Gå til innhold

trippler

Medlemmer
  • Innlegg

    84
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trippler

  1.  

    Økende tetthet på magnetskiver vil ha proporsjonell effekt på tap av data og skrive/lesefeil.

    Altså så mye som det frister til NAS bruk har jeg enda ikke sett harddisker som man ikke kan bare lagre masse ting på - men også lagre på en pålitelig måte.

    OK så har man f.eks. 8-bay NAS med slike HDD, altså 64 TB med... you name it. Og jeg regner med at man bruker en *god stund* for å lage en slik mengde data- om den er nedlastet eller ei. Så krasjer en av diskene... 8 TB rett i søppelet, eller til profesjonell reparasjon som koster 10k eller noe i den duren.

    Raid-speiling selvfølgelig mulig, men da halverer man kapasiteten. Blir en ond sirkel dette her.

    Så vidt jeg har lest meg til så har unrecoverable read error (URE), og mean time between failure holdt seg stabil over tid selv om diskene har blitt større.

     

    Interessant artikkel jeg leste for en stund siden;

    http://www.zdnet.com/blog/storage/why-raid-5-stops-working-in-2009/162

    Ifølge denne artikkelen fra 2009 er det et stort problem for RAID 5/6 at URE'en holder seg stabil mens diskene blir større.

     

    Det finnes flere plasser på nettet der det advares sterkt mot RAID 5/6, jeg husker en gang at jeg fant en side som var dedikert til dette. Der hadde de også katastrofehistorier om RAID. hehe

     

    Jeg mener å ha lest at de som driver seriøst med dette sverger til "enterprize-grade" disker i RAID 10. Motsetningen må jo være Blackblaze som kjører RAID 5/6 eller var det RAID 7? De har ihvertall publisert statistikker over hvilke disker de bruker og så kjører de faktisk "consumer-grade" disker i digre arrays! Ganske interessant lesning.

     

    Har selv siklet etter å bygge RAID Z som er RAID bygget med ZFS. Et next gen filsystem som er overlegent bedre enn de gamle traverene, kansje likestilt med BTRfs. RAID Z er i dag software RAID, men hardware RAID har mistet litt av sin fordel iom. at hardware akselerasjonen er så og si ikke betydelig lenger. Samt at man kan kjøpe en billig UPS som sikrer mot strømbrudd. Kan jeg spørre om det er noen her som bruker Raid Z? Og i så fall, hvilket OS og rigg bruker dere til dette?

    Jeg bruker RaidZ på ZoL (Zfs on Linux) med Debian Stable distroen. Har fått testet både at disker falt ut ofte (dårlig kabel), resilvering etter dette å kjøring med manglende disker.

     

    Performance er det ingenting å si på, å jeg har opplevd løsningen som stabil utenom en instans der en patch til zfs driver samtidig som patch til kernel gjorde noen av custom paramertene mine til zfs modul invalid å den ikke ville starte kernel modul. Fjernet parametre (tilbake til default) å jeg var oppe igjen.

     

    Om man bytter os er det bare å installere zfs driver å kjøre "zpool import <pool name>" så er du oppe å kjøre igjen med alt av custom mountpoints (jeg har ett zfs volum mountet til /home på laptop). Once you go zfs you don't go back.

     

    Ytelse kommer veldig ann på hva du måler. Skriver/leser lett mange G i sekundet fra /dev/zero til zfs volum med compression=lz4 (komprimering).

    Realistisk oppnår jeg 500M-1.5G/s lesing+skriving av data fra /dev/urandom med 3xSeagate Baracuda 3T

  2. Ja ha? Hva er så spesielt med dette? Om en har behov for mer enn ett OS så kan vel gjøre som vi har gjort i årevis å bare virtualisere?

     

    Dette er lettere i dag enn hva mange tror. Se for eksempel https://qubes-os.org/ (Fokus på sikkerhet, så kan kjøre alle applikasjoner virtualisert, bi-effekt er at man kan kjøre Windows og linux programmer om hverandre sømløst) eller http://www.myfenos.com/ som er mer fokusert mot usability.

  3. http://forums.ubi.com/showthread.php/884314-Save-file-corrupted-Watch-Dogs-stuck-in-loading-screen?p=10000962

     

    Slå for all del av cloud lagring og ta backup av save fil, da de har en tendens til å bli korrupt. Har visst noe med at når ekstra content blir akksessert (som pakkene som kommer med preorder) blir save filen ubrukelig.

     

    Edit: Her er tråden til ubisoft:

    http://forums.ubi.com/showthread.php/882580-OFFICIAL-Game-stuck-on-loading-screen

  4. Har en selv, og er FORFERDELIG til skriving på tastaturet.

    Hold deg langt unna hvis du jobber med programmering, og andre typer arbeid som kreves mye skriving.

