Gå til innhold

Hojjoj

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hojjoj

  1. Problemet er jo forholdsvis nyansert. For flyttes alle elbilene ut av kollektivfeltet blir køene i de andre feltene enda lenger. Det normale i verden er å bruke alle felt til kjørende, og la kollektiv gå på skinner. Bussen er ikke bra for miljøet den heller, og i stedet for å la kollektivfeltene være nærmest ubrukt er det vesentlig bedre at de fylles opp av kjørende de også.

     

    Det begynner å bli endel elektriske busser så den påstanden tror jeg ikke helt på. Poenget er at man vil ha folk til å ta kollektiv fremfor egen bil (bensin eller EL) og da hjelper det ikke at bussen står i kø i sin egen dedikerte veibane. rushtidsbegrensning kan hjelpe på dette.

  2. Jepp, moderne filmer med ristekamera og hyperklipping gjør at man ikke ser hva som skjer.

     

    Er vel derfor det er så moro og tilfredsstillende å se gammel 80-90 talls action med Arnold osv - for du får med deg alt sammen.

     

    Men de bruker denne ustødige kameraføringen ellers også - First Man (2018) - måtte jeg slå av etter noen minutter på grunn av at jeg ble lett sjøsjuk. Konstant veiving med kamera i selv scener fullstendig uten noen form for action.

    Dette er gjort med vilje da alle scenene på jorda skal se ut som de er filmet i 1960 med håndholdt kamera:

     

    www.indiewire.com/2018/11/first-man-damien-chazelle-16mm-linus-sandgren-toolkit-podcast-episode-63-1202016982/amp/

  3.  

    Høyere fps og klarere bilde gjør det bare vanskeligere å skjule cgien. Enig at mye av dagens film gjør mye unødvendige krumspring innenfor cgi som bare blir grøt, men du skal bli overrasket hvor mye småplukk man gjør digitalt idag som får under radaren.

    Tviler ikke på det.

     

    Men det i forrige innlegg før der, hvor du snakker om å fly igjennom veggen. Er det snakk om scener ala Matrix du tenker på, i det de transporteres gjennom telefonrøret og inn i en ny verden? For viss ikke så syntes jeg forklaringen var noe utydelig fra deg.

     

     

    Hvis det å se på tv ble som å se gjennom en krystallklar glassrute så vil hodet av naturlig årsaker bli mer kritisk til det som foregår og vil ikke like lett la seg overbevise. Tenk deg å se såpeopera men plutselig bryter kameraet fysikkens lover ved å fly gjennom veggen eller bevege seg unaturlig fort, dette fører til at illusjonen blir brutt og du som tilskuer blir kastet ut av handlingen.

    Jeg stemmer for krystallklar crispy filming, men hvor filmskaperen må bruke en del ekstra dollar for å framstå mer overbevisende i produksjonen. Men dette ligger kanskje 20 år fram i tid slik dere ser ut å mane videre om hvor fantastisk 24 fps måtte være?

     

    CGI er jo bare et problem hva angår evnene til skaperen og hvor mye computa-powa han/hun sitter med.. (og tidsklemme i fra regisør og eiernes side da).

    Enig at min sammenligning ikke kom helt frem. det jeg ville frem til er at underbevistheten forstår at noe er galt dersom ting avviker for mye fra virkeligheten. Eksempelet ditt med the matrix fungerer bra, jeg tror faktisk ikke scenen du beskriver ville bli solgt like bra dersom alt var krystallklart og i høyere framerate. Du kan jo se hvor mye tegneserier slipper unna nettopp fordi de ikke har rot i virkeligheten.

     

    24 er kun en av virkemidlene som benyttes for å skjule effekter, bildestøy og blurring legges oppå det ferdig produktet for å føye cgien sammen med resten av scenen. Tror du undervurderer hvor mye arbeid som kreves av en produksjon for å maskere effekter. Hvis du ser på filmen Chappie er scenene der roboten er med tracket for hånd, dvs det er et team som har sørget for i hver eneste frame at cgien overlapper med standin skuespilleren.

     

    Uansett er det helt feil å korrigere materialet i siste ledd, dvs tven. Dersom filmen skal vises i ørtenogførti frames så skal dette komme fra materialet. Lurer på hvor mange som prøvde å fargekorrigere The Matrix fordi det var grønnskjær i halve filmen :p

  4. Hva om filmprodusentene roer ned den overdrevnebruken av CGI? Hva om de slutter med villedende markedsføring med formatet UHD, som i alle nye filmer er 2K oppskalert til 4K?

     

    Hva om de slutter å bruke 24fps og heller går over til 60fps eller enda bedre, 120fps?

     

    Er så mange filmer jeg bare skrur av med en gang pga CGIen som er helt fatalt laget. Hvorfor må man lage bil-scener i f.eks. John Wick som er CGI? Savner 90-tallet filmmessig.

