Gå til innhold

Antoonsen

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Antoonsen

  1. Hei, dette er nok ikke rette plassen å spørre om dette, men prøver likevel og håper noen kan hjelpe meg. 

    Jeg ser etter en plass/nettside hvor jeg kan få utskrift av illustrasjoner/digitale tegninger som jeg har gjort, gjerne rundt A3 størrelse. Har fått printet hos en fotobutikk tidligere, men bildene blir veldig glossy og ikke akkurat slik jeg ønsket (noe som er en selvfølge da de de driver med foto og lerretet/papiret er beregnet på det.)  

    Trenger en plass som kan skrive ut på en litt tykkere papir med god kvalitet (ikke foto papir)

    Jeg befinner meg i Gjøvik om dere skulle vite om noen bedrifter i nerområdet, ellers så ser jeg etter en nettside som kan ordne nette. 

    Håper noen kan hjelpe. Takk på forhånd

     

    edit: skrivefeil

  2. Jeg skjønner hvis det ble litt tull med og forstå tråden min, men som jeg selv skrev så er det mer litt lufting av tankene eller som andre har skrevet på dette forumet, et lite "tankespill". Jeg sier ikke at jeg skal skifte system uten videre ettertanke, men D600 har noen kvaliteter som jeg personlig mener er verdt og ta i betraktning når man skal kjøpe seg et kamerahus som man forhåpentiligvis skal ha i lang tid fremover. Jeg kommer av aller størst sansynlighet til å holde meg til Canon, men ville bare få inn noen andres tanker og innspill.

    "6D skal bli for lite og pusslette i forhold til 7D, hvis noen har erfaringer med begge så del gjerne."- Prøv det i butikken for å teste dette. Jeg gikk fra 7D til 5Dmk3 og ikke 6D fordi jeg var vant til 7D som nesten er identisk i størrelse og form som 5Dmk3.. Prøvde 6D en del før jeg bestemte meg, men ville ikke ha "dårligere" fokussystem og ergonomi.Dessuten er jeg veldig glad i joysticken bak..Det er en omstilling å skyte FF når du er vant til crop fra før, men det vet du sikkert siden du har hatt en 5Dmk2.

    Det er akkurat dette jeg er litt redd for, at jeg skal savne størrelsen og byggekvaliteten. For min del er 7D/5D perfekts størrelse på et kamera og jeg vil egentlig ikke ha et som er mindre. Tenker og at jeg blir å savne mange av knappene og ikke minst joysticken bak.

    Jeg vet at det er lurt og dra i butikk for å prøve kamra før man kjøper, men her jeg bor har vi ingen kamrabutikker som får inn noe større en 7d, altså ingen FF så det blir litt vanskelig og jeg har ingen planer om å reise til en større by i den nermeste fremtid, desverre.

    Kan jeg spørre hvorfor du mener FF er det riktige og hva slags type bilder du tar ?

     

    Jeg er ikke eneste som har gått fra Crop til FF og kunne stoppet der selvsagt, men nå er jeg på vei vekk fra FF og over til speilløst istedet som flere gjør eller har gjort om dagen.

     

    Etter å ha brukt Nikon FF med 3 rå zoomer i flere år og Nikon D300 Crop før det igjen så har jeg kommet fram til at med mindre man driver med helt spesifikke type bilder og ikke minst etterbruk av bildene så er det dyr moro.

    Ikke lager jeg veggplakater, tar ikke bilder av nattrally og ett par av de store fordelene med FF som er minimal DOF og høy ISO kan jeg leve med hva Olympus OM-D E-M5 leverer.

     

    Det som sikkert blir som vanlig sutring om alltid pleier er når vekt og størrelsen på både kamera og objektiver nevnes. Vil heller ha ett "B" kamera som blir meg meg rundt enn ett "A" kamera og objektiver som veier mange kilo. Og nei det skyldes ikke har ME eller svak, har trasket rundt med Nikon D700 med batterigrep og 70-200mm f.2.8 en hel helg under en musikkfestival i nesten 20 timer uten at det tok livet av meg, men det er veldig upraktisk når man samtidig har en svær veske med på slep.

     

    Skal på ingen måte si at FF er noe dårlig ide hvis det er det som passer til ditt bruk, men kan lønne seg å vurdere alternativer siden de er det mange av om dagen.

