Gå til innhold

Mgr_Buddha

Medlemmer
  • Innlegg

    190
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mgr_Buddha

  1. Hei, mye kyndige folk her som sikkert kan peke meg i riktig retning nå som jeg står foran bilkjøp. Den gode gamle SAAB 9-3'en min hadde så mye rusk på nylig EU-kontroll at det ikke er butikk for meg å bruke mer penger på den. Trist, for dette er en bil jeg har blitt glad i, spenstig og god å kjøre.

     

    Siden jeg har blitt bestefar til tvillinger kjenner jeg at jeg skal tenke litt familievennlig doning, plass og sikkerhet blir viktig. Mest nærliggende å tenke stasjonsvogn. Veien til jobb er under 10 km, så derfor tenker jeg bensin framfor diesel - hater dessuten lukta av diesel. Og hvem vet hva som kommer av restriksjoner på kjøring i byen etterhvert. Budsjettet er stramt så absolutt maks 100k og en bil som ikke kommer til å koste skjorta i verkstedutgifter de neste 3-5 åra.

     

    SAAB'en (med justert elektronikk til 200+ hk) gjorde meg bortskjemt på godfølelse, så en bil som ikke er helt dau vil jeg jo gjerne ha. Er 186 høy så jeg trenger litt plass for å sitte godt. Manuell eller automat spiller ingen rolle.

     

    Så langt har jeg kikket på annonser for Volvo V50 og V70, Audi A4, BMW 3-serie, Toyota Avensis, Skoda Octavia, SAAB 9-5, VW Passat, og ellers det som måtte dukke opp av passende typer. Har googlet litt, men er fortsatt veldig usikker på hvilke årsmodeller som er gode, hvor mange km det er greit å se etter, og hvilke merker og modeller man kan forvente mye eller lite verkstedutgifter med.

     

    Alle innspill tas mot med takk :-)

  2. "Hvis du på ett eller annet tidspunkt i livet ditt har mistet flere titalls timer til Age of Wonders eller oppfølgeren..." Like morsomt hver gang jeg leser spillanmeldelser hvor det trekkes fram at det går an å spille spillet i flere timer. Whatthef.. titalls timer er det jeg bruker på å sette meg til rette i stolen. Et absolutt minimum for at jeg skal anse et TBS for å være noe så nær vellykket er at jeg har klokka inn minst 500. Kvalitet er 1000+. Amatører! :-)

     

    Og forresten beta-patch ligger på Steam som fikser høyoppløste skjermer.

  3. Etter at både RPS og Eurogamer kom med litt lunken kritikk var jeg spent på hvordan mottakelsen ble her. Godt å se at ingen ble blendet av hypen.

     

    Spillet har mange gode idéer, men de er stort sett ufullendte og i tillegg kommer alle de tekniske problemene. Klarte liksom ikke å tape meg i det som jeg burde i et såpass stort og åpent spill i en av mine favoritt-settings. Synes også AI-turene tar hysterisk lang tid helt fra starten av, uansett hardware. Det blir ekstra frustrerende når jeg nettopp har brukt masse tid på EUIV hvor hele tur-greien er kastet på sjøen (til det bedre, imo).

     

    Alle mas på Fredrik Wester så kanskje vi får EU: Rome 2. :p

     

    Bare å kose seg videre med EU4 altså, den er grei. Vi får se til jul om Rome 2 er spillbart da.

    • Liker 1
  4. Så på sammenligningen, og ble ikke helt klok på det, 70-200mm mark 2 skal gruse det objektivet på f/5.6, noe jeg ser at det ikke gjør, så er det andre her som har bedre peiling på denne siden og erfaringer?

    Jo det gjør helt klart, hvis du fjerner TC'en. Gå på nedtrekkslista for brennvidde og velg 200 mm og lik blender på begge objektivene. Da ser du at 70-200 II stiller i en helt annen klasse enn 100-400. Det er når du velger brennvidder over 200 at 70-200 objektivet blir "påmontert" TC'er i testen. først en 1.4II, så en 2.0 II, så en 1.4 III og til slutt en 2.0 III.

