Gå til innhold

nilka_InnleggNO

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nilka_InnleggNO

  1. NIOs planer er riktignok å starte med disse batteriskiftestasjonene onde store byene. Men de har jo også varslet at de vil komme flere steder langs hovedfartsårene. Nå ser det jo ut til at de i Norge i første omgang kun lanserer med 100kwt batteri. Dette betyr at for langtur er det ikke mange stedene de trenger i tillegg til byene for å dekke reiser til alle områdene fra Lindesnes til Trondheim. Når utbyggingen skal fortsette nordover blir ting litt mer utfordrende men iløpet av 2022 skal jo NIO også komme med et 150kwt batteri. Som jo fort øker wltp til 750km og reel rekkevidde opp mot 600km. Da kan du ha det langt mellom slike stasjoner likevel. 

    Når det kommer til folk som Eier batteriet ville jeg ikke vært så bekymret all den tid du kan bytte når som helst. Får du et batteri som ikke holder mål tar det deg 5 minutter å bytte batteri igjen. I tillegg vil NIO monitorere alle batteriene nøye når de er innom byttestasjoner. Men klart det virker enda mer gunstig ved leasing. 

    Store fordelen jeg ser er jo nettopp at man ikke trenger å kjøpe store batterier men leier disse de få gangene man i året trenger ekstra rekkevidde. Dette er grunnen til at jeg er litt skuffet over at det kun ser ut til å komme modeller med 100kw batteriet i første omgang. For meg holder 70kwt 10/12 mnd. Jeg trenger større batteri kun i påska og 1 mnd i sommerferien. 
     

    Når det kommer til priser er det i Kina ved leie inkludert 6 eller 12 bytter i måneden om jeg ikke husker feil. 
    Om du eier batteriet betaler du en 80rmb (ca 100nok) som forsikring på at batteriet ditt ikke er mishandlet når du bytter. Utover denne prisen er det kun prisforskjellen på kw på batteriet du bytter fra og til du betaler. Så man kan jo sammenligne dette med påslaget de forskjellige lynladere tar utover den faktiske strømprisen. Og da føler jeg man kommer ganske godt ut av det. 

    • Liker 1
  2.  

    Til de som måtte tro at "Green" har noe som helst å gjøre med miljø - think again. Kommer av at det er CDON som startet med denne dagen for noen år siden, og deres fargeprofil er - jepp, grønn.

     

    Fått et flott tilbud på en philips airfryer og fikk 1000 kr i reduksjon av Elkjøp for en PC-skjerm jeg kjøpte nylig, som nå var på salg.

    At det ikke har noe med miljø kan man selvfølgelig påstå basert på at det er CDON sitt påfunn. Når det er sagt er det ikke tilfeldig at de har valgt å lansere dette i forbindelse med Earth Week for å prøve å slå mynt på miljø, noe som er forkastelig all den tid dette kun brukes for å selge enda mer av ting man ikke trenger. Heldigvis er det svært mange som ser gjennom dette og lar seg provosere og derfor boikotter dette tåpelige green friday/weekend tullet.

  3. "Har du savnet andre verdenskrig?" Tror ikke 6 millioner jøder eller noen som helst har savnet andre verdenskrig for å si det sånn.

     

    Takk for at det ikke bare er jeg som synes denne overskriften var upassende. Er det så vanskelig å skrive «Har du savner spill med andre verdenskrig som setting»?

    «Har du savnet andre verdenskrig som tema i spill»

     

    Mange muligheter.

     

    I tillegg spørs det om de treffer rett publikum da jeg ikke ser for meg at reklamen er ment for de som er 72+ år. Strengt tatt ikke mulig å savne noe man ikke hr hatt eller opplevd. Man kan ønske seg det men, Ikke savne det.

    • Liker 1
  4. lol så de har endret retningslinjer (noenlunde). Etter iPhone fiaskoen og hvordan det påvirket aksjen.

