Gå til innhold

konsollfreak

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av konsollfreak

  1. om du tror det er noe spesielt med ps3 fans så har du nok levd under en stein i mange år.

     

    Jeg har ikke hevdet at xbox-fanboys er mindre håpløse, men jeg kan ikke huske at de har klikka så i vinkel på en anmeldelse slik som sony-trolla har gjort i dette tilfellet. De har faktisk prestert å gjøre dette til en internasjonal greie for svingenede! Her ligger det en del innestengt frustrasjon å koker, det er helt tydelig.

     

    vært borti diskusjoner angående bilmerker

     

    Jeg har til gode å se disse eksemplene du nevner påtvinge andre mennesker sine meninger i den grad konsollfanboys presterer. Ikke glem at dette var en anmeldelse av et spill, ikke en konsoll. Hvis du har et eksempel der flere titalls tullinger på AV forum har trolla en anmeldelse av en bilstereo fordi den er "Toyota-eksklusiv" og fordi "Volvo har de beste bilstereoene, alt annet er dritt!" så skal jeg gledelig innrømme at dette argumentet, som egentlig ikke hadde en dritt med saken å gjøre, var dårlig gjennomtenkt fra min side.

     

    Så tror vi skal hoppe ned av den høye hest og faktisk se at fanboys i 99% av tilfellene er harmløse og at det er den 1% som er irriterende.

     

    Jeg syntes ikke man sitter på en moralsk høy hest når man forsvarer noens rett til å ha en mening når de blir angrepet av folk som ikke en gang har testet produktet. Vi snakker den laveste pygméponnien ever. Det er ikke akkurat å be om et religionsskifte når du ber folk om å holde seg til saken, bruke konstruktiv kritikk og ikke behandle gigantiske, internasjonale selskaper som om de var en fotballklubb.

     

    Ikke bare syntes jeg at fanboys er 100% plagsomt, jeg mener også de er skadelige for industrien. Den blinde trofastheten og intoleransen for all kritikk vil skade kvaliteten på produktene i det lange løp og det har definitivt ikke en bra effekt på spillnettsteder. Tenk her er det blitt fylt 20 sider med piss og nesten ingenting handler om Uncharted 2.

     

    Er vel derfor vi har en ignorefunksjon på forumet? Så nå har vel du og jeg spammet nok om dette.

     

    Dette problemet går ikke bort av seg selv hvis man ignorerer det, uansett hvor mye jeg skulle ønske det. Når det rasles såpass med sablene så er det på sin plass å call'e bullshiten til fanboys, så ofte og av så mange som mulig. Så kanskje vi en dag kunne diskutert ting som spillet i stedet.

  2. Nesten så jeg skammer meg over at jeg har en ps3 når jeg ser hvilke personer som har en ps3(du). Men det gjør jeg faktisk ikke. Kan ikke si at jeg gjør det med en eneste av mine ting. Driter i hvem som eier de og hvem som ikke eier de. Bryr meg heller om meg selv om mine behov når jeg handler konsoller, tv'er, biler, osv osv osv. Du må ha ett stort problem med å velge produkter, siden du skammer deg om folk du ikke tåler eier samme produkt som deg.

     

    Jøss, traff jeg et ømt punkt eller? Bra.

     

    Siden du angriper meg personlig så må jeg bare le av deg. Det er nettopp denne purile jævla aggresjonen som om noen har lekt med leken din som gjør at jeg begynner å få negative assosiasjoner til PS3.

     

    Det er virkelig ingen andre produkter som har en haug med drittunger som bitcher hver gang noen mener noe som ikke er en blind hyllest til produktet. Derfor er det ingen som bryr seg om jeg kjøper en Yamaha-forsterker eller en Samsung-TV.

     

    Men hvis Samsung hadde hatt fanboys som angrep alle anmeldere som ikke ga den siste TV'en deres beste karakter og lagde et jævla leven så jo, da hadde jeg fått en negativ assosiasjon til det merket også.

     

    Men det skjer ikke, for det er tydeligvis bare enkelte folk som spiller spill som får den litt spesielle hjerneskaden som gjør at de tror de må beskytte et milliardforetak som Sony mot den mildeste kritikk. Så når vanlige, oppegående mennesker som driter i sånt ser at jeg har en PS3 til høyre for Samsungen er bekymringen min for at de skal tro jeg er like hjerneskada voksende.

