Gå til innhold

Nurw

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nurw

  1.  

    Kan begynne å lure på når Kineserne skal begynne å finne opp noe selv.

     

    Og du påstår at Blizzard ikke kopierer fra ASIA??? YUGIO KORT OG POKEMON KORT EKSISTERTE LENGE FØR HEARTHSTONE.

     

    Før du går og sprøyter skit overalt burde du lese opp på din TCG historie. M:TG var før både Yuigoh og Pokemon.

     

    BtW: Trykket ved ett uhell "like" istedenfor siter på kommentaren din. Ingen anelse hvordan man angrer det.

    • Liker 4
  2. Det oser virkelig av troverdighet når de holder kjeft helt opp til det punktet det kommer noe dritt for så å komme med en unskyldning og bortforklaring etterpå. Yeah sure, denne gangen tror vi på dere.

     

    Leste du artikkelen i det hele tatt? De har jo ikke holdt kjeft om dette, det har stått i en EOS årsmelding som til og med er tilgjengelig over internett. http://www.eos-utvalget.no/hXGXCTgZfG4U.35.idium

    • Liker 1
  3. Jeg er ikke en ekspert, så jeg må be om litt hjelp til å forstå dette bedre. Jeg skal prøve å tenke litt logisk likevel, selv om jeg må innrømme at jeg ikke har satt meg godt nok inn i dette.

     

    Uten å teste dette selv, ser jeg ikke helt hvordan en SSD eller HDD plutselig skulle bli tregere kun med å stappe den full av filer (uten å ta «overhead» med filsystemet i betraktning, og at programmer gjerne prøver å lage en ny fil om og om igjen). Med den begrensede kunnskapen jeg har mener jeg at dette må testes over lenger tid slik at cellene rekker å slites ut i SSD'en, og da vil dette for det meste gjelde skriving, ikke lesing.

     

    Selv om alle de ledige cellene slites ut ser jeg ikke hvordan det vil påvirke lastetiden for filene som allerede er lagret på gode celler.

     

    Hvis man tenker at SSD'en kun har noen få GB ledig, og de fleste av disse ledige cellene er utslitt, regner jeg med at SSD'en vil bruke noe tid på å finne gode celler.

     

    Hvis det ikke er så enkelt som jeg har tenkt, er det noen som kan hjelpe meg litt med å forstå hvorfor? Takk! :)

     

    På SSDer så har det definitivt med hvor mye man bruker cellene på som gjerne har mye å si for hvor rask den er. På harddisker er det derimot et annet problem nemlig den fysiske plasseringen på selve disken som kan ha noe å si for ytelsen. Fordi seksjoner som ligger langs kanten av disken blir raskere aksessert (fordi disken rett og slett går raskere forbi leserhodet langs kanten) så fylles gjerne HDDer ut langs kantene først og deretter lengre inne. Det er en grunn til at det kan virke som de går tregere jo mer full de er. Dette kommer i tillegg til fragmentering som kan være problem på både SDD og HDD.

    • Liker 1
  4. Herlighet for en elendig ting det var.
    Er det noe poeng bak kommentaren din, eller følte du bare for å informere meg om at du ikke likte en serie jeg i utgangspunktet ikke anbefalte spesifikt til deg?

     

    Hvem anbefalte du det for da? Sånn som jeg ser det anbefalte du det til hvem enn som leste kommentaren din og følte at det var noe verdt å se der. Han gikk og så på videoen, noe som betyr at han var i målgruppen din. Deretter kom han med tilbakemelding som den gode kritiske personen han er. Er forøvrig helt enig med Ifrit777.

  5. Vist eg ikkje for vere i norge, så speler eg ikkje spelet... enkelt og greit... forsto det slik at eg berre for vere i england, kina og usa?

     

    De tre hovedbyene der spillerene starter er der, man kan dra andre steder også. Men siden det er "bare kjente landemerker" som er i fokus, er det tvilsomt at Norge er med.

    Blir nok mest sannsynlig norge med der ett sted. de har hatt så mye fokus på amundsen at det halve kunne vært nok. Forestiller meg at vi får minst ett mørkt eventyr dypt inne i glemte norske fjorder. MED TROLL :DDDDD

  6. Jeg har faktisk stor tro på vita. den tar ett steg i absolutt riktig retning nemlig men en berøringsflate bakpå, Jeg liker at Sony med Vita går vekk ifra ideen om at man skal bruke hele kroppen (kinect, wii og move) og heller satser på å fingrene. Å tro at å bruke armer og ben istedenfor fingrene har alltid virket rart for meg. Her har man ti responsive, presise og raske lemmer på hånden som går fint an å bruke, men så istedenfor bruker man fire store, tunge og upresise lemmer? Hvor er logikken i det? For min del er kameraene i dag ikke veldig mye mer enn en gimmick, og det går også for move og wii as well.

