Gå til innhold

csm-101

Medlemmer
  • Innlegg

    99
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av csm-101

  1. Prøv med flere forskjellige grafikk-drivere (www.laptopvideo2go.com) og oppdater bios, om ikke det hjelper ville jeg sendt den inn igjen.

    8449394[/snapback]

     

    Ja, jeg har oppdatert Bios til a08 som iflg. dell skal være den siste til min maskin. Skal prøve noen flere drivere ikveld, men jeg har prøvd flere drivere som jeg vet funket tidligere - rart om de samme driverne fungerer på ett eksemplar av skjermkortet, men ikke et annet?

  2. Etter en lang samtale med supportfyren kom vi frem til at maskinen måtte inn på service. Det gikk relativt fort og ila en uke hadde jeg maskinen tilbake med nytt skjermkort (go 7800, ikke 7900) og fri for støv.

     

    Kjørt noen tester i 3dmark '05 og det ser ut som om den yter brukbart, jeg er ikke helt oppe i de resultatene jeg ser enkelte har oppnådd, men det er bra nok.

     

    Alt ser bra ut, jeg sjekker temperaturen og den stiger til 80 grader, men så slår vifta inn og temperaturen synker ned til 65 grader. Dette er ok, eller er det fremdeles for varmt?

     

    Vel, jeg fyrer opp c&c3 for å se om jeg kan kjøre på høyere grafiske innstillinger, men så oppdager jeg noe skit. Masse grafiske feil! Bygninger som er dratte, ting stikker ut. Masse streker som går på skrå vertikalt fra mange av småfigurene på spillet. Ser ut som sånne 3d-bloopers som ofte er på ekstrastæsj på dvder, hvor rendringen har gått feil. Jeg antar dette har med drivere å gjøre (jeg kjørte 84.63 med modifisert inf. for å funke på min maskin). Prøvde da å laste inn 78.59 som er standarddriveren som ligger på dell.no. Ikke noe bedre resultat - fremdeles masse grafiske feil.

     

    Når jeg har sjekket at det ikke er driveren, laster jeg ned noen patcher til spillet i tilfelle det er problemet, men det har heller ikke noen effekt.

     

    Jeg prøver så å fikle med grafikkinstillingene i spillet, og det kan se ut som om når jeg skrur ned helt på minimum så oppstår ikke feilene. Når jeg kjører på medium eller high, så får jeg feil.

     

    Hva i alle dager kan være feil nå da! Er det fremdeles grafikkortet om ikke er helt på nett? Har prøvd litt forskjellige drivere og har oppdatert spillet, så det kan jo ikke være det som er problemet? Jeg hadde jo ikke disse problemene før og det eneste som har skjedd med maskinene er at skjermkortet er byttet.

     

    Noen forslag, eller må jeg sende inn maskinen til service igjen?

  3. ok skjermkortet har tydeligvis tatt kvelden. siden jeg ikke har dell garanti lengre og prisen for å få ordnet dette gjennom dell viste seg å være svindyr! :thumbdown:

     

    Husk kjøpsloven. Vet ikke hvor gammel maskinen din er, men såvidt jeg vet er vel grafikkort ment å skulle vare vesentlig lengre enn to år, altså er det fem års reklamasjonsfrist på det.

     

    Selv har jeg nettopp hatt min 9400 inne på reparasjon (mitt 7800 go gikk fyken), men når jeg ringte Dell prøvde de seg også på at min ett års garantiperiode var gått ut så jeg måtte nok betale selv. Når jeg da nevnte at dette her var ikke en feil jeg kunne klandres for, burde vel kjøpsloven kunne benyttes fikk jeg som svar: "kjøpsloven ja - DEN kan vi jo benytte, det hadde jeg glemt..." ;) Glemt, my ass... Vel, poenget mitt er at så sant du selv ikke har ødelagt kortet ditt og det er under fem år siden du kjøpte maskinen, bør du kunne benytte deg av kjøpsloven...