     

    Ellers er det nesten bare Nolan og QT som lager gode filmer om dagen. Ta en titt på Dunkirk. Ikke et spor av CGI som jeg kunne se.

    Høyere fps og klarere bilde gjør det bare vanskeligere å skjule cgien. Enig at mye av dagens film gjør mye unødvendige krumspring innenfor cgi som bare blir grøt, men du skal bli overrasket hvor mye småplukk man gjør digitalt idag som får under radaren.
  5. For noe tull, han er bare vandt til gammaldagse hakkete bilder. Jeg liker det ultra-smooth. Han får heller oppgradere hjernen sin heller enn å diktere hvordan vi skal se på film.

    Men artikkelen tar for seg muligheten til å skru av all etterprosesseringen slik at filmen kan vises slik den er tiltenkt å vises. Du kan fortsatt se film slik du gjør idag med disneyfilter men for de som ønsker å se regissørens originale visjonen åpner dette veien for å enklere gjøre dette.

  6. Helt enig, de får slutte å syte og innse at 24 bilder i sekundet er lite når ting beveger seg fort. Det oppleves som hakkete, evt. Grøtete pga motion blur som de legger på for å dekke over hvor hakkete 24fps faktisk er.. de er oppe i 4K nå, men tviholder på eldgammel utdatert 24fps.. 60 bør være et minimum. Latterlig når de sier ‘men det er 24 som ser ut som film’...

    Men er ikke det litt av meningen? at det som skjer på skjermen skal føles som film og ikke være for likt virkeligheten?

     

    24 fps gir gode muligheter for å skjule filmtriks (gjennom blant annet motionblurring) samt publikumet kan distansere seg akkurat nok til å kunne leve seg inn i handlingen og tro på det som foregår på skjermen. Hvis det å se på tv ble som å se gjennom en krystallklar glassrute så vil hodet av naturlig årsaker bli mer kritisk til det som foregår og vil ikke like lett la seg overbevise. Tenk deg å se såpeopera men plutselig bryter kameraet fysikkens lover ved å fly gjennom veggen eller bevege seg unaturlig fort, dette fører til at illusjonen blir brutt og du som tilskuer blir kastet ut av handlingen.

     

    Jo nærmere virkelighet jo mer trengs det for å overbevise publikum og man blir rett og slett ikke oppslukt av filmen.

    • Liker 1
  7. Skjønner at jeg begynner å bli gammel når man leser svarene til denne artikkelen. Er det faktisk folk som foretrekker at tven skal gjøre en haug med etterprosessering når man ser film?

    Det at alt ser ut som spansk såpeopera eller "hjemmeopptak" ødelegger filmopplevelsen for meg og filmen blir for virkelig og bryter illusjonen. Synes det er bra at Hollywood tar grep for å bevare filmen slik regissøren mener den skal vises.

    Hvis regissører ønsker at filmer skal vises i 4k 240 fps med 3D med lukt så værsjego,men da skal dette vare tiltenkt fra starten.

  8. Ånei, miste snapchat og Instagram? Full krise!

     

    Prøv å selg en telefon som ikke har funksjoner som appelerer til massene. Uten forventede apper og funksjonalitet vil en telefon selge dårlig og telefonen blir ikke lenger tilgjengelig på markedet.

    Produsentene tør jo ikke en gang lansere telefoner med heldekkende skjerm uten å borre hull til frontkamera. Skulle gjerne hatt en telefon uten frontkamera

    • Liker 3
  9. Ser ikke helt hvorfor de skulle legge så mye arbeid i å designe et devkit da..

     

    Men 5 USB på fronten? Opp fra 2 på PS4.

    Ser ikke ut som HDMI bak heller, men to større porter.

    Ser også ut som en ekstern strømforsyning.

     

    Utifra designet hadde jeg heller trodd dette hadde noe med vr løsningen til Sony å gjøre.

     

    Devkits har som regel flere porter,mer minne og andre finesser for å gjøre utvikling og feilsøking av kode lettere. Det å kunne koble på en ekstern strømforsyning forenkler bare designet.

  10. Utviklere har en tendens til å stable devkits og man ser spor under og oppå kabinettet til å nettopp gjøre dette. Med tanke på at kjøleløsningen ser ut til å suge inn i front (i V'en) og blåse ut bakover gir det kanskje en pekepinn på at ps5 devkits trenger voldsomt kjøling. Designet ser ut til å rett og slett tilrettelegge for stabling med god kjøleevne.

    • Liker 1
  11.  

    Kjøpte denne på impuls og for mitt bruk hadde den god lyd samt alarm slik at jeg kunne bruke den som vekkeklokke. Gjorde nok ikke nok research på forhånd for enheten har kun airplay støtte og mangler Google Cast (vi har kun android i hustanden), dette gjør at alt man foretar seg må gjøres gjennom Sonos appen og de tjenestene som er tilgjengelig der.

