Gå til innhold

Lubedal

Medlemmer
  • Innlegg

    125
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lubedal

  1. Hei

     

    Jeg skal bygge en PC som skal brukes primært til spilling, har denne gangen bestemt meg for å gå for Intel + Nvidia (har AMD + ATI fra før). Jeg har forsøkt å sette meg litt inn i hva som er anbefalt gjennom bl.a. HW.no og har satt opp en liste, men jeg kunne trenge noen tips og råd da jeg har veldig liten erfaring anngåendes minnefrekvenser på RAM, valg av hovedkort osv.

     

    Jeg spiller for øyeblikket kun på en monitor, men kommer kanskje til å supplere med en ekstra senere (men det blir neppe dual screen under spilling).

     

    Liste

     

    Mine antagelser for listen:

     

    - i5 er et bedre valg enn i7 da jeg skal primært spille.

    - GTX670 gir mye for pengene og Gigabyte er bra mtp støy og varme.

    - 1866MHz på RAM er plenty bra nok? Trenger nok ikke 16Gb men hender jeg redigerer noe video.

     

    Jeg trenger i tillegg dette, så flott om dere har anbefalinger:

     

    - 1 standard harddisk, f.eks 2 TB.

    - Prosessorkjøler som passer til kabinettet (Fractal Design R4).

    - Noen gode og stillegående 140 mm vifter.

    - Viftekontroller til viftene nevnt ovenfor?

     

    Litt mer info anngåendes kjøling:

     

    Jeg ønsker å plassere kabinettet inne i et skap hvor det kommer til å være relativt lukket. Jeg skal bruke en hullsag og sage så mange luftekanaler jeg makter i bunnen (ca. 10 cm ned til gulvet) og bakplaten på skapet for å skape best mulig luftgjennomstrømning for datamaskinen. Jeg har veldig liten erfaring med kjøling men jeg håpte noen av dere eksperter kunne anbefale noen gode vifter som ikke bråker for mye. Har aldri brukt en viftekontroller men tenkte det kanskje kunne være nyttig for å justere balansen mellom temperatur og støy til et akseptabelt nivå da jeg ønsker et lavt dB-nivå.

     

    R4 kabinettet har en vifteplassering i bunnen og en på siden. Vil det være spesielt gunstig for meg å installere noen vifter disse stedene dersom jeg borer hull i skapveggen/bunnen like ved innsuget for disse viftene?

     

    Takker så mye for alle svar :)

     

    Ps. Listen er satt opp med komponenter som er på lager hos net-on-net, men fikk ikke til å linke til den skikkelig. Jeg kan handle andre steder, men det er selvsagt en fordel om jeg kan slippe en masse frakt fra forskjellige steder.

  2. Tenkte det ikke var så nødvendig med lydemping når den skulle stå inne i skapet, og som Sjofelgut sier kan du få plass til 2x240 radiatoerer, det skal holde til cpu og gpu.

     

    Du sier at inne i skapet er det

    H = 48 cm

    B = 38,5 cm

    D = 62 cm.

     

    Og R4 er:

    Bredde 23.2 cm

    Dybde 46.4 cm

    Høyde 52.3 cm

     

    Da vil det ikke passe etter det jeg har forstått.

     

    EDIT: Det kan bli veldig trangt med 2x240 rad, men det er mulig

     

    Hei igjen.

     

    Tror du har byttet om på dybde og høyde på R4 der, ifølge info fra Fractal Designs så er (WxHxD): 232 x 464 x 523mm, så det skal gå. Jeg har grunnet en stund på dette nå og jeg tror jeg dropper vannkjøling for denne gang.

     

    Løsningen for meg blir nok å gå løs med en hullsag inne i skapet og perforere både bunnen og bakveggen grundig i skapet. Skapet står hevet ca 10 cm over gulvet pga føtter, så har troen på at det vil komme nok frisk luft herifra (kanskje montere den viften som det er plass til i bunnen av kabinettet).

