Gå til innhold

Matriac_

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Matriac_

  1. Først og fremt takker for svar!

     

    Aldri gjort vannkjøling før, og siden det er litt mer entusiast enn jeg kanskje ser for meg så tror jeg ikke jeg skal bevege meg inn der, er vel uansett begrenset med effekt jeg får ut siden jeg ikke skal OC'e spesielt. 

     

    Vurderte AIO kjøling på CPU i det minste, men igjen så på det jeg har lest meg frem til så er det begrenset med forskjell, og ca. samme lydnivå uansett. Og siden jeg tenker lukket kabinett så får jeg ikke så mye visuell glede av det. Og dermed også litt penger å spare på (en god) luft over en H150i.

    Mulig jeg vil angre litt på kabinett uten pleksiglass, men tenker at jeg skal kikke mest på skjermene, og liker Fractal's stilrenhet. Samt at de er gode på mye annet,  som støvfilter, lyd osv.

    Versjon av 2080 jeg falt på var mest fordi jeg hadde plukket ut et Gigabyte mobo og overtro fikk meg til å tenke at det sikkert er fint med AORUS merke på begge for å øke prosentsjansen på at alt snakker fint sammen. (Var også fan av at du kan koble inn 3 HDMI på denne uten adaptere.)

     

    PSU, aldri hørt om dette merket, men Chieftec lager gode og rimelige PSU'r: https://www.morele.net/zasilacz-chieftec-navitas-750w-gpm-750s-770221/

    Hadde ikke hørt om SilentiumPC før selv, er vel et Polsk merke, men de har mye positive reviews så tenkte vel hvorfor ikke. PSU er vel det området jeg kanskje har vært usikker på om jeg har gått for rimelig på, men siden jeg ikke har noen planer om SLI og sikkert ikke skal gjøre mye annet spenstig så er det kanskje ikke vits å gå dyrere bare for at det skal være dyrt. Akkurat den chieftec'n der er heller ikke modulær, kanskje heller ikke noe jeg trenger nå, men tilpasningsdyktighet er jo fint, tenker jeg?

     

    Hva slags spill spiller du?

    Alt mulig egentlig, men bruker en del tid på kompetitive spill som Overwatch, PUBG osv. Derav skjermvalget. Får også tilsendt en god del tidlige demoer av VR-spill og annet gjennom jobben, og disse er ikke alltid like optimaliserte enda.

     

    Hvor lenge blir du i Polen? Skal du hjem "lenge" før det er gått 5 år så ville jeg vurdert og kjøpe i Norge pga reklamasjon og garanti blir da mye enklere(og kanskje bedre?)

    Litt usikkert hvor lenge fortsatt, sannsynligvis ikke 5 år, men er heller ikke gitt at Norge er neste stopp igjen. Er uansett jobben som betaler/bestiller, så er ikke så veldig bekymret for reklamasjon tbh. (Og selv om de ikke har satt noe budsjett så vil jeg heller ikke gå overboard med det som blir "unødvendig".)

     

    Ad Intel VS  AMD har jeg ikke kjennskap til streaming. Hva med Intel 2066?

    Slik jeg forstår er det ikke massive forskjeller man snakket om, begge er ganske like. Intel er litt bedre på single core og skvise det meste ut av spill. AMD er bedre på hyperthreading og er noe rimeligere enn Intel i forhold til effekt. Falt på AMD siden det er mye det samme nå.

     

    Lagring med 3 forskjellige type enheter(?), finnes andre måter og gjøre dette mer homogent og raskt nok for gaming,

    Hadde tenkt (minst) 1 SSD for OS og primærspillene, 4tb SATA er ment for generell lagring, blir en del størrelse på filer i forhold til jobb, samt blir vel litt råmateriale video hvis jeg skal eksperimentere med streaming/redigering. Mye mulig jeg bytter ut med SSD senere, men tenkte å prøve for å ikke gå helt maks ut på pris i denne omgang.
    NVMe SSD'n slang jeg på mest fordi en av IT adminsa på jobb skryter så fælt av de og jeg tenkte det kunne være interessant å prøve for å se om jeg i det hele tatt merker forskjell på de og vanlig SSD til mitt bruk.

     

    Gjerne åpen for argumenter på at jeg tar feil på noe, har som sagt mest bare lest meg opp en del. Og vet at det er mange meninger, derfor jeg slang ut denne tråden for å få litt hjelp "hjemmefra". :w00t:

  2. Her er en utfordring litt utover det vanlige, jeg flyttet til Polen for jobb ifjor så handlelisten er fra en Polsk side (halleluja for Google Translate). Skal nå skaffe meg en "hjemmekontor pc" (les: Gaming, inkl. VR og litt streaming).