  4. Oppdatering: Nå får jeg ikke noe effekt ut av I8kfan lengre. Ista gikk temperaturen opp til 94 grader uten at jeg gjorde noe annet enn å surfe på nett. Jeg tvang viftene til å stå på fullt, men temperaturen fortsatte bare å øke. Når jeg skrudde maskinen av og på, fikk jeg opp en advarsel om at maskinen var for varm... Den advarselen har jeg forøvrig aldri fått før.

     

    Har avinstallert I8kfan i tilfelle det forstyrrer maskinens egen viftestyring, har installert drivere 84.63 hvor det er en innebygd temperaturmåler (det var det ikke i de opprinnelige 78.59-driverene). Jeg ser nå at temperaturen stiger og stiger, uten at jeg hører noe særlig til viftene. Nå oppe i 70 grader, kun 3-4 minutter etter jeg skrudde på maskinen.

     

    Det blir nok en telefon til Dell imorgen tidlig for å høre hva de har å melde, og en tur innom Clas Ohlson for å se om de har luft på boks. 75 grader nå. Jeg melder tilbake når jeg har hørt med Dell, så får vi se hva som skjer videre. Kan jo være andre som også opplever dette nå eller senere så jeg poster når det skjer noe nytt i saken. 77 grader.

  5. Ja, det har antakelig noe med varme å gjøre. Jeg har lastet ned I8kfanGUI for å sjekke temperatur og styre viftene. Nå har jeg kun på temperaturovervåking og den viser en temperatur på 76 grader nå mens jeg skriver dette innlegget. Standard drivere, ingen overklokking og ikke noe bruk av skjermkortet.

     

    Jeg testet å sette viftene på full gass med dette programmet og fikk umiddelbart merkbar ytelsesforbedring i 3d '05. Første forsøk 3500, altså en forbedring på 1000 poeng der. Det er antakelig den ytelsen det skal være med disse driverne. Men bør jeg være nødt å bruke et "eksternt" program for å tvinge viftene til å stå på full gass for å få normal ytelse?

     

    Maskinen er et drøyt år, ja. Jeg husker ikke om jeg testet ytelsen da, men jeg sitter med et inntrykk av at det var bedre da - uten at jeg kan dokumentere det.

     

    Støv ja, ikke umulig det at det har hopet seg opp. Blåse luft inn fra utsiden? Får man støvet ut på den måten eller fester det seg bare andre steder? Kan man skru opp pcen og lett komme til grafikkortet for å få renset det? Evt. hva med å støvsuge fra utsiden? Kan man sette støvsugeren inntil en av ventilasjonshullene og kjøra på? Har aldri gjort det før og er usikker på hvor god idé det er?

     

    Jeg tar nok allikevel en telefon til Dell imorgen for å høre hva de har å si, men er vel uansett litt rart om støv skal føre til så stor reduksjon i ytelsen? Jeg syntes jo også det var litt rart at jeg oppnådde nesten normale resultater ved å styre viftene "manuelt"? Skal ikke slike vifter gå på av seg selv - viftene funker jo tydeligvis?

     

    Takk for hjelp og tips, forøvrig. Setter stor pris på det...

  6. Hører endel sliter med at skjermkortet blir for varmt og at det da klokkes ned og yter dårligere for å være stabilt. Ville kontaktet dell og bedt om å få et 7900GS kort istedet, raskere og mye kjøligere. Les f.eks på www.notebookforums.com mange der som fikk byttet ustabile 7800go mot 7900GS.

    8313619[/snapback]

     

    Hmm, interessant? Jeg fant ingen tråder på notebookforums om dette spesifikt, men jeg så et par som referte til at andre har fått nytt grafikkort... Har du en link eller to hvor det står om dette problemet?

     

    Ellers, har jeg prøvd å reinstallere systemet og en liten forbedring, muligens. Fikk 2500 i 3d '05, men allikevel ca. 1500 unna det det bør ligge på uklokket med standard drivere...

     

    Andre forslag? Og hvor sannsynlig er det at jeg klarer å prate til meg et 7900gs fra Dell?

  7. Hmm, ingen andre forslag? Er det noen som kan bekrefte hvilket 3d '05 resultat jeg bør kunne forvente med go 7800?

     

    Forslag til ting som kan være med på å redusere hastigheten på skjermkortet. Har sjekket for virus, har og oppdatert drivere til chipsettet (hovedkortdrivere?). Selvom jeg vet det finnes bedre drivere enn de jeg bruker (78.59) vil jeg gjerne bruke disse til jeg ser at ting er på bedringens vei.