    Dette er nok forholdene i min hustand men vi opplevde at lyden falt ut avogtil når vi hørte på musikken. Musikken stoppet ikke men høyttaleren ga ingen lyd i 10-15 sekunder for å så spille sangen som om ingenting hadde skjedd. Høyttaleren ble dessverre levert tilbake.

    Jeg ville ha levert den tilbake når den ikke funker...Nå man bransjen rydde opp i alle standarder.

    Les siste setning. Høyttaleren ble levert tilbake.
  12. Kjøpte denne på impuls og for mitt bruk hadde den god lyd samt alarm slik at jeg kunne bruke den som vekkeklokke. Gjorde nok ikke nok research på forhånd for enheten har kun airplay støtte og mangler Google Cast (vi har kun android i hustanden), dette gjør at alt man foretar seg må gjøres gjennom Sonos appen og de tjenestene som er tilgjengelig der.

    Dette er nok forholdene i min hustand men vi opplevde at lyden falt ut avogtil når vi hørte på musikken. Musikken stoppet ikke men høyttaleren ga ingen lyd i 10-15 sekunder for å så spille sangen som om ingenting hadde skjedd. Høyttaleren ble dessverre levert tilbake.

  13. Nå benytter jeg ca 3 tb men jeg har bare gode erfaringer med Jottacloud. Benytter både telefon app, windows klient og CLI på en debian maskin.

     

    Det har vært andre markeder der "ubegrenset" er benyttet, dette har blitt slått ned på så mener at Jottacloud bør endre ordlyden i abbonnementet sitt. Til info er dette samme modell som Google benytter på sine Google Drive abonnement så folk bør heller ikke bli overrasket.

  14. Bestilte meg en "Founders Edition". :)

     

    Som kewell79 sier så blir det litt som å se på enten kontrolleren, eller Chromecast Ultra'en som til halv pris. Jeg har lenge vurdert å kjøpe meg en ekstra Chromecast Ultra uansett, og kontrolleren kan nok brukes med PC om man ikke gidder fortsette med Stadia etter prøveperioden. Så jeg ser ikke på det som noe tap om det ikke faller i smak.

     

    Men når det er sagt, så virker det litt DOA på meg dette her. Jeg tror folk forventet noe mer liknende XBox's Game Pass, der man tross alt får over 100 spill man kan kose seg med, og gjerne for en vesentlig billigere penge. Skal dette bli noen suksess, så tror jeg de må finne en måte å utnytte de unike mulighetene de har gjennom Googles infrastruktur for tjenesten. Slik at man blir tilbudt noe som er unikt. Uten det, så er det bare en console fri console. :p

     

    Nja..Man kan jo ikke bare begynne å gi bort spill. Husk at game pass rullerer på utvalget.

     

    Stadia er mer sammenlignbart med Xbox Live eller PSNow der man får enkelte gratis spill og rabatter ved kjøp.

    Det blir interessant å se hvor mye spill faktisk blir priset. Stadia vil koste 1200kr i året som vil gi deg enkelte gratis spill, rabatter ved kjøp samt det å slippe å tenke på hardware eller oppgraderinger.

     

    Casual gamers er en stor målgruppe

  15. Hvordan skal de få til å overvåke deg dersom du kjøper en lisensnøkkel på finn eller eBay? Du laster jo ned softwaren fra Microsoft og legger inn nøkkelen.

     

    Om den er legitim er jo en annen sak. Men betaler man under 100-lappen, så er det ikke store krisa om det slutter å fungere etter noen år.

     

    365 er jo svindyrt.

     

    Les artikkelen en gang til..

    • Liker 2
  16.  

    Apple TV får støtte for både PlayStation 4- og Xbox One-kontrollere.

     

    Og herved blir Steam Link på Apple TV meget aktuelt :)

    Enig, bra at apple føyer seg etter standardkontrollere og gir opp MFI. Endelig kontrollere med alle knapper tilgjengelig, dette får nok fart på steamlink og muligens kommende spillstrømmingsapper fra Microsoft og Sony
    • Liker 1
  17. "Bakgrunnen for oppgraderingen er det sugende behovet for god kapasitet på hjemmenettet. Vi ser fortsatt at den samlede trafikken i Telenors bredbåndsnett øker med rundt 50 prosent i året. "

     

    Lurer på om denne trenden inkluderer tall fra gratis prøvetid på høyere hastighet. Fikk en telefon fra telenor at jeg kunne prøve 250 i 3 måneder til samme pris som 100, prøvetiden avsluttes nøyaktig samme tid som den annonserte økningen. Eller kanskje de testet kapasiteten i nettet?

×
×
  • Opprett ny...