     

    Litt usikker på hva du egentlig mener. Det er så og si helt normalt at Apples aksjekurs faller en del de første 2-3 dagene etter release fordi forventingene er urealistisk høye. Men om du ser på ser på aksjekursene i et litt større perspektiv ser du alltid at den lille nedgangen rett etter release veies meget fort opp. For å ta eksempelet ditt 7. september var kursen på apples aksjer 108,36. 2 dager etter release var den 103,13 og allerede 4 dager (siden lørdag og søndag ikke er aktive dager) senere er den 115,57. Så nei iPhone-releasen var på ingen måte en fiasko om du ser på aksjekursen.

    • Liker 1
  5. Hvordan kan BX3 i det hele tatt sees på som seriøse. Dette er jo helt bak mål. Om de faktisk har forfalsket dokumentasjon på alderen til quixeth så er dette et relativt alvorlig lovbrudd som bør politianmeldes.

     

    § 372. Med bøter eller med fengsel inntil 3 måneder straffes den, som for å føre andre bak lyset angående omstendigheter av betydning for rettsforhold eller foretagelsen av rettshandler utsteder en skriftlig bevitnelse, der inneholder usannhet.

    Med bøter eller med fengsel inntil 5 måneder straffes den, som i hensikt å tilvende seg eller andre en fordel eller å skade noen, løgnaktig utgir seg eller en annen for en i en bevitnelse, et personpass eller et liknende legitimasjonspapir omhandlet person eller på annen måte benytter et slikt dokument, eller som medvirker hertil.

    Den som overlater til en annen et slikt legitimasjonspapir som er utferdiget til ham, skjønt han vet eller bør forstå at det vil bli brukt uberettiget, eller som medvirker hertil, straffes med bøter eller med fengsel inntil 3 måneder.

     

    Kanskje noen mener dette er å gå litt langt, og jeg kunne til en viss grad vært enig om det var en enkeltspillers ide og som hadde gjenomført det, men når dette skjer etter enighet i laget er det et seriøst og alvorlig problem. Når man holder på som en seriøs organisasjon har man et visst ansvar.

     

    At BX3 etterpå sutrer over at det er en konkurent som har vært kjip gjør alt bare enda værre. Her mener jeg Gamer burde undersøke mer og om forfalskiet dokumentasjon kan oppdrives A) vise seg som seriøse journalister og ta saken med til politiet eller i det minste sørge for en lengre utestengelse av BX3 i Gamer-holdte turneringer.

    • Liker 4
  6. Skulle strengt tatt ønske et slikt system her inne på dette forumet også, særlig om de fikk på plass en metode som sjekket at folk hadde giddi å sette seg inn i det de uttaler seg om. Det hadde vel og merke blitt klart færre poster på forumet, men det som hadde stått der hadde i det minste vært fornuftig.

     

    Mange av de som har skrevet her er typisk folk som skal lire av seg negative kommentarer om et spill/selskap de ikke liker, og de viser null kunskap om hvordan rapporteringssystemet til Riot faktisk funker. Hva med å faktisk sjekke det ut før man lirer av seg den ene feilaktige kommentaren etter den andre.

     

    Jeg ønsker dette systemet velkommen. Jeg har spillt noen tusen league-games og mange ganger blitt flamet og klaget på og folk snakker høyt om hvordan de skal rapportere meg for ditt ogf datt. Ikke en gang har jeg fått opp en melding om at jeg er raportert. Og hvorfor ikke? fordi jeg kan oppføre meg, samtlige ganger jeg har hørt folk sutre over sine feilaktige bans og rapporteringer, kommer jeg frem til at det de sa og gjorde faktisk er brudd på summoners code og at straffen er slik den skulle vært.