     

    Jeg har avinstallert endel programmer jeg ikke trengte for å se om det var noen av de som lagde konflikt, men uten hell.

     

    Jeg vurderer en reinstallasjon av hele systemet, men jeg kan ikke helt se hvorfor det skulle vært nødvendig? Med mindre noen kan gi meg en god grunn til at diverse evt. softwarekonflikter kan redusere ytelsen?

     

    Jeg bruker forøvrig win xp media center edition, om det har noe å si?

     

    Jeg mener og å ha opplevd i enkelte spill at ting går bra i perioder, for så at spillet plutselig begynner å hakke og frameraten synker til det ubrukelige.

     

    Noen som har vært borti noe liknende tidligere og har noen forslag til hva som kan være galt og hva som kan være en mulig løsning? Skikkelig kjipt å måtte spille c&c3 på low! :)

  8. 1920x1080.

    8303546[/snapback]

     

    Du har vel ikke satt oppløsningen opp til 1920x1080 da du kjørte 3DMARK?

    Alt skal være på standard.

    8303639[/snapback]

     

    Nei, har ikke justert noe. 3dmark står på 1024x768.

     

     

    Aner ikke noe om denne maskinen, men her i erfaringstråden står det i første innlegg at man bør bruke "Mobileforce" drivere.

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopi...3&s=hardware.no

     

    Husk også hovedkortdrivere osv, uten at jeg vet om det har noe å si for ytelsen på skjermkortet.

    8303650[/snapback]

     

    Ja, jeg har sett tråden og at det anbefales mobilforce-drivere. Jeg har ingen tvil om at dette er bedre drivere enn standard, men det bør allikevel ikke være så stort avvik som jeg opplever? I samme tråd står det jo også bl.a. dette:

     

    "Benchmark: 1,83Ghz - 2Gb 667 - Gf 7800Go - 100Gb 7200

    3DMark 06/05/03 Med 250/658MHz (Stock) - 2159/4030/9432"

     

    Slik jeg forstår dette bør jeg da med vanlige (stock) drivere kunne forvente en 3d mark 05 score på ca. 4000. Jeg opplever under halvparten... Jeg har forøvrig identisk maskin med det som de har fått disse resultatene med.

  9. Har en stund vært misfornøyd med ytelsen på maskinen min i spill. Kjøpte nylig Command and Conquer 3 og selv om jeg ikke forventet å kunne kjøre på maks, ble jeg overrasket over at jeg måtte helt ned i low-grafikk innstilling på spillet. Det førte meg til å laste ned 3d mark 05 for å finne ut hvor godt skjermkortet mitt yter. Resultatet var skuffende.

     

    Slik jeg forstår kan jeg med standard drivere kunne forvente et resultat på mellom 3500 og 4000 i 3d mark 05? Vel, jeg endte opp på 1900! Jeg har prøvd forskjellige drivere tidligere og trodde jeg hadde bra drivere installert. Har etter det begredelige resultatet prøvd flere forskjellige drivere, men uten bedre resultat. Fant så ut at jeg skulle laste inn standard driverne (78.59) for å se om jeg hadde helt feil drivere, men det ga heller ikke noe godt resultat. 1930-ish.

     

    Så. Hva kan problemet være? Hvilket resultat bør jeg kunne forvente med standard drivere? Har selvsagt skrudd av virusprogrammer o.l. når jeg kjører 3dmark, uten at jeg vet hvor mye det har å si på grafikk-kapasiteten...

     

    Har noen noe tips? Og jeg tar også gjerne imot forslag på helt konkrete drivere som funker bra og som kan overklokkes.

     

    Specs: Dell Inspiron 9400, Core duo 1,83ghz, 2gb 667, 100gb 7200rpm, go 7800, 1920x1080.

