Gå til innhold

Xenu_InnleggNO

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xenu_InnleggNO

  1.  

    Erm... det er en grunn til at utrykket bananrepublikk oppstod på denne tiden (første gang popularisert i 1904), hvor Latin-Amerika (+ Haiti) stort sett ble regnet som privat lekegrind for amerikanske interesser, både direkte gjennom millitære okkupasjoner/intervensjoner, og indirekte ved at amerikanske selskaper stod bak/finansierte kupp, leiesoldater osv.

     

    Er klar over det, men jeg ser på det som mer aggressiv proteksjonisme (Monroe-doktrinen) før man forsøkte å isolere seg så godt som mulig (fra bla Europa). "Ekte" imperialistiske tendenser mener jeg først brøt ut etter andre verdenskrig, mye på grunn av å sikre strategiske posisjoner med tanke på den kalde krigen. :)

     

    Nja.. :unsure: Delvis kanskje når det gjelder Panama og krigen mot Spania (men hva skulle USA f.eks. med Filippinene etterpå, annet enn å vise bedre igjen på verdenskartet... :p ) Men f.eks. dei langvarige okkupasjonenne av selvstendige land som Nicuragua, Haiti og Den Dominikanske Republikk hadde vel lite med frykt for europeisk intervensjon å gjøre. Dei var jo og dypt involvert i det imperialistiske fellesforetaget som var Kina.

  2. – man aner også at den amerikanske imperialismen blir harselert med, selv om den ikke var altfor aktuell i denne tidsepoken.

     

    Erm... det er en grunn til at utrykket bananrepublikk oppstod på denne tiden (første gang popularisert i 1904), hvor Latin-Amerika (+ Haiti) stort sett ble regnet som privat lekegrind for amerikanske interesser, både direkte gjennom millitære okkupasjoner/intervensjoner, og indirekte ved at amerikanske selskaper stod bak/finansierte kupp, leiesoldater osv.

  3. lastet ned og testet dette i et par timer ista, men nå kjente jeg at multiplayer lokket litt.

    Men verken jeg eller en kompis klarer å joine på hverandres servere. finner dem rett og slett ikke. noen andre som har dette problemet? spiller forøvrig over nett og ikke LAN

     

    Mener å huske at du må endre en instilling fra 'Internet' til 'Internet (advertised)' elns. i det du setter opp spillet.

  4. Å gud... har bare skumlest litt av kommentarene, og det virker som mange allerede have drunk the Kool-Aid.

     

    Hvis en ser bort fra båndbredde/lag/stream encoding etc. så er det fremdels en schwær hvithåret mammut igjen: Dritten kommer aldri til å skalere på noen som helst økonomisk fornuftig måte for tilbyder.

     

    Skal en tilby samme opplevelse som med egne PC-er, må en i realiteten ha ressurser tilsvarende en spill-PC på serversiden, for hver samtidige spiller.

    -Men alle spiller ikke like mye, og alle spiller ikke samtidig sier du? FEIL (på den siste.). Pga. av båndbredde/lag ville dette mest sansynlig ha vært en tjeneste videresolgt og plassert hos lokale ISP-er, typisk innenfor en tidssone. Selv om mange kun spillte en-to timer i uka, ville allikevel veldig mange av disse spille samtidig. (F.eks. søndag kveld, etter at ungene er i seng.) Hvis dei skulle være sikre på at kunder aldri ble sittende i kø for å spille, tviler jeg på at dei kunne ha oversolgt en slik tjeneste med mer enn max 1/3. For å holde tritt med spillutviklingen, måtte en også med jevne mellomrom oppdatert serverparken.

     

    Dette ville blitt ektremt dyrt, og vil derfor aldri bli noe av. -Kom tilbake om en gang på 20-tallet* heller.

     

    * Wow. Merker at det 21. århundre har kommet skikkelig i gang for meg nå, når det faller naturlig å refere til 20-tallet og tenke fremover i tid... :mellow:

  5. Har selv hatt den ikke alltid udelte gleden av å tilbringe en del tid på Goon-TS i det siste, men en ting skal de ha, -de har noen av dei beste FC-ene i spillet. Har spillt (og PVPet) siden 2004, og har som følge av skiftende allianser og koalisjoner gjennom tidene vært i gang/fleet med SA/SE (old school), 5., BOB, MC, KIA osv., og Goons FC-er har vært vel så gode som noen av FC-ene fra disse. (Men igjen, kanskje en må være ekstremt dyktig, bare for å ha kontroll på 1000 "12-åringer med ADHD"... :p )

  6. For kassettspiller er det vel bare "pil"L, så trykke play, vente til det har loadet ferdig og så skrive "run"? Må inrømme at jeg er litt rusten selv :)

    Var ikke det bare for spill på Turbo-tapes da?

    Googlet litt på det nå, og det eneste jeg fant var LOAD "",1 . Virket kjent, men kan ikke huske at det skulle være så vanskelig...

  7. Jeg skulle forresten prøve meg på River Raid for noen dager siden, men husker fader ikke hvordan man laster inn spill på C64. Noen med en grei bruksanvisning? Jeg kommer til loadingskjermen, passende nok, men hva gjør man når den har dukket opp?

    LOAD eller RUN, var det ikke? (Eller begge deler?)

     

    Husker iaf. at en fikk beskjed om å "Press play on tape".

  8. Last ned Gothic 2 fra Gog.com og sjå om du seier det samme etterpå, det spelet er rett og slett handikappa bra! (med mangel på bedre ord)

     

    Har spillt det, sammen med resten av serien. -Dvs. jeg måtte gi opp Gothic 3 siden det var uspillbart. 1-eren klarte jeg etterhvert å lide meg igjennom, da resten av spillet til en viss grad klarte å oppveie for alle bugsa. Så i en trilogi som er JoWoods mest kjente produkt, var det bare et som var spillbart ved release... (Dvs. alle hadde vært ute en stund da jeg kjøpte dem.)

  9. The Guild kom også nettopp til GoG.com og er kanskje verd å sjekke ut.

    Sjølv har eg ikkje prøvd nokon av spela, men hugsar å ha lest anmeldelse av Neighbours då det var nytt. The Guild ser ganske tøft ut.

     

    Hold deg laaaangt unna... Spillet i seg selv (PC) var fantastisk, -bare så synd at det (i likhet med det meste JoWooD har hatt sine spedalske fingre borti) var et fullstendig makkverk kvalitetsmessig...

  10. Har lyst å begynne med EvE og sitter for tiden og

    På ca 0:43 kommer det opp noe som for meg ser ut som et kart over hvilke organisasjoner som kontrolerer forskjellige deler av universet. Stemmer det? Og hvor finner jeg evt. denne oversikten?

     

    http://myeve.eve-online.com/ingameboard.as...threadID=817789

     

    http://dl.eve-files.com/media/corp/Verite/influence.png <- Kartet som betyr noe. (Daglige automatiske oppdateringer.)

×
×
  • Opprett ny...