Gå til innhold

Tyfonknut

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tyfonknut

  1. Har noen en forslag på hvordan jeg kan løse denne:

     

    En terning av tre med tetthet 600 kg/m³ har sidekant 5,0 cm.Under terningen er det festet en homogen aluminiumskule med volum 20 cm³ i en tynn tråd. Kule og terning legges i vann. Regn ut hvor mange prosent av terningen som er overflaten når systemet(kule og terning) er i ro?
  2. Thinkpad PCer er fantastisk, og er vel fornøyd med den jeg har.

     

    Dog, jeg har ikke en fra de seriene som Occi anbefalte, og gikk på en blemme med å skaffe L430, så jeg har noen få funksjoner som ikke fungerer, men som ikke er kritiske for mitt bruk. Dette er det at trackpointen på min PC ikke fungerer, og jeg er nødt til å gjøre endringer som da begrenser touchpaden sin funksjoner som to finger scroll og tilsvarende. Denne problemstillingen gjelder thou bare L430 og L530 og problemet er ikke utbredt til de seriene som Occi anbefalte.

     

    Men som nevnt, er vel fornøyd med den pcen. :)

  3. Alle 5000 til 600 dollar er utsolgt nå. Nå er prisen 830 + 30 i frakt + mva og fortolling.

     

    Det har gått under et døgn og de har passert 10% av målet. Det er 30 dager igjen.

     

    Tror ikke det blir toll og moms for det, for du kjøper egentlig ikke ett produkt når du legger inn penger i en crowd founding. Det er egentlig en "gave".

  4. Hallo!

     

    Iløpet av neste uke skal jeg har en fagprøve, i den sammenheng ønsker jeg å lese opp forskjellige emner for å oppnå eventuelle løsning til forskjelilge problemstillinger jeg kanskje kan få.

     

    Det største hinderet jeg har er nok dette: Forhindre kommunikasjon mellom server og klienter som ikke er oppkoblet domenet. (eksempelvis forhindre tilgang til filserver og diverse tjenester med mindre man er medlem av selve domenet).

     

    En ting som må noteres ned her er at jeg ønsker å kunne kommunisere med printer uavhengig PC og/eller nett. Så hvis dere har noen temaer eller emner som kan dekke forskjellige løsninger på problemstillingene som jeg eventuelt møter på, så hadde det vært fint.

     

    - Knut

  5. Er det mange som er kjent med elantech driverne for Lenovo PCene og deres inkompatibilitet på Gnu/linux?

     

    Jeg graver meg i håret når jeg ikke finner en løsning på problemet.

     

    Jeg er påtvungen til å bruke ubuntu jo for å bruke det. Q.Q Synd at debian er foreløbig utenfor bildet, har lenge siklet etter å bruke det.

  6. rpmfusion er nok anbefalt å legge til, siden du vil kreve en del codeker for avspilling av lokale filer som de repoene som er medfulgt ikke har. Og steam er inkludert i RPMfusion. Jeg tok vare på en grei guide for en anbefalt sti for å legge til en del funksjoner som skribenten av artikkelen foretrakk. Jeg har bare brukt denne for å legge til musikk codecer.

     

    http://motorscript.c...ion-cheatsheet/

     

    Fedora er dog min foreløbige favoritt, selv om jeg klamrer meg fast til OpenSUSE som jeg har gjort siden 12.3 ble utgitt. Mest pga Yast. ^^,

  7. Det jeg meinte var at jeg har sjekket om firmwaren på ssden var av den nyeste oppdateringen og det har den vært hele tiden. Så vi kan dermed utelukke dette som kan være årsaken til problemet. Hva ville dere gjort i min sitasjon? Må si jeg har helst lyst å bruke Ubuntu.

     

    Da kan det hende de ikke har kommet med en patch som fikset problemstillingen. Har f.eks to Intel SSDer på jobb som man ikke har en firmware update på, men fungerer ikke i det hele tatt å bruke.

     

    Kan hende du er nødt til å kontakte med forhandler om å få byttet. Men trenger kanskje noen mer konkret bevis på at det er harddisk. Eksempelvis teste linux på en harddisk som du vet fungerer.

  8. Jeg mener fortsatt att SSDen er roten til alle problemstillingene du har hatt hittil med at pcen din fryser seg. For mange som har hatt problemer med linux og at det fryser seg så har hardwaren i seg selv vært problemet.

     

    Eksempelvis, min stasjonære maskin så kjører jeg på med en Corsair Force 3 SSD, denne fikk jeg regelmessig bluescreen på i Windows, jeg testet også med Linux Mint, Ubuntu og andre distroer på den samme maskinen, og fikk tilsvarende problemstillinger.

     

    Dette var også en problemstilling som oppstod helt tilfeldig. Det kan skje som ofte at ved hver to timers mellomrom så fikk man en frys og helt opp til to uker før det oppstod igjen.

     

    Etter en firmware upgrade, så har jeg ikke fått en blåskjerm eller pc-frys. Det er omtrentlig en måned siden jeg foretok meg dette. Og pcen har stått på i seks timer eller mer ved flere hendelser, ingen feil har oppstått, selv på windows.

     

    Jeg trygler, bare prøv å oppgrader firmware, selv om du er nødt til å legge inn windows for en liten stund siden samsung ikke teknte på å tilordne ett OS uavhengig løsning.