     

    Edit: specs, lagt til prosessor

  10. Jeg har også KM 5D, og jeg er ikke bekymret. Rawshooter som jeg benytter til min bilder vil fungere om 5 år også, det er svært sjelden at programvareprodusenter innskrenker brukermulighetene, og jeg tror ikke dette vil skje her heller. Når det gjelder batterier så vil det alltids finnes tredre parts produsenter å støtte seg til. Jeg har kjøpt 2 ekstra batterier på ebay for 150 kr inkl frakt. Tror ikke det er noen grunn til å være bekymret de neste 5-10 årene.

    6512102[/snapback]

     

    Takk for svar, det er godt å høre. Jeg ser at Rawshooter ikke selges mer, men programmet som tar over (Adobe Lightroom?) vil antakelig støtte KM's raw-format(?). Men ting som oppdatering av kameraets firmware/drivere kan man antakelig se langt etter?

     

    Er litt roligere nå... :)

     

    EDIT:

    ?? Du tror vel ikk at produsentene av programmer til å jobbe med RAW tar bort kompatibiliteten til eldre kameraer? Husk på at forskjelige kameraer fra samme produsent også har forskjell i raw koden.

     

    Skjerp deg! Er du en person som lager teorier oppe i hodet ditt om alt som kan gå galt eller?

    6514053[/snapback]

     

    Bekymringene kommer fra hodet mitt, ja. :) Men nei, prøver ikke å krisemaksimere. Dog har jeg aldri hatt et "nytt" produkt som er gått ut av produksjon før, så jeg vet ikke hvor godt slike produkter følges opp i etterkant av produksjonsstopp. Det er jo også ikke bare snakk om en modell som har gått ut av produksjon, men også et firma som har skrudd ned skiltet. En litt spesiell situasjon. Hvorvidt programvareprodusenter vil ta bort støtte til utgåtte modeller vet jeg ingenting om, en årsak til mitt spørsmål. Jeg vil jo anta at det koster penger for hvert format man skal ha med i programmet sitt og med KM's relativt beskjedne markedsandel, var jeg usikker på hvordan støtten i fremtidige programmer vil være.

     

    Takk for tilbakemeldingene. Jeg hører gjerne på flere synspunkter/meninger om dere har noen?

  11. Jeg har Konica Minolta 5D idag og er meget fornøyd med kameraet. Jeg lurer på om jeg skal bytte over til fetteren Sony Alpha 100 når den kommer straks. Jeg vurderer ikke bytte fordi jeg er misfornøyd med 5D'en min eller fordi jeg tror Alpha er et mye bedre kamera, men hovedsakelig fordi jeg er usikker på hvordan levetiden på systemet mitt er.

     

    Jeg forstår at objektiv (og ekstern blitz?) som lages for Alpha også vil passe til min KM. Jeg er mest bekymret for at støtten for KMs raw-format vil bli borte og at det om et par år ikke vil være programvare som støtter dette formatet. Jeg har forstått Sony har sitt eget raw-format? Jeg er også bekymret for fremtidig tilgang på ekstrautstyr, som ekstra batterier f.eks.

     

    Her jeg står nå, så er jeg litt usikker på hva jeg skal gjøre. Beholde mitt KM 5D og håpe at det ikke blir helt utdatert før jeg har brukt det opp, eller om jeg skal selge kameraet mitt idag mens jeg enda får noen kroner for det og bytte over til Sony Alpha slik at jeg er helt sikker på at systemet mitt har muligheter også om 3-4 år?

     

    Jeg er som sagt knallfornøyd med kameraet og mener det holder en standard som vil overgå min i lang tid fremover. Alpha er kanskje noe bedre på enkelte punkt, men det er ikke derfor jeg evt. vil bytte nå.

     

    Har noen noen tips/tanker rundt dette så ville jeg vært meget takknemlig.

  12. Vil jo tørre å påstå at jeg ikke sparer så masse peng på HjemmePC-tilbudet kontra og kjøpe samme PC på web...

     

     

    Huff, valgets kval... :(

    6399251[/snapback]

     

    Husk også at det er enda mer rabatter å hente om du ringer inn og prater med en selger kontra å bestille på nett. Selv sparte jeg en 3-4 tusen på det kontra å kjøpe på dell.no.

  13. Har jeg skjønt det riktig, så har du kun en pc. Denne vil du vise filmer på TV med samtidig som du skal spille på den? Har jeg skjønt det?

