Gå til innhold

Himsett

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Himsett

  1. Jeg tror ikke at unge bare er ute etter spill som lar dem hamre løs på tastaturet eller snakke inn i et headsett mens de skyter løs på fienden.Utviklere må bare gi dem sjansen til å prøve noe annet. Jeg klarer heller ikke å skjønne at å gi ut generisk action-RPG 1265 er så mye mer lønnsomt enn å gi ut et spill som du vet at en nisje spillere kommer til å kaste seg over.

     

    Fortsatt enig i mye av det du sier.

    Og tror problemet er mere at utgivere tror ting vil lønne seg, enn at unge bare liker sånt.

     

    Men de aller fleste blir påvirka av det de liker først, noen blir hekta og hele spektret til de som blir lei av det.

     

    Og utgivere er ute etter å få unge spillere hekta tidligst mulig for det vil gi penger over tid.

     

    På mange måter så er det større variasjon på pc nå lenge etter at flere erklærte platformen død enn tidligere.

     

    Men det at det brukes såpass mye på et begrensa utvalg som skal være "STORE" titler, gjør at de største nyvinningene/eksprimenteringene/gjenoptagelse av tidligere typerspill oftest er blant indie utviklera. For jo mer penger som brukes på noe jo mindre sjangser hvirker det som de tør ta.

  2. Problemet er ikke så mye at visse spill ikke passer inn i en sjanger. Problemet er at en del sjangere omtrent har forsvunnet fra markedet, og for de som liker disse sjangerene så er det frustrerende å se spillserier de før gledet seg over bli totalt endret.Derfor sitter mange og venter spent på spill som Age of Decadence, nettopp fordi slike spill nesten aldri selges lenger. Det er faktisk noen som foretrekker RPGer med masse tall. Det er ikke noe mer feil det enn å foretrekke RPGer hvor det kreves hårfin presisjon fra spillerens side. Problemet er at markedet nå for tiden bare retter seg mot en type spiller. De som vil at deres lynraske reflekser skal gi dem en fordel i spill.RPGer pleide før å være den en av få sjangere for spillere med dårlige reflekser/ulike sykdommer.Det eneste som krevdes var tankekraft. Nå er det utrolig vanskelig å få tak i slike spill. Alt skal kreve reflekser.Det overrasker meg ikke om strategispill som Total War og Civilization også snart vil kreve at man spiller ut kampene i førsteperson. Bare se på hva som skjedde med X-com. Spillutviklere må huske på at folk er forskjellige, og at det kan være vel så mye penger i å lage et spill for en nisje.I stedet drukner nå markedet i skytespill og action-RPGer.Heldigvis liker jeg mange typer spill, men av og til er jeg i humør for noe annet enn det sedvanlige WASD oppsettet. Av og til skulle jeg ønske jeg kunne sette meg tilbake i stolen og ta meg tid til å tenke. Jeg har mine kopier av PS:T, Baldurs Gate, Fallout, Arcanum osv + en del strategispill, men spilltuviklere må få opp øynene for andre segmenter av markedet. Dette er i hvert fall hva som irriterer meg mest. Ikke at spill blir puttet i den ene eller andre sjangeren, men at alt blir laget for èn gruppe spillere. Det er som å gå på matbutikken og plutselig oppdage at de har stoppet å selge fisk og alle fiskediskene har blitt erstattet med kjøttdisker fordi en undersøkelse viste at flere liker kjøtt.Det er mulig å få tak i fisk på den lille butikken rundt hjørnet (indie utviklere), men de har veldig dårlig utvalg, og de må snart stenge fordi ingen vet at de eksisterer. Jeg prøver å støtte den lille butikken, men skulle ønske den store butikken også kunne få inn fisk (altså mer taktiske RPGer).

     

    Enig i mye av det du sier, og har forsåvidt hele rekka du nevner over(PS:T, Baldurs Gate, Fallout, Arcanum osv). Men det at folk savner nye spill av den typen rettferdiggjør ikke mye av kritikken av Skyrim. Skyrim er klart og tydelig en etterfølger av Arena. Og da blir det merkelig å klage på at det ikke er f.eks Planescape: Torment(som forsåvidt er en av mine absolutte favoritter).

     

    Men vil tro at deler av problemet er at endel er eldre enn størsteparten av de det selges til, men er ikke veldig gammel i spill sammenheng jeg på straks 37. Men det ligger mye penger i å få de unge hekta på noe...

  3. Jeg mener at det er totalt irrelevant.

    Par av mine favoritt "penn og papir" rollespill er terningsløse, der er det opp til hva spilleren gjør og ikke hva terningene ruller som avgjør.

     

    Har lang erfaring både med spill og rollespill. Husker quest for glory fra amiga hvor det het heroes quest(måtte bytte navn etterhvert pga rettigheter). Og spillt rpg's fra 1990 og størsteparten av tida vært gm eller hva du vil kalle det.

     

    Har også latt meg irritere av uttalelser som "ikke et ordentlig rollespill", mener de at det ikke er et klassisk crpg? Eller er kritikken fordi det ikke er så rigide regler som f.eks D&D?

     

    Elder scrolls serien har fra starten av med arena vært annerledes, spessielt med tanke på at du må bruke en skill for å bli bedre i den.

     

    Regner med at endel har andre preferanser enn meg, men deler av kritikken mot endel spill er ofte veldig uspesifisert og merkelig.

     

    Skyrim er på alle måter et rollespill, du spiller en rolle gjenom hele spillet. Hvordan du gjør det er ikke styrt av gammaldagse klasser men av spillestilen din, og i mine øyne er det strålende. Du stiller mye friere til hvordan du spiller og kan jo forandre spillestil iløpet av spillet også...