    Trenger alt nytt siden flyttelasset fra Norge var begrenset, er også en del år siden jeg satt sammen en desktop så hadde vært fint med tilbakemelding om det er visse komponenter jeg overdriver med eller kanskje burde gå opp på for få bedre balanse.

     

    Selve PCn:
    Fractal Design Define R6 black
    Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING motherboard
    AMD Ryzen 7 2700X 3.7GHz
    be quiet! Dark Rock 4 PRO 

    Gigabyte GeForce RTX 2080 AORUS 8GB GDDR6 (256 Bit)

    G.Skill Ripjaws V, DDR4, 32 GB, 3200MHz, CL16

    SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W

    SSD Samsung 970 EVO 500GB PCIe x4 NVMe 
    SSD Samsung 860 EVO 1TB SATA3

    Seagate BarraCuda 4TB, SATA / 600
     

     

    Handelisten inkluderer som sagt "alt", skjerm/mus/keyboard osv. Mangler kun hovedskjermen som jeg må bestille fra et annet sted (Vurderer Asus PG258Q).

    Egentlig mest fan av Intel gjennom årene, men ser at Ryzen er både rimelig og god på threading iforhold til streaming osv.

    Ikke vært noe aktiv klokker tidligere, skal kanskje prøve litt nå, men skal ikke være hastverk med maskinkraft på den her med en gang.

  3. Dette virker som et stilig spill, men blandingen av engelsk tale med norske navn og uttrykk blir for spesielt for meg. For ekte sjarm, burde dere gå for 100% norsk voice acting med engelsk undertekst. Det ville gjøre det så utrolig mye lettere å leve seg inn i spillet, og kommer til å virke mer 'ekte' for ikke norsktalende også.

     

    My two kroner.

     

     

    Takk for feedback! Spillet kommer til å komme ut med norsk tale også (bruker de samme skuespillerene!), så de som ønsker kan spille med norsk tale og engelsk undertekst. Men sånn på det store plan så er det litt for sært for de fleste å spille et spill med tale som de ikke forstår, så markedsføringsmaterialet vi bruker kommer til å ha engelsk tale. :)

    • Liker 1
  4. Ser frem til dette spillet! Er virkelig morsomt å følge med på hvordan norske spillutviklere begynner å få etablert seg i markedet for tiden! Har selv et spill på Steam, så jeg vet hvor mye arbeid det ligger bak det å lage spill! Har forresten sendt deg en PM Matriac_ :)

     

    Heisann, takk for det, veldig gøy å høre at folk liker det vi driver med. Og jeg er helt enig, den norske bransjen har virkelig vokst frem over de siste årene. Jeg skal få svart på PM'n din snart. Jeg kom hjem fra Nordic Game Conference i Malmø i går kveld, så har ikke fått helt hatt oversikten over alt som har skjedd siden tirsdag. Holder på å ta igjen nå!

  5. Aha.
    Da forstår jeg!

    Jo, vi har jobbet med dette en god stund. Jeg begynte med ideen og litt plassering av ideer tilbake i 2011 (han som er Creative Director fikk grunntanken allerede i 2009), men mer konkret planlegging begynte først i starten av 2013 for å gjøre ting klart til avsluttende hovedprosjekt på Bachelor hos NITH (nå Westerdals Oslo ACT). Sommeren 2013 var første iterasjon av teamet klart. Fra Januar 2014 og frem til begynnelsen av Juni jobbet vi 3-4 (+ en del helger) i uken med prosjektet, resten av tiden med andre skoleoppgaver. Mye av det vi gjorde under Bachelor-oppgaven har vi endt opp med å måtte lage på nytt, forbedring av grafikk, refaktorering av kode osv. Men vi tok med oss mange verdifulle erfaringer.

     

    Fra og med Juni 2014 så jobbet vi fulltid på prosjektet, først ulønnet ganske lenge, frem til vi fikk en investor fra inkubatoren hvor vi har kontorer (StartupLab), litt etter det fikk vi vårt første produksjonstilskudd fra Norsk Filminstitutt. Det gjorde jobben lettere for oss, og de på teamet som hadde deltidsjobber fikk trappet ned i stillingene de hadde.

     

    Vi har nå en ganske komplett prototype (eller Vertical Slice som det så fint heter på fagspråket) som vi har vist frem på litt messer til gode tilbakemeldinger. Både grafisk og i lydbildet sitter ting nå veldig bra, og vi har brukt mye av tiden på å få grunnmekanikkene og opplevelsen til å sitte skikkelig. Vi kommer til å tweake dette mer i tiden fremover så klart, vi har jo nylig gjennomført motion capture hos Funcom, og når de filene vi fikk fra det er ferdigbehandlet så vil animasjonene se enda bedre ut bl.a.