  7. Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

    Jeg er veldig mye enig med deg her, nerdene synes ikke spesielt godt. Men jeg er fortsatt uenig i at spill som Deus Ex (har ikke spilt det, er for ung, bare lest om det på wikipedia, så kan ta litt feil) kommer til å komme ut sjeldnere. Ett voks i spill markedet kommer på lang sikt (minst 10 år) til å sørge for en generell oppgang i HELE spillmarkedet, jeg tror om mulig at spill som Deus Ex kommer til å komme ut oftere og bedre.

     

    For å si det på denne måten ble Deus Ex regnet som nyskapende og svært originalt, og mange elsket det. Da Deus Ex 2 kom var de fleste enige i at det bare var mer av det samme, men retter mer mot massene. Det var ikke i nærheten like nyskapende og originalt som det første. Deus Ex 3 kommer endelig om en liten stund, men fra det jeg har lest i previews osv er det bare en oppdatering av Deus Ex 1 og 2. Historien er selvsagt ny, men selve spillmekanikken er bare en finpussing av de to første. Det trenger ikke være negativt i seg selv, men jeg tviler sterkt på at vi får noe nyskapende.

     

    Men se på spillene som har kommet de siste ti årene. Hvor mange av dem har vært geniunt annerledes enn det andre vi har spilt? Call of Duty? Bulletstorm? Medal of Honor? FPSer er og blir de samme. Det eneste unntaket jeg kan tenke meg er Bulletstorm med det der Skill Shot greiene, men bortsett fra det er det et rett-frem FPS. Og selv Skil Shot er bare en variant av Headshot og Limb Shot (Dead Space lot deg f.eks skyte av kroppsdeler.) RTSer har gitt oss en co-op multiplayer, fjernet basebygging og så videre, men alt dette er bare en naturlig variant av vanlige RTS-spill. Dune 2 hadde basebygging, ressurser og bygging av hærer. Age of Empires Online tar hele greia online i et MMO, men selv det er bare standard formel med flere spillere. Så hva er nytt i spillbransjen?

     

    Og ta for eksempel Resident Evil: The Mercenaries 3D. Vi kan gå og skyte samtidig (dog uten å sikte) i vanlig tredje person pluss i første-person, gyroskopet vil bli aktivt brukt (så vidt jeg vet) og hele greia er i 3D uten bruk av briller. Selve spillformen blir å drepe så mange som mulig så kreativt som mulig på så kort tid som mulig. Men til tross for dette, hvor for skjellig er det egentlig fra Resident Evil 1 til playstation?

     

    Ta så indiespill. Denne bransjen har gitt oss en lang rekke nyskapende spill, fra Lemmings til Worms til Minecraft, og nye, kreative spill kommer jevnlig slikt det har gjort i over et tiår allerede.

     

    I tillegg synes jeg det er litt feil av deg å si at selv om nerdene ikke gjør seg selv spesielt synlig betyr at de ikke blir lagt merke til. Spesielt store selskaper kommer til å ha markedsavdeling som holder ett øye med en såpass kjøpekraftig markedsgruppe. Man kan jo allerede se at selskaper som EA investerer i flere ambisiøse spill, som The Secret World og at de satset så heftig på Bioware. Bioware har selv sagt at EA gir deg veldig frie tøyler når det gjelder spillene sine, kanskje nettopp fordi de innser verdien av kreative og gode ideer.

     

    Ja, jeg mener nerdene er og blir en undergrunnsbransje som ikke gjør seg spesielt synlige, men det jeg sa er at noen av dem vil vokse og bli større selskaper. Vi har allerede Telltale Games og Paradox Interactive for å nevne noen, og flere vil komme. Men indiebransjen er langt, langt større enn de fleste tror, og selv om vi får hundre Telltales og Paradoxer er det bare en brøkdel av bransjen. Om så en million indie-nerder slår seg sammen i store selskap vil det fortsatt bare være en brøkdel av hele bransjen. Vi snakker faktisk om alt fra enslige gutter og jenter fra 10-årsaldren som vil lage noe til godt voksne folk som seriøst går inn for å lage spill de kan selge via diverse nettsteder. Det eneste de har til felles er at alle har et brennende engasjemang, er svært kreative og vil lage noe for å vise at de kan. Og med programmer som Game Maker, LittleBigPlanet og WarioWare: D.I.Y. blir det bare flere og flere av dem.