    Jeg skjønner hva du mener. Jeg tar for det meste bilder av landskap(dag og natt), samt situajson/gatebilder. Jeg har også alltid kamraet med eg når jeg er ute på tur da det ofte er mye fint og ta bilder av. Jeg har enkelt og greit alltid med meg et kamera. For min del er ikke vekt et problem, jeg bruker skjeldent store tunge teleobjektiver til vanlig selv om jeg har et Sigma 70-200 f.2.8. Jeg har både eid Olympus OMD EM5 og Fuji x100 og min erfaring med de er at det som oftest ble liggende hjemme og jeg tok heller med meg 7D. Ja jeg vet det er ganske så motsatt av det de fleste vill gjort. Igjen jeg skjønner akkurat hva du mener og det takk for tipset, det er viktig å vurdere flere alternativer og det har jeg gjort:)

     

    Som jeg skrev i start tråden så har jeg eid et 5DmkII så jeg vet hva jeg er fullt klar over hva jeg får og oppnår ved å bruke et FF kamera. Jeg har tenkt og kjøpe brukt hvis det var noen som lurte, men er litt skeptisk til MkII igjen da det kanskje er litt utdatert i forhold til 6d. Men for all del så er det også noe og vurdere.

    Takk til alle svarene jeg har fått så langt.

  3. Hei

     

    Jeg har lenge tenkt at jeg skulle oppgradere til FF og nå er vel egentlig tiden inne føler jeg. Jeg har i dag et Canon 7D som jeg er veldig fornøyd med og det er det beste crop kamraet jeg har prøvd. (Jeg har eid og prøvd en del). Men det er en del jeg savner. Ønsker for eksempel muligheten til å kunne gå høyere ISO noe jeg mener 7D er svak til hvis man ser på nyere kamraer.
    Jeg har eid et 5dMkII for litt over 1år siden som jeg kjøpte brukt og jeg ble overbevist om at FF var noe for meg. Desverre så ble jeg litt "lurt" da sensoren var full av flekker og skit(noe som kan fikses med en rens) men fokusplaten som er en tynn plast skive var også veldig skitten noe som gjorde at når jeg såg inn i søkeren var det fullt av svarte flekker over alt. Ikke noe som går ut over bildet, men veldig irriterende. Denne informasjonen ble utelatt da jeg kjøpte kamraet og selger sa til meg at sensoren og kamraet var som nytt. Jeg valgte derfor og selge dette etter kort tid for en billigere penga da jeg mente at den prisen jeg kjøpte det for ikke var en forsvarlig pris med tanke på tilstanden kamraet var i.

     

    Dette er vel mer lufting av tankene en et direkte sprøsmål om hva jeg skal gjøre, men kom gjerne med tips og innspill. For min del blir det for dyrt og kjøpe et 5dMkIII derfor er 6D et kamera jeg vurderer sterkt, jeg vurderer også Nikon D600 da det selges mye billigere brukt en hva 6D gjør. D600 har jeg sett nede i 7-8tusen, mens 6D rundt 10-11tusen.

     

    For min del ser det ut som om at Nikon D600 er et fantastisk kamera som har det meste utenom sterk ISO ytelse, mens 6D har ISO, wifi og GPS som sine salgspunkter. Noe jeg gjerne vil gjøre er timelaps, d600 har dette innebygd i kamraet, mens man må ha et intervalometer for å gjøre det på 6D og her er jeg veldig usikker på hvilken man skal velge. Den fra Canon koster 1500.- hos japanphoto så hvis noen vet om et bedre alternativ kom gjerne med det. Jeg er litt redd for at 6D skal bli for lite og pusslette i forhold til 7D, hvis noen har erfaringer med begge så del gjerne.

     

    Problemet med å skifte system er selfølgelig det at jeg må selge alle objektivene mine og finne erstatninger for de jeg har nå noe som kan bli veldig dyrt. Autofokusen og timelaps funksjonen gjør at jeg har veldig lyst på D600, mens ISO ytelsen til 6D samt at jeg allerede har Canon gjør at dette kanskje er det beste og enkleste valget for min del, men igjen hvis noen kan komme med noen forslag om intervalometer som ikke koster skjorten så hadde det vert kjempefint.

     

    Ustyret jeg har nå er:
    7D

    Canon 10-22mm f.3.5-4.6 EFS USM

    Canon 24-105 f.4 IS USM
    Canon 50mm f.1.8 II

    Sigma 70-200mm f.2.8 ex dg os hsm

     

    Hvis jeg ender opp med 6D blir 10-22 erstattet med 17-40 f4L

     

     

  4. Hei til alle her i m43 tråden. Jeg ble eier av E-M5 med 12-50 for litt over en uke siden og er så langt storfornøyd. Personlig synes jeg det er stor kvalitet fra det lille kameraet. Har dessverre ikke fått brukt det så mye som jeg hadde ønsket pga flytting osv, men det blir.