     

    Vi har fortsatt en god del content igjen å utvikle, skulle jeg komme med en estimasjon så vil jeg anslå at vi totalt sett er ca. 50% ferdig med spillet. Vi har en god del mer enn det som folk kan laste ned i prototypen vår om de backer, men da ikke polert like mye enda. :)

     

    Skal man på Kickstarter som ukjent i dag så er man avhengig av å kunne ha noe ferdig som kan vises frem, og det er nettopp det støtten fra NFI har bidratt til å la oss gjøre!

    • Liker 3
  6. @Vice

    Litt usikker på hva du mener med arbeid i %.

    Men vi forventer å lansere spillet i Q1 2016, så det gjenstår jo minst et halvt år med arbeid igjen. Med 7 fulltidsansatte så vil det jo koste litt. Mer enn hva målet på 40k vil gi oss etter avgifter.

     

    Så ja, vi håper så klart på at vi kanskje går over målet. Desto mer, desto bedre spill får vi mulighet til å lage.

     

    Veldig mye av tiden min går egentlig bort til å skrive søknader, møte med potensielle investorer/publishere osv. Hadde vi hatt mer sikkerhet så kunne jeg fokusert tiden min på å lage det best mulige spillet, og sannsynligvis hadde vi blitt raskere ferdig også.

     

    Men vi tør ærlig talt ikke å be om mer, Kickstarter har blitt et veldig vanskelig sted å nå gjennom på med mindre du ikke har en stor eksisterende fanbase fra før av. Vi har desverre ikke vært med på å lage Banjo Kazooie eller Castlevania tidligere. :)

    Når det er sagt. Vi KAN lage et bra spill med 40k$, kanskje vi ikke får til alt vi har lyst til å gjøre, men sånn er det med spillutvikling og andre kreative yrker. Man har ikke ubegrenset med penger, og må derfor tilpasse "scope" til budsjettet. :) Og noen ganger må man ha andre deltidsjobber for å ha råd til å overleve. Vi er et firma helt i oppstartsfasen, og betaler oss selv derfor bare akkurat det vi trenger for å betale husleie og mat. Heldigvis har ingen av oss hverken barn eller eiendom/bil. Så vi kan klare oss med å leve sånn i en periode (noen bor tilogmed fortsatt hjemme hos mor).

     

    Derfor. Desto bedre kampanjen blir, desto mer fokus kan vi ha på å levere det best mulige spillet!

    • Liker 1
  7. Spillbransjen er beintøff med tanke på all den konkurransen som finnes. Det vil ikke hjelpe å kaste penger på utviklere, og så tro at suksesshistorier vil blomstre frem. Fordi kvaliteten på spill ikke forbedres av hvor mye penger man kan klare å dynke det med.

     

    Kickstarter ser jeg på en ordning som fungerer mye bedre enn NFI støtten. Siden gode prosjekter vil få støtte og aller viktigsts støttet kommer fra personer som faktisk ønsker å spille spillet.

     

    For å svare på de to punktene. Spillbransjen i Norge blir ikke akkurat dynket med penger. Det er mange som søker om den lille potten som er, og er kun et fåtall som får.

    Dere kan jo ta en titt på hvor mye penger NFI deler ut totalt i år. (Og spill er da altså Interaktive Produksjoner.)

    http://www.nfi.no/bransje/tildelinger/disponible-midler-2014

     

    Og angående Kickstarter, veldig enig. Kickstarter er en flott greie. Men for å kunne ha sjans der så må man utvikle spillet i minst et halvt år først for å ha noe å vise til. Hvis ikke kan du bare glemme å få noe penger. Tenk lønn til 5-10personer i et halvt år og alle andre utgifter som skulle dukke opp.

     

    Spillbransjen lever mye på luft og kjærlighet, og forsøker akkurat å klamre seg frem til neste prosjektfase, få ut en prototype, få spillet pent nok til kickstarter, nok til markedsføring, nok til å release.

    Jeg tror vi kommer til å se mye kult fra norsk spillbransje i årene fremover, og da hjelper de 20m i året noe på å hjelpe bransjen i gang, men egentlig burde det vært litt mer.