     

    Skjønner at du har veldig lyst til å krangle, men finn deg en xbox-fanboy som gidder å hisse seg opp.

  3. Hva er galt i disse tullete ps3 fanboyenes subjektive mening da?

     

    Å angripe andres rett til å mene noe er ikke en mening. Det skal definitivt ikke forsvares. Han har spilt spillet, det har ikke de. Likevel oppfører de seg som om de har større rett til å uttale seg enn det han har.

     

    Fanboy tantrums er det mest patetiske ved spillindustrien og det er drøyt mange av de som henger på gamer.no tydeligvis. Nesten så jeg skammer meg over å eie en PS3.

  4. Tror endel burde lese litt mer hva folk faktisk klager over og ikke bare bastant kalle det fanboys.

     

    99% av klagene her har vært fra folk som ikke har tatt i spillet en gang. Selvsagt er denne diskusjonen dominert av fanboys.

     

    Hvis Uncharted 2 hadde vært multi-platform, er det virkelig noen som tror at denne anmeldelsen hadde skapt like mye oppstyr? Selvsagt ikke.

     

    Jeg gleder meg til Uncharted 2 og det er ingenting i denne anmeldelsen som hindrer meg i å fortsette å gjøre det. Det er derimot den ekle tåka av fanboy-bullshit som står i fare for å gi dette spillet en kvalm bismak. For folk som oppfører seg slik som folk har gjort her de siste dagene vil jeg faen ikke assosiere meg med på noen som helst måte. Jeg vil helst ikke like de samme tingene som de engang. Pføy!

  5. Faen, jeg argumeterer snart så jeg ikke tror det selv en gang :(

     

    Du argumenterer i det minste konstruktivt og jeg tror egentlig ikke vi er så veldig uenige.

     

    Jeg er enig med deg i at det er vanskelig å vite hva som ligger til grunnlag for en anmelders meninger og vurderinger. Noen internasjonale nettsteder er veldig flinke til å la anmelderne utfolde seg på nettsidene så brukerene blir bedre kjent med de.

     

    Men til syvende og sist er smaken som baken. Man vil aldri finne en anmelder man er 100% enig med i alt og som konsumenter så er vi kun ansvarlige for våre egne innkjøp. Til tross for at enkelte her inne ser på det som sin jobb å beskytte visse selskap og klikker i vinkel dersom noen skulle våge å bevege seg vekk fra flokken.

  6. Det er for lettvint å si "dette er min opplevelse, dette mener jeg", det blir for uangripelig.

     

    Vel. Å kreve at en anmelder skal mene akkurat det samme som deg er betraktelig mer håpløst. Hvordan mener du at man skal kunne stole på anmelders mening om han ikke mener det han skriver? Det er derfor det trengs mange anmeldere med mange forskjellige meninger slik at alle kan ha noen de relaterer til.

     

    Det største problemet i denne og de hundretalls identiske diskusjonene som oppstår rundt "avvikende" anmeldelser er at flesteparten av de som angriper anmelders mening ikke engang har spilt spillet, de reagerer bare på at han skiller seg ut!

     

    Hadde de i det minste spilt spillet og kunne arrestere anmelderen med konkrete eksempler og saklige argumenter så hadde jeg gitt fullstendig faen i hele diskusjonen. Men dette er ren og skjær integritetslynsjing av en anmelder som bare gjorde jobben sin, som er å si det han mener om et spill.

     

    Det er skolegårdsmentalitet der "alle" har "bestemt" at et band er verdens beste og alle som har baller til å syntes noe annet, og som garantert vet konsekvensene av det, blir fryst ut. I de tilfellene (og dette er beviselig ett av de siden spillet ikke har kommet ut), så sier jeg som Jon Cato i sitatet: Fuck majoriteten.

  7. Jeg har lyst til å dele noen ord med dere som Jon Cato (som nå er redaktør i gamereactor) skrev for et par år siden:

     

    Kald, klar, objektivitet.