    Sitter nå i morgentimene og ser på litt optikk samt leser meg litt opp på hva som er bra/dårlig siden jeg er ny i m43 verdenen. Er noen fastik objektiver jeg gjerne vil ha tak i. Det er mye fint der ute, men det blir med det når lommeboken er tom.

    Spørsmålet er vel egentlig: Er det mange av dere her som har byttet helt til m43 fra DSLR og angrer dere på dette ? Klarer ikke helt å bestemme meg om detter er rett for meg.

    Jeg har idag et Canon 7D for de som lurer :)

  5. Det er et lite kamera, men jeg tror ikke det er lite nok for de fleste som tenker på dette som et kamera nr.2. Det mye kraft under "panseret" og er nok perfekt for de med små hender eller nybegynnere innenfor dslr verden, mange som vil starte med små systemer. Riktig nok er prisen litt høy med det første.

     

  6. .

     

    I de siste par årene har mitt 70-300 helst blitt brukt på 5Dmk2, men jeg har tidligere tatt tusenvis av bilder med det objektivet på cropkamera. Det er nærmest grenseløst hva du kan bruke ditt 70-200 til, monter det på og ikke ta med andre objektiver, rusle så rundt i en by eller et landskap og konsentrer deg om de brennviddemulighetene objektivet gir og du vil garantert finne motiver i uttallige mengder. Begrensningene vil som vanlig kun ligge hos deg selv og ikke objektivet eller kameraet.

     

    Eneste jeg ellers her vil si er at 24-105 (som jeg selv og har) er som normalzoom noe vel trang i den vide enden for 7D'n - den er selvsagt fullt brukbar, men personlig mener jeg at en normalzoom er det mest universelle objektivet man har - og dermed og det viktigste. Dermed vill jeg vurdert å bytte dette ut med f.eks et 15-85. Behovet for å drasse med 10-22'n blir og mindre med 15-85 kontra 24-105.

     

    Tor

    Takk for flott svar. Siterer bare en del av det du har skrevet slik at inlegget ikke blir så langt. Jeg skal nok gi objektivet en ny sjangse og bruke det litt oftere en det jeg har gjort. Hvem vet kanskje jeg blir nyforelsket. Jeg har i allefall fått mange fine svar som tyder på at jeg personlig bør gi det mer tid fastmontert på kameraet.

     

    Jeg skjønner hva du mener med at det kan bli trangt i den vide enden, bytter jeg det ut med et 15-85 kan det gjøre det lettere, men for min egen del så er jeg ikke helt enig. Behovet for å ta med seg 10-22 blir mindre, men ikke helt borte fordi at 15mm blir for meg ikke vidt nok. Skal jeg ta bilder der jeg trenger en ordentlig vidvinkel så velger jeg å bruke 10-22 for da kan jeg om jeg gå helt ned til 10mm om jeg ønsker, derfor passer 24-105 meg helt perfekt til normalzoom. Jeg kommer også til å skaffe meg et FF kamera i en nær fremtid og da vil nok 24-105 komme i sitt rette ess, mens 15-85 vil været ubrukelig. 10-22 må også erstattes med feks 17-40 for å få den vidvinkelen liker best å bruke.

    At jeg ikke er enig er som sakt av personlige grunner og jeg forstår godt at 24-105 ikke er det beste valget til crop og mange ville valgt et helt annet objektiv, feks. 15-85 eller 17-55.

     

     

    Men smaken er som baken. Jeg tar ikke veldig mye portrettbilder og det beste portrettbildet jeg noengang har tatt (etter hva jeg synes selv) er faktisk tatt med en 35mm f/1.4L.

     

    Men hvis man må LETE etter grunner til å kjøpe en 70-200 så har man mest sannsynlig ikke bruk for den. Selv om det er et flott objektiv med fin brennvidde for mange, så er det jo ikke sikkert dette er et brennviddeområde som passer deg.

