Gå til innhold

Flankhard

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Flankhard

  1. Blir litt frustrert her, ja. Liker selv å handle spill digitalt. Ikke fordi det er billigere enn Norske butikker, men fordi jeg er lei av alt tullet jeg hadde med å få fysiske media til å virke. + Jeg sparer miljøet for all den ekstra plastikken og papiret :whistle:

     

    Prisen på spill kommer ikke til å stige. Norske fysiske butikker tar jo allerede moms på sine produkter og populære brukervennlige nett-distrubutører som Steam har jo vist at de allerede idag, uten denne loven, ikke kan konkurere om pris.

     

    Så hva blir da alternativet for oss som liker å handle digitalt? Blir vi tvunget til å kjøpe plastikk? Eller er det de utenlanske ditributørene som må jenke seg?

     

    Vill også si at jeg ikke har noe imot å betale skatt og moms. Det kommer jo tross alt meg selv tilgode - men det er ikke sikker denne momsen gjør det.

  2. Vet ikke helt hvorfor, men jeg er uhyre skeptisk til denne versjonen. Mulig fordi forandringene de har gjort er ganske drastiske. Blir ikke forhåndskjøp ihvertfall.

     

    Personlig er det forandringene som gjør at jeg gleder meg til denne utgivelsen. Da særlig overgangen fra ruter til hexagons og at man nå kun kan ha én enhet per hex - regner med det blir viktigere nå og ha rett enhet på rett plass istendenfor den største og mest uoversiktlige stacken :D

     

    Dessuten er Civ 4 med Beyond the Sword (min favoritt) nærmest komplett og drastiske forandringer må til for å redeferdiggjøre en oppfølger.

     

    Men hver sin smak og det må selvfølgelig være lov å dra frem og spille de gamle Civvene selv om en ny er ute ;)

  3. At det ikke er så mye ekstra å ta seg til i byen er helt greit for meg så lenge den ser bra ut og får meg i stemning. Det som er viktig i et "åpen verden" spill hvor viktigste fremkomstmiddel er bil - er at det er gøy å kjøre bil. Utifra PS3-demoen å dømme er jeg fremdeles litt på gjerdet her.

    Kjøringen er langt bedre enn i GTA4 som føles mere som en ballet på is hvor busser og semitrailere snurrer og spinner og fyker opp i luften som om alle Newtons lover hadde sluttet å eksistere, men det er fremdeles litt å gå på her.

    Driver-serien og Scarface er de eneste som virkelig har klart å gjøre "åpen verden" bil-kjøring skikkelig moro. Driver-serien var desverre ikke så god på tredje-persons delen og Scarface hadde en av de miste byene man har sett i denne sjangeren, så det er vell umulig å få i pose og sekk.

  4. Cage snakker som en man som har latt suksessen gå til hodet på ham. At Heavy Rain ble en salgs-suksess har vell mye å gjøre med at dette var noe nytt og unikt. Personlig likte jeg dette kun fordi det var artig å se hvordan man kunne påvirke utkommet av de forskjellige situasjonene. Selve historien og det følesesmessige som Cage snakker om var heller så som så. Personlig tror jeg ikke at jeg noensinne kommer til å la meg bevege av spillkarakterer som desperat og påtrengende gråter sine små CG-krokodille-tårer.

     

    Som andre har sagt, så må følelsene hos spilleren bygges opp av gameplayet. Pur glede: Litle Big Planet. Frykt og sorg - Silent Hill 2. Ensomhet og lengsel - Shadow of the Colossus. Liten og usikker (med gradvis utvikling til fortjent mektig og selvsikker) - Demon's Souls. Dette er titler som har brent seg inn som høydepunter i en spillværdag som vanligvis består av berg og dalbane opplevelser (spill som gir et kjapt kick men som fort blir glemt så snart neste tittel er ute).

