Gå til innhold

Jon_InnleggNO

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jon_InnleggNO

  1. <...>

    Jeg tipper Existenze (tittelen skrives på en måte som slettes ikke er noen lek å hverken huske eller skrive på telefon).

    <...>

    Det er ikke http://www.imdb.com/title/tt0120907/ bildet er hentet fra, nei. Men den filmen skal ses snart.

     

    Nå har dere vært så dyktige til å spikre dama (CSI) og at filmen dreier seg om blant annet programvare. -Skulle være piece-of-cake for filmgjengen her nå :-)

     

    God helg!

  2. ..

    Konklusjon: Tror begrepet vold må kraftig defineres før vi beveger oss ut på diskusjon om dette.

    Beklager saksing av sitatet, men svaret mitt er myntet på den siste setningen i innlegget til Mahler.

     

    Følgende er en definisjon.

    «Vold er enhver handling rettet mot en annen person, som gjennom at denne handlingen skader, smerter, skremmer eller krenker, får den andre personen til å gjøre noe mot sin vilje eller slutter å gjøre noe den vil.» (Isdal 2000).

    http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok/nouer/2003/nou-2003-31/4/4.html?id=372790

  3. Jon Bing synes jeg egentlig har blitt en litt overvurdert lettvekter. Jeg koste meg med science fiction bøkene hans som liten. Det skal han ha. Han skal også ha respekt for å være en slags geekambassadør i Norge, lenge før dette ble så utbredt som det er nå (les: før WWW). Han er en svært god forteller, og sikker i sin rolle.

     

    Men, framtidsvyene hans synes jeg ikke er spesiellt revolusjonerende eller konsistente. Han er flink til å skape en slags sense of wonder (særlig blant "lekfolk"), men egentlig synes jeg han har fallt litt av lasset. Han har gått mer og mer inn i rollen som underholder. Logikken og hensikten med teknologien han spekulerer om virker det ikke som han bryr seg noe særlig med.

     

    For meg virker det som han legger mest vekt på å formidle idéer som høres imponerende og underholdene ut. Han har mange artige historiske detaljkunnskaper som han elsker å flette inn. Men, er det spesiellt oppdatert og realistisk i forhold til dagens, og fremtidens muligheter? Han prater tydeligvis fortsatt om en slags mekanisk virtual reality, et tema som hadde sin storhetstid på, hva da... tidlig 90-tall?

     

    Ray Kurzweil og Neal Stephenson blir tungvektere i forhold, selv om de også er svært mediavennlige futurister. Jeg synes Larry Niven's Dream Park og William Gibson's Neuromancer eller Count Zero gir et mer oppdatert og realistisk bilde av virtual reality, selv om disse bøkene på mange måter også begynner å bli ganske utdatert.

     

    Vil du dele med oss noen eksempler ved å sette Jon Bing sine ideér opp mot Gibsons Neuromancer?

    Selv har er jeg en ivrig Gibson leser, men ser ikke ulikhetene slik du beskriver. Artikkelen beskriver i alle fall likheter som maskinvare implementert i organismen.

     

    Vil definitivt sjekke ut Ray og Neal.

  4. At Freespace 2 var det siste store rombaserte actioneventyr som kom må kallast ein sannheit med modifikasjoner. Bra var det, men det siste store som kom var nok Independence War 2 i 2001.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Independence_War_2

    http://www.youtube.com/watch?v=hq8P_27BnQA

     

    Og er det ikkje "space combat" nok, har ein alltids Tachyon The Fringe frå 2000.

    Men er mogleg artikkelforfattare ikkje definerer det som eit bra spel. Prøvde det aldri sjølv.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Tachyon:_The_Fringe

    Må det egentlig kalles en sannhet med modifikasjoner?

    -Jon

×
×
  • Opprett ny...