     

    Kan hende at jeg har ordlagt meg selv litt feil, men jeg eier et 70-200 og jeg leter kanskje ikke akkurat etter grunner til å bruke det. Jeg lurte på om det var flere som har et slikt eller lignende objektiv som de føler er sjeldent er i bruk og at de skulle ønske at det var i bruk oftere. Det er selfølgelig brukeren sin feil at objektivet ikke er i bruk. Igjennom denne tråden så har jeg fått mange fine svar som har gitt meg personlig lyst til å prøve å bruke det oftere og det skal jeg gjøre. Det er bare at det ikke er så ofte jeg tenker på det fordi at jeg sjeldent kommer i de situasjonene/ føler behovet for å bruke det, som skrevet over så kan dette fort endre seg.

     

    :)

  7. Takk for fine svar og bilder. Virker som de fleste bruker objektivet til helt vanlige ting som dyr, natur, portrett og andre objekt/motiv på avstand. Det kom ikke som noen overaskelse da dette er ganske vanlig, men morsomt å se om noen brukte det til noe uten om det "vanlige". Feks til store landskaper hvor de fleste kanskje ville valgt det helt motsatte av et telezoom.

     

    Du har vel egentlig løst problemet ditt selv...:-)

    (Bortsett fra ideen om å kjøpe en dårlig telezoom. Ikke gjør det).

    Høres ut som du egentlig burde hatt et par skikkelig gode fastobjektiver. Du har allerede en 50mm som er god. På APS-C er dette et godt portrettobjektiv. Skaffer du en 30mm eller rundt der, så har du et objektiv som kan stå på hele tiden.

     

    Ja kanskje det. Jeg må uansett skaffe meg et eller flere fastobjektiver da disse er fantastiske og bruke.

    Som du og sier så blir 50mm litt trangt på APS-C og passer vel bedre til portrett. 30mm 1.4 er uansett mitt neste objektiv på listen :)

     

     

    Har 70-200mm f2.8 IS II, og når det brukes, er det stort sett til portretter på varierende avstander.

    Men, det er ikke nødvendigvis automatisk sånn at alle må ha en telezoom, selv om det gjerne virker sånn på Finn (jo lenge den tyter ut, jo bedre er den!). Om det ikke er et brennviddespekter man trives med, så er det lov, det også. Jeg tenker litt det samme om ultravidvinkel.

     

    Enig der med at man selv må få bestemme hvilken brenvidder man trives best med. Kjenner flere som ikke liker å bruke vidvinkel og det kan jeg godt skjønne, det er ikke for alle. Man utvikler seg gjennom fotografiene og tiden man invisterer i de forskjellige objektivene. Dette resulterer vel i at man liker enkelte brenvidder bedre en andre.

  8. Hei. Jeg ser det er mange tråder ute om telezoom så her kommer en til.

     

    Jeg har et Canon 70-200 F4L (uten IS) som jeg bruker på min 7D. Problemet..? mitt er at jeg aldrig bruker det. Det er generelt sjeldent at jeg har bruk for zoom over 100mm på crop da jeg liker best å ta bilder i vidvinkel eller normalzoom. Jeg bruker for det meste Canon 10-22mm, Canon 24-105 f4L og 50mm 1.8.

     

    Før jeg kjøpte meg 70-200 hadde jeg et et Sigma 50-200mm som jeg ikke var særlig begeistret over. Verken kvaliteten på objektiver eller bildene var noe bra så jeg inbillte meg at dette var grunnen til at jeg aldrig brukte det. I desember 2012 solgte jeg det og kjøpte meg 70-200f4L i troen om at jeg automatisk ville bli tiltrukket av å bruke denne zoom lengeden. Dette gjore da ingen forskjell og jeg har maks brukt det 4-5 ganger. Bare så det er sagt så er et flott objektiv som tar skarpe bilder og har en fantastisk byggekvalitet,

     

    Jeg kan jo selfølgelig kvitte meg helt med telezoom, men da føler jeg at det er noe som mangler. Jeg kan også tvinge meg selv til å feks bare bruke dette objektivet i 1 uke, men hva er vitsen med å ha et objektiv hvis man må tvinge seg selv til å bruke det?

     

    Vi har alle forskjellige foto interesser så jeg regner ikke med at alle/ eller noen har det slik. Jeg bare lurer på hva tar dere bilde av og når bruker dere telezoom isteden for feks normal zoom. Dere som har zoom opp til 500+ blir en helt annen sak. Da jeg snakker om lengden rundt 200-300mm.

     

    Takk for svar på forhånd. :)

     

    Redigert:

    Slettet en del av teksten slik at det ikke skaper forvirringer til nye lesere, da noe av det ikke er relevant lengere.

