Gå til innhold

Gromit_

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gromit_

  1. bmork skrev (På 9.9.2022 den 21.42):

    Ja, det må du.

     

    Det er en forutsetning for Trådløst Bredbånd at det blir benyttet en antenne med Telenors firmware.

    Men i teorien vil det være mulig å bruke en original Telenor-antenne med annen firmware så lenge du etterligner tilstrekkelig mye av det Telenors firmware gjør,.  Det virker bare litt meningsløst.  Og det er ingen garanti for at det vil fortsette å fungere hvis Telenor ser det som et problem.

    Dersom du skal bruke antenna med annen firmware, enten det er OpenWrt eller en annen ZyXEL-variant, så vil jeg anbefale et annet abonnement.  F.eks. Mobilt Bredbånd.

    Disclamere:  Jeg jobber I Telenor,.  På fritiden har jeg bla skrevet OpenWrt-infoen du linker til, basert på eksperimenter med en antenne jeg kjøpte på Finn.

    Kort spørsmål til deg bmork.

    Er det mulig å få flashet en vanlig NR7101 til Telenorfirmware?

    Jeg har en NR7101 fra JetNett, men de gikk konkurs før 5G kom skikkelig på banen og de kjørte CGNAT så det ble sagt opp og DSL enn så lenge, men det lever jo på lånt tid.

    Tanken er vel å selge den, men vurderer å se om det er mulig å flashe den til Telenor FØR man selger slik at en kjøper kan ha et par valg.

  2. Styr unna. Jeg har denne, men jeg skal oppsummere svært kortfattet. Selger den for kr 1000 om noen vil kjøpe btw.

     

    Pro

     

    1. Flott skjerm
    2. Deilig batteri
    3. Grei ytelse

    Cons

    1. Var lovd OTA oppdatering til Oreo i februar. Nå får folk beskjed om å sende den til Polen for å oppgradere. jf XDA forum.
    2. E L E N D I G kamera. Virkelig det verste jeg har vært borti (Kanskje bortskjemt med iPhone Plus)
    3. Kamera 2. Det står 21MP, men det er interpolert. Reell oppløsning er 13 MP og Samsung sensor (Samsung bruker Sony i sine toppmodeller  :hmm: )
    4. Tilgang til reservedeler. 1 av de 2 pentalobeskruene i bunnen falt ut. Tror du kundesupport kunne sende meg ny skrue? njet...

    Så. Kjøp heller den Xiaomien som er Android One mobil.

  3. Noe av det jeg liker best med DAB+ er at på bilferien i år så fikk vi uansett kanal servert trafikkmeldinger og man kunne høre på noe annet enn P1 igjennom tunellene. Ikke bare det, det var ikke en plass vi ikke fikk inn radio og jeg kan ikke si det samme om mobildekningen. Vi var jo på fjellet blant sauer og kyr på utmarksbeite så det var greit å ha en måte å få inn nyheter.

     

    Min erfaring også. Har DAB+ originalt i bilen og kjørt hele Sør-Norge rundt i sommer uten noe mottaksproblemer whatsoever. 

     

    Tror mange som sliter med problemer har feilmonterte antenner. Og det ser jeg mye av når jeg går gatelangs og ser på de som har ettermontert glassantenner.

     

    I traktoren hjemme på gården byttet vi ut radioen med en ny + en FM/DAB+ splitter på eksisterende antenne. Har også fungert feilfritt.

    • Liker 1
  4. Et lite teknisk spørsmål angående bilkjøring fra ett distrikt til et annet. DAB adapteren som er montert mister kontakt med sender når jeg kommer "godt inn i et nytt fylke" fra et annet der den er montert og tunet. Må adapteren re-installeres manuelt ettervert som den flytter seg i det lange land, eller er det DAB adapteren som må ut av bilen og inn med ny? Skulle trodd at det var litt automatikk i adapteren. Noen som har kjennskap til problemet?

     

    Pass på at du har Service Following eller noe i den duren aktivert i innstillingene. Fungerer perfekt i min Ford Focus

    • Liker 1
  5. Hvordan er laderen? Min mobil har noe slikt:

    OEM Xiaomi 1A US Wall AC USB Charger For Xiaomi M4 Mi4 Mi3 Mi2s Mi2 Red Rice Note Cell Phones Charger Free Shipping

     

    Ganske dårlig for å være lader i dag, glad for jeg har bedre nå.

     

    Laderen er en USB-A som leverer inntil 5V og 3A tror jeg med en USB-A til USB-C kabel. Har en Anker 6x2A USB-A lader hjemme som jeg bruker til å lade mobiler med så har faktisk ikke sjekka konkrete specs. Skal sjekke når jeg kommer hjem og oppdatere her hvis det er avvik mot det jeg har oppgitt. 

     

    EDIT:

     

    Laderen er 5V/3A ja.

  6. Fikk min Ulefone Power 3 i går. Kjøpte på Aliexpress. Vil teste ut et par billige mobiler for det byr meg kraftig i mot å legge 10 laken i en epletelefon. Syns 7000 for min 6 Plus for 3 år siden var i overkant mye.

     

    Veldig positivt førsteinntrykk av den. Virker tung og solid. Veldig god skjerm. Alt av utstyr som følger med gir et godt inntrykk.

    Så og si ren android med ingen kinaapper. God samtalekvalitet. 

     

    Ting som er OK: Ekstern høyttaler. Gjør jobben, men ingen varm følelse for å si det sånn. 

     

    Skal jeg trekke frem noe negativt så er det kameraet. Det er crap i forhold til alt av iphone de siste 5 åra. Vanskelig å ta gode bilder og ofte mye støy.

     

    Den har ikke 3,5mm utgang, men har kjøpt meg bluetootheadset nå allikevel. 

     

    Sluttkonklusjon:

     

    Hadde kamerat vært bedre så hadde dette vært terningkast 6. Batteriet er fantastisk. 

     

    Så telefonen i seg selv 5/6 (Av og til UI lag når CPU er i batterisparemodus). Brukt den ganske mye nå siden i går. 68 % batteri igjen. 

    Kamera  er 2/6. Det er litt synd for resten av telefonen syns jeg virker som en bra pakke.

     

    EDIT:

     

    (Det følger med overgang fra USB-C til headset, samt overgang microusb til USB-C og overgang fra USB-C til USB-A. (Du skal i teorien kunne bruke mobilen som powerbank)

     

    Batteri er 44 % nå i dag

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...