     

    Uansett, takk for hjelpen :) setter stor pris på tips og råd.

  3. Fractal Design R4 ?

     

    Har vurdert dette da det blir anbefalt av en kamerat (og er årets produkt på hw.no). Liker godt designet men det virker som det kanskje er litt vel liten plass til en skikkelig vannkjølingssløyfe. Synd, fordi jeg liker designet veldig bra.

     

    Tror dette skal være bra: http://www.komplett....ku=621107#extra

    Har aldri prøvd det selv, men har lest mye bra om det

     

    Hmm se her ja, takk for tips. Liker utseende på R4 bedre men den ekstra bredden her ser jo bra ut. Leste litt omtaler og så litt filmer på youtube hvor dette ser lovendes ut. Ikke umulig at jeg lander på dette. Virker som lyddempingen ikke er like bra men jeg skal jo tross alt ha kabinettet inne i et skap så det gjør nok ikke så mye tror jeg.

     

    Har dere noen formening om det er nok med en 240 radiator for både cpu + gpu? Skal i utgangspunktet ikke overklokke og tenkte å gå for f.eks i7 3770 og GTX 670.

     

    Takk for hjelp

  4. Hei

     

    Jeg har to spørsmål jeg håper dere kan hjelpe meg med. Jeg har ingen tidligere erfaring med vannkjøling så jeg tenkte det var best å rådføre meg med dere eksperter ;)

     

    1. Jeg skal bygge meg en PC og ønsker å plassere den inne i et skap tilhørende pulten min. Siden skapet kun har litt lufting øverst bak, ca. 40 cm x 5 cm åpning, så har jeg vurdert om kanskje vannkjøling (CPU + GPU) vil være best valg for meg. Stemmer dette eller vil det være likt som ved luftkjøling ved at samme mengde varme må fraktes bort av radiatorviftene som ved ren luftkjøling?

     

    Jeg kan vurdere å bruke en hullsag på bakplaten inne i skapet for å skape mer luftehull slik at luften i skapet sirkuleres mer. Ønsker ikke å kjøre vifter på maks da jeg ønsker en stille PC.

     

    2. Inne i skapet er dimensjonene H = 48 cm, B = 38,5 cm, D = 62 cm. Har dere anbefalinger om gode kabinetter med god plass til alt nødvendig av pumper/tank/radiatorer osv som er kompatibelt med disse dimensjonene?

     

    Takker for svar.

  5. Han på jobben din tar grundig feil angående 680, vil tippe det vil bli et 2000-kort uti 2013.

    Kjøp enten 660 eller 670, 660 Ti klarer ikke helt å forsvare seg mot noen av disse.

     

    Alright takk for svar. Spørs om det ikke kanskje blir 670 da, så satser jeg på det holder fint for meg til Maxwell kommer.

  6. Hei

     

    Jeg skal også bygge meg en PC og er på komponentjakt. Jeg satt og funderte litt om jeg skulle kjøpe meg f.eks et GTX 660 TI nå til ca 2000, så kan jeg bytte det ut om en 18 måneders tid med et fremtidig kort som vil ligge på rundt 2000,- når jeg kjøper igjen (dvs omtrent til sommeren 2014). En på jobben mente at det er like greit å fleske ut for et av de nyere GTX 680 (for ca 3500-4000,-) da han mente det sannsynligvis fremdeles kommer til å være bedre enn et kort til 2000,- sommeren 2014.

     

    Jeg vet at dere ikke er spåmenn, men basert på deres erfaring virker dette som et generelt fornuftig råd? Dersom det stemmer så er det jo bedre å kjøpe et heftig nå for å nyte godt av den gode grafikken "hele tiden".

     

    Takker for svar... er så sjeldent jeg oppgraderer at jeg ikke har fulgt helt med de siste par år :)

  7. Ja nå er det jo under en måned til spillet kommer ut. De annonserte akkurat på forumet at Shogun 2 har truffet Gold. Vil vel tro at det er en sluttfasene av lagingen av spillet. Det ville vært fint om noen kunne forklart dette uttrykket.

