Gå til innhold

oddflo

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oddflo

  1. Hei. Jeg har et kablet nettverk på jobb, hvor server og noen klientmaskiner kjører XP pro og noen Windows 7. Jeg har problemer med en av de som kjører windows 7. Maskinen er tilkoblet nettverket, men klientene på nettverket vises ikke i utforsker. Når jeg taster inn ip adressen til server eller andre klienter kommer disse greit frem, men de vises altså ikke under nettverkskatalogen i utforsker. Hva er årsaken til dette, og har noen en god løsning? Jeg har vært borti dette en gang før, og fikk da et tips om å endre en registerverdi. Husker ikke hvilken verdie dette var, men etter at verdien var endret dukket alle klientmaskinene opp. Noen som kjenner til dette?

  2. Kjører XP Pro med Nvidia Geforce 8600 GTS og to stk. Samsumg SyncMaster 22". Av og til kommer det en vertikal strek på den ene skjermen. Streken er ikke direkte en strek, men et felt som er ca. 2 mm. bred hvor det åpne skjermbildet blir gjennomsiktig. Ikke helt enkelt å forklare, men legger ved et par skjermdump. Hva kan dette skyldes? Har installert nyeste driver til skjermkortet.

    post-23809-1251188366_thumb.jpg post-23809-1251188515_thumb.jpg

  3. Hvilken hastighet har du på nettverkskortene i de trege PCene?

    Det er kun på klienten med windows 7 det går tregt. Server og øvrige klienter kjører xp pro, og har normal hastighet. Både server og klienter har gigabit nettverkskort med auto valg for hastighet. Kabel mellom server og switch klarer forøvrig kun 100mb, så derfor blir ikke hastigheten mer for klientene heller. Skal få ordnet med ny kabel slik at jeg får gigabit hastighet til server også, men likevel kan jeg ikke skjønne hvorfor det skal gå tregere med windows 7/Vista enn med xp.

    Fant løsningen. I Visa og Windows 7 blir tydeligvis ikke protokollene TCP/IP og named pipes aktivert ved installasjon. Måtte kjøre cliconfg fra kjørmenyen og aktivere disse. Nå er hastigheten på topp, faktisk raskere enn i XP. Disse protokollene formidler dataflyten mot SQL server. Forøvrig mange takk for svar og ideer.

  4. Hvilken hastighet har du på nettverkskortene i de trege PCene?

    Det er kun på klienten med windows 7 det går tregt. Server og øvrige klienter kjører xp pro, og har normal hastighet. Både server og klienter har gigabit nettverkskort med auto valg for hastighet. Kabel mellom server og switch klarer forøvrig kun 100mb, så derfor blir ikke hastigheten mer for klientene heller. Skal få ordnet med ny kabel slik at jeg får gigabit hastighet til server også, men likevel kan jeg ikke skjønne hvorfor det skal gå tregere med windows 7/Vista enn med xp.

  5. Høres ut som at klientprogrammet ditt prøver å kontakt default gateway når det skal kommunisere med serveren. Default gateway blit jo antakelig ut mot internett, og der er jo ikke din server.

    Kan du prøve å høyreklikke og kjøre programmet som administrator og se hva som skjer? Det er ikke nok å være administrator, du må kjøre programmet som administrator også...

    Hei igjen. Kjørte programmet som administrator, men uten noen endringer i hastigheten. Har også skrudd av QoS-Pakkeplanlegger. Går like tregt. Andre forslag?

  6. Hvilken hastighet har du?

    Kan være feile drivere til netkortet...

    Alle drivere er oppdaterte. Det som er litt merkelig er at hastigheten faktisk ligger på 94 Mbit. Nettverket er på 100, så det er ok. Det er samme hastighet om jeg kjører xp eller windows 7, så det er neppe her flaskehalsen ligger. Det som oppleves tregt, er når jeg prøver å kjøre regnskapsprogrammet fra klientmaskinen. Det tar laaang tid å åpne programmet, og enda lengre tid å bruke det. Regnskapsprogrammet er Uni Micro, og kjører via sql serverprogr. på servermaskinen.

  7. Noen som har gode ideer. Har en pc med windows 7. Det meste fungerer utmerket, bortsett fra hastigheten på det lokale nettverket. Kjører kablet gigabit nettverk, med en server og 3 klienter. De andre maskinene kjører xp pro. Da jeg hadde xp installert var hastigheten ok, men med Vista og nå Windows 7 er hastigheten mye dårligere. Hva kan være årsaken? Må jeg virkelig nedgradere til xp igjen for å få tilbake hastigheten?

  8. Det er nok mulig. Sjekk hvilkken spenning brikkene har, de skal visst ha 1.8V ved latency 5-5-5-18. Eventuelt kan du prøve å øke spenning med 0.1V.

     

    Hvordan kan jeg sjekke og evt. øke spenningen. I bios ser jeg ikke den muligheten.

    Ellers sjekket med frekvensen som var innstilt, det stod på audo, men det var avhuket for en frekvens på noe over 1200. Endret til 800 Mz som er det riktige. Så får jeg seg om pcen starter bedre nå.

  9. Har du prøvd å bytte på minnebrikkene? Og vi snakker om 2 x 2048MB brikker? Du setter dem vel i rette spor, altså i de gule sporene som burde være A1 og B1 minnebankene?

    Du kan jo prøve å kjøre memtest86 på de, sett i en brikke, kjør memtest86, bytt så brikke og kjør memtest86 på den også.

     

    Har byttet rundt på brikkene, ingenting hjelper. Maskinen starter greit med en av brikkene montert, uavhengig av plassering, men med begge brikkene henger den i oppstarten. Har kjørt memtest86, fikk ingen feil.

