Gå til innhold

Suit-up

Medlemmer
  • Innlegg

    228
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Suit-up

  1. Tenkte kanskje eg skulle holde meg til 12''er men er det valget her så dumt då? http://iceaudio.no/index.php?func=varer&vnr=17300og meina dåke det er bedre med 2 12''era? eller 1 12''er med omtrent like mykje watt?

    Er det snakk om 2 av de samme subbene så er det mer potensiale i 2 subber enn 1. Kommer jo da igjen ann på hvordan kasse de står i. Om det er snakk om forskjellige subber er det helt avhengig av typene. Har selv laget en kasse med 1 12" Orion som spillte bedre enn 2 12" JBL på samme forsterker. Så der er det helt individuelt for sub-typer mot kasse.

     

    Det som er greit med 15" mot 2 12" er at de tar mindre plass, gjerne lettere drevet mtp watt. Har du 2 12" av en serie på 300w hver så skal de gjerne ha minst 600w totalt, hvor igjen en 15" av samme serie kanskje bare ligger på 400w, 

     

    edit: skriveleif

  2. Focal har mye bra, så vennene dine har nok rett der! etter min erfaring vil dem som klager over at focal er overvurdert trodd at dem skal få et sinnsykt rått lydbilde av å bare slenge inn høyttalerne uten videre. Om en ikke er greit rutta på lyd og lydkvalitet er det ikke nødvendigvis at man hører den store forskjellen mellom elementene i de lavere prisklassene når man bare skrur dem inn i døra.

     

    Er du nøye og gjør en grundig jobb, setter inn de Focal elementene så det blir tett i rommet dems i døra, får på dem en bra forsterker som Cossie linker til, så vil du ende opp med et veldig bra resultat som helt klart vil skille seg fra RF og mange andre dyre merker hvor du betaler for navnet.

     

    Gladen leverer sine frontsett oftest med 3ohm eller 2ohm, som gir dem potensielt mer kraft fra forsterkeren.

  3. Hei! Jeg mener ikke å dra fram direkte lønninger til en sjåfør her, hvertfall mener jeg ikke å være så frekk. Har hatt en hetset diskusjon her nå på et senere nachpiel hvor det kom til diskusjon hvor vidt taxi-sjåfører har minstelønn eller ikke. Det ble nevt at de selvfølgelig måtte ha en sikkerhet for at de kom til å tjene noe for hver vakt de hadde, og for at de ikke tjente noe med mindre de jobbet for provisjonen på ca 40-43%.

     

    Nå er jeg personlig på den siden som er for at de selvfølgekig burde ha en sikkerhet for å tjene noe for hver vakt. Si at det er en mindre by hvor alle kjenner alle og ingen trenger drosje på en kveld eller 2? Tjener ikke drosjesjåførene en krone da?

     

    Skal ikke servitører tjene noe om de ikke serverer noen ila. sin vakt? Eller salgsmannen om han ikke selger noe?

  4. Ser ut som at den bilen har blitt ranet. Eller så har de solgt vekk mye utstyr! Var å så de på tryvann i 2012 og da var anlegget verdt mer enn vår bil. Hvilke elementer som er i der står ikke nå, og kassene er nok ikke regner ut til elementene. De hadde de 10kw til GZ før om jeg ikke tar feil.

     

    Men uansett vil den trenge en bra forsterker til hver av PA'ene, eller en på begge.

    En eller 2 på subbene bak

    En eller 2 på subbene forran

    Og hvertfall 2 kraftige 4-kanals til høyttalerne forran.

    Snakk om gode subber som må ut her om det skal gjøres ordentlig!

     

    Edit:

    Kanskje også noe til mellomtonene forran, om en eller to flerkanals på dem.

  5. tror jeg ville bytta til noe LITT større enn det som heller kan sammenlignes med en remote-kabel.

     

    for joda, selv om du får grei gjennomgang med voltmeteret, så betyr ikke det at subben din som, tydeligvis(...), skal yte opp til 900w kan dytte utgående gjennom en sådan tynn kabel.