    Trodde ikke dette var mulig uten at en av tingene ville hakke litt. Men det kommer vel an på hvilket spill.

     

    Tror eneste løsning kan være et eksternt USB lydkort. Da er det mulig du kan sette hvilken kilde som skal til hvilket lydkort.

    Men har ikke testet dette selv, så ikke helt sikker.

    Med ett innebygget lydkort tror jeg ihvertfall det er helt umulig å skille 2 lydsignal fra hverandre.

     

    Nettulf.

    6004080[/snapback]

     

    Du har forstått det riktig. :) Det går fint å se på to skjermer samtidig, og kommer antakelig helt sikkert an på hvordan spill. Jeg har core duo prosessor, så maskinen fungerer antakelig ganske bra til akkurat slik type arbeid.

     

    Ekstern lydkort ja, det var jo en idé. Takk for tipset, skal sjekkes ut.

  14. Har du satt inn ledningen fra pc'en på samme "lydkanal/valg" som du har fra tv? Hvis ikke må du koble inn pc og tv til forskjellig audio-input på annlegget ditt, slik at når du velger "TV" som audio ut på annlegget så kommer kun tv og viceversa.

     

    Evt. hva med å dra ut ledningen fra pc'en til anlegget og bruk ett godt headsett når du spiller. Da blir alle fornøyd og du kan kjøre hvor høyt volum du selv ønsker

     

    :p

    6003245[/snapback]

     

    Takk for svar, men ikke helt det jeg er ute etter.

     

    Husk at tven er koblet til pcen, slik at det som sees på tven kommer fra pcen.

     

    På pcen (bærbar) er det kun én lydutgang. Der kommer det pr idag all lyd fra pcen som i praksis er både lyd fra pc-spill og lyd fra media center. Selv om jeg splitter signalet og kobler på hodetelefoner og stereoanlegg er det det samme lydsignalet, altså er vi tilbake på start.

     

    Om det hadde vært mulig å bestemt at lyd fra én applikasjon (spill) kommer ut på de innebygde pc-høyttalerne, mens lyd fra en annen applikasjon (mce) kommer i line-out utgangen hadde vi vært i mål. Er dette mulig?

  15. Beklager overskriften, fant ingen kort og enkel måte å beskrive spørsmålet på.

     

    Har en Inspiron 9400 med Windows Media Center Edition. Har koblet den til tven.

     

    Her er saken, jeg skulle veldig gjerne hatt mulighet til å få lyd både fra tven (altså mce) og fra pcen.

     

    Slik at jeg kan sitte på pcen og spille skytespill, mens fruen ser oppussingsprogrammer, oprah, that 70's show og annen kvalitetsunderholdning på tven.

     

    Problemet nå er jo at om jeg drar en lydkabel fra pcen til stereoanlegget så får vi jo all lyd ut på anlegget (både min skyting og fruens tv-programmer). Jeg vil ha min skytelyd komme fra pcen og hennes tvlyd fra stereoen.

     

    Kan dette gjøres, og er det noen som i det hele tatt skjønte dette enormt dårlig formulerte innlegget?

  16. Det var en tid det var stor forskjell, men den tiden er over!

     

    Var det ikke noen (hw.no?) som hadde en benchmark-test hvor de sammenlignet spillkort og "proffkort" og vel strengt tatt konkluderte med at proffkort er mye bedre på tunge grafiske 3d-ting enn spillkort, mens spillkort pussig nok var best på spill? Tror bakgrunnen for artikkelen/testen var det at fler og fler som driver med grafiske applikasjoner kjøper kraftige spillkort fordi de er billigere og i den tro at det er vel så bra som spesialiserte kort.

     

    Jeg finner dog ikke artikkelen, men er det andre som husker å ha lest den og evt. kan hoste opp en link?

  17. Min selger hos Dell påstår at det ikke lar seg gjøre å videreføre et tilbud etter at datoen for tilbudet er utløpt, stemmer dette? Er det noen som har ærfaringer med tilsvarende?