     

    Er vel derimot greit for spill, er ikke helt strålende fornøyd, men gir den 7/10.

    Programmerer her. Jeg liker tastaturet, selv om jeg skjønner hvordan enkelte kan mislike det. Ikke samme laptop, men samme tastatur.

  5. Ville sjekket ut KVM og Xen også. Kvm har jeg ikke brukt så mye, men Xen har i den siste tiden blitt latterlig enkelt. Så lenge du ikke er redd for kommandolinjen er det ett av de bedre valgene.

     

    På Debian ligger det i pakkerepositoriene, så det er stort sett så enkelt som å skrive "apt-get install xen xen-tools" på en default install. Får å sette opp VM'ene etterpå er det litt fikling, men for å feks lage en debian guest vm må man skrive "xen-create-image --hostname <hostname> --ip <ip> --vcpus 2 --pygrub --dist <lenny|squeeze|maverick|whatever>", så gjør xen-tools resten for deg!

     

    Windows guests må man nok peke den til en windows iso fil å installere med vnc (tror det er noe sånn som --vnc <port> e.l.)

  6. Gode nyheter! :) Klin umulig å se på noen streams i "Source" kvalitet selv på 100/10 linje, og man merker hele siden kneler under store events som f.eks. TI3 da det gikk ut over andre streamer.

     

    Jeg har stikk motsatt erfaring. Twitch sine tjenester er oppe, men det hender flash spilleren kneler i nettleser. Bytter bare til vlc med 5 sekunder buffering og aldri merket noe lag, selv under TI3 - som jeg og venner så live på TV skjerm.

     

    Livestreamer: http://livestreamer.tanuki.se/en/latest/

    er ett verktøy som lar deg se bla twitch i vlc. Ads er ikke støttet over det, så husk å åpne en tab i nettleser som får ads i tillegg! :)

    • Liker 1
  7. 1.9Gbps kommer vel fra at de bruker proprietær teknologi til å bruke datastrømmer over begge båndene samtidig ved bruk av broadcom sin "TurboQAM" teknologi: http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-features/32120-inside-story-asus-rt-ac56u-and-rt-ac68u?start=1

     

    Tror den høye prisen kommer av at det er pre-order, og den ikke faktisk er kommet enda. Regner med prisen dropper med en gang butikkene faktisk får den inn...

    • Liker 1
  8. Jeg har prøvd å spørre tidligere men ingen vil gi meg et svar, men jeg gir meg ikke og spør igjen:Hvem er det som har bruk for en slik disk i stedet for en vanlig SSD?- Jeg så at maskinen som hadde AMD sin PCI-e SSD startet 1 sek raskere enn min pc med samsungs 830 SSD- Mitt inntrykk er at verken spill eller programmer jobber/starter raskere med en PCI-e SSD i stedet for en vanlig SSD. Det er andre flaskehalser i PCen som sørger for at du ikke får utnyttet hastigheten på en PCI SSDHva er så bruksområdet for en PCI-e SSD?

     

    Cache-disk til ZFS oppsett (filserver eller annet)

    Database server

    Skryt-faktor

    Cache på VM cluster

     

    Det er vel mer proff markedet som trenger slike ytelser, og det tilsier jo prisene også

    • Liker 1
  9. Regner med innhøsting av IP'er foregår så enkelt som at de spør trackerne om hvilke IP'er som leecher / seeder torrent filene. En stund siden jeg har laget noe torrent relatert, men det kan foregå slik:

     

    (Dette er klassisk tracker/klient, DHT fungerer anderledes)

     

    En torrent tracker er en diger oppslagsbok over ip addresser som har spurt om en torrent hash. Når du spør om den samme torrent hashen får du tilbake en liste over ip/port til de andre i svermen (eller noen av disse), og blir selv lagt inn i svermen.

    Om man vil laste ned torrenten kobler klienten (Deluge / uTorrent etc) til disse ip'ene og spør videre om bitene til filen. Overvåkerne trenger selvfølgelig ikke koble til for å sjekke om du har filen, og kan bare notere ned IP'en som "bevis".

     

    Det er ett par problemer med dette:

    #1 Mange trackere (bla ThePirateBay sin) gir ut dummy IP'er i tillegg til de faktiske IP'ene, så det er fult mulig at din IP er oppført som seeder av torrenten "Hello Kitty's greatest hits", selv om du aldri har rørt denne, nettopp pga dummy ip. Trackerne gjør dette pga plausible deniability, så IP'en ikke skal kunne brukes som bevis, da det ikke beviser at du laster ned en torrent (mer en sansynlighet).