     

    De værste på dette området er stort sett de som skriver om hvor mye sinte og sure kids de må spille med og at de fæle kidsa ødelegger alt. Har du selv noen gang uttalt dette burde det lyse en varsellampe om at det er stor fare for at du er en selv, for vi andre som veit å oppføre oss har ikke noe behov for å snakke ned andre mennesker. Vi tar og spiller spillet, muter/overser de som ikke kan oppføre seg og gleder oss over alle de hyggelige menneskene som også spiller disse spillene sammen med oss, for stort sett er det fler av disse hyggelige enn av disse ukoselige.

     

    For å si det med en god norsk frase: Dom som seie at andre er dumme dom er dumme dom:)

  7.  

     

    Det er ganske åpenbart at dette ikke er maskin for de fleste av oss, men proffbrukere. Svært mange av de som driver med 3D-rendring, video og lyd kjøper mac fordi de vet/håper at de får kvalitet som varer. Mac Pro er et kraftig lite beist

    Har du lest hva som står i forumtråden i det hele tatt? Det er få som kjøper Mac til det du nevner i dag. Og hva mener du egentlig med det du sier?

    Du uttaler deg skråsikkert om at folk som driver med video, 3-D og lyd ikke kjøper Mac. Og snakker om at man må lese tråden for å få med seg dette. Nå er det vel kun du Ibsens tråden som påstår akkurat dette.

    Å si at Mac ikke brukes til dette er tøv. Du får komme med kilder i så fall. Nesten alle de store mediehusetne rundt om i verden som NRK, BBC osv har hauger og lass av macer. Svært mange av dagens TV serier blir lagd på Mac. Disney og Pixar bruker masse macer.

    ( legg merke til at jeg ikke påstår de kun bruker mac)

     

    I tillegg brukes det blant annet mye Mac innenfor bla.a. Biotech. Så før du påstår disse maskinene ikke brukes av folk får du sjekke fakta og komme med kilder.

    • Liker 3
  8.  

     

    Vil bare si ifra om at dette er en stygg kommentar som ikke hører hjemme i et seriøst diskusjonsforum.

     

     

     

    - ESS

    Offentlige personer som Erna må dessverre finne seg i at slike kommentarer blir lagt ut på nettet , den utgjør på ingen måte en trussel eller bryter retningslinjene våre , men er du i tvil så kan du alltids sende en i Moderator laget en PM eller bruke rapporterings-knappen under innlegget som du finner støtende.

    Jeg misliker Erna og den politikken hun står for til de grader men utsagn som "Så tjukk i huet som hun er tjukk ellers" er på ingen måte akseptabelt. Vi har all mulig rett til å kritisere offentlige personer offentlig på sak, men med en gang man går på ting som kun har med persjon å gjøre har man gått ut av det offentlige rom.

    At dette i tillegg er en type kommentar som i all hovedsak kommer mot kvinner gjør ikke saken bedre. Hvor ofte kommer det kommentarer som handler om hvordan menn ser ut som argument for eller i mot deres politiske ståsted. Tydelig at vi fortsatt har et stykke å gå før vi kan snakke om likestilling.

     

    Men tilbake på topic er jeg så enig så enig i at dette bærer et preg av dobbeltmoral i bøtter og spann. Vi skal vite alt om dere men ingen skal vite noe om oss...

    Nei måtte Erna og hele høyre møte en smell i første regjeringsåret slik at de blir tvunget til å gå av, og gjerne også noe som førte til at AP ikke kunne ta over igjen med det samme. For med disse to partiene med makta de neste 10-15 åra nærmer vi oss den totale mangel på frihet.