    Ah, så det er her vi bascily er uenige. Du mener nerdene kommer til å fortsette å være en usynlig undergrunnsbransje (pågrunn av at nerdemarkedet er en folkeky og virkelighetsfjern gruppe? (sånn som de er i dag etter min mening)), mens jeg tror de kommer mye mer frem i lyset og blir mange flere av de (som konsekvens av hverandre).

    Gleder meg til å finne ut om hvem som har rett :D

  8. Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

    La oss se litt på fakta først. Om vi år snakker vi 2020-tallet, så vi kan begynne med 80-tallet. Spilling var ennå ikke "stuerent", så det var i hovedsak gutte-nerder som spilte. Selv om det var en del jente-nerder også var de ikke langt nær så utbredte som guttene, og i alle fall ikke like synlige. Selve spillene var ikke de mest avanserte, men til gjengjeld var det lettere å være kreativ med det lille man hadde. Piratkopiering var minst like utbredt som i dag, men siden spill ikke var helt "stuerene" var det mest undergrunnen som brydde seg. Selvsagt var det tapre forsøk på kopibeskyttelse, men det bestod mest av "finn ordet på side 5, linje 3 ord 9 i manualen" og så videre. Det var både genialt og tragisk dårlig på samme tid. Hadde ordene vært generert tilfeldig måtte man faktisk ha manualen for å fjerne kopibeskyttelen, men siden det aldri var mer en ti, femten ord som gikk igjen var det bare å spre listen. Nuvel.

     

    På 90-tallet begynte spill å bli mer stuerene, og internett som vi kjenner det begynte å bli vanlig. Selv om spill fortsatt var mest offline og single-player begynte multiplayer å bli populært. I tillegg begynte mods for alvor å bli populært, og jeg våger å påstå det hele begynte med gode, gamle Doom. Endelig fikk vi en bra FPS, og siden det var så enkelt å lage nye kart til den kunne nesten hvem som helst gjøre det. Å endre lydene, modellene og textures var svært enkelt, så ganske snart dukket en hel drøss mods og nye kart til Doom opp over alt. Men konsoller begynte også å dukke opp nå, noe som gjorde at spill begynte å bli stuerene og spre seg ut til massene på godt og vondt. Det begynte å bli mange, mange flere som innrømmet at de spilte spill, og selv jenter kunne innrømme det uten å bli mindre feminine og vakre av den grunnen. Å date en nerd var akseptabelt for begge kjønn. Men det negative (?) med alt dette var at spillbransjen begynte å by seg frem til de store massene, og den lille, hardbarkede kjernen med übernerder ble glemt. Vi var med på å bygge opp hele bransjen, men nå da den var etablert for godt og begynte å vokse ble vi kastet ut med resten av søpla. Nesten, da. Fortsatt fikk vi enkelte spill som var for avanserte eller for kreative for massene, men det begynte å bli mindre og mindre. Heldigvis (?) fikk vi også MMORPGer, og selv navnet var for langt for massene.

     

    Så kom 2000-tallet. Bransjen har fortsatt ut utvikle seg, men det har gått mer og mer over til massene. Konsollene har tatt mer og mer over, og spill har blitt mer og mer generiske. "Alle" skal kunne spille. Uansett om det er et FPS eller flysimulator skal det bare være å plukke opp håndkontrolleren og sette i gang. Vi har fått bevegelsesfølsome kontroller, touchskjerm på den håndholdte, selv rykter om en kontroller hvor du ikke engang trenger å holde noe som helst. Massene gleder seg. Nerdene... gjør det ikke. Vi har blitt trykket så langt ned i søla at noe må gjøres, og det raskt. Men hva? Løsningen ble helt enkelt i dobbel betydning. Indie. La bransjene holde på som de vil. Hvem trenger et generisk FPS eller "se, bestemor fly!" flysimulator fra store, grådige selskaper når vi har indiebransjen? I stedet for å følge massene gjør nerder det de gjør best og lagde sin egen bransje. Massene brydde seg ikke om slike "små gratis-spill", men sannheten er at nerdene fikk en helt egen undergrunnsbransje slik det hele hadde startet. Spill er minst like kreative og engasjerende som før, men det er få som egentlig bryr seg. Det passer meg utmerket.

