Gå til innhold

ChuckON

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ChuckON

  1. Du søker opp produsentens nettside for kortet du har, velger lenke for "support", deretter "cpu", og så er det bare å sjekke listen https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-B450-F-GAMING/HelpDesk_CPU/

     

    Aha, det var ikke verre nei. Takk :) 

     

    Har prøvd litt forskjellig, ved å sjekke at alt er satt ordentlig på plass, samt bytte plassering på ram-brikke og skjermkort - uten at det ga noe særlig resultat.

     

    Prøvde deretter å koble på en gammel skjerm, med hdmi rett i skjermkortet. Og DA fikk jeg jo selvfølgelig signal til skjermen. 

     

    Kan ikke akkurat si at jeg ble noe særlig klokere av feilsøkinga, men det virker i hvert fall nå da  :w00t:

     

    Takk for alle innspill <3 

    • Liker 1
  2. Hei! 

     

    Har satt sammen en Komplett-PC i helga. Jeg tror alt ble gjort korrekt, og ved oppstart så ser det tilsynelatende ut til at alt fungerer som det skal. 

     

    Viftene starter, det lyser i cpu-vifta, skjermkortet og Q LEDs på hovedkortet ser ut som det skal være ifølge manualen. Ingen lyder som skulle tilsi at noe var galt.

     

    Men jeg klarer ikke å få noe signal gjennom monitor, hverken med displayport eller hdmi. Har testa i både skjermkort og hovedkort. Skjermen forøvrig funka fint på en annen maskin. 

     

    Ville satt umåtelig stor pris på om noen kunne hjelpe meg litt i riktig retning med tanke på feilsøking :)

     

     

    Spesifikasjoner:

     

    Monitor: AOC 24" Curved C24G1

     

    CPU: AMD Ryzen 7 2700X

     

    Hovedkort: ASUS ROG Strix B450-F GAMING, Socket-AM4

     

    Ram: HyperX Fury DDR4 2666MHz 16GB (2x8GB)

     

    Lagring: Kingston A2000 500GB NVMe M.2 SSD

     

    Kabinett: Phanteks Eclipse P400 Glass

     

    PSU: Corsair TX750M

     

    Skjermkort: ZOTAC GeForce RTX 2080 SUPER Triple Fan

     

    Nettverkskort: ASUS PCE-AC68

  3. Jupp, du nevner jo selv at den slår seg av når den selv vil ;) men det kan også være et shoddy hovedkort.

    Anbefaler deg å få nytt kabinett og strømforsyning.

     

    Jo ja, sant. Men den var værre for sju år siden. Da gikk den av og på i ett sett. Nå er den relativt stabil, ETTER at jeg faktisk har fått den på vel og merk. Litt seig oppstart, som minner om noe sånn som det her.

     

    I en periode kunne jeg ikke gjøre en eneste installasjon eller oppdatering, fordi det trigga kortslutning. Men det ga seg egentlig etter at jeg fikk tvunget i den litt windows 10. 

     

    Liker å tro at denne røveren har mye personlighet og sjel <3 

  4. Tusen takk til alle dere som engasjerer dere her. Dere er gull verdt! :love:

     

    Når det er sagt, sitter jeg sikkert med flere spørsmål nå enn jeg gjorde før jeg posta her, heh. Men det er vel sånn når du faktisk begynner å forstå noen sammenhenger.

     

    Men målet blir å optimalisere maskina for videoredigering i første omgang, så får gaming være en bonus. Har uansett vanskelig for å tro at ei god videoredigeringsmaskin blir dårlig å spille på. 

     

    Så da sitter jeg egentlig med tre foreløpige alternativer

    • Gønn på og oppgrader hardt på maskina mi:

    Med state of the art prosessor med mange kjerner, rimelig hovedkort med plass til mye ram, 2x raske 8gb ram i første omgang, rimelig SSD for operativsystem, samt et billig skjermkort. 

     

    Laga ei liste med forslag på deler her: https://www.prisjakt.no/list.php?l=504550&view=m vad tycks?
     

    Fant også et skjermkort en kar borti nabolaget selger: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=123805024
    Kunne vært et alternativ hvis det er en rimelig pris?

     

    • Alternativ 2:

    PCen begynner å bli så gammel at det kan være like greit å skifte ut hele greia ...