     

    Hilsen Njåll

    • Liker 1
  9. Det er vel ikke sagt noe om tidsrestriksjoner av det jeg har sett. Det er vel mer at gameplayet er lagt opp på en slik måte at kampene er over i løpet av en halv time av seg selv. At de er for sent ute med for lite er jeg svært tvilende til. Hva som er for lite med dette vet jeg ikke. For få valgmuligheter? Dota er et enkelt konsept ja men spillet har fått for mange valgmuligheter. Har spillt en del selv og det å holde styr over alle kombinasjoner og hva som funker best på hvilken helt er uoversiktlig. Blizzard DOTA kommer til å ha mange spillere etter all sansynlighet flere enn de andre og kanskje flere enn alle de andre tilsammen.De jeg kjenner som har prøvd det sier det er en forfriskende variant av DOTA og at det er gøy. Jeg tror nettopp det at hver runde tar 30 min blir noe av det som gjør det bra. Det blir et spill du kan sette deg ed og ta en runde av når du har en halv time. Ikke slik jeg har opplevd med DOTA og BattleTanks hvor du plutselig sitter i en kamp i over 2 timer. Samtidig som andre kamper tar 25 minutter. Det betyr at hver gang jeg skal spille bør jeg minst sette av 1 time +. Og ofte er det for lenge.

    • Liker 2
  10. Vel ser flere her klage over at firmaer skryter over appene sine til iPad og iPhone mens de ikke utvikler for android. Grunnen til det er dessverre ganske enkel, det er at apple-brukerne rett og slett er mer villig til å bruke penger. I mitt vennemiljø skryter folk uhemmet av sine android telefoner og hvor mye bedre de er enn min iPhone. Det må de gjerne gjøre, men når jeg ser på telefonen deres hvor få programmer de har installert og bruker samt merker meg at alle er gratisapper, ja da skjønner jeg godt hvorfor komersielle aktører unngår denne plattformen. Hva er vitsen med å tilby innhold til folk som ikke vil betale for det.

    Vel kan man da si at jeg som iPhone bruker som kjøper ting over en lav sko er dum, særlig ting jeg ikke engang er sikker på om jeg vil bruke, spille, lese, men jeg gjør det nå. Dette fører til at det er penger å tjene på å gi meg innhold og det er klart komersielle selskaper ser denne muligheten.

     

    Det beste eksempelet jeg vet er en kompis av meg som er særdeles glad i tegneserier, han har en samsung galaxy pad. Han sier han aldri kunne betalt for å kjøpe tegneserier på sin Galaxy Tab, kunne kanskje lastet ned pdfer fra piratebay etc, men aldri betalt for det. Kun om det er i trykt form. Jeg derimot elsker Marvel Comic Appen min og kjøper tegneserier i lassevis.

    Skjønner hvorfor marvel da vil selge på iPad men ikke på annen plattform.

    • Liker 3
  11. Frem til jeg fikk litt bedre innsikt i valve og steam som plattform ville jeg trodd på dette, fra denne mannen. Men som en mac-gamer og en som kjenner ganske godt til utviklermiljøet på mac må jeg dessverre si at dette er bullshit. Firmaene som lever av å porte spill fra Windows til mac har rett og slett ikke muligheten til å benytte seg av steamsystemet pga Valves grådighet.

    Beste eksempelet jeg kjenner til akkurat nå er Deus Ex: Human revolutions. Dette spillet portes for tiden av Feral Interactive, pga villkårene til Valve må Feral fjerne steamworks, da de ikke har råd til å beholde det. De implementerer en del egen funksjonalitet som plaster på såret, men bottomline er at Valve ikke er så snille og åpne som de gir seg ut for.

  12. Synes at dette var en særdeles tam test. Når man tester et headsett må jo lydkvaliteten i fokus og den sto det lite om. I tillegg synes jeg ikke mye av dette stemmer med egne erfaringer. Lyden er forsovidt grei, men ikke mer. Største problemet jeg hadde er at min hadde masse ulyder på lavt volum, bytta i butikken fikk nytt og samma saken. Spilte ingen rolle om jeg brukte windowsmaskina mi eller macen. I tillegg skal det nevnes at driverne til mac er det nest mest råttne jeg noensinne har vært borti. Knela maskina gang på gang. Prøvde både gamle og nye uten hell. I mine øyne er dette headsettet i bestefall en 4er. Lyden er OK om du har på høyt volum slik at du slipper susinga og ulydene og det skal ha for at det sitter godt på hodet. Alt annet er kjempeskuff etter min mening.