     

    Jeg har erfaring med det motsatte, altså at jeg fikk med meg tilbud inn i nye tilbudsperioder, om du skjønner hva jeg mener? Her lukter det at selgeren vil stresse deg til å ta en avgjørelse nå... Alle som får tilsendt tilbud pr epost vil se at det der står at tilbudet er gyldig i 10 eller 14 dager `(husker ikke helt). M.a.o. går det selvsagt å "videreføre" et tilbud - går kun på selgers velvillighet evt. mangel på sådan.

     

    Du får si til selgeren at om det ikke lar seg gjøre, får du heller vente med å kjøpe... Skulle ikke forundre meg om selgeren din foreslår å gjøre et "unntak" ;) Risikoen for de er jo at du ikke handler hos de, evt. handler av en annen selger = tapt provisjon.

  18. Kunne ikke forbrukerrådet gjort det enkelt. Instruert alle produsenter/butikker som selger produkter som ikke er laget for å vare mer enn 2 år til å sette på en lapp ála den på sigarettpakkene hvor det står "DETTE PRODUKTET VIRKER KORTERE ENN 2 ÅR!".

     

    Personlig mener jeg at de aller fleste produkter bør man kunne regne med skal vare mer enn 2 år. At et produkt er satt sammen av dårlige komponenter og dermed ikke varer så lenge kan man ikke kreve at forbrukeren har kunnskap om og dermed må etter min mening produsenten informere om dette. Om man godtar argumentet til Komplett her, vil det i praksis si at enhver produsent kan hevde at "nei, dette produktet er satt sammen av billig-deler og du kan da ikke forvente at dette varer lengre enn et par år?" i enhver reklamasjonssak. Uholdbart. Lager og selger man skrot, bør man pålegges å informere kunden om redusert reklamasjonsrett.

     

    Mine to cent.

  19. Jeg satt og spilte litt på en busstur forleden og selv om jeg ikke tømte hele batteriet vil jeg anta en batteritid på snaue to timer. Jeg har et 9-cells batteri.

     

    Det skal jo nevnes at disse prosessorene sammen med xp har et strømlekkasjeproblem som har sammenheng med usb-portene. Jeg brukte ekstern mus tilkoblet usb-porten, så det hadde nok en stor del av skylden.

     

    For å forlenge batterilevetiden inntil det kommer en oppdatering på strømlekkasjeproblemet, anbefaler jeg å ikke ha tilkoblet usb-gjenstander samt å skru av wifi/bluetooth, da jeg mener å ha lest at disse er tilkoblet en intern usb-hub i maskina.

  20. jo? Hva er high-end for deg da?

    5656918[/snapback]

     

    Tja, denne fra Alienware bør vel kunne duge til litt enkle regneark og et word-dokument i ny og ne?

     

    [1] MJ-12® m7700a

     

    Processor: AMD Athlon™ 64 FX - AMD Athlon™ 64 FX-60 with HyperTransport and Dual Core Technology

    Operating System (Office software not included): Microsoft® Windows® XP Professional with Service Pack 2

    Warranty: 1-Year AlienCare Toll-Free 24/7 Phone Support w/ Onsite Service

    Display: 17" WideUXGA 1920 x 1200 LCD Clearview Display with Built-in Camera

    Motherboard: VIA K8T890 + VT8237A Chipset

    Memory: 2GB Dual Channel DDR SO-DIMM at 400MHz - 2 x 1024MB

    Graphics Accelerator: 256MB NVidia® GeForce™ Go 7800 GTX

    Hard Drive: Extreme Performance (RAID 0) - 200GB (100GB x 2) 7200 RPM SATA

    Primary CD ROM/DVD ROM: 8X Dual Layer DVD+/-RW / 24X CD-RW Combo w/Software

    Secondary CD ROM/DVD ROM: 8X Dual Layer DVD+/-RW / 24X CD-RW Combo w/Software

    Primary Battery: Alienware® m7700 12-cell Lithium-Ion Smart Battery Pack

    Additional Battery: Alienware® m7700 12-cell Lithium-Ion Smart Battery Pack

    Notebook Coolers / Stands: Xbrand 360 Adjustable Stand with USB 2.0 Hub

    Additional AC Adapter: Alienware® m7700 220 Watt Auto-switch AC Adapter

    Communications: Integrated 10/1000Mb Gigabit Ethernet & 56K V.92 Modem

    Wireless Network Card: Internal Wireless 802.11b/g miniPCI Card

    Digital Audio Hardware: Creative Sound Blaster® Audigy® 2 ZS PCMCIA

    AlienRespawn: Alienware® Respawn Recovery Kit

    Floppy Drive: USB Floppy Drive

    Optional Mouse: Logitech® MX™ 1000 Laser Cordless Mouse

    Bluetooth: Bluetooth™ PCMCIA Type II Adapter

     