    *knytter neven mot brystet* :no:

     

    • Alternativ 3:

    Kjøp rimelige komponenter, bare for å komme igang med vedlikeholdet og forlenge livet til min kjære datamaskin. I tillegg sparer jeg penger og kan eventuelt bygge to maskiner på sikt, slik at jeg kan lure fruen til å bytte ut Candycrush med dataspill  :ph34r:

     

     

    Noen sterke innvendinger, mine kunnskapsrike venner? 

  5. For hovedkort, med mindre du skal overklokke ikke velg så dyre kort. Jeg ser mange gjør det, men hva er poenget? Om det har alt du trenger så er det fint.

     

    SSD ville jeg virkelig anbefalt. MX500 serien er å anbefale for budsjett helt klart. Veldig solide som Samsung sine, men litt billigere. Merkevaret til en av Samsungs store konkurrenter som faktisk lager NAND selv, Micron.

     

    Lurt å finne ut om de video og motiongraphics programmene er gode på mange kjerner eller stort sett avhenger av en kjerne. Intel er best for spill da så lenge du har 4 kjerner er enkelttrådytelse viktigst. Derimot er AMD CPUer kraftigere i ren CPU kraft om programmet klarer å utnytte flere kjerner.

     

    RAM er det viktigste å få dual channel, for Intel så holder det med ok fart, mens AMD sine CPUer blir mye bedre med raskere RAM. Så en 3200 Mhz bør du hvertfall ha. Mengde er avhengig av bruk. Videoredigering ol kan lett ta mye RAM da. 8GB er helt fint for gaming, men for video bør en nok ha 16 GB.

     

    For GPU så er Nvidia sin 60-serie den som regnes som mainstream GPUer. Det er den mest solgte. Så om du går for å spille spill greit er nok det gjerne den beste. Men som sagt Nvidia lanserer nye kort i morgen, så lurt å vente å se hva de har å si hvertfall. Så lenge du har en 1080p 60 Hz monitor er det nok og tvilsomt at du vil ha stor nytte av et kraftig kort. Forskjellen på ultra og high i spill er og ofte minimal.

    Takk så mye for utfyllende svar. Ser det er en del jeg må tenke på og researche her, men nå er jeg i hvert fall på rett spor!

     

    Sånn på stående fot, har jeg inntrykk av at nvidia er å foretrekke i Premiere på grunn av Cuda-driver. For AEfx er jeg mer usikker, men skal prøve å finne ut av det, og se hva som kommer av nye kort, som du nevnte! :)

  6. Det avhenger av hvor mye du er villig å legge i det. Lagde en kjapp liste, som ville vært en fin oppgradering av det du har.

     

    https://www.prisjakt.no/list.php?l=504093&view=m

     

    Om du ønsker å overklokke CPU'n, eller ha mulighet til det så kan du gå for i5 8600k i stedenfor. Den koster 500 kroner mer, men er til gjengjeld også en del vassere. 8GB ram bør holde. Du kan også kjøpe en brikke på 8GB og oppgradere til to senere. 1060 på 6GB er et godt skjermkort i 1080p, men nå er det nye kort på vei inn like rundt hjørnet. Prisene vil da også falle de "gamle".

    Takk! Det der er veldig nyttig. Ikke så fryktelig dyrt heller. ? Hvordan er det hvis jeg eventuelt bare bytter ut gpu og ram. Vil det da bli dårlig ytelse fordi resten av innmaten blir en flaskehals?

  7. Ville sagt både kabinett og PSU er helt fint. Skjermen kan jo og brukes, og du kan selvfølgelig kjøpe bedre, blir opp til deg. Harddisken kan brukes ved siden av en ny SSD, men den er jo et par år, så kanskje lurt å ha backup av filer som er viktige om du putter noe der (det er det forsåvidt alltid).

     

    Men HK, GPU, CPU og RAM må nok byttes. Forsåvidt kunne du kjøpt kjøler, ny GPU og overklokket CPU en god del, men du ville ikke fått så rask GPU før CPU var bottleneck. NVidia lanserer nye kort i morgen kl 6 så da er fort GPUer blitt så gode at om de skal kunne klare deg greit så vil du trenge ny CPU.

     

    Men er ikke dårlig CPU da, om du bruker PC til kontorbruk ol. så fungerer den supert den. 

