Gå til innhold

whitefire_InnleggNO

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av whitefire_InnleggNO

  1.  

     

    Trodde meningen med dette formålet var å få flere og flere til å kjøpe og gå over til elbil. Hva er poenget hvis vi når en magisk grense som sier at "ja, nå er det for mange miljøvennlige biler der ute, la oss bremse litt på det".

     

    Forstå det den som kan. At el-biler erstatter tradisjonelle biler, både i eie og i faktisk bruk, må være et ubetinget gode. Dette er et prima eksempel på miljøtiltak som må, og i dette tilfellet også blir, organisert på politisk nivå. Vi kommer ingen vei hvis vi bare lar det være opp til oss selv på individuelt nivå å forbedre miljø og klima. Det hjelper lite at en liten del av befolkningen sorterer plastikk og leverer batterier til gjenvinningsstasjoner (eller at en bitteliten andel velger el-bil uten insentiver, se salget av disse i utlandet). De store effektene oppnår vi kun når det organiseres på politisk nivå, ved hjelp av insentiver, reguleringer og avgifter. Det er realiteten, og hvis vi ønsker å gjøre noe for miljøet, så er det den måten vi får oss selv til å gjøre det.

     

     

    Ja, jeg er enig i det du sier, jeg synes bare ikke elbiler er et så fantastisk tiltak at vi ikke kunne fått mer igjen ved å prioritere pengene annerledes.

     

    AtW

     

     

    Hvor ville du ha brukt pengene ellers?

  2. Du ser ikke hele bildet. Tror du elbiler er nullutslipp?

    Hvis hele verden kjørte elbil ville vi ikke sluppet ut noe klimagasser?

    De fleste bilprodusenter ser at elbiler ikke er fremtiden. Blant annet Toyota. HVER dag har de 1000 ingeniører som jobber med batterier, forsker og utvikler. Hvorfor tror du de ikke har lansert en elbil enda? Markedet er ikke der, og det er ikke en hensiktsmessig fremdriftsmåte i forhold til de mye mer kostnadseffektive og lette forbrenningsmotorene.

    Dessuten utgjør personbiltrafikk en bitte bitte liten del av verdens utslipp. Les deg opp litt på utslipp fra skipsfart f.eks, kan hende du får sjokk.

    Det er nesten bare oppe i dette lille pottitlandet her vi tror at elbil er fremtiden. Vi skal vel redde verden denne gangen også, som mange ganger før.

     

    Tror du fossilbiler er bedre? Oljeplatformer, tankbåter, utslipp, midtøsten og faen manns oldemor.

    Hydrogenbilen til Toyota er en dårlig vits. Før hydrogenet i det hele tatt er kommet på tanken er 2/3 av energien kastet bort. Hvor mange hydrogenstasjoner var det i Norge sa du? Sammenlign gjerne med antall stikkontakter.

     

    http://asia.nikkei.com/print/article/60864:"And it's staff of 50 engineers"... Jada, det er mye forskning på batterier og ja det er forbedringspotensiale. Og det er litt av poenget. Forbrenningsmotoren har hatt hvor mange ingeniører til rådighet de siste 100 årene? Fortsatt i gjennomsnitt 18-20% effektivitetsgrad. Elbiler er allerede oppe i 90%

     

    Litt tall om forurensing fra biler. Riktignok fra statene, men du skjønner nok poenget allikevel:
    75 percent of carbon monoxide pollution in the U.S.
    on-road vehicles cause one-third of the air pollution that produces smog in the cities
    transportation causes 27 percent of greenhouse gas emissions.

     

    Vi skal redde verden denne gangen også? Tror vi har litt forskjellig oppfatning av Norge. Jeg syns vi er en sidræva gjeng som helst skal dras inn i fremtiden med ræva først. Ref: Thorium.

     

    Elbiler er en del av puslespillet. og Norge er et utmerket sted å begynne.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...