    • Liker 2
  8. Er det også derfor dere gjør det norske idiomet Gamle-Erik om til Old Eric? Jeg tror nemlig at den korrekte engelske frasen vil være noe ala Old Scratchy. Men uansett hang jeg meg ikke opp i uttalen. Jeg er mer spent på hvordan spillet vil være spillbart. Traileren var vel bare plukket sammen for moro skyld ved siden av alt annet arbeid slik at dere like godt kunne ha noe med på en messe, eller+

     

    Hei igjen,

    Beklager sent svar, vært en hektisk uke på GDC!

    Sikkert ingen som fortsatt leser her, men jeg kan svare likevel!

     

    Vi har vurdert å bruke som Molotovcocktail nevner både Old Scratch og Old Nick, men vi bestemte oss for å gå for Old Erik ettersom vi ønsker å beholde så mye som mulig av det norske.

     

    Dette var som nevnt i intervjuet en teaser vi laget for å ha med til GDC ja, og etterom vi fikk så mye god tilbakemelding på den så bestemte vi oss for å legge den ut og annonsere prosjektet ordentlig. Og vi er kjempeglade for all tilbakemeldingen vi har fått så langt!

     

    Vi håper å kunne vise dere litt av gameplayet og mer i den kommende tiden!

    Takk igjen for all feedback!

    • Liker 2
  9. Det var nettopp det jeg mente. 4 Måneder har gått, derfor kan de be om mindre penger for å fullføre resten.

     

    Det kan også hende at de har valgt å skalere ned prosjektet hvis de så at det var vanskelig for de som relativt ukjente utviklere (utenfor Norge) å få så mye penger som de først ba om.

    Men de har en rimelig aktiv stretch goal liste helt frem til 450k allerede. Kan være at de har fjernet mange av de originale ideen som de gjerne ville gjøre, men som de kan hente inn igjen om finansieringen blir høy nok.

     

    (Og Kickstarter er et spill i seg selv, mange som ikke pledger før det er finansiert, så du kan ofte få mer om du ber om mindre.)

  10. Trodde siste spillet skulle være det siste i serien Tror Assasins creed blir Ubisoft's nye mekeku. :whistle:

     

    Ingen som sa at det skulle bli siste spillet i serien, men at det skulle avslutte historien til Ezio. De kan jo fortsatt dukke opp, men ikke som hovedkarakterer.

    AC har vel teknisk sett vært Ubisoft sin "melkeku" en god stund nå, men så lenge de leverer kvalitet som så langt så bryr jeg meg ikke om de kommer med ett spill i året. (Selv om Revelations var det mest skuffende så langt.)

    Det som overasket meg mest var dog at det kom et til i år, da jeg trodde de sa ifjor at de skulle bruke 2 år til på å utvikle AC3. (Men de telte vel med perioden de hadde jobbet med spillet samtidig som Revelations)

    • Liker 1
  11. Hva er problemet med at noen går konkurs, da? Det har jo skjedd i bransjen før.

     

     

    Nei hva er problemet, man kan jo bare gjøre som Vollvik og starte opp ett nytt firma dagen etterpå.

     

    Folk flest kan ikke det, en konkurs går utover alle ansatte. De fleste mister jobben/penger de har krav på. Som gjør det vanskeligere å få folk til å investere tid/penger i selskaper som ikke er like store som EA/Activision osv.

    Et spill tar mye mer tid å produsere enn hva et mobil abm gjør. Mye mer innviklet å levere "tjenesten" til forbrukeren.

     

    Folk klager hele tiden om at spill ikke er nyskapende, og det er bare samme mølet hele tiden. Men det er fordi at de vet at det selger. De kan ofte ikke ta seg råd til å satse på nyskapende elementer fordi da kan de risikere konkurs om de bommer på et produkt.

  12. Har de som eier en Volkswagen fått en "opplevelse" av å eie bilen deres? (Noen vil helt sikkert påstå at å eie forskjellige biler er opplevelse for de.. Men allikevel)..

    En bil er i det store og hele et verktøy man bruker. Et spill er ikke verktøy, det er rekreasjon, en opplevelse på lik linje med film/bøker osv. Ja det finnes bruktmarkeder for bøker/film også, men jeg synes ikke det er helt riktig heller. Det er uansett ikke like vanlig praksis å selge filmene dine osv etter at du har sett de. Du kjøper jo som regel de filmene du liker fordi du tror du vil se de flere ganger.