     

    Tar å bryter av før det blir en avhandling og fullstendig klar over maase skrivefeil, er mye bedre i rettskriving på engelsk siden jeg primært har lest bøker på engelsk de siste 20+ åra.

    • Liker 2
  4. Har ødelagt tastatur, men primært fordi ene tasten dreiv å hang og ikke gikk å fikse.

    Det førte selvfølgelig til problemer i spill, så det tastaturet fløy ut vinduet.

    Hadde etpar litt eldre liggende hos en kompis så kunne fint ta meg råd til å gjøre det, ellers hadde jeg nok ikke hatt noe stort problem med det og bare bytta tidliger.

  5. Jagged alliance var første spillet jeg plukka opp til første pc'n min, etterfulgt av command & conquer.

     

    For min del har jagged alliance serien gitt meg mest morro. Eier alt som ble gitt ut til det stoppa.

     

    Men er redd det blir vanskelig å gi ut et nytt spill i samme stilen, og like bra eller bedre. Absolutt størsteparten av de som spillte de er vel 30++ nå.

     

    Men har et håp om at det kan bli meget bra. Vært stor utvikling ikke bare på grafikk og lyd, men også hva man kan gjøre i spill også.

  6. Ikke helt enig i rangeringa, men eier alle bortsett fra final fantasy... Og størsteparten av disse kommer HØYT på min egen liste.

     

    Par av de er fortsatt strålende mange år senere, tenker da først og fremst på bloodlines som ALLE burde eie. Er helt utrolig at det er såpass få som har spillt det. Med en av de uoffisielle patchene blir i tilleg de bugsa som var igjen etter at Troika forsvant fiksa, plus gjeninnført quests som ikke var tilgjengelig når spillet ble gitt ut pga at Troika fikk for liten tid på seg.

     

    Civilization er den serien jeg har lagt ned mest tid på bortsett fra football manager(tidligere championship manager)

  7. I mine øyne er det en spillserie som er den største enkelt grunnen til å eie en pc og det er footballmanager(tidligere kalt championship manager). Eier alle utgaver fra championship manager 1 og til fm 10. Ingen interresse for "liksom" championship manager som eidos ga ut etter at de kjøpte navnet når sports interactive starta for seg sjøl.

     

    Og selv om de færreste går tilbake og spiller tidligere utgaver, (noe jeg personlig ikke gjør) så husker man enkelte av utgavene som bedre enn de andre. Et eksempel på det er championship 97/98 som er første i serien hvor man for første gang kunne være manager i mer enn et land.

     

    Horvidt spill som kommer i ny utgave hvert år fortjener 10 så mener jeg de absolutt kan det, men greit om de vurderes litt(kun litt) strengere. Noe inntrykket er også siden sportspill sjelden/aldri;) får f.eks 10/10

  8. Seriøøøøst å kjedelig fade delen av broken circle questet er!!!

    Finnes det noen måte å skippe det på??

    Jeg er der nå. Enig 100% at det drit kjedelig. Det nærmer seg slutten nå da, men allikevel... <_<

     

    Helt klart svakeste delen av spillet...

     

    Er veldig uenig i det som sies over.

    For det første så er det greit med variasjon.

    For det andre koste jeg meg veldig når jeg rota rundt der, meget mulig at det er pga mengden point and click adventures på amiga som jeg også likte godt

  9. Som en kar som vokste opp med wrestling på sky som guttunge i 80 åra(født i 75), og fulgt endel med de siste 5-10 åra så har jeg både grei kunskap om wrestling og denne spillserien.

     

    For meg er denne spillserien en klar favoritt innen slossspilla, bare slått av fight night.

    Ja det er en relativt bratt lære kurve for folk som ikke har spillt det før, men det "kompliserte" kontroll systemet er i mine øyne meget bra.

     

    Hvis man sammenligner med endel andre spill så er kontrollsystemet her dypt/omfattende ikke komplisert, komplisert er trykk tre ganger på x så pil opp, pil ned og hold så > og y....

     

    Det er for meg meget merkelig at spill med syke kombinasjoner av den jeg nettopp nevnte blir sett på som strålende, og at et spill som er mer taktisk og tenkende blir sett på som dårlig.

    Men folk har jo forskjellig smak.

     

    Historiene i denne serien er som regel mye dypere og mer omfattende enn det meste andre. Ja de er litt "såpe" aktige innimellom, men en god definasjon på wrestling jeg hørte for endel år siden er såpeopera for menn.

     

    Wrestling kan ikke kalles sport, men uavhengig av at ting er avtalt og spill er det en del enormt imponerende prestasjoner som foregår. Har også vært en enorm utvikling fra 80 tallet hvor ruslebiff hadde vært en helt korekt kommentar, men som nå bommer på de aller fleste aktørene.

     

    Wrestling er enkel morro, men det er fortsatt morsomt ihvertfall i perioder.

     

     

    Jeg ville nok strekt meg opp mot 7 eller 8 av 10 som karakter

  10. Takk, takk! :)

     

    Strength!?

     

     

    En ting angående Steam.. pleier det å være problemer med unlocking? Det er jo ikke bra.. ser ikke helt at det skulle by på så mange problemer, så lenge det er tidsstyrt, og sikkert ikke så mye data som skal overføres!?

    Bare skjedd meg en gang, men hørt om flere. Bla tidligere i tråden ble det nevnt om lang utsettelse på Risen.

  11. Eh..noe rart på steam. På Dragon Age siden står det at det kommer ut om "This game will unlock in approximately 11 hours".

     

    Noe rart? Eller drømmer jeg?

     

     

    La merke til det tidligere i dag, tror de har justert til norsk utgivelsesdato for "oss". Det som er det logiske hvis de faktisk unlocker for oss ved midnatt.

×
×
  • Opprett ny...