Gå til innhold

havchr

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av havchr

  1. Jeg er enig i mye, men tenker at det kanskje bør legges ekstra til rette for at man får bygget opp et kompetansemiljø på investering og publisering av spill. Smarte penger er en del av det som trengs for å få snøballen til å rulle. Dataspill er norges største kultureksport, det er en underholdningsnæring med ekstremt stort økonomisk potensiale og den er i hovedsak en kreativ grønn næring. Kultur-tilskudd er vel og bra, men risikokapital/investorfond for kreative næringer og et hjelpemiddelapparat som har egne folk som skjønner seg på kultur som næring er viktig.

    Innovasjon Norge trenger en oppfriskning - det å lage en ny smart oppfinnelse, ta patent og selge produktet, er noe helt annet enn å lage et underholdningsprodukt som selges i digitale kanaler. Vi trenger at Innovasjon Norge får penger, mandat og personer med nettverk og kompetanse innenfor digital kulturnæring. La oss øke verdiskapningen , spill eksporteres for 24 milliarder i året i sverige , la oss hvertfall komme oss til 1 milliard i løpet av 2022!

    • Liker 3
  2. Bakgrunn : Android-utvikler / bruker siden 2010  , kom fra nexus 5 til galaxy s6.

     

    Førsteinntrykk : Fin byggkvalitet og feel. Kameraet er veldig nice. Tastaturet føles ganske bra. Har brukt swiftkey lenge, men likte samsung-tastaturet såpass at jeg kanskje ikke orker swiftkey. 

    Negativt : Det er fortsatt lag i UI , spesielt i scrolling av lister med litt kompleksitet i. Dette gjør meg eitrende forbanna. Det virker som det er layouts som får UI'et tli å hikke litt. Et eksempel som viser hva jeg mener ganske godt, er å scrolle blant "languages" i switftkey . Der lagges det mye. Jeg vet ikke om det er mobilen sin skyld, eller appen som er dårlig optimalisert.

     

    Animasjonskurvene er av og til ikke helt snappy og sexy, for eks. når man trykker på Apps, så er det en underlig usexy interpoleringskurve på animasjonen. 

     

    Skjermen er helt fantastisk. men om det er oppløsninga på skjermen som gjør at den legger, kunne jeg sikkert klart meg med litt lavere oppløsning. 

     

    En hunch angående lag : Jeg mistenker at det er noe tull med implementasjonen av layout. På Lollipop så skal layout gjøres utenom render-tråden, kanskje implementasjonen av denne teknikken er litt buggy på galaxy s6. Får håpe det blir fikset i en oppdatering. 

  3. Jeg håper på noen skikkelig store overraskelser. Det er bestandig de morsomste.

    En VR-hjelm til natal som faktisk fungerer og er behagelig og dritkul.

     

    Av mindre ting jeg ønsker meg:

    Super Monkey Ball 1/2 til psn/live-arcade/wii-ware

    remake av deus ex

    noe nytt fra retro studios og like bra som det første metroid prime spillet

  4. TENDERLOOOOIN!

     

    Er en running joke mellom meg og en jeg jobber med. Første gangen vi reiste til San Francisco spøkte jeg med at vi måtte dra til tenderloin og ha det gøy, men han var dritredd for å bli slakta som en julegris.

     

    Jeg havna der litt ufrivillig en gang, og ble spotta av to recovering drug-addicts som var så snill å følge meg ut av suppa og tilbake til messeområdet, til og med uten å prøve å rane meg eller lure meg :)

  5. Nå starter tippeligaen snart. Jeg gleder meg som en unge.

    Er svært spent på hvordan TIL kommer ut av det i år. Innkjøringa har vært litt skremmende og veldig variabel, men å slå Rubin i treningskamp (russiske seriemestere og slo Barcelona på bortebane) er et godt tegn.

  6. Dette er fett!

     

    Det begynner å bli en del folk i Norge som driver med spill nå.

    Owlboy som er nominert til Independent Games Festival-award er vel halv-norskt.

     

    Jobber selv i ett av ganske få selskap i Norge som driver med spill, og ønsker de i Frost all lykke med spillene sine.