    Når du har spilt gjennom spillet så har du fått den opplevelsen du har betalt for, du mener kanskje at prisen er for høy i forhold til hva du får igjen. Vel da har du som forbruker muligheten til å avstå fra å kjøpe spill. Spill er ikke en livsnødvendighet som du MÅ ha (selv om mange, deriblant meg, vil påstå at "Jo, det er det!" ;))

    Du som forbruker kan finne mange spill "billig", tilogmed gratis noen ganger fra typiske indieutviklere o.l. som er fantastisk flotte spill. Og om folk ikke kjøper de typiske spillene til 600kr (som man ofte kan finne til 399 i releaseuken osv) så vil bransjen endre praksis på hvordan/hvor dyrt disse spillene selges. Det vil dog mest sannsynlig føre til at spillene blir nedkortet enda mer for å reflektere den lavere prisen, da de ikke har råd til å bruke like mye penger på utviklingen, da inntektene ikke vil bli like høye.

     

    De fleste betaler gladlig 199kr for en Blu-Ray i dag som gir deg 1.5-2t med underholdning, de fleste spill varer minst 6t (mange opptil 50t og mer) og koster 599kr. Jeg ser ikke forskjellen.

    Ja, å kjøpe og eie en bil er absolutt en opplevelse. Dette gjenspeiler seg i blader, tv-serier, avisartikler og internettnettsider om bil. Bare tenk på den ekstreme suksessen til tv-serien Top Gear. Den viktigste årsaken til dette er følelsen bil gir og programledernes evne til å videreformidle denne.

     

    Bil er en hobby på lik linje med data, film og musikk.

     

    Bruktsalg av film, bøker og musikk er vanlig. Her er det store nasjonale og internasjonale aktører som finn.no, qxl, ebay osv. Bruktsalg er en enorm business! Tenk på biblioteket, de låner ut millioner av bøker helt gratis! Alle kan få med seg de nyeste bøker og lese dem uten å betale en krone! Dette er også helt riktig. Akkurat som bruktsalg av film, bøker og musikk er helt riktig. Ikke engang forfattere er imot det!

     

    Om prisen for et spill er for høyt, så avstår man fra å kjøpe det. Om man har kjøpt en blu-ray film, en bok eller en cd så står man fritt til å selge denne videre. Det har også vært tilfelle for spill, frem til nå hvor teknologi, grådighet og dårlig etikk gjør at industrien ser sitt snitt til å frata kundene alle rettigheter.

     

    Ok, men da synes jeg man burde gjøre det ulovlig for de som får en opplevelse ut av å eie en bil å selge de videre som brukt...

    Neida, nå tuller jeg sefølgelig. Men sannheten er at for de aller fleste i verden så er bil et verktøy (selv om jeg også digger Top Gear). Det blir uansett feil å sammenligne spill og biler synes jeg, men har fulgt opp argumentet siden mange andre bruker det.

     

    Jeg har ikke noe imot at spill kommer på bibliotek sånn at hvermansen kan gå og låne seg det på lik linje med bøker, det er forsøkt flere steder. Har ikke noe i mot at leietjenester som f.ex Gamefly osv etablerer seg i Norge. (Dog dette kan sefølgelig bli vanskelig om fremtidige konsoller sperrer for flerbruk av en plate.)

     

    For å si det på en annen måte da.. Diskusjonen rundt hvorvidt man skal bruke teknologi på denne måten for å hindre bruktsalg ville aldri oppstått hvis det ikke var nødvendig. Bøker skrives i all hovedsak av en person, musikk blir i all hovedsak produsert av 1-40mennesker avhengig av artist/band, produsenter osv. Filmer blir produsert av.. Tjah.. 50-200mennesker? Vet ikke helt.. Men det gjøres hvertfall i hovedsak over 1-3mnd. Hvorpå resten av tiden brukes av 5-20mennesker på å skrive/planlegge, klipping/etterproduksjon.

    Spill (store blockbuster spill) produseres av 100-400mennesker i 1-6 år sammenhengende ofte.

    De er avhengig av å sørge for at de får penger tilbake for å gjøre industrien levedyktig.

     

    Alt jeg sier er at det skal bli interessant å følge diskusjonen i årene fremover, hva de kommer frem til. Noen vil sefølgelig bli rikere om noe slikt blir gjennomført. Men det vil også gjøre det mulig for flere mindre selskaper å drive for seg selv, lage nyskapende ideer som ellers ikke vil bli satset på fordi det er veldig usikre investeringer om det ikke slår an.

    Vi ser vel på ting fra forskjellig synspunkt. Jeg tenker ikke fullt så mye på forbrukeren i dette tilfellet, da jeg mener at han får det han har betalt for når han kjøper konsoll spill til 399-599 nytt, og pc spill fra 199-449kr nytt.

    Jeg tenker mer på hvordan man kan gjøre en fortsatt ny industri levedyktig for andre enn EA/Activision osv, de som faktisk produserer opplevelsene som jeg forelsker meg sånn i.