  9. Men så var det autofokusen til 5Dmk2 som er heller et svakt punkt, du har jo mk1 og mk2 har samme autofokusmodulen så da vet du hva du går til på det området.

     

    Låner tråden til og spørre et lite spørsmål. Siden du "TorVidle" har både 7D og 5Dmk2 så lurer jeg bare på om autofokusen til mk2 er så treg at det er noe som generelt plager deg ? Sitter selv og vurderer brukt mk2 eller 7D, men det som stopper meg er usikkerheten når det kommer til autofokusen, er den mye tregere en feks 60D ? Tar for det meste landskapsfoto, men om sommeren er det også litt sykkel/skate bilder.

  10. Det er fine start kamera du har satt opp der, og de tilbyr så si det samme bortsett fra noen små forskjeller som for enkelte kan være veldig viktige punkter.

     

    1100d er e veldig lite og plastikk kamera som for mange gjør at dette er uaktuelt. Det har også dårligere bildekvalitet enn 500/600 serien. For meg har vekt og størelse mye og si, spesielt når man setter på objektiv i høyere klasse, 1100D vil bli veldig framtung når man setter på større objektiv.

     

    500D mangler video modus, så hvis dette er viktig så er 550D og 600D noe man bør vurdere. Hvis video er viktig bør du vel også tenke etter om vribar skjerm er noe du har behov for, dette gir noen fordeler når man driver med video.. 550d/600d gir også noen flere megapixler (ikke at det har så mye og si hvis du ikke skal printe ut store eksemplarer)

     

    Nikon D3100 blir vel kanskje noe likt med 1100D , mens D5100 vil være en oppgradering på lik linje med 550/600D.

     

    Som de fleste vil si så anbefaler jeg deg og dra ned på en foto butikk og kjenne på kameraene. Lover deg at det blir mye lettere og velge etter man har kjent hvordan de ligger i hånden.

    • Liker 2
  11. Når det gjelder optikk, så vil jeg anbefale at du vurderer fullformat optikk på de lengre brennviddene, da det er en stor sjanse for at du oppgraderer til FF i fremtiden. På vidvinkel siden så har du kun crop optikk som alternativer til 60D, for å få vid nok brennvidde.

     

    På lengere brenvidder er det akkurat det jeg har tenkt å gjøre, kjøpte meg et 70-200 F4L akkurat på grunn av at jeg ser meg selv oppgradere til FF i fremtiden. Mitt neste objektiv (etter vidvinkel objektiv) blir mest sansynlig et 17-40 F4L eller 28-70 F2.8L. Forsåvidt 2 ganske så forskjellige objektiver både i lysstyrke og brenvidde, begge virker som 2 knall objektiver.

     

    Satt meg ned i går og tenkte litt over hva jeg likte best å ta bilder av, både ved å se på mine egne bilder og andres. Som sakt så er det landskaps bildene jeg liker best, både av mine egne og andres. Er noe med landskap som trigger fotolysten i meg.

     

    Derfor er avgjørelsen min å kjøpe et Canon 60D + et vidvinkel objektiv.

     

    Tusentakk til alle som har bidratt med gode og hjelpsomme svar til mitt problem. Veldig hyggelig. :)

    • Liker 5
  12. Har prøvd både 70-200 F4 med IS og uten, begge gir fine bilder og jeg tror ikke du vil merke noen stor forskjell i bilde kvaliteten. Som andre har nevnt ovenfor så er den med IS værtett noe som kan være en fordel når den skal brukes på eller ved sjøen. Jeg har selv versjonen uten IS pga av den hyggelige prisen på brukt markede, men i noen tilfeller skulle jeg gjerne hatt IS versjonen, det kan komme godt med.

  13. (tråder om for små kamerahus er blitt en sjelden vare her etterhvert, men godt å se at noen lar hendene få mene noe fremdeles)

     

    Jeg tror du bør gå for 7D etter det jeg leser her, muligens brukt eller spare noe lenger? Magefølelsen er vitkig å følge noen ganger, ofte flere ganger enn vi liker å tro.

     

    Tor

     

    Tror nok det er mange som ikke tenker på hvordan kamraet føles i hendene når de kjøper sitt første kamera, mange ganger har vel også dette noe med budsjettet og gjøre slik som det var med meg, hadde heller ikke noe forhold til bruktmarkede den gang. Hadde blitt et annet kjøp om jeg hadde det.

