix= ca 2Mpix = ca 2MB x 25fps = 50MB/s bilde for bilde..... (x8= 400Mbit/s)

     

    Jeg forstår ikke hvordan det kan bli 148MB/s ???? mener du 148MBit/s ??

  4. Det er litt dumt å komme med anbefalinger på kamera når han alt har kjøpt seg Canon EOS 600D.

     

    Og fokusbegrensingene er relativt enkelt å arbeide seg rundt, men det krever noe trening og rett optikk.

     

    Dog er jeg langt fra uenig i at er video et sentralt punkt og man "må" ha autofokus så er Panasonic GH2 et fornuftig valg.

     

    Ja kjøpte 60D pga naturlig steg fra 400D og videofunksjon. Ser at jeg hadde for store forventninger til video funksjonen, men synes kameraet innfrir og vel så det på bildefronten.

  5. Etter litt testing så har jeg noen spørsmål....:

     

    1. Er det ikke kontinuerlig autofokus på dSLR (Canon EOS60D) i videomodus ? Virker som jeg må fokusere på nytt hvis jeg forandrer avstanden...?

     

    2. Det er bare to videomoduser : HD 330MB/min og SD 140MB/min ?? Dette er jo vanvittig ugunstig da filstørrelsen max kan være 4BG, blir max 12 min filming om gangen i HD.....merkelig ??

  6. Autofokus i videomodus er dynge på de fleste speilreflekser, inkludert Canon. Skal du ha stor dybdeskarphet kan du bruke ethvert objektiv - det er bare å blende ned. Men - så trenger du også mer lys.

     

    Noe av det store med video på speilrefleks er å kunne filme på stor blenderåpning i dårlig lys, men så får du veldig liten dybdeskarphet - sånn fungerer optikk - du kan velge mellom mye lys eller stor dybdeskarphet.

     

    Dynge ?? Mener du treig ? Da bør man basere seg på manuellfokus ? Det vil for det meste være brukbart med lys når jeg skal filme. Den store fordelen jeg ser ved filming med dSLR er muligheter for god vidvinkel, som er crap på vanige videokameraer.

  7.  

    Det finnes masse flotte linser å filme med.... Spørsmålet er bare hvilke egenskaper du er ute etter og hva du er villig til å betale...

     

    Det første du må tenke på er hvilken brennvidde du trenger, altså hvor mange mm zoom linsen skal stå på. Det vil være meningsløst å kjøpe en 50mm fastlinse om du oppdager at du da kun vil filme det som er rett foran bilen.

     

    Jeg anbefaler at du tar med linsen du har i bilen, og forsøker å stille den på 18mm, 30mm, 50mm osv, og ser hva du faktisk får med i bildet. Når du vet hvilken brennvidde og hvilken pris du er villig til å betale er det nok enklere å anbefale deg en linse.

     

    Hvis du er helt ny med filming vil jeg anbefale denne serien om filming med speilrefleks av Philip Bloom

    http://philipbloom.net/2010/12/16/choosing-lenses-for-your-dslr/

     

    -m

     

    Ja, skal teste litt med 18-200 linsa først. Er ikke ny med filming, men har bare brukt vanlige video kameraer med råtten vidvinkel og ekstrem zoom (bortkastet). Er fersk med dSLR filming ja, men tror det åpner seg en del muligheter her kontra vanlige kameraer.

     

    Hvor mye penger har du tenkt og legge i et nytt objektiv ?

     

    Kommer an på hvor mye det er å hente på å kjøpe et nytt objektiv :-)

     

    18-200 EF-S er vel egentlig hverken stor eller tung, når det i tilegg skal stå på stativ i en bil så skjønner jeg enda mindre av problemstillingen.

     

    Den er ganske mye større enn mitt gamle 18-55 objektiv ivertfall. Er ikke noe problem, bare lurer på om det er andre objektiv som er bedre egnet til filming enn 18-200 objektivet.

     

    @stianrp:

     

    Akkurat til den filmingen du har tenkt spiller ikke hvilket objektiv så stor rolle, dvs fast eller zoom. I og med at du må gjøre fokusinnstillinger etc først uansett. Trolig vil du ha mest nytte av noe med rimelig kort brennvidde. Har selv gjort noen forsøk på slike opptak, og da har jeg brukt Sigma 10-20 mm. Et eller annet i spekteret 10 - 30 mm vil garantert passe.

     

    Når det gjelder filming med dSLR generelt er fastoptikk å foretrekke, men da ikke all fastoptikk. Primært fastoptikk med god manuell fokus (og gjerne resten manuelt også - da man helst ikke skal skifte blender/lukker). Samyang sin optikk er relativt rimelig og god til filming, Voigtländer og Zeiss dyrere og fra god til glimrende. Sigma 30mm/1.4 er OK med en relativt god fokusring.

     

    For det meste bruker jeg korte brennvidder når jeg filmer, dvs i spekteret 10 - 35 mm.

     

    På brennvidder over 30 - 35 mm er det en klar fordel med bildestabilisering - dog kan man fint klare seg uten om man bruker stativ/andre former for stabilisering.

     

    Takk for bra tips, alle ! 10-35mm virker fornuftig. I min verden trenger jeg et objektiv som fokuserer veldig raskt, da motivet under filming kan skifte raskt. Er faste objektiver raskere til å fokusere enn zoom objektiver ? Er også avhengig av god dybdeskarphet.

  8. Har hatt inspiron 8500 ! Batterilevetiden er sterkt avhengig av ytelsen, men den holder i 2 timer + f.eks avspilling av dvd film.

    Skjermen er definitivt gulroten med 8500èn. Den er helt super!

     

    Etter min mening veier en ekte bærbar under 2kg og har P-M prosessor, byttet derfor ut dellèn til fordel for Fujitsu Siemens S6120!

  9. Alle som har slått på pcèn før 16 timer kan ta det med ro!!!

     

    Grunnen til at produsenten setter så lang ladetid ved første gangs lading er at batteriet har en tendens til å droppe spenningen fort ved første gangs lading, så for å få fylt batteriet skikkelig sier dem så lang tid.

    Det vil ikke være noen forskjell om du starter pcèn eller ikke!

     

    Videre vil det ta ca 3 opp-ut ladinger før batteriet når sin fulle kapasitet.

  10. Hvorfor så hårsår?? Grunnen til at jeg kom med forslaget er at jeg har hatt en Amilo D selv!! Siden viften bråket for mye, passet ikke den til mitt bruk. Det var da naturlig å selge den til fordel for en bærbar som hadde lite viftestøy!

    Du må for all del begynne å skru opp pcèn for å mekke den til å bli mer stillegående, men jeg synes ikke det er noe god løsning.

×
×
  • Opprett ny...