Gå til innhold

MassiveProd

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MassiveProd

  1. Hei.

     

    Skal skrive masteroppgave nå til våren, og sliter litt med å komme på et emne som "tenner meg". Er rett og slett litt rådvill.

     

    Jeg har spesialisering i finans og investeringer, og masteroppgaven skal være innen dette.

     

    Noen som har noen tips? Noen konkrete problemstillinger? Noe som kan være interessant å se nærmere på? Noe du selv lurer på angående finans, som kan inspirere meg til å utvikle en problemstilling?

     

    Setter pris på alle svar.

    Takk

     

     

     

     

  2. Hadde det vært en to-sidig test, ville z-verdien med et signifikansnivå på 4 % vært mellom 2,05 og 2,06. Dette må du bruke en tabell for å finne, som for eksempel her http://no.wikipedia.org/wiki/Tabell_over_den_kumulative_normalfordelingsfunksjonen

     

    Merk at det ikke er en selvfølge at z-verdien alltid tilsvarer 1,96 med signifikansnivå på 5 %. Når n = 100 eller mer, kan du bruke en standard normalfordeling, men hvis du har færre observasjoner, vil tabellen være en annen med noe høyere z-verdier.

    Takk for svar!

     

    Men hvordan ville du funnet z-scoren i oppgaven ovenfor? (Altså, hvordan ville du kommet frem til 1,96?

  3. Hei.

     

    Sitter og jobber med en oppgave og lurer på om noen kan hjelpe meg.

     

     

    "Suppose that a random variable X with hypothetical mean 10 may be assumed to have a normal distribution with variance 25. Given a sample of 100 observations, derive the acceptance and rejection regions for ?̅.

    Use a 5 percent significance test."

     

    Det jeg lurer på egentlig er hvordan man finner at z-scoren i denne oppgaven er 1,96.

    Man er avhengig av z-scoren for å finne ut acceptance og rejection regions, samtidig som man er avhengig av disse områdene for å regne ut z-scoren. (Områdene er forresten 9,02 og 10,98. Dette vet jeg fordi jeg brukte 1,96 som z-score.) Blir litt usikker, da jeg ser flere steder på nettet at folk skriver 1,96 som en selvfølge når det er 5%-tester, uten å forklare hvorfor..

     

    Noen god forklaring/oppklaring?

     

    /Thomas

     

     

  4. Hei.

     

    Er det noe som vet om batterier på smarttelefoner tar noe skade av lading? Altså, om jeg lader telefonen selv om jeg har 12% for eksempel, eller om jeg har den på konstant lading om natten, slik at jeg har 100% strøm dagen etter.

     

    Jeg mistenker at det ikke har noe å si på nyere batterier. Jeg mistenker også at laderen ikke gir noe effekt inn på batteriet etter at batteriet er fulladet (...slik at det ikke tar noe skade).

     

    Noen som har peiling?

     

    :-)

     

  5. Hei.

     

    Jeg har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon, og går nå på et masterstudie i økonomi.

     

    Jeg lurer på, i ren nysgjerrighet, om det er mulig å ta for eksempel en bachelor i eiendomsmegling ganske kjapt (1 år)? Har hørt rykter om det. Finnes det andre bachelorgrader som også går ganske kjapt (altså utdannelser som har veldig mange felles fag som på bachelor i økad som evt. blir godskrevet?)

     

    Er det noen som vet noe om dette?

    :-)

     

     

  6. Hei.

     

    Jeg har tenkt til å kjøpe meg et videokamera til "vanlig bruk". Har tenkt å filme litt forskjellig som sommerferier og lignende og redigere videoene etterpå.

    Blant annet har jeg tenkt å filme gjennom hele perioden jeg skriver bacheloroppave med to andre studenter, bare for gøy, som et minne.

     

    Budsjettet er på maks 3000 kroner (inkl.frakt).

    Har sett på blant annet Panasonic HC-v520, det virka veldig bra til en billig penge, men har egentlig ikke veldig mye peiling på videokameraer.

     

    Noen som har noen tips og idèer til produkter jeg burde se på? (GoPro er ikke aktuelt.)

     

    Takk

     

     

  7. Er du flink til å skrive? Jeg er sikker på at det finnes arbeid der ute som trenger folk som kan skrive ting hjemmefra.

     

    Bare et forslag :)

    Jeg vil påstå at jeg er flink til å skrive, så det kunne vært noe. Vet du om noe mer konkrete jobber?

    Takk for svar :-)

  8. Hei! Noen som kan hjelpe meg med en oppgave?

     

    Du har fått taxiløyve i Oslo Taxi og skal investere i bil til 400.000. Oslo Sparebank har tilbudt finansiering, forutsatt at du bidrar med 30 % i egenkapital. Lånet er et annuitetslån, og du ønsker å tilbakebetale over tre år med etterskuddsvis årlige avdrag. Rentesats: 8 % pa. Etableringsgebyret er 2.000, og termingebyret er 200.

    Etableringsgebyret legges til lånebeløpet.

     

    a) Regn ut det årlige terminbeløpet.

     

    Hvordan regne ut årlig terminbeløp?

    Og skal etableringsgebyr og termingebyr puttes inn noen plass?

     

    Håper på svar :-)

     

    Hadde vært fint om noen kunne hjulpet meg med å regne ut den effektive renten for lånet også. :)

  9. Hvis mikrofonen ikke gir optimal lydnivå og/eller ikke er så varm i lyden man vil, er det da dumt å kjøpe en preamp/mikrofonforsterker som denne "Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200" for å forbedre lyden og/eller lydnivået under innspillingen, SELV OM man har et eksternt lydkort utennom? Er det mulig og koble preampen videre inn til det eksterne lydkortet?

×
×
  • Opprett ny...