     

    Eneste merkelige med artikkelen var at det stod at de hadde skrevet motoren fra scratch, mens det i screenshottet var bilde av unity (en ganske komplett spillmotor, som er jævla bra forresten)

  7. Bad Company 2 kan fort ende opp med å stjele horder av brukere dersom CoD går subscription.

     

    Jeg tviler på at de vil legge seg på subscription-modellen som mmo's har. Ser for meg at de sikkert har lyst å prøve en modell med subscription for de som er ekstra interessert i spillet, og at de får ekstra-stuff gratis og dedikerte servere, mens resten må nøye seg med å betale per ekstra downloadable content osv.

  8. Ble litt reaksjoner på den siste posten min i denne tråden, så jeg har åpenbart ikke vært helt klar i hva jeg mente. Samtidig har jeg tydeligvis misforstått hvordan Heavy Rain har blitt dekt (at flere forskjellige personer har skrevet disse artiklene var nytt for meg), noe som forandrer situasjonen. Kommentarene mine var egentlig mest ment i forhold til den forrige artikkelen som ble skrevet om spillet, og den var langt under det nivået jeg forventer fra Gamer. Da jeg antok at det var samme artikkelforfatter som skrev artikkelen denne tråden hører til så jeg negativitet i vinklingen av intervjuet som kanskje egentlig ikke var til stede, og det beklager jeg.

     

    Forøvrig syns jeg Gamer bør se på kommentarer dere gir på forumet som en del av publikasjonen, og dere bør dermed begrense uttalelsene deres der på samme måte som i selve artiklene. Dette er naturligvis bare min mening, så dere får ta det som dere vil.

     

    Jeg vil heller lese noe med baller som sier hva de mener. Spilljournalistikk har tidvis vært altfor snill på forhåndsomtale. Det er mulig at det faktum at en del av leserene klikker i vinkel om ikke det spillet de gleder seg til får god omtale, har noe med saken å gjøre.

  9. Ja, tematisk sett så ligner de to ganske mye på hverandre. Vi blei litt "oj dæven", når vi først fant ut om Mevo, da vi var kommet ganske langt i utviklingen og var redd noen hadde laget samme konsept, bare før oss. Etter å ha spilt Mevo, så ble ulikhetene mer framtredende.

     

    Begge har en karakter som løper langs en plattformaktig verden med rytme-elementer man skal time til. I vårt spill har du derimot større frihet, du kan hoppe nårtid du vil, skifte platform, hoppe på fiender , plukke opp mynter, utforske alternative veivalg og lignende. Spillet blir ganske utfordrende med tanke på multi-tasking.

     

    Det er uansett kult å se at det er andre som også har tenkt litt i samme bane som oss hva rytmespill angår. Både Mevo og vårt spill kan vel si seg enig i å være inspirert av Vib ribbon til PS1 :)

     

    Mvh Håvard fra Tumbleweed.

  10. ludumdare er en 48-timers spillutviklingskonkurranse som blir holdt over internett med mer eller mindre jevne mellomrom.

     

    Denne helgen var det den 15. ludumdare-compoen. Jeg skulle seff ha laget denne posten før helga slik at folk herfra kunne vært med, men, kanskje noen blir med på ld16.

     

    Første delen av ludumdare foregår ved at deltakerene stemmer over hvilket tema de har lyst på. Denne gangen ble temaet "caverns".

     

    I denne konkurransen er det kun single-teams, og man må lage alt av grafikk, musikk osv fra scratch.

    Det er sykt morsomt og lærerikt.

     

    Her er litt linker som beskriver konseptet og til bidragene i ld15, samt en link til mitt bidrag.

     

    about ludum dare

    alle entries til ld15

    min entry til ld15

    og blog-post som oppsumerer det jeg gjorde

     

     

    Håper andre fra Norge blir med på neste ludumdare!

  11. Bra og viktig artikkelserie.

    Jeg tror det er mulig å lage noen utrolig gode opplevelser med anderledes historiefortelling i spill.

    Jeg ønsker å se mer spill benytte seg av at hele tankegangen, fra spillmekanikk, stemning, etc, baserer seg på en moralsk verdi, en moralsk beskjed, istedet for ytre handling som det dessverre altfor ofte blir mest av.

     

    Dersom en utvikler har en beskjed som de virkelig bryr seg om å formidle gjennom spillet, vil nok historiefortellingen bære preg av en mer gjennomført tankegang.

×
×
  • Opprett ny...