  5. Neeeeeeeeeeei!!!!! Pokker - der røk BluRay-laseren igjen gitt :cry:

     

    Jeg har 120 timer invistert i spillet. Soul lvl 200 og ørten (grindet BP Black Skeleton for å få tak i en Pure Bladestone til min Sharp Uchigatana +5 i timesvis - bare for å oppdage at jeg kunne få den fra et vanlig Black Skeleton i en skjult passasje med kun 20 min grinding :whistle: ). Mangler bare en Pure Moonlightstone, noen chunks med marrowstone og cloudstone, en ring og et par kjappe gjennomspillinger for å få alle spells og perfekt save :rolleyes:

     

    Har ikke så lyst å skifte laser igjen da den jeg fikk varte kun 250t. Men siden Sony har LÅST SAVEN!!! så har jeg vell ikke noe valg :o

  6. Jeg leste artikkelen før jeg så filmen og må si at alt som har med spill og gjøre forsvandt ut av hodet mitt når jeg startet den. Den hører etter min mening ikke hjemme på en spillside.

    Filmen viser den avskyelige konsekvensen av krig og intet annet.

     

    Den militære ledelsen har vært klar over hvilke mekanikker som skal til for å øke draps-raten lenge før dataspill ble oppfunnet.

     

    En undersøkelse gjort etter WWII viste at over 80% av menige soldater hadde skutt til siden for fienden for å unngå å drepe dem.

    Piloter som gjerne drepte tusenvis av sivile med et knappetrykk hadde derimot ingen problemer med å gjøre sin plikt.

    Med andre ord jo lengre unna du plasserer soldaten fra sitt offer, jo lettere blir det for soldaten å gjøre jobben sin og det ser vi tydelig i denne filmen.

     

    Det er ekstremt stressende for vanlige mennesker å drepe andre mennesker på kloss hold. Dette fordi vi som alle andre pattedyr har et innstinkt som skal stoppe oss fra å drepe andre artsfrender. Det er dette instinktet militærledelsen prøver å bryte ned.

  7. Jeg vill være litt forsiktig med å bruke utrykk som "dagens ungdom" og hevde at disse er frekkere og mer uhøffelig en før. Jeg tror mye av agressiviteten i online spill kan spores direkte tilbake til game-design.

     

    Spillutviklere bruker som kjent bellønningsmetoden for å hekte spillere. Dvs. at jo mere tid man invisterer i spillet jo mere åpner man opp i form av nye våpen, oppgraderinger, trofeer, diplomer, emblemer, for-deler + fylldige offentlige statistikker som viser alle andre spillere hvor god du er (eller dårlig i mitt tilfelle <_< ).

     

    De fleste av oss synes at det er gøy å bli belønnet med nye ting. Men jeg tror dette desverre også fører til forhåndsdømmimg (utifra statestikk), misunnelse, eliter og splid som alle er aggresjonsfremmende faktorer.

    Noen ganger kan man også bli så opphengt i at man skal låse opp en ting eller levle opp at man rett og slett ikke spiller spillet slik det var ment.

  8. Hehe, 10/10, jaja, kos dere :p

     

    Selv har jeg vært GoW-hater siden jeg måtte slite meg ut av Hades, kun på trass, i det første spillet. Jeg elsket første havldel og så datt alt i dass liksom.

    Og hva er forresten poenget med god grafikk når man ikke har tid til annet enn å sitte og mose kontrolleren hele tiden :huh:

    Og hva med de håpløse platform sekvensene? Sure, mannen kan slå fra seg... men å klatre å hoppe litt det blir for mye.

     

    Litt mindre action og litt mere adventure over here, takk :D

  9. Lydopptak gjort i Flankhards stue under tidligere FF spill:

     

    "Hva pokker er problemet nå da? Hvorfor sitter du der og sur-muler? Se nå til helsike å kom deg på bena og gjør jobben din! Åååå, ble du fornærmet nå? SE Å FÅ DEN PASSIV AGRESSIVE SELHØYTIDELIGE RÆVA DI I GIR FØR DU GÅR PÅ HODE UT AV KONSOLLEN MIN!!!"

     

    Jeg er ingen FF-hater. Jeg storkoste meg i FFVII (min personlige favoritt) og FFX-2. I FFX-2 hadde man kun tre karakterer som reiste rundt og gjorde oppdrag/missions i strukturert form. Så lineariteten i FFXIII skremmer meg ikke, tvert imot ser jeg på dette som noe possitivt.