     

     

    Takk for svar :) 

     

    Har du forslag til HK, GPU, CPU og RAM - eventuelt noen tips til hva jeg burde se etter? 

     

    Tenker at målet er å ha en rimelig god maskin, som kjører spill greit og er jevnt over god å redigere video og motiongraphics på. 

  8. Hei og hå :)

     

    Det er ganske nøyaktig åtte år siden jeg bestilte min første datamaskin hos Komplett.no. Den har egentlig alltid vært et sarv, som har skrudd seg av i tid og utide, aldri vært eksepsjonelt god for gaming og videoredigering, og for tiden er den som å starte opp en gammelrusta Toyota som har stått ute en hel vinter. 

     

    Jeg får han igang, men det er mye hosting og harking. Det beste for både meg og gromguuten ville nok vært å takke for innsatsen og få inn en erstatter, men hva er vel moroa med det? Vi har vært igjennom så mye, og affeksjonsverdien er skyhøy til tross for utfordringene sarvet har medført. 

     

    Derfor har jeg litt lyst til å legge et rehabiliteringsløp, med sikte på å friske opp komponenter over tid. Nå som jeg har blitt voksen, er det på tide å bli litt mer ansvarsfull også. 

     

    Problemet er at jeg har noe begrenset kunnskap knyttet til bygging/vedlikehold av datamaskiner. Når det er sagt har jeg jo veldig lyst til å lære, slik at vi forhåpentligvis kan få åtte nye år med dataglede. 

     

    Mye av grunnen til at jeg ikke har gjort det tidligere, er at det har vært vanskelig å vite hvor jeg skal begynne, usikkerhet rundt egen mekkeferdighet, samt at jeg ikke aner om nye PC-deler er kompatibel med dinosauren min. 

     

    So ...

     

    • Har du tips til god lektyre jeg kan lese meg opp på? Gjerne sleng det inn i tråden :) 
    •  
    • Hvis jeg skal bytte ut noen deler for å få litt mer trøkk i min trofaste venn, hvor burde jeg begynne? 

    (Gitt at alt ikke er heelt utdatert og ikke er brukandes til noe som helst :hm: ) 

     

    Her kan dere se hva gromkaren består av:

     

    Kabinett: 

    Antec Nine Hundred Two Midi Tower Sort

    Vifter: 2x 120mm Front, 1x 200mm Topp, 1x 120mm Bak

     

     

    Strømforsyning:

    Silver Power SP-SS620M 620W PSU

    ATX 12V V2.2, 80 Plus Bronze, Modular, 2× 6pin PCIe, 2x 6+2pin PCIe, 9x SATA

     

     

    Hovedkort:

    ASUS P7P55D-E LX, Socket-1156

    ATX, P55, DDR3, 1xPCIe(2.0)x16, GbLAN, SATA 6Gb/s, USB 3.0

     

     

    Prosessor:

    Intel® Core i5-760

    Socket-LGA1156, Quad Core, 2.8Ghz, 8MB, 95W, Boxed w/fan

     

     

    Skjermkort:

    Sapphire Radeon HD 5850 1GB GDDR5

    PCI-Express 2.0,"TOXIC Edition", 2xDVI-I, HDMI, DisplayPort, 765MHz

     

     

    Minne:

    Crucial DDR3 1333MHz 4GB KIT, CL9,

    Kit w/two matched DDR3 2GB, 240pin

     

     

    Harddisk:

    Hitachi Deskstar™ 7K1000.C 1TB

    7200RPM, 3,5", 32MB Cache, SATA 3Gb/s

     

     

    Har også følgende skjerm:

    BenQ 24" LCD G2420HD

    1920x1080, 40000:1, 2ms

     

     

    Noe mer som er vesentlig å vite før jeg kan rådføres? Skyt inn spørsmål! 

  9. Er det noen som faktisk har fått noen veldig gode spillere fra pakkene egentlig? HAr kjøpt en del pakker, men bare fått en god spiller, som jeg kunne tjene inn pakken og få en god del til overs. Resten er drittspillere osv. :)

     

    Fikk Marcel Schmelzer IF for ei stund tebake, venstreback på Dortmund tror jeg.. solgte for mellom 70 og 80k. Var i ekstase og brukte opp pengene på dritt.. :)

×
×
  • Opprett ny...