Gå til innhold

simenfs

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av simenfs

  1. Ok. Nå har jeg egentlig bestemt meg for å gå for mATX siden det virker litt mer fremtidssikkert i forhold til oppgraderinger og kabinettet jeg fant virker som har fått en del skryt og er tydeligvis bittelite. Dette er lista hittil:

     

    Det jeg mangler er kjøling til CPU. Ser at mange kjører vannkjøling på disse kabinettene og det ser ganske bra ut. Noen som har noen anbefalinger?

     

    Mangler også PSU, men så vidt jeg ser så er alle samme størrelse/type? Kan jeg bruke den jeg allerede har? 750W.

     

    Valgte kabinett utifra anmeldelser og størrelse, men tar gjerne imot anbefalinger om noen vet om et annet som passer bedre. Ser at det er gitter på kabinettet, så noen som vet om dette kabinettet bråker mye?

     

    Handlevognen går litt over budsjett, men om det må til så får det gå. Håper noen med peiling kunne gått over lista og godkjent at dette funker sammen. Jeg har bare valgt SSD og minnebrikker litt på måfå, så om noen har tips til noen bedre/billigere som fungerer bra så tar jeg gjerne imot tips.

     

    Takk

     

    EDIT: Ser jeg mangler WIFI også, så om noen har tips til noe billig, så ikke nøl :) (Eventuelt om det er noen lignende HK som har det inkl)

     

    EDIT EDIT: Har forresten lyst på minst mulig LED-lys og annet fancy på kabinettet/hardware til den grad det er mulig.

  2. Takk for svar. Har begynt å se litt på mITX-maskiner da det virker bra på både ytelse og størrelse. Har også måtte gå litt ned på specs enn ønsket, så det som er bestemt så lang er:

     

    • CPU: Intel i7 6700K - 6800K blir for dyrt dessverre.
    • RAM: 2x16 GB til å begynne med.
    • GPU: GTX 1070 - Usikker på produsent. Best mulig lufting er bra, men avhengig av kabinett så var det visst viktig i forhold til en eller to vifter og hvilken vei disse blåste?

    Der jeg trenger litt ekstra hjelp er i forhold til mITX biten.  Har sett på Phanteks Enthoo EVOLVE ITX og Fractal Define Nano S som kabinetter siden de begge er små og har stort sett fått gode anmeldelser. Generelt sett virker det som Fractal scorer litt høyere hos folk. Minuset er selvfølgelig ITX-hovedkortene, og da spesielt at de har maks ram på 32GB, men bonus at de har WIFI inkludert stort sett. Finnes det noen av kortene som gjør at jeg har mulighet til senere tid å oppgradere til 64GB ram?

     

    HK?: https://www.komplett.no/product/890452/datautstyr/hovedkort/intel-socket/gigabyte-ga-z170n-gaming-5-socket-1151#

     

    Hvis det blir et av disse to kabinettene så trenger jeg også en god kjøler. Har aldri prøvd vannkjøling, så det hadde vært gøy - forutsatt at det er bra.

     

    Tenker også at siden kabinettene er små så er det litt begrensninger på HDD/SSD plass, men ser at flere av de har plass til en M2 SSD, så vurderer å kjøpe en slik. M2-SSDen er en ny type som ikke trenger 2,5 plassen til den jeg allerede har?

     

    Noen som har noen tips?

  3. Ok, takk. Lurte litt på dette med HDD og bottlenecks. Per nå så har jeg OS og noen programmer på SSD, og alt råmateriale av video etc på HDD 1 og scratchdisk på HDD2. HDDene er 7200RPM. Er dette et problem? Bør jeg ha en ekstra SSD som ren scratchdisk/materialedisk? Tenker da på en timeline i Premiere med alt fra 2-6 4K-video e.l. Hadde vært praktisk å ha hvertfall en snurredisk bare for lagring hvertfall.

     

    Ser også at det er forskjell på ATX og ITX, og regner med at HK er spesifikt for hver. Tenker nemlig på at om det er noe vits å bytte ut kabinettet, så bør det være en del mindre. Ser at bredde og dybde er stort sett likt for alt, men at høyden varierer. ITX ligger nærmere 37cm, mens ATX er noe høyere (45+?). Det jeg har nå er 58cm. Er det mulig å komme seg ned til 40-ish?