    [1] Free Shipping Mail-In Rebate; on Alienware systems excluding peripherals - Continental U.S. Only

    [1] Special Financing Offer; 6 Months Same As Cash Financing with the Alienware Credit Card

     

    SubTotal: $5,658.00

    Shipping: --

    Discount: $0.00

    Tax: --

    Order Total: --

     

    ;)

  21. jeg så at det var noen andre som spurte men nå finner jeg det ikke igjen..

     

    jeg klarer heller ikke å skrive @  :ohmy:  2 og " går fint, og de andre alt gr tastene funker også.. bare ikke  @ og det er jo den viktigeste.. ble det noe løsning på dette problemet?

     

    dessuten, og dette er kanskje et teit spørsmål.. hvorfor står det at disken er bare 90GB, når den skal være 100?

    5650916[/snapback]

     

    Hei du. Jeg hadde samme problemet. Hos meg løste problemet seg når jeg tok en system restore i forb. med et annet problem jeg hadde.

     

    Jeg fikk et løsningsforslag som gikk på å sjekke hot-keys-innstillingene. Mye som tyder på at det der er laget en "snarvei" som også bruker Alt Gr + 2 og som dermed skaper konflikt.

  22. Sikker på at du ikke kjører for høy oppløsning ut på TV'en?

    5597182[/snapback]

     

    Jeg har kjørt så lavt som mulig, dvs. 800x600 på tven.

    Siden sist har jeg fått klone-desktop funksjonen til å funke - også i fullskjerm selvom jeg må mikke frem og tilbake i et par menyer hver gang... Jeg skal poste hvilke innstillinger jeg gjør når jeg kommer hjem ikveld, i tilfelle andre støter på samme problem. Mener å huske jeg måtte ha laptopen som primary display i klonemodus (jeg har alltid trodd tven måtte være primary?). Jeg skulle dog veldig gjerne fått dual monitor funksjonen til å funke, slik at jeg kunne hatt mce oppe på tven samtidig som jeg jobbet på pcen. Men man kan ikke få alt her i verden... :) Case delvis closed.

     

    Case reopened! Pokker!

    Er det bare jeg som sliter med å koble maskina til tven?

    For meg og evt andre som sliter med tilkoblinga til tv (vet det er mange tråder på forumet om dette, men allikevel...): er det noen som har mulighet å lage en detaljert tvtilkoblingsbruksanvisning til 9400? Med hvilke spesifikke valg i hvilke menyer som må gjøre for å få maskina til å fungere på tv i både clone og dual screen modus?

     

    Gå inn på programmet for skjermkortet ditt. Der har du sikkert en undermeny for Hot Keys. Om du har en kombinasjon med ALT+CTRL+2 så vil den overstyre @-tegnet/ALT-GR+2. Da kan du enten slette denne ene funksjonen, sette den opp med andre taste kombinasjoner, eller deaktivere Hot Keys.

     

    Håper dette ordner det!

     

    mvh

     

    *edit; Hot Keys finner du sikkert under Desktop Management

    5601537[/snapback]

     

    Vel, etter mye mikk frem og tilbake i forb. med (re)installering av skjermkortdrivere for å prøve å få til tilkobling til tv, endte det med at jeg kjørte en system restore tilbake til "square-one" (jeg fikk nemlig mce til å fungere fint på tven, umiddelbart ut av boksen). Når jeg så testet, virket @-tasten. Jeg hadde mest sannsynlig gjort noe rart i hot-keys innstillingene, men kan ikke bekrefte om det var det som var problemet i mitt tilfelle, desverre.

×
×
  • Opprett ny...