     

    Har utrolig lyst på både 7D og 60D. Valget nå står mellom:

    1: 60D+ et Sigma 10-20mm f4-5.6 = litt under 6000.- (bruktpriser)

    2: 7D til 6000-7000.- Må også kjøpe et CF kort hvis det blir 7D

     

    Det er her jeg ikke klarer å bestemme meg, personlig så liker jeg best landskaps fotografering, dermed er dette et objektiv som jeg har svært lyst på. Må nok tenke litt mere osv før jeg gjør en endelig avgjørelse.

     

    Redigert:

    Ved kjøp av 60D kan jeg bruke mer på objektiv noe som er vell så viktig som et kamraet i seg selv. Hvis valget blir 7D så blir det nok ikke noe nytt objektiv før nærmere Mai og jeg vil gjerne utvide min "lidenskap" for lanskapsfoto før den tid, den videste linsen jeg har nå er faktisk kit linsen pga at jeg ikke har prioritert å kjøpe et vidvinkel objektiv.

     

    Skal si ifra når valget er tatt.

  14. Angrer selv litt på at jeg ikke valgte 7D når jeg kjøpte 60D uten at jeg helt vet hvorfor. 60D dekker mine behov og vel så det, så det er vel bare utstyrsmanien som gnager. Det eneste jeg har savnet er AF micro adjust. Hadde en Sigma 50mm som måtte kalibreres mot kamera for å få fokus til å sitte 100%

     

    Når det gjelder tunge objektiver så har jeg brukt en Sigma 100-300 (ca 1.5 kg) en del på 60D, og syns det balanserer bra, har ikke tenkt over at det var fremtungt.

     

    Er også litt redd for at jeg kanskje kommer til å angre hvis jeg kjøper 60D, kan jo få 7d til en ok pris på bruktmarkede og vil kanskje tjene litt på det, med tanke på ekstra funksjoner og byggekvalitet. Var innom en foto butikk på Mo i dag, de hadde fåt in 7D og må si at det føltes helt perfekt i mine hender. Var nesten trist å komme hjem og holde i mitt 550d kamera. Får se om det dukker opp noen fine brukt priser fremover så kanskje jeg slår til.

    • Liker 1
  15. 7D gir deg et ekstra kontrollerhjul og et noe bedre grep enn på 60D, etter min mening. 7D har også vesentlig bedre knapper og plassering av disse, sammenlignet med 60D. Sistnevnte har dog utvippbar skjerm, som sikkert taler i noens favør.

     

    Utover ergonomien, så har 7D et autofokussystem som bortimot blåser 60D så markant av banen som det er mulig å gjøre.Sett bort fra dette er de tilnærmet identiske, rent bildekvalitetsmessig.

     

    7D er nok et artigere verktøy for en fotoentusiast enn et 60D, med mindre hovedinteressen er stillestående makro og video. Men da er kanskje heller ikke 60D det beste alternativ?...

     

    Dette med valg av kamera er jammen ikke lett. Føler prisen til et nytt 60D er et stort pluss, vridbar skjerm kjekkt å ha til video og noen tilfeller når man skal ta bilder i rare vinkler, men ser ikke på dette som et must, føler man får mye for pengene, kjøper jeg brukt har jeg også råd til et Sigma 10-20 f4-5.6, et objektiv som jeg har behov for. 7Dens 8bps,100%søker og autofokus gjør at jeg blir veldig usikker, selve huset tåler jo også veldig mye. Noe nytt 7D hus har jeg ikke muligheten til å kjøpe, som sagt så strekket budsjettet akkurat til et brukt til 6000.-

  16. 60D er et bra kamera det, men samtidig er det kjedelig å kjøpe og så kommer det en ny modell rett etterpå som det kanksje er verdt å spare en stund til for. Om det blir 7D, 60D eller 650D som oppgraderes først er det ingen som vet, men det som normalt skjer etter en opgradering er at prisene på forrige modell synker litt. Det kan også tenkes at gammel modell forsvinner helt selv om Canon ofte solgt forrige modell en god stund etter at ny er lansert. Men trenger du nytt kamera nå så er det bare å handle, 60D-prisene er allerede gunstige.

     

    Skjønner akkurat hva du mener, det er selfølgelig kjipt og gå til innkjøp at et kamera også kommer det ett nytt med engang. Prisen på nåværende modeller synker vel litt, mest sansynlig eller blir borte fra markede. Uansett for min del så tror jeg at både 7D og 60D vil holde for meg uten at jeg trenger noen oppgraderinger på en god stund.