     

    I våre dager har alt begynt å starte på nytt igjen. Massene har de evige generiske spillene sine, men indiekulturen har begynt å bli stueren. Braid ble regnet som et av tiårets beste spill i fjor, og hvor mange kjenner ikke til Minecraft? De store selskapene forstår at generiske spill selger, men de forstår også at indiekulturen er her for å bli. I stedet for å prøve å trykke oss nerder ned i sølen igjen har de begynt å høre på oss og se hva vi får til. Mange av spillene våre er jo bra. Resultatet er at vi på mange måter har fått tre bransjer nå. Vi har de store, masseproduserte, generiske spillene, vi har indiespill bare undergrunnsbransjen bryr seg om, og vi har indiespill som klatrer ut av undergrunnen og prøver seg i massene, men aldri når helt opp. Si hva du vil om Minecraft og Braid, men de er og blir undergrunnsspill, selv om de er godtatt av massene. Men det er en positiv ting, helt klart. Det gjør at indiespill er godtatt av de store massene og kan få støtten til å nå ut til massene, men på samme tid risikerer ikke indiebransjen å bli ødelagt på samme måte som den gamle bransjen på 80-tallet.

     

    Spol frem ti år, og hva ser vi? Det er ikke godt å si, men jeg vil tippe flere og flere aktører på indiemarkedet dukker opp (vi trenger tross alt bare én person pr "selskap"), og flere og flere aktører i indiebransjen vil slå seg sammen og utrette større ting. Se bare på f.eks Telltale Games. De har gitt oss Sam & Max, Back to the Future og Monkey Island tilbake, og det er bare starten. Men de er og blir et indieselskap likevel. Vi vil få flere slike indie-selskaper som gir oss kvalitetsspill som er godkjent av massene, men på samme tid er de små nok til å kunne ta sjanser og være virkelig kreative. De er den sanne tredje bransjen, og de vil bare bli mer og mer utbredt. Selvsagt vil de store aktørene som EA prøve å utnytte dem så bra som mulig, men selv om noen vil falle for det og bli en del av de store massene vil vi nok ha en hel drøss med slike aktører som Telltale Games. Utopia som jeg ser det er at vi har nok spill fra både undergrunnsbransjen og massene til å gjøre alle glade igjen. :)

    Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

    Det ser ut til at du sier litt det samme som redaksjonen her, nemlig at "Nerdene" er en liten gruppe folk som også fortsetter å være liten. Er det ikke logisk å se på det slik at hvis spillmarkedet fortsetter å vokse, så kommer også nerdegruppen(entusiastene) fortsette å vokse?

     

    Vi kan jo dra inn Paradox interactive som eksempel, de lager og publiserer spill som definitivt ikke er for de store massene og de har vokst DRAMATISK. Hvis ikke det er ett tegn på at nerdegruppene vokser seg store så vet ikke jeg. Og så lenge det er en stor brukermasse som vil ha noe så kommer det til å bli lagd gode spill, med store budsjetter og god grafikk til den gruppen også. Ingen grunn til å være indie når du kan få penger til spillet ditt og ikke trenge å gå vekk fra fokuset på nerdegruppene.

    Ja, jeg mener bransjen vil dele seg inn i tre. Den største bransjen er de store selskapene som gir ut spill til massene, men spillene de gir ut blir bare mer og mer generisk. Som noen sier kommer spill som Deus Ex bare sjeldnere og sjeldnere. Et nytt X-Com er bekreftet, men det er mer som et FPS enn det vanlige X-Com fansen faktisk vil ha. Et nytt Syndicate er bekreftet, men også det ser ut til å bli et FPS. Og slik kommer det nok bare til å fortsette.

     