     

    Det er de selvhøytidelige karaterene og den pompøse historiefortellingen som gjør at jeg alltid nøler litt når et nytt FF spill blir lansert. Noen ganger blir det for mye for et vestlig sinn og takle (FFVIII og FXII). Og spillet havner i arkivet.

     

    For meg er FF gambling. Man kan rett og slett ikke vite før man har prøvd uansett hva anmelderene sier.

  10. Har ikke prøvet halvparten av alle Tombraider spillene, men føler meg rimelig trygg når jeg sier at det kun er laget to stykker som står til toppkarakter. Det ironiske er at ett av de er en remake ;)

    Nei, legg linsensens på hylla og lag en ny 20 års jubileums utgave om seks år :p

    Og mens vi venter... Crystal Dynamics? Hvor er remaken av Leagacy Of Kain: Soul Reaver?

  11. "Er det en ting jeg har å utsette på kjøretøyene i Just Cause 2, er det kjøremodellen til bilene."

     

    Trist å høre. Kjøremodellen var definitivt det første spillets svake punkt også. Det var rett og slett håpløst elendig å kjøre bil. Helikopter og fly fungerte derimot helt greit og så snart jeg fikk tilgang til disse, satte jeg meg ikke inn i en bil igjen uten at det var siste utvei. Har vell sansynligvis ikke brukt for biler i 2'eren heller, men synd at ikke dette er fikset.

  12. Helt klart mange ekstrapakker som er verdt pengene.

     

    The lost and Damned/The ballad of gay Tony utvidelsene til GTA4 var jo faktisk så forseg-gjort at det endte med at min far ikke så noen annen utvei enn å gå til annskaffelse av en Xbox 360 1 mnd. før de endelig ble anonsert til PS3 :p

     

    Leverandører og forhandlere holder altså ekstramatriale som gissel for å styre oss forbrukere inn mot produkter og butikker. Ikke noe nytt kanskje, men har blitt værre med årene.

     

    PS! Ang. Mass Effekt 2; Kan forresten virke som jeg må være innlogget på Cerberus Network, altså online, for at DLC'ene skal være aktiv i spillet. I såfall fungerer jo DLC'ene som en kopibeskyttelse også. Værden går fremover gitt :p

  13. Selv om det med årene er blitt mindre tid til spilling, så går jeg fremdeles grundig til verks når jeg først får et godt spill i hus. Det vill si at jeg bruker ekstra tid på å låse opp ting og tang i spillene for å få en mest mulig 100% save.

     

    Desverre er det det blitt slik idag at man også må åpne lommeboken for å få åpnet opp mye av ekstramatrialet. Gjerne før spillet i det hele tatt er kommet for salg!

    Jeg gikk nylig på en "smell" da jeg forhåndsbestilte Digital Deluxe versjonen av Mass Effect 2. Jeg fikk da med to ekstra armor og to ekstra våpen som jeg endte opp med å ikke bruke (iallefall ikke på første gjennomspilling). Jeg føler meg rett og slett litt snytt.

    Samtidig så klarer ikke samleren i meg å unngå å føle murringen av at jeg også skulle hatt de to andre pre-order ekstraene som var tilgjengelige via andre distrubutører. Spillet føles liksom ikke komplett når jeg vet at det er ekstra ting i spillet som jeg ikke får låst opp.

     

    Jeg er ikke imot DLC'er. En vellutviklet utvidelses pakke eller en ekstra episope til en fornuftig pris er ikke til å forrakte. Men ekstra units, karakterer, kostymer, våpen og slikt burde ligge i spillet som premie for dedikerte gamere som er villig til å gå den ekstra milen for å få de låst opp.

  14. Nok en gang: Flott artikkel!

     

    Selv er jeg storforbruker av Steam. Har omtrent hele spillkatalogen min der. Begynte å handle hos de når prisene enda var i dollars og har etter at de gikk over til Euro bare bitt tennene sammen mens jeg håper på bedring.