  13. Er vist ingen som forstår logikken her. vis cod feks selger 5mill kopier men og 1mill kopier brukt, da har de tapt fortjeneste på 1mill.....er det så vanskelig å forstå??

    Og igjen, jeg og hadde blitt forbanna vis jeg ikke kunne kjøpt bruktspill til min nye xbox. Men jeg forstår vis det blir slik det er snakk om. rett skal være rett.

    slik det er nå kan i teorien 1 person kjøpe spillet og bare bytte det inn når han er ferdig så kan neste mann kjøpe det.

    I 2011 solgte Volkswagen 3,1 millioner nye biler i Europa. Hvor mange bruktbiler fra volkswagen ble solgt? La oss si 10 millioner. Da er det 10 millioner biler i tapt fortjeneste for volkswagen! Er det vanskelig å forstå?

     

    Jeg hadde blitt forbanna hvis jeg ikke kunne kjøpt bruktbil, men rett skal være rett. Tenk så urettferdig at 1 person kan kjøpe en bil og bare selge den videre når han vil ha ny bil?

     

    Det er jo hyggelig for spillindustrien da, at de aller fattigste forbrukerne støtter at sjefene for selskapene skal få seg et par ekstra badebassenger og en håndfull nye luksusbiler. Det er akkurat det de fortjener for å si det slik.

     

     

    Har de som eier en Volkswagen fått en "opplevelse" av å eie bilen deres? (Noen vil helt sikkert påstå at å eie forskjellige biler er opplevelse for de.. Men allikevel)..

    En bil er i det store og hele et verktøy man bruker. Et spill er ikke verktøy, det er rekreasjon, en opplevelse på lik linje med film/bøker osv. Ja det finnes bruktmarkeder for bøker/film også, men jeg synes ikke det er helt riktig heller. Det er uansett ikke like vanlig praksis å selge filmene dine osv etter at du har sett de. Du kjøper jo som regel de filmene du liker fordi du tror du vil se de flere ganger.

    Når du har spilt gjennom spillet så har du fått den opplevelsen du har betalt for, du mener kanskje at prisen er for høy i forhold til hva du får igjen. Vel da har du som forbruker muligheten til å avstå fra å kjøpe spill. Spill er ikke en livsnødvendighet som du MÅ ha (selv om mange, deriblant meg, vil påstå at "Jo, det er det!" ;))

    Du som forbruker kan finne mange spill "billig", tilogmed gratis noen ganger fra typiske indieutviklere o.l. som er fantastisk flotte spill. Og om folk ikke kjøper de typiske spillene til 600kr (som man ofte kan finne til 399 i releaseuken osv) så vil bransjen endre praksis på hvordan/hvor dyrt disse spillene selges. Det vil dog mest sannsynlig føre til at spillene blir nedkortet enda mer for å reflektere den lavere prisen, da de ikke har råd til å bruke like mye penger på utviklingen, da inntektene ikke vil bli like høye.

     

    De fleste betaler gladlig 199kr for en Blu-Ray i dag som gir deg 1.5-2t med underholdning, de fleste spill varer minst 6t (mange opptil 50t og mer) og koster 599kr. Jeg ser ikke forskjellen.

  14. EA? http://www.marketwatch.com/story/electronic-arts-riccitiello-aims-high-2012-01-17

     

    Uansett, når de har råd til å dra fram 5 milliarder for PopCap av alle ting (ok, PvsZ var småmorsomt da) så er det vel ikke helt tomt i kassa. :p

     

     

    Selskaper som EA er i en unik posisjon i forhold til de fleste andre i spillbransjen. Ved at de er såpass store så har de til rådighet å bruke litt mer penger. Fordi du må bruke penger for å tjene penger. Jeg sier ikke at EA ikke tjener penger. Men PopCap er et viktig spillstudio, du synes ikke noe om de kanskje. Men plutselig kom et eksploderende marked av "casual gamers" som ville ha spill til facebook, mobil osv.. Der er PopCap med Bejewled osv hva jeg vil påstå blant de markedsledende. Når EA manglet slike selskaper så kjøpte de firmaer som PopCap og Playfish (norske) for å få denne typen spill under paraplyen også.

    På samme måte som andre firmaer i andre bransjer kjøper seg opp for å dekke markedet på en bedre måte.

     

    Spillfirmaer er ikke ute etter å være kameraten din, de skal tjene penger som alle andre bransjer. De som jobber i firmaet derimot, vil kanskje være kameraten din, fordi de vil gjerne skape historier som fenger deg. Og de får noe ut av å fortelle et eventyr som du går deg vill i. Men for at de skal ha muligheten til å gjøre det, så trengs det penger og støtteaparat rundt. For at investorer skal putte penger i prosjekter så må det være avkastning på lik linje med investeringer i andre bransjer.