    Nerdene, eller "entusiastene" om du vil, er allerede en enorm bransje i dag, men de er i undergrunnen og ikke så godt synlig for massene. Hvor mange av dere hadde for eksempel hørt om Owl Boy før det dukket opp en artikkel om det her på forumet? Og da snakker vi om vinneren i en konkurranse. Hva med alle de som var minst like gode, men ikke vant? Hva med de som ikke gadd bli med i konkurransen engang? Det jeg tror kommer til å skje er at nerdene for alvor begynner å samle større grupper likesinnede for å jobbe med større prosjekter, så vi vil se flere spill som f.eks Minecraft i nær fremtid laget av en gjeng indie-utviklere. (ikke ny Minecraft, selvsagt, men noe like kreativt.) En del av disse vil alltid være indieutviklere og lage spill på fritiden de gir ut mer eller mindre gratis, men andre vil danne selskaper som Telltale Games og Paradox Interactive. Tenker man etter har grafikken i spill bare blitt bedre og bedre, men gameplay har på mange måter blitt dårligere og dårligere. Resultatet er at mange fort går lei nyere spill og "godtar" at spill har dårligere grafikk enn nykommerne, så lenge gameplayet er bra. Indieutviklere sliter med grafikken siden de ikke har budsjett til state-of-the-art, men til gjengjeld kan de gå amok med gameplay. Resultatet er et større fokus på indiebransjen, noe alle kan nyte godt av. :)

    Jeg er veldig mye enig med deg her, nerdene synes ikke spesielt godt. Men jeg er fortsatt uenig i at spill som Deus Ex (har ikke spilt det, er for ung, bare lest om det på wikipedia, så kan ta litt feil) kommer til å komme ut sjeldnere. Ett voks i spill markedet kommer på lang sikt (minst 10 år) til å sørge for en generell oppgang i HELE spillmarkedet, jeg tror om mulig at spill som Deus Ex kommer til å komme ut oftere og bedre.

     

    I tillegg synes jeg det er litt feil av deg å si at selv om nerdene ikke gjør seg selv spesielt synlig betyr at de ikke blir lagt merke til. Spesielt store selskaper kommer til å ha markedsavdeling som holder ett øye med en såpass kjøpekraftig markedsgruppe. Man kan jo allerede se at selskaper som EA investerer i flere ambisiøse spill, som The Secret World og at de satset så heftig på Bioware. Bioware har selv sagt at EA gir deg veldig frie tøyler når det gjelder spillene sine, kanskje nettopp fordi de innser verdien av kreative og gode ideer.

  9. Skjult tekst: (Marker innholdet i feltet for å se teksten):

    La oss se litt på fakta først. Om vi år snakker vi 2020-tallet, så vi kan begynne med 80-tallet. Spilling var ennå ikke "stuerent", så det var i hovedsak gutte-nerder som spilte. Selv om det var en del jente-nerder også var de ikke langt nær så utbredte som guttene, og i alle fall ikke like synlige. Selve spillene var ikke de mest avanserte, men til gjengjeld var det lettere å være kreativ med det lille man hadde. Piratkopiering var minst like utbredt som i dag, men siden spill ikke var helt "stuerene" var det mest undergrunnen som brydde seg. Selvsagt var det tapre forsøk på kopibeskyttelse, men det bestod mest av "finn ordet på side 5, linje 3 ord 9 i manualen" og så videre. Det var både genialt og tragisk dårlig på samme tid. Hadde ordene vært generert tilfeldig måtte man faktisk ha manualen for å fjerne kopibeskyttelen, men siden det aldri var mer en ti, femten ord som gikk igjen var det bare å spre listen. Nuvel.

     

    På 90-tallet begynte spill å bli mer stuerene, og internett som vi kjenner det begynte å bli vanlig. Selv om spill fortsatt var mest offline og single-player begynte multiplayer å bli populært. I tillegg begynte mods for alvor å bli populært, og jeg våger å påstå det hele begynte med gode, gamle Doom. Endelig fikk vi en bra FPS, og siden det var så enkelt å lage nye kart til den kunne nesten hvem som helst gjøre det. Å endre lydene, modellene og textures var svært enkelt, så ganske snart dukket en hel drøss mods og nye kart til Doom opp over alt. Men konsoller begynte også å dukke opp nå, noe som gjorde at spill begynte å bli stuerene og spre seg ut til massene på godt og vondt. Det begynte å bli mange, mange flere som innrømmet at de spilte spill, og selv jenter kunne innrømme det uten å bli mindre feminine og vakre av den grunnen. Å date en nerd var akseptabelt for begge kjønn. Men det negative (?) med alt dette var at spillbransjen begynte å by seg frem til de store massene, og den lille, hardbarkede kjernen med übernerder ble glemt. Vi var med på å bygge opp hele bransjen, men nå da den var etablert for godt og begynte å vokse ble vi kastet ut med resten av søpla. Nesten, da. Fortsatt fikk vi enkelte spill som var for avanserte eller for kreative for massene, men det begynte å bli mindre og mindre. Heldigvis (?) fikk vi også MMORPGer, og selv navnet var for langt for massene.