     

    Når et spill har "gone gold" så er masterutgaven av spillet ferdig; wiki: "In hardware and software development, a golden master is the reference model from which copies are mass-produced."

     

    Med andre ord så er versjon 1.0 av spillet klart og masseproduksjon kan begynne. Dvs bare produksjon og logistikk igjen før du finner spillet i butikkhyllene.

  8. Yippie! Gleder meg til å finne ut av hva det er, og om de bruker en ny engine, noe jeg betviler.

     

    Jo det blir nok ny engine, de har hele tiden laget 2 spill på samme spillmotor, shogun-Medieval, så ny med Rome-Medieval 2, og den siste Empire-Napoleon, Så ny spillmotor blir det nok.

     

    Ja jeg er klar over den vanlige rekkefølgen, men tviler litt fremdeles med tanke på at Napoleon kom så kjapt og er så likt i oppbygning sammenlignet med Empire. Frykter de bare pusser på den nåværende motoren, men håper du har rett :)

  9. Nathan Drake følger sporene til selveste Roald Amundsen ville nå jeg sagt. Dette kan jo bli innmari kult, eneste jeg reagerer på er alderen til denne tapte byen, 25 millioner år? Klar over at dette selvfølgelig er fikjson, men det var da veldig. Utelukker vel Atlantis ihvertfall, må vel nesten være utenomjordisk eller noe, mild skepsis...

     

    Med tanke på at lead graphics engineer eller hva det nå heter er norsk, så bør jo han kunne sørge for at vi ikke får 'X-files-norsk', han har jo også kanskje en finger med i spillet for at Amundsen er med i det hele tatt.

     

    Edit:Typooooos

  10. Er ofte at noen kjøre på AT minene mine selvom jeg er død.. men jeg får ikke poengene for killet! DET irriterer meg :angry:

    HELT ENIG, har hatt noen tilfeller hvor jeg ikke får noe poeng fordi jeg er død når objektiven blir fullført.

    Flere ganger har jeg "armed" en M-COM, beskytta den til ca 5/4 sekunder før den sprengte, daua, og så sprenger den mens jeg er i killcam shiten og får ikke de 100 poengene som jeg skulle hatt for å plassere bomben som sprengte M-COM stasjonen, samme med å få mortar kills rett etter du har daua mens du kallte den inn.

     

    Synest det burde være en slags counter som tikker inn poengene for tiden du står ved flagget eller lignende, er irriterende å bli drept like før en cap. Og en burde få poeng for å gjøre fiendlige flagg nøytrale også, fratar trossalt fienden en spawn. Kunne godt være slik at poengene først ble tildelt om flagget faktisk ble cappet og fienden ikke klarer å forhindre det, men en burde få poeng om en har vært med på nesten hele cappet og så dør.

  11. Spiller engineer klassen! Den er råest spør du meg B)

     

    Spiller også mye engineer, iallefall på brett der det er gode muligheter for å legge ut... Land-miner :rolleyes:

     

    3 gullstjerner på minene så langt, og like god følelse HVER gang en tank sier "pop" <3

     

    Hei, unlocka nettopp minene. Er det slik at tanks må kjøre over med beltene, elle er det nok at den beveger seg over minene, og kan man spotte fiendlige miner? Min eneste erfaring med miner til nå er at jeg så en og tenkte jeg skulle defuse den me engie-drillen min = Epic Fail Suicide :)

     

    Er det andre også som opplever stooooore lagspikes og disconnects nå forresten? Jeg lagget så mye at soldaten min svevde over hele landskapet idag...

  12. Burde helt klart være mulig å se før du spawner, eller på squad oppsettet. Men du kan se det ingame

    post-76-1100375551_thumb.jpg

    Skiftnøkkel er engineer, lyn assault, bullseye recon, usikker på medic, men vil tippe ett kors.