     

    Bytt til noe større, gjerne 20mm, eller hva enn er det største du får plass til inn i forsterkeren

  6. Er inkludert bass-kontroll på forsterkeren.

     

    Ser ut til at det er 6,5" høyttaler str. standard på 307. de du linker til der er nok for dype, og da må du til med høyttalerringer, det er litt mer å tulle med, men skal ikke være det største problemet. Anbefaler uansett å ta et annet frontsett så du slipper å drive med det.

     

    hva skal du med 4-kanals? trenger ikke høyttalere i bakdørene.

  7. De høyttalerne var vel heller noe jeg linket til den andre pakken med en mindre sub, men RMS på elementene betyr ikke noe om du har en ordentlig forsterker som ikke tar helt av. så det skulle nok funket det også, men anbefaler nok større høyttalere til den store basskassa.

    prisen er for 1 stk frontsett, da til 2 dører.

     

    Tja, om du vil bruke inntil 17, og det er en del penger på anlegg, er det veldig greit å vite hvilken bil det er snakk om.

     

    For å trekke en feit kabel må den iallefall passe til alle forsterkerne tilsammen. en 50mm2 kabel kunne funka, men det koster rundt 1000 for et sånt sett, eller 100kr. pr. meter (på judysbilstereo). og du må fortsatt dele til mindre kabler som passer til forsterkerne. og kabelsett passer best da i og med at de inkluderer RCA, remote, kabelsko og egnede høyttalerkabler.

  8. Kicker er vel ikke best kjent for lydkvalitet, og det er et dyrt merke!

    Dobbel L7 ligger på rundt 8000.

     

    Med tanke på prisen av kassa og forsterkeren du linker til, så antar jeg du ligger rundt 12000 som budsjett.

     

    Vil du ha noe som spiller sinnsykt med bass, DENNE kassa, med DENNE forsterkeren.

    du vil trenge tykke kabler, og mulig bedre batteri. men det må du nok uansett med subber i den størrelsen.

     

    Vil du tenke logisk og praktisk og for å få med deg alt av lyd:

    front: Se an størrelse på front høyttalere, om 5,25" Disse, om 6,5" Disse, om bilen har andre standard str. si ifra, så sjekker vi det opp.

    forsterker front: Denne høykvalitetsforsterkeren

    subwoofer: om du vil gjøre det lett og slippe å streve med kassemekking kan Denne pakken funke, billig og bra

    spiller: så til spiller som du selv nevner, så er det ikke dumt å legge inn en med DAB+ som Denne

    kabler: Denne pakken til front forsterker, og Denne til subwoofer forsterkeren

     

    Det er riktig nok ikke en veldig dyr pakke, men der har du alt du trenger og det vil spille høyt og bra! det trekker ikke elendig mye strøm, og veldig enkelt å sette inn!

  9. Budsjett på 40.000 på anlegg?? Subbene er bra, men om dere skal ha bilstereo subber og PA høyttalere så må dere fort over på aggregat. PA'ene er på 6ohm hver, så de vil nok gjerne ha ganske kraftige forsterkere hvor dere helt sikkert kan tjene mer på å bare ha bilstereo, eller ha alt som PA.

     

    Subbene du viser til der er ikke dumme mtp. at de er bilstereo, men Ground Zero krever veldig mye effekt for å gi optimalt trykk. 1 forsterker på 2kw bilstereo i 1ohm er ikke så vankelig å få tak i til en grei pris, men 2 blir jo rundt 10.000 om dere skal ha noe som faktisk leverer det det lover, kjøper dere dritt til de subbene, kan dere heller kjøpe andre subber... dette vil også dra et helsikke med watt, så enten må dere ha en lang rekke batterier som holder det gående lenge nok for dere om gangen, eller en veldig effektiv dynamo!

     

    Det er også en mulighet for å koble subbene på en PA forsterker om dere heller ville brukt aggregat som strømkilde. Ved å seriekoble subbene får dere dem i 8ohm, som ganske sikkert er vanskelig å finne en rimelig PA forsterker som drar (har ikke sett ordentlig etter det nå) som også er av kvalitet, ellers kan dere like så godt, som sagt, bare bytte til andre subber.

