Gå til innhold

sjaban84

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sjaban84

  1. newman221 skrev (1 time siden):

    Det skal ikke se bort fra at ingen i selskapet visste at Nordisk Film hadde fått et ekstra parti tilgjengelig for salg til norske kunder på det tidspunktet du spurte. 

    Nettopp. Virker som om mange her ikke har jobbet i butikk før, og hvertfall ikke med spesial slipp av ting. Det er ofte mye hemmelighold av informasjon ved sånt og mange, uansett hvor høyt de jobber i ledelsen vet faktisk ikke da det ikke er de som styrer hvor mange  og når distributøren faktisk kommer med varen. 

    Ting er ikke alltid så rett frem som mange tror her. 

    • Liker 1
  2. Jeg tror de må dokumentere det ja.

     

    Siden mikrofonen er svært utsatt for fukt mtp plassering og konstruksjon, så er det ikke utenkelig at den faktisk er fuktskadet.

    Men da må jo det gå på dems kappe pga dårlig konstruksjon. Å skrote en tlf som fungerer på alt annet pga en mikrofon høres rart ut for min del. Hvertfall om de ikke kan dokumentere sammenheng mellom det

  3. Har en litt eldre iPhone 7 som plutselig begynte å svikte i mikrofonen. Telefonen er fra høsten 2016.

     

    Leverte telefonen inn til reklamasjon hos elkjøp i juni. Etter par uker fikk jeg beskjed av de at telefonen var vannskadet og ikke mulig å fikse, og fikk da 3 valg. Skrote telefonen hos dem, få tilbake ureparert for kr.500 eller en lik ny til 4200.

     

    Kan nevne at telefonen utenom det at mikrofonen ikke fungerer, så fungerer den helt fint. Syns derfor det er rart at de skylder på vannskade på telfonen som grunn til at mikrofonen har svikta.

     

    Jeg har ikke fått noe dokumentasjon på dette og det har jeg krevd. De må vel bevise at vannskaden er grunnen til mikrofonen ikke fungerer? Ikke bare si at det er vannskade og thats it.

     

    Er det bare jeg som er vanskelig og mener at det er reklamasjon uavhengig av vannskaden, så fremst de ikke klarer å bevise at vannskaden er hovedgrunnen til svikt av mikrofonen?

  4. oppdaterte til ny firmware igår på mobilen min, til versjon 2.3.5. Etter dette, så har jeg bare hatt problemer med mobilen. Hver gang jeg ringer så får jeg en feilmelding hvor det står, com.android.phone med tving lukking, jeg ser heller ikke hvem som ringer inn og det kommer ikke opp noe tapt anrop heller.

     

    Har prøvd å google litt uten å finne meg noen løsninger. Kan noen hjelpe meg?

  5. Hei,

     

    oppdaterte til ny firmware igår på mobilen min, til versjon 2.3.5. Etter dette, så har jeg bare hatt problemer med mobilen. Hver gang jeg ringer så får jeg opp denne feilmelding med tving lukking, jeg ser heller ikke hvem som ringer inn og det kommer ikke opp noe tapt anrop heller.

     

    Har prøvd å google litt uten å finne meg noen løsninger. Kan noen hjelpe meg?

  6. Jeg fikk jo min igår og var egentlig strålende fornøyd. Mesteparten av tiden igår gikk jo til å oppdatere windows og installere noen få programmer. Måtte starte maskinen på nytt etter noe windows updates og etter dette så har maskinen rett og slett ikke slått seg på igjen :( vet ikke hva som er feilen.

     

    Kjøpte den på expert i oslo på lørdag så imorgen tar jeg den med tilbake.

  7. vurderer denne maskinen veldig sterkt. Ser at det begynner å bli utsolgt hos noen forhandlere allerede og at neste leveringsdato vil da bli den 15.des.

     

    Det som gjør meg usikker er egentlig all snakket om at den blir litt varm under litt mye jobbing og det med harddisken. Burde jeg vente med å kjøpe denne maskinen til det kommer en ny versjon på SSD eller er det ikke noe å bekymre seg for?

  8. kjøpte meg nettopp G27 rattet til bruk av formel1 spilletr og GT5, og jeg er kjempefornøyd med rattet så langt. Tungt og solid, og så er giringen ved ratt som formel1 bilene litt mer artig enn vanlig girspark da syns jeg.

     

    Det sto også mellom drivingforce GT rattet og G27 hos meg, mest pga at prisen forskjellen var såpass stor, men jeg har ikke angret etter at jeg kjøpte G27 rattet. Anbefales på det varmeste.

  9. Den må vel ha vore levert inn tre gonger for samme feil utan at dei har klart å fikse det for at du skal kunne heve kjøpet. Det har vel ikkje vore tilfelle her, så dei har vel rett til å nekte deg å heve kjøpet (kva kundeservice angår gjer dei vel ein stor feil, men dei om det). Det er selvfølgelig kjipt å oppleve så mykje problemer med PS3-en, men du har uansett fem års reklamasjonsrett. Så at dei prøver seg på kortare garanti på noko skal du berre drite i. Gå gjerne inn i butikken når det er mykje kundar og lag litt oppstyr. Be om å få snakke med sjefen til vedkommande om dei er vanskelege. Dårleg kundeservice hjelper absolutt ikkje på sal, noko sjølv ein idiot bak disken bør skjøne. Andre kundar i butikken vil i alle fall ikkje bil oppmuntra til å kjøpe noko ;)

     

    For å si det sånn, om du vil få god service, så hjelper det fint lite å oppføre seg som en idiot. Behandle andre som du vil at de skal behandle deg. Er du rolig, forklarer problemet og er hyggelig så er det større sjans for at du for mer igjen enn at du skal komme inn og lage støy og masse bråk.

     

    Når det gjelder å heve et kjøp, så er det ved samme feil tre ganger at man kan heve kjøpet.

  10. ah nesten grunn til å kjøpe seg ps3....synd det ikke kommer til 360 :(

     

     

    MHM. jeg har hatt xbox360 siden den kom ut nesten, og aldri kjøpt PS3, men Gran Turismo spillene er spill jeg alltid har kost meg med på ps2. Har også kjøpt forza3 til 360, men for min del så er den ikke i nærheten av hva GT serien er. Jeg hater at man ikke kan bestemme hvilke løp man vil kjøre, og det er her GT er så mye bedre, man har frihet til å velge selv.

     

    Heldigvis så har jeg en kjæreste som er så snill, så jeg fikk en PS3 av henne da jeg sa at jeg vurderte å kjøpe PS3 :) . Bare for å spille Gran Turismo :D gleder meg som en liten unge til det spillet endelig kommer, og når det kommer så skal jeg ha bestemt meg for hvilken ratt jeg skal ha.

×
×
  • Opprett ny...