  13. Jeg er meget fornøyd med sonic 4. Har spillt det i en ukes tid ettersom det kom tidligere til iPhone. Når det gjelder dette med at du går sakte etter å ha stoppet opp fordi du traff en fiende eller en vegg så er trikset rett og slett å hoppe + å utnytte dobbelhoppet som skyter deg frem som en kanonkule. Da kommer du opp i skikkelig tempo mye mye raskere enn ved kun å løpe. Dette trikset med å hoppe for å få opp tempoet gjaldt også sonic på segas gamle Game Gear (hånholdt konsoll som konkurerte med gameboy, at den ikke vant er snodig da den hadde farger og etter min mening mye bedre spill, vel var den litt større og brukte litt mer batteri, men men)

    Av en eller annen grunn spilte jeg aldri sonic på min megadrive.

    Men jeg har i allefall hatt stor glede av sonic 4 så langt

  14. Finnes det i det hele tatt noen starcraft 2 tråder uten folk som går fullstendig EMO bare fordi det finnes en eller annen unit miks de ikke klarer å ta ut?

    Det kanskje mest håpløse eksempelt er folk som klager over turteling terran. Som en del sier carriers kan funke bra, men MMM knuser carriers til pinneved enten ved å skyte ned alle interceptorene eller ved å snipe carrierne direkte.

    Men når eksempelet til Martino er en terran som har murt seg inne med tonnevis av turrets sier all fornuft meg at hans største problem er at han selv venter for lenge med å gå til angrep. Turrets koster mineraler, har han murt seg inne med dette er det MYE mineraler han ikke har brukt på arme, eventuelt har man latt terran sitte i basen(e) sine for lenge og bli maksa først. En annen ting er at det virker som folk tror man skal kunne bygge en 200/200 hær og valse rett gjennom fiendens forsvar rett på. Hadde man kunnet det ville man jo vært overpowered så det holdt uansett. Den enkleste måten å ta ut en terran her med mye marines og tanks er rett og slett å angripe fra flere sider av gangen. I det terran har kommet seg for å forsvare ene siden trekker du den tilbake samtidig med at du sender inn dropp eller lignende bak. Terran og da særlig med siege tanks er svært lite mobile. Protoss og zerg er derimot generelt svært mobile pga av samme droppmuligheter som terran samtidig som de har warp inn og nydus worm.

     

    Jeg spiller selv i platinum og har TvP som min beste matchup, vinner vel ca 65% av alle kampene, men stort sett sitter jeg med følelsen at folka jeg spiller mot ikke veit hva de driver med når jeg vinner. De 35% som derimot vinner over meg virker derimot særdeles kompetente og knuser meg rett og slett. Så min tanke er rett og slett at om man synes noe er for kraftig er det rett og slett fordi man ikke selv har funnet ut hvordan man spiller mot denne kombinasjonen.

     

    Som noen påpeker på topp-nivået er ratioen svært nærme 50/50. Grunnen til at den er større sprik nedover er at det a, er større sprik i nivået samt at enkelte taktikker er en smule lettere å gjennomføre for nye spillere.

     

    6/8 pool finnes det knapt en terran i bronze, silver eller gold som holder unna, samme med baneling bust.

    Samme med andre typer rush også.

     

    Merker jeg begynner å bli litt lei av alle som mener noe er galt bare fordi de ikke har satt seg inn i hvordan ting egentlig fungerer.

  15. Morrigan? Jammen, hun er jo den søteste og snilleste bare man tar seg bryderiet med å bli9 bedre kjent med dama. Synes hun er den herligste karakteren i hele spillet, allistair er jo bare en patetisk tøffel, usikker liten guttunge. Oppfører seg omtrent som alle 16 år gamle gutter med litt "nobel" oppdragelse. Nei takke meg til noen som tenker litt selv.