     

    Ja jeg har sett det, men meget merkelig at det ikke er i oppsettet. Regner med det blir patchet inn etterhvert, er umulig at kun vi irriterer oss over dette.

     

    Som andre sier burde det også være mulig å lagre flere soldatoppsett, ihvertfall at den defaultet til forrige oppsett. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg spawner med standardriflen.

     

    Kunne også fint fikset med steam slik at en kan velge 'Join server' eller hva det nå er direkte fra windows når man høyreklikker på en friend. Er kun 'Start game' nå.

  13. Burde jo være mulig å se symboler for dette slik at man kan spawne som en klasse som er litt brukbar i squaden, f.eks medic om ingen andre er.

     

    Skulle til å nevne det - bør absolutt være mulig å sjekke hva folk er på teamet ditt før du spawner inn (bare for å oppdage at ALLE er medics når du nettopp valgte det...)

     

    Ja, syntes bare det virket så selvsagt at denne funksjonen måtte være inkludert at jeg mistenkte at feilen lå 'hos meg'.

     

    Foruten dette så er:

     

    - tube'en for god (har selv mest kills med denne men prøver å unngå den litt nå).

    - serverbrowseren er forferdeligt treig (og mange favoritter er grået ut).

    - bør gå an å quitte ved rundeslutt før en laster et nytt brett og når en er død.

    - gi oss tilbake kommandorosen, ihvertfall til PC!

  14. Fikk opp serverene når jeg søkte igår og la dem til fav's, men i favorittlisten så er de grået ut for øyeblikket. Men jeg får dårlig ping her også selv om jeg sitter på 10 Mbit linje, mistenker at usb dongle'en jeg bruker som livslinje har fått en sykdom.

     

     

    hehe, bare å koble seg til på god gammeldags kabel!

     

    Problemet er at fiberen går inn på loftet og jeg sitter i kjelleren :p men fikk ganske grei ping idag, men Battlefield.no serverene jeg la til i favoritter ligger enda som grået ut, eneste jeg kan velge på dem er å fjerne de fra favoritter. Ikke så nyttig med andre ord.

  15. Ja tv2 sine har jeg opplevd mer enn ønsket ping på flere ganger, derfor jeg har holdt meg til battlefield.no sine. Men har ikke hatt problemer med å finne dem i serverbrowseren da jeg har søkt. søker bare uten noe filter(unntatt No Password, da det er der "by deafult") stor B i Battlefield.no, og plutselig dukker de opp. Gikk fint å legge til i favoritter også

     

    Ja er det jeg har søkt etter, og har ingen filter foruten password jeg heller. Det syke er jo at jeg noen ganger finner dem ved full refresh, selv om de ikke dukker opp ved søk. Og får som sagt ikke lagt til i favourites, men det går seg sikkert til etterhvert.

     

    Går det an å legge til ip'en til serverene direkte eller noe? Er så lenge siden jeg har spilt noe multiplayer at jeg ikke er helt oppdatert lenger.

  16. Testet litt SP når serverene var nede, var ganske gøy men ikkje heeelt det store. Likte dog humoren, men jeg spiller på hard og har flere ganger opplevd under shoot-on-rails kjøresekvenser at jeg blir drept av skudd/granat som helt klart ikke kan forhindres (f.eks helt i starten av en slik sekvens). Slikt er litt irriterendes, men jeg syntes MW2 storyen blir litt vel slitsom også jeg da.

     

    Men MP...ååå den søte MP! Just fått meg ny data etter flere år uten spille-pc, den ble bygd isammen samme dag som spillet ble sluppet :) har ikke kost meg slik siden BF2, som er den til nå beste MP opplevelsen min. Gi spillet en sjanse, blir meget bra når en får dreisen på våpenene samt får bedre våpen. Fikk akkuratt rødpunktsikte til F2000, og jeg må si det er mye lettere nå enn med det første assault våpenet.

×
×
  • Opprett ny...