    Spillindustrien er en av de mest utsatte for arbeidstakere der mange blir kastet på båten så fort et spill er ferdigutviklet, fordi firmaet har ikke råd til å ha de ansatt lengre før de kommer langt i utviklingen av neste spill. Og man står der uten å helt vite hva man skal gjøre. Mange har sefølgelig blitt flinkere til å ha neste jobb stående klar når man er ferdig med et prosjekt da man har en dialog med firmaet (om det er seriøst) at slik vil det bli, og de hjelper deg kanskje videre. Men som oftest må du flytte på deg med et par års mellomrom, og de fleste tjener ikke spesielt bra på denne livsstilen, men de gjør det av lidenskapen deres for spillmediet. Det er en grunn til at mange gir opp og får seg "vanlige kontorjobber" for å kunne ha en stabil inntekt, spesielt om de skal stifte familie. Jeg vet om mange spillutviklere i Norge som elsker å produsere spill, men de må gjøre det på fritiden "frivillig" fordi de får ikke nok inntekter til å leve av det, selv om de er kjempetalentfulle.

    Det er en bransje jeg ikke har noe imot at skal få mer av mine penger.

    • Liker 2
  15. Jeg er vel veldig sent ut her.. Og har ikke lest gjennom mer enn de 20-30 øverste, så vet ikke om noen andre har snakket om dette..

     

    Men er det ikke sånn at du betaler for opplevelsen av spillet? Ikke den fysiske disken?

     

    Hører hele tiden argumenter om jakker eller biler som bare kan brukes av en person. Men det er jo fordi at når du selger en jakke så har du ikke lenger tilgang på den jakken.

    Når de du selger et spill du har spilt, så har du fortsatt spilt det. Du sitter fortsatt igjen med opplevelsen. Jeg føler at det blir litt som å gå på konsert/kino og når man har sett/opplevd ferdig så vil man selge billetten videre til noen andre.

    Forskjellen er kun mediet som opplevelsen leveres til brukeren.

     

    Dette er en diskusjon/problemstilling det skal bli interessant å følge med på i årene fremover, da jeg er enig i veldig mange av argumentene på begge sider (Kunne låne bort til kamerat osv..) Men jeg synes at bruktbutikker burde fjernes/begrenses, da de fratar spillselskapene penger ved at den samme opplevelsen selges flere ganger uten at utvikler ser noe til pengene fra 2, 3 eller 4 manns forbruker. Alle de 4 har fortsatt spilt det spillet og fått den opplevelsen. 4 mann som eier en bil er 4 mann som har bilen til rådighet, de 3 før må nå gå isteden om de ikke har kjøpt en annen bil.

     

    Det er en grunn til at stadig flere retailere begynner med brukt.

    Selger man et spill for 600,- over disk i Norge er butikken heldig om de sitter igjen med 50,-. Og så skal ansatte lønnes, leie og strøm betales og lokaler vedlikeholdes.

    Å selge nye spill har ingen fremtid slik det er idag. Det lar seg rett og slett ikke gjøre over tid.

     

     

    Her er forresten en av få utviklere som har et ønske om å ha meg som kunde. Som ønsker at jeg skal ha en god opplevelse når jeg spiller spilla deres.

    Det begynner å bli få igjen av slike

     

    Men er det ikke sånn at du betaler for opplevelsen av spillet? Ikke den fysiske disken?

     

    Man betaler for hele pakka. Innhold og måten produktet er levert på. Selv om de prøver å ta fra deg eieretten i EULA'en hadde det neppe holdt vann i en norsk/europeisk rettsal.

     

     

    Jeg er ikke uenig at om begrensninger på bruktspill i konsoll innføres så bør det gjøres noe med pris e.l. for å kompensere for det. Dog det skjer mest sannsynlig ikke.

     

    De bruktbutikkene har en grov fortjeneste på bruktspill, Det er ikke vanlig med 50% avanse på varer i dag.. Det ligger mer på 15-20% .. Når de tar imot spill på dag 1 release så gir de vel ut noe sånt som 2-300kr.. Og priser det til 549 igjen hvor ny kopi koster 599. Det er en grunn til at ansatte i slike butikker ofte prøver å overtale en til å kjøpe brukt istedenfor nytt, de tjener veldig mye mer på det. :p

    Butikkene i Oslo sentrum eksisterer hovedsaklig for å kjøpe/selge spill stjålet fra andre butikker av narkiser o.l. (grov generalisering ja.. men du skulle visst hvor ofte det faktisk skjer..)