     

    Uansett skeptisk til om jeg vil spille denne ekstrapakka, liker ikke tanken på å skulle fange/drepe morrigan.

  16. Jaja, hva skal man si. Jeg kjøpte settlers 7 til mac her rett før påske. Hadde ikke tenkt å ha det med på påskefjellet da jeg gjør andre ting når jeg er der. Når jeg først starta det opp fikk jeg ikke spillt det fordi ubisoft hadde bassert grafikkløsningen på en del utvidelser som ikke kom før 5-6 dager etter at spillet ble sluppet. når se disse endelig kom skulle jeg spille, første døgnet var ubisoft sin server nede så fikk fortsatt ikke spillt, andre dagen hadde jeg trøbbel med nettet fikk fortsatt ikke spillt, og nå blir jeg sparka ut av spillet støtt og stadig med beskjed om at ubisoft sin server er nede.

    Spillet i seg selv er knall, og selv om det er porta via cider-engine som i praksis kun er en emulator for å få win-spill kjapt emulert til mac med betydelig lavere ytelse funker det godt nok for min maskin.

     

    Men med så inni helvete mye trøbbel som Ubi har med å holde serverne sine oppe er det første og siste spillet jeg kjøper fra dem før de fjerner dette systemet.

     

    Satt en liten stund og tenkte at isj om de går konkurs får jeg jo ikke spillt spillet en gang, og på måten de holder på vil jo fler og fler boikotte og sansynligheten blir større. Så da vil jeg om 2 år ha et spill jeg ikke får spillt fordi servern deres er nedlagt fordi de er konkurs. Tenkte så at jeg får spille så mye som mulig nå da, trykka på startknappen og..... ubisoft sin server er nede igjen.

    Viser seg jo at med dette drm-systemet er forskjellen på om de går konkurs eller ikke uinteressent. får ikke spillt spillene de slipper uansett.

  17. Det er godt å se at dere valgte å skrive om dette. Mac er ikke en utbredt gamingplattform på samme måte som PC, men ettersom markedsandelen jevnt og trutt øker blir det vel mer og mer lønnsomt å utvikle for mac også.

    Det at flere og flere slipper spill også til OS X er derfor svært gledelig, særlig nå som det gjelder noen som er så store som Valve. Det er også slik at nå som spillutvalget til mac øker er det nok en del fler som skaffer seg mac, da mange jeg kjenner har latt være siden de ikke kan spille spillene sine nativly i OS X men må boote om til windows.

     

    La oss bare håpe at denne porten faktisk kommer og at den ikke blir gjort via cider.

     

    Synes også iPhone testene deres er bra, skjønt de kunne kanskje kommet litt mer jevnlig istedenfor i slik oppsamling som de gjør nå.

     

    Ellers godt å se at Gamer utvider horisonten og tar et enda større steg i å bli Norges beste nettside for nettopp gamere.

     

    Stå på

     

    Hilsen Njáll

  18. Oh salige eventyr.

    Daggerfall var det første dataspillet jeg kjøpte etter at vi endelig hadde fått en skikkelig pc hjemme. Husker jeg var helt hekta, men hadde et problem med at om jeg spillte det for lenge av gangen blei jeg sjøsyk/bilsyk. Ikke at dette under noen omstendighet kunne hindre meg. Dette spillet var tidlig ute med en enorm åpen verden, og selv om det meste var datagenerert føltes det fantastisk å gå gjennom denne verdenen på jakt etter en landsby. Husker jeg hovedsakelig spesialiserete meg som en kriger men med magi til å gjøre innbrudd. Tjente avsindig mye penger ved å stjæle om natta og selge om dagen. og for pengene kjøpte man seg hus eller båt.

    Dette spillet gir så mye gode minner. rett og slett fantastisk å kunne spille det igjen.

×
×
  • Opprett ny...