  4. Hola forum!

     

    Har en stasjonær fra 2006-ish med kun RAM og GPU oppgradering siden da som ikke lenger holder mål. CPUen har vært overklokket i alle år til 3,8-4,2Ghz og det begynner å vise tegn da maskinen får bluescreens/fryser opp ved tungt arbeid. Jobber med videoredigering og har behov for en maskin som kan redigere i 4K-materiale (RED-raw bl.a.) i realtime i Adobe Premiere. Nåværende maskin klarer å redigere mindre timelines, men ved større klippejobber så begynner maskinen å slite hardt.

     

    Nåværende maskin:

    • KABINETT: Antec 1200
    • CPU: Intel i7 920 2,6Ghz
    • VIFTE: Thermaltake
    • GPU: GeForce GTX 780
    • HK: Asus Rampage 3 Extreme
    • RAM: 12GB (4x4) DDR3 1600 Mhz Corsair
    • SSD: Samsung 840 Evo 250GB
    • HDD: 2x 1TB Samsung 7200RPM
    • PSU: 700W (Husker ikke merke)

    Jeg regner med at det meste i maskinen ikke har noen verdi lenger annet en kabinett og SSD/HDD pluss muligens PSUen. Jeg har overhodet ikke fulgt med på datafronten i det siste, men ønsker en maskin som er fremtidsretta slik at jeg ikke trenger å oppgradere på noen år. Har ikke behov for noe seriøs overklokking.

     

    Ønsker:

    • KABINETT: Kan i utgangspunktet fortsette med det jeg har, men det er stort, tungt og bråker som faen. Ikke det beste kabinettet i forhold til lyd eller støv etter mine erfaringer. Har sett på mini-ITX kabinettene for lettere praktisk plassering og mindre hassle. Forslag?
    • CPU: Ingen anelse. Kommer det nye modeller rundt hjørnet? 
    • GPU: GTX 1070. Virker som et bra kort som gjør det bra ifh til pris En versjon med mye VRAM er bra. Må ha CUDA for Premiere.
    • HK: Ingen anelse. Trenger ikke seriøse overklokkingsmuligheter. Bruker mye eksterne harddisker, så USB3/C/FB-utganger er nesten et must. Blåtann og WIFI. Lydkort har pleid å være i HK?
    • RAM: Bør ha 32GB, med mulighet for å oppgradere.
    • SSD/HDD: Tenker jeg beholder de jeg har enn så lenge. 7200RPM er noen sinker. Kan det være en flaskehals i redigering? (Har materiale/scratch-disk på hver sin). 

    Har ikke fulgt med på priser i det hele tatt, så det er en vurderingssak i forhold til nytteverdi. Håper noen kan hjelpe meg å navigere i jungelen av komponenter. Jeg kan bygge maskinen selv. Foretrekker Komplett.no da de virker gode på service, men egentlig åpen for alt.

     

    Beklager lang post! :) 

     

    Takk

     

    PS: Har en 24' BenQ skjerm som er elendig, så trenger en ekstra skjerm som bør være god på farger/kalibrering. Forslag?

     

  5. Hei!

     

    Har ikke holdt meg oppdatert på datautstyr på årevis og trenger hjelp til å sette opp en full HTPC som skal brukes på en BenQ W1070 og lyd til forsterker.

     

    Bruksområde: Windows 7, Kodi, Netflix, HBO, YouTube, Nettleser. 

     

    Hardware-ønsker: Stillegående og strømgjerrig. 1xOS-SSD (64Gb?), 1xHDD (1Tb?), HDMI, Digital/Optisk-lyd ut (Forsterker u/ HDMI), USB3 (Ext. HDD), Tastatur (K400?), WIFI.

     

    Er dette mulig å få til for rundt 2-3000 kroner? Ser at Intel NUC er en mulighet - men usikker på lydutgangen og muligheten for ekstra HDD.9

     

    Maskinen kommer til å stå i et skap over sofaen.

  6. Heisann.

     

    Har en xbox 360 som ikke funker lenger, men den funker med en annen xbox's strømledning. Support mener dette er noe vi må kjøpe for å få ny. Men hvor kan jeg kjøpe

    dette billigst mulig? Trenger hele ledning+mursteinen fra veggen til xboxen.

     

    Noen som vet om nettbutikker/butikker?

    Takk

×
×
  • Opprett ny...