     

    #2 IP er IKKE en person! Som sagt i tråden, om naboen har tråløst nett, er det hans ansvar om du laster ned over dette? Hva med McDonalds resturanter med gratis wifi? Kan disse bli dømt pga IP addresse? Lavere nivå i internet stacken - om jeg faker en IP strøm nettopp for å skape bevis mot en person (fake IP headerne, mye bruk v/ DDOS), vil en person kunne bli dømt av dette?

     

    #3 Hvem er ansvarlig? Eier av nettabonoment? Om da sønn eller datter laster ned? Er det den som lastet ned? Eller er det kanskje ISP'ene selv (som sett da IFPI gikk til sak mot ThePirateBay's ISP's ISP for å få stengt siden)

     

    Jeg vet om en AP politiker som stemte for dette, og seinere spurte hvordan hun fikk tilgang til en film offline. "Det er ikke lov, og du har stemt for strengere lovverk mot dette", "Men jeg har jo kjøpt filmen på en enhet".

     

    Mange politikere har ingen anelse om hvordan internet og/-eller torrents fungerer. Hvorfor har de stemmerett på tema som går så nøye på denne teknologien, uten å ha en grunnforståelse om hvordan det fungerer, eller nok kunnskap til å gi en fornuftig uttalelse om temaet.

     

    Dette burde blitt stemt på av folk med riktig kompetanse, ikke tilfeldige som ikke har noen forutsetning for å vite hva de faktisk stemmer for. Håper bare fremtidige rettsaker (de kommer til å komme) blir holdt hvor alle parter er nøytrale og kan essensielle deler av internet så de kan ta en riktig avgjørelse, og ikke den ville synsingen ut av luften man ser mye av.

     

    My 2 cents

    • Liker 7
  10. Slik jeg har forstått det så må du ha malware på maskinen din for at hullene i java skal kunne bli utnyttet. Koblingen til både bank id og nettbanken er jo ssl kryptert så det er vel nesten ingen sjanse for eksterne angrep. Har ikke lest meg opp på hvordan disse sårbarhetene utnyttes og er heller ingen ekspert på sikkerhet så det kan vere jeg tar feil.

     

    Regner med det holder at en reklame eller lignende på side du besøker inneholder skadelig javakode. Var vel en slik reklame som kom opp på dagens næringsliv for en tid tilbake og infiserte en del av brukerne.

     

    En god grunn til å bruke noscript og bare tillate script fra sider man stoler på. Når man etter en stund har bygget opp en database med sider man stoler på merker man lite til addonen, og det meste fungerer.

  11. Hadde også vært greit med en guide som ser på ytelsesforskjell mellom 32 og 64 bit Windows. Hadde vært fint med ein guide til minne og CAS-latency på minne. (har ikke peiling på tallene, vet bare at jo høyere tall til bedre)En innføring i forskjellige Linux distroer som openELEC, og hvordan kjøre (OS'et?) fra minnepenne (altså kjøre/boote det, ikke installere). Og kan man kjøre windows på FAT32 harddisk eller må det være NTFS ?

     

    Er det ikke omvent. Lavere tall er lavere latency (delay) = bedre.

  12. De fleste hodetelefoner med aktiv støyreduksjon kan skru den av. De eneste som ikke kan det som jeg kommer på i farten er vel Beats Studio, noe som kanskje ikke er helt overraskende.

     

    Det at aktiv støyreduksjon har litt negativ effekt på lyden er todelt:

     

    1) Om du sitter i et stille rom så høres det bedre ut når den er skrudd av enn når den er på.

    2) Om to hodetelefoner koster likt og bare den ene har aktiv støyreduksjon så vet man at den ene har brukt penger på aktiv støyreduksjon, mens den andre ikke har det. Det resulterer ofte i at modellen uten den aktive støyreduksjonen låter bedre i normale/stille omgivelser.

     

    Eksempel på nummer 2 er Bose QC15 og Sennheiser HD650. I øyeblikket må du ut med rundt 2700 kr for å få dem sendt hjem til deg. I det QC15 er veldig bra på lydisolasjon og er det eneste logiske valget om man skal bruke buss eller fly så har HD650 klart bedre lyd om du setter deg ned i stua og veksler mellom disse to. (Eksemplet var ganske generelt og priser tatt ut fra prisjakt.no. Jeg vet at det er to hodetelefoner i helt forskjellige klasser og bruksområder. Poenget er best mulig lyd i forhold til pris og da går jeg utifra at lydkvaliteten vurderes i stille omgivelser).

     

    Godt og forklarende svar, det gir god mening. Hvordan er lydkvaliteten på UE6000 vs feks AKG K271 Studio. Har lest en del bra om den siste der, og klarer ikke helt å få ordene "Logitech" og "Kvalitetslyd" til å passe sammen, etter tidligere erfaringer. Er det noen andre around-ear headphones som kan annbefales, så jeg har noe å sammenligne i samme prisklasse.