     

    Det er en god sjans for at det i fremtiden vil bli uøkonomisk for butikker å føre spill, hvertfall for spesialistforretninger, noe jeg selv synes er kjipt da jeg foretrekker fysiske kopier, gjerne collectors editions, men å klamre seg til bruktmarked o.l. for å ha grunnlag til videre drift føler jeg blir å tjene penger på jobben spillutviklere gjør, skaper sitt eget marked. Vi kan ikke stå i veien for teknologiske fremskritt.

     

     

    Jeg mener fortsatt at det man betaler for er opplevelsen, når du har spilt det ferdig så har du fått verdi for pengene dine. Ja det kan hende at du ikke liker spillet, men du får ikke pengene igjen fordi at du ikke liker konserten, får du heller gjøre mer research på om du faktisk liker Justin Bieber som artist bare fordi millioner av fjortiser sier han er verdens beste.

     

     

    -kai- om du er så opptatt av argumentet om at andre kan få gleden av de isteden for at de ligger i en skuff.. du får gi de bort til noen da (så lenge man kan), var jo det du var opptatt av, ikke få noe igjen for spilla?

    Og om Microsoft faktisk gjennomfører dette så vil jeg tro at Sony er like bak med akkurat det samme.

     

     

    Mvh, en som jobber i en kjede med å selge spill uten å ha brukthandel..

    • Liker 1
  16. Jeg er vel veldig sent ut her.. Og har ikke lest gjennom mer enn de 20-30 øverste, så vet ikke om noen andre har snakket om dette..

     

    Men er det ikke sånn at du betaler for opplevelsen av spillet? Ikke den fysiske disken?

     

    Hører hele tiden argumenter om jakker eller biler som bare kan brukes av en person. Men det er jo fordi at når du selger en jakke så har du ikke lenger tilgang på den jakken.

    Når de du selger et spill du har spilt, så har du fortsatt spilt det. Du sitter fortsatt igjen med opplevelsen. Jeg føler at det blir litt som å gå på konsert/kino og når man har sett/opplevd ferdig så vil man selge billetten videre til noen andre.

    Forskjellen er kun mediet som opplevelsen leveres til brukeren.

     

    Dette er en diskusjon/problemstilling det skal bli interessant å følge med på i årene fremover, da jeg er enig i veldig mange av argumentene på begge sider (Kunne låne bort til kamerat osv..) Men jeg synes at bruktbutikker burde fjernes/begrenses, da de fratar spillselskapene penger ved at den samme opplevelsen selges flere ganger uten at utvikler ser noe til pengene fra 2, 3 eller 4 manns forbruker. Alle de 4 har fortsatt spilt det spillet og fått den opplevelsen. 4 mann som eier en bil er 4 mann som har bilen til rådighet, de 3 før må nå gå isteden om de ikke har kjøpt en annen bil.

    • Liker 2
  17.  

    Får du og opp dette i 3dmark 11?:

     

    Your result has the following problem(s) and will not be shown for example on leaderboards:: Graphics driver is not approved._

     

    ? Bruker nyeste driver fra nvidia.com

     

     

    Jupp... Futuremark har ikke godkjent den nyeste driveren til NVIDIA.. Kan jo hende at de skulle "jukse" ved å lage en bra driver liksom.. :)

  18. (Eneste er når jeg kjører 3D mark test osv så får jeg beskjed om at jeg får lavere gjennomsnittsscore enn min hardware skulle tilsi. Men det har kanskje noe med at flesteparten av de som er opptatt av å teste slikt er også opptatt av overklokking. Når jeg ikke gjør det så er det vel ikke så rart at jeg ikke får like høy score som gjennomsnittet?)

     

     

    3DMark 11? Det skulle vel ikke være reklamen for PC Health Check som forteller deg at du har lavere score enn sammenlignbare systemer? ;) Glem den.

     

     

    Den reklamen er noe jævla møkk som Futuremark burde holdt seg for god til å tillate. Mange som har gått på den, faktisk.

     

    Det var nok det ja.. :)

     

    Kjørte nettopp testen en gang til og da sa den faktisk at resultatene var "comparable to similar systems" og at "your pc seems to be functioning normally".. Sammenlignet den resultatet mot forrige gang jeg testet kanskje? :p

     

    Anyway fikk P2217 i 3dmark11 score. Vet ikke om det er noe særlig dårligere enn andre.. (560m gtx kortet, 8gb 1333mhz ram og 2720QM cpu.. fant ut at det ikke var verdt for meg å oppgradere veldig mye, bruker heller pengene på en stasjonær litt senere.)

×
×
  • Opprett ny...