     

    Kan det være noe som må endres i bios eller noe med hovedkortet?

  10. Har en pc med Asus P5E WS PRO X38 og Corsair TWIN2X 6400C5DHX 4096MB minne. Når begge minnemodulene er montert vil pcen ofte ikke starte. Den starter av og til, men ofte må den restartes flere ganger før windows lastes. Dersom jeg tar ut den ene brikken, starter den fint hver gang. Er det problemer med dette hovedkortet, minnebrikkene eller kombinasjonen mellom disse, eller er det noe som kan fikses i bios?

  11. Jeg har for tiden to 19" skjermer med en oppløsning på 1280 x 1024 piksler. Tenker å gå til anskaffelse av to nye 20, 21 eller 22" skjermer. Hvilken oppløsning bør jeg ha på disse skjemene slik at skriftstørrelse blir lik den jeg har på 19" skermene. Denne oppløsningen synes jeg er perfekt til kontorbruk, og vil gjerne ha noe tilsvarende på de nye. Bør jeg ha to Widescreen skjermer, eller er det bedre å bruke det gamle 4:3 formatet når jeg skal ha to skjermer ved siden av hverandre. Noen som har erfaringer å dele??

  12. Hei! Har et problem med Outlook Express 6. Når jeg skal sende en e-post, sender programmet samme e-posten flere ganger av seg selv. Hva kan dette skyldes??? Finner ikke noe i innstillinger som skulle kunne føre til noe slikt. Vet jeg heller burde bruke Mozilla eller et annet program, men det er så irriterende å ikke finne ut av feilen. Noen der ute som har en god ide?? :hrm:

  13. Har fiberkabel med 10 Mb linje. Skal være 10 Mbps begge veier. Når jeg kobler PC-en direkte til modemet får jeg ca. 8,5 Mbps begge veier. Dersom jeg kobler modemet til PC-en via routeren min får jeg en nedlastningshastighet på opp mot 10,5 Mbps mens opplastningshastigheten faller til mellom 4 og 5. Hva kan være årsaken til dette? Har en router av type Linksys WRT54GS V.4. med siste firmware installert.

  14. Noen som kan hjelpe? Har lenge brukt IE6 som nettleser, og i forbindelse med jobben logger jeg meg inn på en bildebase. Ved pålogging får jeg opp spørsmål om brukernavn og passord, og sendes videre til basen når dette er skrevet inn. Dette har fungert i lang tid, men nå er det definitivt slutt. Når jeg skriver inn brukernavn og passord blir jeg ikke sendt videre, men stopper i påloggingsvinduet. Jeg har slettet cocies/midlertidige filer, har oppgradert til IE7 og til og med installert Firefox. Får fremdeles ikke logget inn. Lurer da på om det kan være noe annet som sperrer. Kjører Norman virussystem, og lurer på om det noen steder her som sperrer, har forøvrig ikke funnet noe. Har fjernet brannmur i Norman, har kun brannmur i routeren.

    Noen som har gode ideer??

  15. Jeg har nylig installert XP Pro. Har videre opprettet to brukere, en med administratorrettigheter og en med bregrensede rettigheter. Begge kontoene har passord. Det merkelige er at når maskinen starter, logger den seg direkte på admininstratorkontoen, dvs. den som er innbygd i XP. For å få logga seg inn på en av brukerne, må jeg logge av. Først da kommer velkomstskjermen med valg av konto opp. Hvorfor stopper den ikke der ved oppstart?

  16. I Word 2003 er det slik at dersom man lager egne makroer kan man legge disse til på verktøylinjen både som icon, som tekst eller begge deler. I Word 2007 kan man legge inn macroer som egne knapper i en verktøylinje men, jeg finner ikke ut hvordan man også får se hva knappen heter (navnet). Noen som vet om dette er mulig. Et annet spørsmål: Noen som vet om det er mulig å lage egne verktøylinjer/menyer i Word 2007?

  17. Åpne e-posten i eget vindu før du velger skriv ut, så er det ikkje noko problem.

    7227929[/snapback]

     

    Har selvfølgelig forsøkt dette, men det fungerte likevel ikke. Kjørte systemgjenoppretting til et tidspukt for noen dager siden. Nå fungerer utskriften igjen. Tror det har blitt noe krøll når jeg installerte explorer 7.

    Likevel, takk for forslaget.

  18. Hei! Har brukt Outlook (Office 2003) som e-postleser i lang tid, og alt har fungert utmerket. Nå har det pluttselig oppstått et problem, og jeg får ikke skrevet ut e-post som er i htm/html format. Når jeg åpnet utskriftsboksen er skriveren grå (dvs ikke aktiv) ved valget notatstil. Dersom jeg veldger tabellstil, blir skriveren synlig igjen. Noen som vet årsaken til dette??

  19. Dette er sikkert ikke noe som angår kun f30 kameraet, men jeg spør likevel. Jeg har flere kaperaer, alle har til felles at det tilorndes en stasjonsbokstav når jeg starter kameraet tilkoblet usb-porten. Jeg kan da klippe, kopiere etc. som jeg ønsker. Med f30 kameraet kommer det ikke opp noen stasjonsbokstav, kun en stasjon som heter Fujifilm f30. Det merkelige er at jeg får en begrensning med valgmuligheter når jeg trykker høyre museknapp over bildene som ligger på kameraet. Blant annet får jeg ikke muligheten til å klippe ut, kun kopiere. Noen som vet hvorfor, evt. om dette kan forandres??

×
×
  • Opprett ny...