     

    Takker igjen for veldig gode svar, skal komme meg innom noen butikker de nærmeste dagene å prøve noen av headsettene ut.

  13. DT1350 er absolutt gode hodetelefoner, men siden komfort er viktig for deg så bør du prøve de før du kjøper. Mange syns de klemmer for hardt på ørene. Du kan også vurdere Sennheiser HD25 og Sennheiser Amperior, disse er veldig lik DT1350 både i design og kvalitet. Det som imidlertid er fordelen med Sennheiser sine er hvor enkelt de kan demonteres; alle deler kan enkelt skiftes om noe skulle gå galt.

     

    Dette er altså 3 veldig gode portable hodetelefoner med klokker som ligger ørene, skal du ha heldekkende klokker (som ofte vil være mer komfortable) ville jeg sett på UE6000.

     

    Takker for godt svar, Jeg lurer på om ikke heldekkende klokker er tingen for meg, da jeg har ører som lett kan bli ømme, og klokker som ligger på ørene kan være ukomfortable med dette?

     

    Hvordan er lydisolasjon på heldekkende vs på ørene?

  14. Hei

     

    Jeg vil gjerne ha litt forslag til forskjellige hodetelefoner (Altså headset, uten mikrofon) jeg kan kjøpe til mitt bruk. Jeg har brukt "lain" sin guide som mal.

     

    Budsjett: Mellom 1500-2500. Jeg kan strekke meg litt lengre enn dette om det er noe som infrir ønskene mine veldig bra, men vil prøve å holder meg innenfor dette.

     

    Størrelse: Jeg har lyst på ett headset som dekker ørene, delvis fordi jeg aldri har funnet ett in-ear set som jeg har syns var komfortabel, og av støy-isolasjonsgrunner jeg kommer tilbake til.

     

    Type: Jeg vil gjerne ha god passiv støyreduksjon. Jeg har lest at aktiv støyreduksjon ofte kan ha en negativ innvirkning på lyden, og vil ha så god som mulig lyd, men jeg er ikke helt imot aktiv om noen har veldig gode erfaringer med dette.

     

    Bruksområde: Dette settet med høretelefoner vil hovedsaklig bli brukt til musikk av spilling, og bare flac avspillinger. Avspiller vil være både receiver, lydkort i pc og mobiltelefon. Det skal brukes på steder som bussen i Bergen (utrolig mye og høy motor / bakgrunnsstøy), ett par ganger i måneden fly og mye på farten. Dette er også grunnen til at jeg vil ha en form for støyreduksjon, da spesielt bussen lager høy (!) lyd, og kan overdøve musikken. Det må også være komfortabelt å ha på i lange perioder, og ikke gi mye ubehag etter bruk.

     

    Tilleggsinfo: Jeg vil ha ett headset som klarer ett klart lydbilde, som ikke mangler noe i bass, eller mellomtone segmentene. Jeg hører mye på elektronisk musikk (Feks Netsky), og dette må låte bra. Det kan selvfølgelig ikke mangle i de andre toneregistrene heller.

     

    Når det er prioritering av kvaliteter har jeg prioritert slik:

    1. Lydkvalitet. Dette er førsteprioritet,

    2. Lydisolasjon. Det skal som sagt bli brukt i områder der det ofte kan være mye støy, å jeg vil ikke at støyen skal gå utover musikken min, eller mer stillhet om jeg velger å slå av musikken en stund. Dette kan ikke gå utover lydkvaliteten!

    3. Komfort. Jeg vil at dette skal være så komfortabelt så mulig. Alt for mange ganger har jeg opplevd å høre på musikk i en time, for så å måtte slutte da ørene gjør for vondt / er for ømme.

    4. Byggkvalitet. Disse skal holde en stund. Utbyttbar kabel er ett pluss, men ikke en nødvendighet

    5. Utseende. Så lenge de ikke har altfor mange fjær i skjærende farger, tror jeg jeg klarer meg, ikke mye en prioritet dette, men vil ta det med så jeg ikke ender opp med noe slikt.

     

    Punkt 1-3 er de klart viktigste for meg, og skal helst ikke gjøres noen kompromisser på.

     

    Edit: Jeg vet ikke om det kom tydelig fram: hovedsaklig vil disse bli brukt fra portabel spiller, eller lignende, så om ett headset "krever" forsterker for å låte bra, er desverre ikke dette en mulighet.

     

    Takk for hjelp jeg eventuelt får.

     

    Mvh

    Trippler

×
×
  • Opprett ny...