     

    Når du kommer hjem, ta turen til Lillehammer og besøk JapanPhoto der, de har bl.a 60D i butikken.

    Søkte faktisk akkurat opp japan photo i Lillehammer så kanskje jeg tar meg en tur innom når jeg kommer hjem. God mulighet til å kikke litt på objektiver osv til fremtidige kjøp. :)

     

     

    Jeg kan forsikre deg om at 60d er veldig godt å holde i. Vektbalansen mot tyngre objektiver er og akkurat passe.

    De ekstra muligheten du får ved å oppgradere fra et 550d, kommer du til å like veldig godt. Skjermen oppå, vridbar skjerm, det ekstra kontrollhjulet og mengde andre småting som er bedre i forhold.

     

    I og med at du er vant til bildekvaliteten, er det jo bare å kjøpe til den prisen!

    Akkurat det jeg lurte på om vekt balanse, var litt usikker på om 60d kanskje kunne blir for lett når man har tyngere objektiver, vet 7d har en fin og balansert vekt. Ihvartfall fra mitt synspunkt, siden jeg ikke har kjent på 60d så har jeg ikke noen å sammenligning med, men som sakt skal se litt rundt når jeg kommer til Gjøvik.

     

    Har foresten sett litt på brukt 7D på foto .no de siste dagene og de fleste ligger ute til 7000.- men i ny og ne kommer det noen rundt 6000.- disse har jo da gått endel eksponeringer, rundt 20000-30000. Mitt spørsmål her er om det er mye ? Vet at de "skal" holde til 150k, men dette er jo ikke akkurat noe man kan stole på. Har funnet ut at jeg har et budsjett på rundt 6000-. ikke noe veldig lyst til å overstige det.

  17. Jeg har holdt et 60D, men det hjelper deg fint lite. Det er helt klart en bra oppgradering fra 550D - for meg. Men størrelse/ergonomi er så individuelt at det er dumt å kjøpe på andres anbefalinger. Forøvrig er det et par messer, første starter allerede om en drøy uke tror jeg, andre kommer i februar. Begge deler er mulige lanseringstidspunkt for nye Canon modeller. Lansering kan like godt komme om et halvt år, men hvis du kan leve med det du har et par uker eller et par måneder til så er det en viss sjanse for en oppgradering kommer.

     

    Har ikke tenkt å kjøpe det bare fordi at noen anbefaler det. Må nesten holde det selv, ville bare høre andres meninger om kamraet. Takk, det viste jeg ikke, men hvis det kommer en ny modell av 60d så vil jo denne modellen få en pris langt over mitt budsjett. 60d kostet jo ganske mye når den først kom ut.

  18. Ser ut som det er flere som har vert bori samme problem, fint å ikke være alene om å ville oppgradere pga ergonomi og ikke bare for bildekvalitet.

    Prisen på 60D er jo hyggelig om dagen, og hvis du synes det sitter bra i fingra vil jeg si at det bare er å kjøre på!

    Helt enig 5000.- er ikke så ille for et nytt 60D hus :)

     

     

    Det kommer sannsynligvis en etterfølger til 60D i løpe av neste år, det blir nok relativt dyrt utover året før prisen stabiliserer seg. Du har egentlig to alternativ, enten kjøpe 60D nå og være fornøyd med det eller kjøpe et batterigrep til 550D og fornye om et års tid.

     

    Ved bruk av batterigrep vil kameraet bli større og ulempene vil forsvinne.

    Var det jeg tengte på at det mest sannsynlig ville komme en etterfølger til både 60D og 7D ganske snart, men begge kamraene holder vel godt fortsatt ?

    Det er flere her som sier at man kan kjøpe et batterigrep, dette er jo forsåvidt et bra og billig alternativ, men når jeg først skal oppgradere for at selve kamraet skal sitte bedre i hendene så tror jeg at jeg går for ett nytt hus. Får trossalt med litt små snacks og bedre bygge kvalitet. Skal tenke litt mer på eventuelt batterigrep før jeg bestemmer meg.

     

     

    Er det noen her som har prøvd/holdt et 60D kamera ? Er i Mo i Rana akkurat nå og her er det ingen som selger noe større fra Canon enn 650d så har ikke muligheten til å få prøvd det. Skal hjem til Gjøvik neste uke så må vel titte litt rundt om jeg finner noen som har det ute i butikk.