  5. Noen som vet hvordan 5D MK 3 + 70-200mm mk 2 + 2.0x mk 3 er? Klarer den det bra?

     

    Det kommer an på hvilke krav du stiller. Som du sikkert vet vil dette gi deg en 140-400mm f5.6 løsning. hva gjelder bildekvalitet kan du for eksempel sammenligne med den relativt billige 100-400L som her:

    http://www.the-digit...omp=7&APIComp=0

    Etter min mening ser det ut som den taper seg såpass mye at jeg kanskje ville tenkt på andre løsninger, men som sagt det avhenger av hva du kan leve med. En annen ting å tenke på er at hastigheten på autofokusen blir merkbart redusert med telekonverter.

    På den annen side kan jeg faktisk anbefale samme objektiv i samspill med den betydelig rimeligere 1.4x ver. II. Dette gir en 100-280 f4 løsning hvor billedkvaliteten holder seg ganske så strålende. Har dette selv. Denne konverteren finner du på bruktmarkedet til en rimelig penge. Også her får du selvfølgelig redusert hastighet på autofukus, men ellers er det en topp kombinasjon IMO.

     

    Fordel Mark III:

     

    6bps kontra 4.5, større hus, bedre filmfunksjon, 2 minnekort slots kontra kun en på 6D.

     

    Jeg vet ikke om forskjellen på ISO er så mye, da jeg har 2x 7D frister 6D mer grunnet pris og jeg allerede har sports kameraer. Dette skal brukes til landskap, portrett og innendørs foto (det kan være innendørs sport, konserter m.m.)

     

    Jeg satt på samme gjerdet for en liten stund siden, ga etter for manglende impulskontroll og endte opp med griselekre 5D3. Angrer ikke et sekund. Autofokusen burde vært nevnt i kongens nyttårstale, og ISO egenskapene gir meg ståpels. Ser du tenker litt på konsertfotografering og tenkte jeg skulle dele noen resultater jeg fikk her om dagen i Oslo:

    https://plus.google....144544380634673

    De fleste skutt med samme 70-200 2.8 II som du har. Dette var første gang jeg prøvde meg på konsert og det ga mersmak.

    • Liker 1
  6. Det var da endelig godt de kommer med spillbare hedninger. Bare synd at Norge i CK2 er geografisk og politisk totalt forvrengt.Jeg har holdt på å bygge en mod for Norge, men har vel gitt litt opp. Kom så lang som å lage hele Nord-Norge, Trøndelag og Vestlandet etter kart og deskripsjoner. Mangler derimot by- og havn posisjoner, samt enkelte stedsnavn (kirker, byer, etc.).Jeg håper de får fikset en del av dette i denne DLCen.

     

    Enig. Kan jo ikke ha en viking-pakke med klumpe-Norge kart. Paradox er jo med-skandinaver så dette bør de fikse.

  7. Jeg vil tro at begge egner seg svært godt som begynner-kameraer. Jeg kjenner bare Canon 650D som jeg har selv. Prisforskjellen på kameraene spiller egentlig ikke så stor rolle. Du velger mer enn bare kamera, nemlig hvilket sett med objektiver du senere vil ha muligheten til å utvide med, altså Canon eller Nikon. jeg kjenner egentlig bare Canon-markedet siden det er dette jeg har valgt, men har dannet meg et inntrykk av at kvaliteten er ganske lik, men at Canonmarkedet er noe større, og at du muligens vil ha flere muligheter til å kjøpe og selge på bruktmarkedet da. Det er mulig at Canon ligger littegrann høyere i pris, men det skal jeg ikke si for helt sikkert.

     

    Lykke til med valg, du blir sikkert storfornøyd uansett hvilket kamera du velger

  8. Tror du vil bli meget fornøyd med dette objektivet, selv om det kan være litt i snaueste laget for seriøs viltfotografering. Jeg hadde selv en 70-300 som jeg byttet ut med 70-200 f4L IS og har ikke angret et sekund. Har også en 1.4 telekonverter som gir meg 280 mm 5.6 og det funker rimelig bra selv om det blir litt langsomt. Du vil kanskje vurdere å legge ekstra penger i å få et med bildestabilisering? Kjøpte selv på bruktmarkedet på foto.no hvor disse fås til ca 6000.- om dagen.

×
×
  • Opprett ny...