  9. Om VMware Player i artikkel:

    Et program som kan brukes til å opprette og kjøre virtuelle maskiner på PC-en din. Det er fra kjempen VMware, som har spesialisert seg på nettopp slike løsninger.
    Tror det blir feil å hevde at Player har den funksjonen. Du må nok på Workstation, Fusion og liknende betalte pakker for å kunne designe din egen virtuelle maskin. Men, til Player kan du besøke VMware.com og laste ned prekonfigurerte maskiner fra f.eks. det åpne kildekodemiljøet Linux OS med mer.Ferdiglagde virtuelle maskiner, OK etter en sjekk ser den kilden ikke helt gratis ut, men et par dollar og liknende priser:https://solutionexch...egory_groups/19

     

    Jeg har benyttet meg av VMWare Player, og jeg selv har opprettet flere virtuelle PCer med hjelp av den applikasjonen.

     

    Så du tar nok feil om at den mangler slik funksjonalitet. Ved tidligere versjoner ville dette ha stemt, men ikke nå.

  10. Jeg kommer til å bruke YUMI(Your Universal Multiboot Installer) for å legge Windows 8 på min 32 GB minnepenn dedikert til diverse operativ systemer. :)

     

    Kommer ikke heller til å "fikse" windows med tredjepartsprogrammer, siden jeg er mer interessert i å kjøre ett rent OS etter utviklernes eget forbilde. :) Dog, kommer bare til å sette av 100 GB av hele HDD til Windows 8 for essentielle applikasjoner med hensyn til framtidig skolegang.

     

    Men takk for all hjelp. Holder nå på å laste ned Windows 8.

    Får se om jeg kan få den til å fungere etter preferert måte nå. :)

     

    EDIT:

    Vil sette sette som løst når ISO filen er nedlastet

  11. Hallo godtfolk!

     

    Jeg har nå en Lenovo maskin som hadde medfulgt windows 7 på maskinen medfulgt av en recovery partisjon for windows 8 og lisens integrert med hovedkortet.

     

    Jeg gikk igjennom styret om å installere Windows 8 via medfulgte cder og det tok tre timer før det ble ferdiggjort og klart til bruk.

    Dagen etter, gikk hele saken dadundas når jeg prøvde å oppnå kontakt med BIOS grunnet at jeg skulle boote fra et annet medie for å teste gjennoppretningsmediet jeg lagde, og skrudde av og på i en repeterende hendelsesforløp(tre ganger). Windows 8 nektet så å starte, så jeg gikk inn for å teste minnepennen for å se om dette funket. Og det endte med "næh".

     

    Jeg prøver så godt som jeg kan for å prøve windows 8 og tvinger meg selv til å "elske" det i det hele og det breie. Så hvis noen snille sjeler der ute vet om en måte å laste ned en Windows 8 PRO ISO som kan installeres på min Lenovo L430 uten å gå igjennom tre timer til med å bytte cder og gi meg problemer med å faktisk bruke operativ systemet. Så hadde det vært prissatt.

     

    Hilsen

     

    Knut

  12. Windows 8 er bedre enn 7ern på alle måter jeg har brukt den ihvertfall, så jeg skjønner ikke hvorfor noen skal begynne å sutre. Vis du har en spill pc til mange tusen så har du råd til en 249,- oppgradering som vil spare deg for en del tid.

     

    Ja, jeg vet det er småpenger i den forstand, men det er prinsippet selv som skremmer meg vekk fra plattformen. Det at folk nevner "det koster ikke mer enn 249,-" er ikke relevant når det ikke er det som er kjerneproblemet.

     

    Problemet her er at Windows påprakker en ny bruksmåte og gir ikke brukere som er kjent med Windows sine tidligere systemer en hardere tid på en system.

     

    Jeg møter på en del personer som har vanskeligheter nok med å navigere seg igjennom menyene på pc allerede, og det å gi dem noe som Windows 8 vil nok gjøre det utroligt mye mer vanskeligere for en del/enkelte å assosiere de bruksmåtene man har med windows 8.

     

    Og det at man ikke har alternativet til å velge om man vil ha metro eller ikke fra standard av er en av grunnene til at jeg ikke ønsker å oppgradere. For de fleste kan vel være enige i at ikke mange ønsker å forandre sin bruksmåte ved PC bruk, og at denne overgangen ikke er ønsket av mange.

     

    Dette var en av de fleste grunnen til at jeg hoppet av Windows toget og gikk for Linux istedet som primær OS.

  13. Vet du om noe om hvor lenge man kommer til å være i rommet og hvor mye stolen kommer til å bli brukt?

     

    For jeg har noen små erfaringer med stoler og inkludert har ergonomi vært en del av fokuset i min pågående utdanning(er foreløbig en IKT-lærling, og ergonomi er noe som er godt å kunne).

     

    I de stolene som har blitt pekt ut her så ser jeg manglende hodestøtte og dårlige muligheter til å endre armlene. Disse er egentlig ikke å anbefale for du ender for det meste i ubehagelige posisjoner når dette ikke kan endres.

     

    På jobb så benytter jeg meg av en stol som kommer fra produsentene Kinnarps, og den er utroligt behagelig å bruke. Så se etter en stol med hodestøtte(hvis du ikke har noe å støtte hodet til blir det eventuelt nakkeskader), muligheter for å endre høyde på armlene(det å holde albuene i luften skaper mye ubehag, tro meg) og det å kunne endre høyden på ryggsetet er en pluss i min bok(husker ikke hva slags ubehag det å ikke ha kunne ha på kroppen).

  14. Jeg tror nok at linker til eventuelt installasjonsinstruksjoner eller tilsvarende, for de største distroene av de programmene som er referert i førstepost er mer enn holdbart. Vil nok tro at flere vil finne mer interesse i det av de ikke så IT-kyndige.

     

    Inkludert en liten markør eller kjennetegn som kan merkes ved siden av hvert program over hva som er properietært. Dermed kan de som skyr unna de lukkede programmene unngå de lettere.

×
×
  • Opprett ny...