     

    Godt nyttår :)

  19. Hei, jeg vet ikke hvor mange av dere som har dette problemet med at kamraet føles for lite? Her mener jeg at kamraet er for lett og lite til at det er komfertabelt og holde i. Samt at det blir veldig fremovertungt når man setter på et større objektiv av høyere kvalitet. Disse veier som oftes en god del. Jeg har idag et Canon 550d og for meg er kamraet veldig knotete, hendene mine passer ikke helt og jeg klarer ikke få et komfertabelt grep rundt kamraet. Noen ser nok på det å ha et lite kamra som noe positivt, man kan ta det med overalt uten at det skal være en "plage". Jeg har et Nikon 1 kamera så i de sitvasjonene jeg ikke har plass/gidder å dra på et større dslr så tar jeg med dette.

     

    Dette er grunnen til at jeg har lyst til og oppgradere til et større kamera. Jeg vurderer 60d fordi at det enkelt og greit er større og virker mer komfertabelt og bruke. Det har også noe bedre bygge kvalitet og føles nok ikke like plastik ut. I skrivende stund koster 60d 4900.- på Japan photo samt 400.- cashback fra canon. Brukt på foto .no ligger det et ute til 3800.- men er litt skeptisk til brukt kjøp av kamera siden jeg ikke har noen muligheter til å feks dra til oslo eller andre områder for og titte på de. Er avhenging av at de blir sendt og skulle det da være noe feil osv så har jeg vel enkelt og greit et lite problem.

     

    Så det jeg lurer på er om flere har dette problemet og om dette vil være et lurt kjøp? 60d er jo fra 2010 og har samme bildekvaliteten som 550d. Jeg vet at 7d og 5dMk2 mest sansynlig ville vært et bedre kjøp, men mitt veldig tynne budsjett strekker ikke frem.

     

    Virker kanskje som et litt domt problem, men det plager meg faktisk en god del.

     

    Mvh

    Odin AT

  20. Kom hjem til Mo og da måtte jeg bare ta bilde av det store juletreet til naboen. Måtte le litt når jeg så det, men koselig er det at noen tar seg tiden til å pynte litt i gaten.

    post-238968-0-67448500-1356037045_thumb.jpg

    18.12.12

     

    Det har vert noen travle dager siden jeg kom hjem uten mye spenning rundt. Her kommer det noen litt kjedlige bilder med julestemning.

    post-238968-0-49784300-1356037061_thumb.jpg

    19.12.12

    post-238968-0-12548800-1356037078_thumb.jpg

  21. Jeg har bestemt meg for å prøve 365 utfordringen. Det blir sannsynligvis en utfordring med mye forskjellige bilder i både kvalitet og innhold. Føler dette er en god måte for å lære seg mere om fotografering og generelt bli flinkere til å ta bilder. Håper jeg kan skape noen fine øyeblikk både for meg selv og eventuelt andre her på forumet.

     

    Vinterlys

    post-238968-0-46324800-1355698937_thumb.jpg

    16.12.12 Dag1

     

    Hadde en ide til dette bildet, men det ble vanskeligere en det jeg hadde ønsket pga mye regn og sludd så måtte til slutt bare gå inn å prøve meg frem. Føler det ble et ok resultat forde om julestjernen ble litt vell sterk. Skal nok ta opp ideen min en annen dag når været er bedre. Bildet er redigert i PS.

    • Liker 2
  22. Jeg valgte å gå for 70-200 f4. Fikk den i posten idag så nå gleder jeg meg til å bruke den!

    Du bommer ikke med en 70-200, og du kan også være på jakt etter en 24-70 f/2.8 som vil være en normalzoom på FF, siden Canon nettopp har lansert to nye utgaver finner du denne relativt rimelig på foto.no/bruktmarked og en 17-40 som vidvinkel.

     

    Hørte litt på det du sa om at man ikke bommer med en 70-200, fikk den i posten idag så nå gleder jeg meg til å bruke den! Blir en fin jul. Er også enig i det du sier at 20-35 blir litt snevert på crop. Neste gang jeg skal ha meg et nytt objektiv blir det nok et 17-50 f2.8 eller 17-40 f4l. Ser ut som 2 fine normalzoom.

     

    Takker for hjelpen til dere som svarte på spørsmålet. Ser ut til at dette foto forumet består av hyggelige personer så jeg tror nok jeg vil fortsette og bruke det.

×
×
  • Opprett ny...