     

    Jeg er heller for å anbefale DENNE pakken til folk som vil inn for å bruke en del på anlegg til russebilen.

    Om dere vil ha mer til det så bare spør dere karen som driver nettstedet om evt tilbud.

     

    Skulle dere gått for PA istedet så ville jeg heller anbefalt å kjøpt noe Billebro eller noe, er ikke det villeste av kvalitet, men er billigere enn CV og funker veldig greit gjennom russetiden. Dessuten er det veldig greit å ha et PA anlegg dere må spille inn før russetiden, da ved å ha hele anlegget med på vorspielene eller bare spille litt for moroskyld.

     

    HUSK Å MÅLE OPP I BILEN HVA DERE FÅR PLASS TIL!

    Er dritkjipt å kjøpe masse utstyr for å finne ut at pakken ikke passet inn i bilen.

  10. Sikker på at de ikke mente at det er installert laderelé? Isåfall når relé er av, tappes bare ekstrabatteriene, mens når relé er på så lades alle gjennom bilens dynamo. det er så ikke bilen skal tømmes for strøm hver gang dere skal spille en plass. over lengre tid og ikke vil ha bilen på hele tiden. Kjipt å måtte få startkabla bilen etter hver kveld med fest...

     

    Ang. anlegget så er det ikke halvgalt, dere klarer dere nok veldig greit med det om dere bare vil ha et bra rulleanlegg og ikke tenker på å måtte ha det råeste. For bare 4 av dem var satt til å være subwoofere, 2 var satt til mellomtoner, som absolutt kan være et greit oppsett i en russebil.

  11. Flere subkasser vil spille imot hverandre.. Bygg 1 stor en.

    Joda, om man bygger dem feil og kobler dem feil, eller setter dem mot hverandre med motsatt push-pull, men er som regel ikke noe galt i flere kasser.

     

    mellomtoner og diskanter som settes i dørene, står også i det som kan sees på som kasser, men selv om en kan ha 4, tom. flere, så betyr det ikke at de spiller mot hverandre. og som kommentert over her så hadde vi 2 18" subber bak, og de spilte absolutt ikke imot hverandre...

     

    selv om vi i vår bil hadde et sådan stort anlegg og spilte musikk for alle på våre lokale treff, og det var gøy nok det, så vil det alltids være noen andre som kan ta den jobben. hadde ikke vi hatt det største (hos oss) så hadde noen andre spilt ganske nært like høyt som vi gjorde.

     

    så jeg støtter Cossie litt i at en ikke virkelig trenger et stort anlegg utover, for dere vil trolig ha det enda gøyere som en syk vorsebil, nachebil og helt vill rullebil enn å ha en med greit anlegg inni, og bra bak.

     

    si at dere hadde gått for den pakken jeg linket til over, satt alt til å spille innover i bilen, så vil dere få mer ut av lyden der inne enn de absolutt fleste andre bilene og sikkert bedre enn veldig mange busser, mtp. plassen i bussene.

  12. Er dere handy av dere og kan lage kasser, så kan DENNE pakken være helt sinnsyk!

    Bruk utregningsprogram som WinISD, og se om dere kan sette 2 og 2 av 15" sammen og få til 4. band pass kasser isobarisk.

     

    får dere dette til, så slår dere helt sikkert dem med anlegg for LANGT høyere prisklasser. og om dere skulle ønske mer trykk til subbene så kan dere sikkert få til et mellomlegg for å få en drøyere monoblokk.

     

    er ikke noe problem å få til å bygge opp bil og anlegg før mai, det kommer helt an på hvor dedikerte dere er. vi la inn mange hundre timer, og bygget om bilen fra gammel original, til en vill bil med masse lys 2x18" 4x15" m/horn som anlegg bak, og et mindre anlegg inni bilen som rulleanlegg. alt av seter, vegger, gulv og tak trukket om. lærte meg opp i elektronikk, og satt inn led-lys i taket med brytere for hver seksjon. ble dritstilig!