     

    Har du noen gang lest en spillanmeldelse du er totalt uenig i? En som får deg til å riste på hodet, og vurdere å sette deg ned og skrive et leserbrev (eller lesermail heter det vel nå) til mediet der du klager over anmelderens udyktighet i bedømmelsen av et spill? Tell til ti og slapp av.

     

    De siste ukene har jeg skrevet en del anmeldelser for Norges største avis. Jeg har blant annet anmeldt en rekke skuffende Wii-spill, som har fått karakter deretter. Dette har resultert i mail fra sinte Nintendo-fans (få fans blir så sinte som Nintendo-fans), som har flisespikket setninger, argumenter og påstander i anmeldelsene mine for å bruke dem mot meg som tegn på min udugelighet.

     

    Her skal jeg fortelle dere en hemmelighet: når jeg anmelder et spill forteller jeg en ting: hva jeg mener om spillet. Ikke hva jeg tror du vil mene om spillet.

     

    Enkelte mail og forumposter jeg leser, krever at jeg skal være mer objektiv når jeg anmelder spill. Det er umulig. Man kan ikke objektivt bedømme hva som er et bra klesplagg, et bra restaurantbesøk eller en bra CD, for forskjellige anmeldere ser etter forskjellige elementer som skal tilfredsstille dem personlig. Det finnes veldig få universelle sannheter i et spill som en anmelder skal bedømme, og uansett er disse underlagt mer nærliggende problemstillinger som: er spillopplevelsen morsom?

     

    Så slutt med det. Vær så snill. Lær deg at en anmeldelse er anmelderens subjektive oppfatning av spillet, der han forsøker å formidle på beste måte hvorfor han eller hun synes spillet er verdt eller ikke verdt å spille.

     

    Også neste punkt da: Gamerankings.com. Du kjenner kanskje ikke til nettstedet, men det er en webside som samler sammen en haug spillanmeldelser, og regner ut et gjennomsnittskarakter på spillet. Resultatet er at et drittspill som God of War 2, som alle elsker og roser opp i skyene dermed automatisk og objektivt blir et av verdens beste spill.

     

    Så om jeg skulle være så frekk å påstå at God of War 2 er et overvurdert, monotont makkverk av et spill med uinspirerte bosskamper, frustrerende kameravinkler og smakløst innhold, så må du jo vite at jeg tar feil fordi majoriteten taler meg i mot.

     

    Men fuck majoriteten. En flink spillanmelder som slakter et spill du elsker, eller hyller et spill du hater, har garantert en masse gode argumenter i anmeldelsen sin som kanskje kan lære deg noe. Jeg er ikke pålagt å bedømme en opplevelse på samme måte som en masse andre idioter.

     

    Det er rett og slett altfor mange fanboys der ute, som bare vil forsvare spillkjøpet sitt, som vil lese noe de er enig i, ha en kamerat i anmelderen. De beste anmeldelsene jeg leser er de jeg er helt uenig i. For de forteller meg noe jeg ikke visste fra før.

     

    Så dermed kommer vi da til det konkrete i mitt lille utbrudd her: er du en av apekattene som roper og skriker hver gang en anmelder våger å gå mot strømmen? En av de som sipper etter objektivitet og bruker Gamerankings som et skjold når du skal ta han tullingen som våget å slakte favorittspillet ditt?

     

    Du vet hvem du er. Tenk på stakkars Carl-Thomas, som vågde å gi Zelda: Twilight Princess 9 av 10. De hysteriske Nintendo-fanboysa (der kom de sannelig frem igjen) lagde furore i kommentatorfeltet. Carl-Thomas tok selvsagt feil! Verdens ledende spillpresse var ikke enig med ham! BRENN HEKSA! DREP AVVIKEREN!

     

    Drit i argumentene hans, drit i innvendingene, putt fingrene i ørene (eller i øynene, faktisk) og syng LA-LA-LA-LA, for man må jo for all del ikke lese legitim kritikk av en spillopplevelse man har overbevist seg selv om vil bli verdens beste.

     

    Selvbedrag, usikkerhet, smålighet. Ro dere ned unger, til syvende og sist er det bare et spill.

     

    Gled dere til Uncharted 2 hvis dere har lyst. Respekter andres meninger. Det er bare et spill.

     

    End thread.

×
×
  • Opprett ny...