     

    Så kom 2000-tallet. Bransjen har fortsatt ut utvikle seg, men det har gått mer og mer over til massene. Konsollene har tatt mer og mer over, og spill har blitt mer og mer generiske. "Alle" skal kunne spille. Uansett om det er et FPS eller flysimulator skal det bare være å plukke opp håndkontrolleren og sette i gang. Vi har fått bevegelsesfølsome kontroller, touchskjerm på den håndholdte, selv rykter om en kontroller hvor du ikke engang trenger å holde noe som helst. Massene gleder seg. Nerdene... gjør det ikke. Vi har blitt trykket så langt ned i søla at noe må gjøres, og det raskt. Men hva? Løsningen ble helt enkelt i dobbel betydning. Indie. La bransjene holde på som de vil. Hvem trenger et generisk FPS eller "se, bestemor fly!" flysimulator fra store, grådige selskaper når vi har indiebransjen? I stedet for å følge massene gjør nerder det de gjør best og lagde sin egen bransje. Massene brydde seg ikke om slike "små gratis-spill", men sannheten er at nerdene fikk en helt egen undergrunnsbransje slik det hele hadde startet. Spill er minst like kreative og engasjerende som før, men det er få som egentlig bryr seg. Det passer meg utmerket.

     

    I våre dager har alt begynt å starte på nytt igjen. Massene har de evige generiske spillene sine, men indiekulturen har begynt å bli stueren. Braid ble regnet som et av tiårets beste spill i fjor, og hvor mange kjenner ikke til Minecraft? De store selskapene forstår at generiske spill selger, men de forstår også at indiekulturen er her for å bli. I stedet for å prøve å trykke oss nerder ned i sølen igjen har de begynt å høre på oss og se hva vi får til. Mange av spillene våre er jo bra. Resultatet er at vi på mange måter har fått tre bransjer nå. Vi har de store, masseproduserte, generiske spillene, vi har indiespill bare undergrunnsbransjen bryr seg om, og vi har indiespill som klatrer ut av undergrunnen og prøver seg i massene, men aldri når helt opp. Si hva du vil om Minecraft og Braid, men de er og blir undergrunnsspill, selv om de er godtatt av massene. Men det er en positiv ting, helt klart. Det gjør at indiespill er godtatt av de store massene og kan få støtten til å nå ut til massene, men på samme tid risikerer ikke indiebransjen å bli ødelagt på samme måte som den gamle bransjen på 80-tallet.

     

    Spol frem ti år, og hva ser vi? Det er ikke godt å si, men jeg vil tippe flere og flere aktører på indiemarkedet dukker opp (vi trenger tross alt bare én person pr "selskap"), og flere og flere aktører i indiebransjen vil slå seg sammen og utrette større ting. Se bare på f.eks Telltale Games. De har gitt oss Sam & Max, Back to the Future og Monkey Island tilbake, og det er bare starten. Men de er og blir et indieselskap likevel. Vi vil få flere slike indie-selskaper som gir oss kvalitetsspill som er godkjent av massene, men på samme tid er de små nok til å kunne ta sjanser og være virkelig kreative. De er den sanne tredje bransjen, og de vil bare bli mer og mer utbredt. Selvsagt vil de store aktørene som EA prøve å utnytte dem så bra som mulig, men selv om noen vil falle for det og bli en del av de store massene vil vi nok ha en hel drøss med slike aktører som Telltale Games. Utopia som jeg ser det er at vi har nok spill fra både undergrunnsbransjen og massene til å gjøre alle glade igjen. :)

    Det ser ut til at du sier litt det samme som redaksjonen her, nemlig at "Nerdene" er en liten gruppe folk som også fortsetter å være liten. Er det ikke logisk å se på det slik at hvis spillmarkedet fortsetter å vokse, så kommer også nerdegruppen(entusiastene) fortsette å vokse?

     

    Vi kan jo dra inn Paradox interactive som eksempel, de lager og publiserer spill som definitivt ikke er for de store massene og de har vokst DRAMATISK. Hvis ikke det er ett tegn på at nerdegruppene vokser seg store så vet ikke jeg. Og så lenge det er en stor brukermasse som vil ha noe så kommer det til å bli lagd gode spill, med store budsjetter og god grafikk til den gruppen også. Ingen grunn til å være indie når du kan få penger til spillet ditt og ikke trenge å gå vekk fra fokuset på nerdegruppene.

×
×
  • Opprett ny...