  13. Idioti og idioti, er mange som gjør det den veien iallefall. Helt klart at det ikke er den optimale veien å gå.

    Sjansen er stor for at du får betydelig bedre lyd av høyttalerne bare ved å bytte spiller, men er også mulig at du avbalanserer det helt med en subwoofer baki. Så om du på død og liv skal ha sub, så anbefaler jeg å skaffe en 4-kanals forsterker, så du kan sette 2 kanaler på subben og 1 på hver høyttaler forran.

  14. Ville ikke gått for den altså. Den er målt til 2x60w og det er med 14.4 volt, da er det snakk om lite effekt for subbene dine. Og siden det står at de tar 350w rms hver,

    Denne skal være veldig bra! http://www.judysbilstereo.no/forsterkere/2-kanaler/gladen-xl-250c2

     

    Eller denne om du heller vil ha mono

    http://www.judysbilstereo.no/forsterkere/monoblokk/digital-designs-cm-1000

     

    Hvert pluss/minus par på kassa di tilsvarer 2ohm, så parallell på dem om du går for monoblokk, eller bare en kanal hver om du tar 2-kanals

  15. Se til at du får de med 16ohm om det skulle vært flere modeller. Om ikke så kommer du til å trenge en liten forsterker om du ender på alt over 32ohm. Bruker det gjerne for å få fram de dypeste tonene ved 32ohm selv. iPhonen drar ikke headsett på 32ohm+ veldig bra, etter min mening!

  16. nei noe høykvalitetsanlegg er det definitivt ikke! i og med at det er 5 par med coaxiale høyttalere så blir forsterker litt rart på dem. de aller fleste 5-kanalerne har 4 mellom/diskant baserte kanaler, da som klasse AB, hvor den siste kanalen gjerne er en noe sterkere kanal i klasse D, mer subwooferberegnet.

     

    men om dere går for for eksempel DENNE

     

    ville nok sett om jeg fant noen nye subber enn de. og om dere er litt handy av dere så kan dere jo lage en kasse til dem selv. dere kan jo til og med gå for 2 18" om dere er gira? type dette kittet, det er billig og fungerer nok greit i en russebil. :) står at de har 4ohm, så om dere parallellkobler dem, så får dere 2ohm, da kan jo denne forsterkeren være ok.

  17. Om du sender en mail til transmedia om det er mulig å modifisere den jeg linket til. Eller om det er mulig å sette den 05 modellen inn, om det ikke er stor forskjell fra 04 til 05. Spør evt om den og. Så får du plass til 2-din spiller. De spiller omtrent 22w pr. Kanal. Ikke 50.

  18. http://transmedia.mystore.no/ds_product_info.php/cPath/1453_1006_1897/products_id/5015

     

    Sjekk om den passer, så skaffer du en ordentlig spiller, fks. fra pioneer, så har du bra spiller med bedre lyd enn før og aux i samme slengen!

     

    Mobilen nekter meg å skrive inn linken her nå, men alt fra pioneer er bra, så betaler du for ekstra funksjonaliteter ellers på dem. Anbefaler dab+ og bluetooth som must.

    Pioneer DEH-X8500DAB er veldig god

  19. Trenger nesten impedansen på subbene. 6x9 har som regel enkeltspole og ligger nok på 4ohm, men subbene kan kobles til forskjellige ohm som har mye å si for hvordan forsterker dere trenger.

    Om du enten poster navnet på modellene eller finner impedansen hadde det vært mulig å hjelpe. Se under subbene så står det som regel der. Se etter et Omega tegn, da ser du om det står 2ohm eller 4ohm og om det står 1 eller 2 spoler.

  20. Åh, jeg kan love deg at med en bra forsterker og bra installasjon så skal de jeg linka til der kunne gi LANGT mer guffe enn du hadde trodd! er ikke noe billig lavkvalitetsgreier akkurat! men de Cossie linker til igjen er noen som virkelig leverer tunge slag hvor det kreves, selv ved en svakere forsterker da den har 2ohm spoler. de er også satt til å tåle mer om en skulle ønske å dytte enda litt mer inn i dem

×
×
  • Opprett ny...