     

    Nye spill, særlig A-spill, er som det blir sagt her dyrere på Steam enn i butikk. Likevell handler jeg på Steam. Dette gjør jeg fordi DRM'en på enkelte spill har gjort det nærmest umulig å få innstallert noe fra en fysisk plate. I to tilfeller måtte jeg bare gi opp og gå tilbake til butikken med spillet. Men butikken vill jo selvsagt ikke ta tilbake et produkt som er åpnet, så da er jo krangelen igang. Handler jeg på nett så får jeg iallefall installert spillet smertefritt. Med andre ord så ser jeg på de ekstra 150,- kr som en imstallasjonsavgift. Uff da:)

     

    For øvrig kan jeg nevne at spill aom ikke er produsert av Valve som regel kan startes uten å starte Steam. Dette fordi de som regel kommer med sin egen DRM og de begrensninger den gir. Men det blir en egen debatt.

     

    Minner også om tråden Looks like $1 = €1 after all som har holdt seg på førstesiden på Steam sitt forum siden Juli 2007 og er oppe i 7426 svar og er fremdeles aktiv. Går jo ann å håpe på bedre tider :)

  15. Varrakk: "Ofte at mine eve-forberedelser blir avbrutt av jobb og ikke motsatt. Men nå slutter jeg straks med EVE :)"

     

    Lykke til... har selv sluttet 3 ganger :) "Just when I thought I was out..."

     

    Men det er vell ikke unaturlig å dagdrømme om spill. Det gjør jeg jo også med bøker, TV-serier og andre ting som opptar meg. Ofte tenker jeg spillstrategi på jobb og jobbstrategi på fritiden.:p

     

    Men det var en gang for lenge siden... Jeg hadde spilt utrolig mye Driver. En dag jeg var ute og kjørte varer, fikk jeg plutselig øye på en politibil med blålys på taket i speilen. Av ren refleks kjørte jeg gassen i bånn og var klar til å stikke av:P Denne totale virkelighetsflukten varte ca. 2,5sec. Politiet var jo selvfølgelig ikke ute etter meg og WV Trasporteren (uten TD) brydde seg fint lite om jeg ga full gass, så ingen skade skjedd. Men jeg la Driver på hylla en stund for å si det sånn:)

  16. Forbrukerne har nytte av spill-karakteren som veiledning til et eventuellt kjøp, produsenten fordi den kan brukes i markedsføringen, utvikleren fordi den kan brukes i forhandlinger om nye oppdrag, men hvilken nytte Gamer.no har av karakteren er usikkert. Så isteden for å spørre hvem Gamer.no jobber for, kan man heller spørre hvem forumtrollene jobber for.

     

    Så et skudd fra venstre ving:

    Noen husker sikkert at et PR-firma som jobbet på oppdrag fra Eidos prøvde å stoppe/utsette anmeldelser av spillet Tomb Raider Underworld, som ga en lavere snittkarater enn 80%.

    Folk som har store kvanta å selge bruker vanligvis mye penger på markedsudersøkelser. Her er det tydelig at de har funnet ut at spillernes komfort-sone er fra 80-100% (karakter 8/10 - 10/10). Dette er faktisk noe jeg som forbruker selv føler.

    Hvis et spill får over 80%, føler jeg meg stort sett trygg når jeg går til innkjøp. Derimot hvis karakteren går under 80%, er jeg mere usikker, selv om jeg bruker mye tid på forundersøkelsen. Er det da andre spill som lokker velger jeg det gjerne bort.

    Her har altså anmelderen litt påvirkningskraft. Skal han sende kunde rett i butikk, eller gi kunden betekningstid.

     

    Og, nei! Det er ikke slik at vi mennesker alltid tar de rette avgjørelsene. Vi lar oss ofte styre av impulser. Når du står i spillbutikken så er det karakteren som popper opp i hodet og styrer kjøp eller ikke. Da husker man gjerne ikke alt som ble skrevet i anmeldelsen og hvilken karakterskala de forskjellige aktørene oppererer med.

     

    Så til slutt. Som andre her har sagt, så er det ikke de negative kritikkene som irriterer meg. I værste fall sparer jeg en liten tusenlapp. Det er når jeg blar opp 5-6 røde på en sikker vinner som har fått 100% over hele linjen, for så å oppdage at jeg har dratt inn en *gulldublert hundebæsj (*les GTA4) at jeg blir sur.

    Komfortsonen er desverre iferd med å bli insnevret kraftig med denne generasjons spill hvor terningkast 6 og 10/10 deles ut i hytt og gevær.

×
×
  • Opprett ny...