Gå til innhold

And-reas

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av And-reas

  1. Skal ikke uttale meg så mye i og med jeg bare går vg2, men kanskje hvis du hadde jobbet et år som det du har fagbrev i. Da hadde du spart ganske mye som du kunne brukt når du skal studere :)

     

    Det vil nok være den mest sannsynlige måten å få til dette på ja, men jeg er ute etter en sammenligning mot leie og et overslag på hvor mye jeg må regne med å bruke per år for å se ca hvor mye det vil koste og om det kan bli aktuelt for meg :hmm:

  2. Hei

     

    Jeg er ferdig med lærlingtiden min om ett år og har derifra lyst å ta forkurs til ingeniør for så å fortsette med en bachelor. Det jeg lurer på er hvor mye en må regne med å svi av i løpet av hvert studieår, eventuelt om det er mest gunstig å kjøpe egen leilighet eller leie?

     

     

    Eie:

    Jeg skjønner det slik at jeg må betale minst 15% av leilighetens totalverdi for å få et gunstig boliglån og så derifra betale ned lån. Dvs at en leilighet verdt 2 mill må jeg ha 300.000 kroner på bok pluss nedbetalingen av lånet og andre utgifter. Men hva vil nedbetaling av lån koste i forhold til leie av bolig utover det engangsbeløpet på 15%, evt hvor mye av det vil et studielån kunne dekke?

     

    Takker for alle informative og reflekterte svar :w00t:

  3. Kan ikke bare de som bygger offentlige toaletter lage vegger som er tykkere enn gjennomsnittlig penislengde?

     

    Jeg leste i VG for noen måneder siden at dette var et stort problem på rasteplasser langs veiene, og flere ble stengt.

     

    Ville ikke dette vært diskriminerende mot menn med under gjennomsnitts penislengde? :!:

  4. dette tok jo av.

     

    jeg stilte mine spørsmål fordi at du sa at du var født slik, eller noe lignende.

     

    jeg må også beklage at LNF har internett tilgang.

     

    selvfølgelig er jeg født med litt mørkere hår der. hva ellers? limt på?

     

    Det kunne ha vokst ut, selvfølgelig. Jeg ble jo ikke født med skjegg, men jeg må barbere meg av og til. Hadde du virkelig hår overalt hvor du har hår nå, da du ble født?

     

    er det virkelig mulig å misforstå så mye hva jeg sier? alle jenter har hår der men noen har mørkere enn andre. og jeg er ganske mørk så har litt mørkere hår der. og dere klarer å gjøre det om til at jeg har skikkelig bart? omg bare glem det, jeg forlater denne diskusjonen.

     

    Jeg forstår hva du mener og jeg tror du har helt rett, men siden jeg ikke vet helt hvordan jeg skal forklare det lar jeg være å prøve :)

  5. Hei, jeg ønsker å bo i Thailand. Ta med meg uføretrygden og flytte til Thailand, rett og slett.

     

    Ønsker å finne meg en leilighet til rundt 5000 kr i mnd, pule masse thailandske horer.

     

    Hvordan går man fram mtp. turistvisium, oppholdstillatelse m.m.? Hvordan er regelverket mtp. den norske uføretrygden og opphold i utlandet?

     

    Håper det er noen norske menn her som har mye erfaring med det å bo i Thailand. Fortell gjerne, kom også med noen anbefalinger.

     

    Mvh

     

    Snakk om ambisjoner! :tease:

    • Liker 2
  6. Tror nok IKT og D&E-fag har byttet litt. Før het det IKT-driftsfag og Serviceelektronikk da var det data, server og nettverk på IKT, akkurat hva SE skulle lære meg er jeg usikker på.

     

    Det inntrykket jeg har er at Data og Elektronikk har et bredere spekter enn IKT-Driftsfag da Data og Elektronikk dreier seg om ikke bare PC'er og servere men også alarmsystemer, logiske kretser, telekommunikasjon osv mens IKT-Driftsfag dreier seg mest om Servere og PCer. IKT-Servicefag har jeg inntrykk av at bare er salg av utstyr og kontorarbeid egentlig.

     

    Etter endt VG2 Data og Elektronikk står du fritt til å velge å gå ut som både lærling i Dataelektronikerfaget og i IKT-Driftsfag, TS.

  7. Har ikke lest igjennom hele tråden så det er mulig noe av det jeg sier derfor vil bli irrelevant, :blush: men selv gikk jeg VG1 elektro etterfulgt av VG2 Data og Elektronikk. Derifra gikk jeg ut som dataelektronikerlærling i en IKT-bedrift. Jeg vil si mine arbeidsoppgaver er 30% hardware(PC) 40% software(PC) 20% servere(hardware og software) og 10% annen dill som lodding av elektroniske kretser og programering sistnevnte egentlig bare på amatørnivå. :thumbup:

     

    Ellers har jeg en kompis som tok IKT-Service fag, han mente alt han lærte på skolen var å stille kontorstoler inn i riktig stilling og smile pent. Dette kan dog være forskjellig fra skole til skole :tease:

  8. Du kan enten be om å bytte fag mot de du trenger eller du kan ta de opp som privatist siden, via en privatskole eller for deg selv. Når læreren din sa at du skulle velge det som var mest interessant mente han sikkert at du skulle velge det som er interessant i forhold til hva du gjør etterpå hvis du visste dette. :whistle:

  9. Hørte litt med Frisvold privatgymnas, de sier man ikke har behov for P2/T2 matte dersom man tar R1 før påbygg til generell studiekompetanse. Men i og med at jeg hadde 3 i standpunkt på P1-matte for 2 år siden tror jeg ikke det er hensiktsmessig for meg å sikte høyere en T2. Har dog ikke tenkt å ta nettbasert studium men heller ta faget for meg selv på fritiden. Er det noen som har peil på hvilke hvilke lærebøker som gjelder for faget? Var på biblioteket og lånte en "Sinus T2" mattebok. Men den så noe annerledes ut en andre mattebøker jeg har vært borti på VGS. Finnes det andre bøker som også gjelder? :hmm:

     

    Takker dere som har svart på tråden for gode svar :roll:

  10. Hei-hå!

     

    Gikk i fjor ut av VG2 og påbegynte læretid. Nå som den "teoretiske" delen av læretiden er over da jeg besto eksamen lurer jeg om jeg ikke skal gjøre det litt lettere for meg selv da jeg etter endt læretid har lyst å ta generell studiekompetanse.

     

    Kort og godt lurer jeg på om jeg kan søke fritak fra P2/T2 matte ved påbygning dersom jeg tar R1 matte som privatist ved siden av læretiden? Eller om man i det hele tatt kan ta ett fag i forveien uten å måtte gjøre det på nytt?

     

    Ellers vil jeg mer en gjerne høre om andre som har gjort slikt. Er klar over at jeg blir nødt til å sitte mye oppe på fritiden å jobbe med fagene. Det er greit.

     

    Takk på forhånd :)

  11. det jeg holder på med er drift av nettverk og reprasjon av maskiner så det blir en del servere, datamaskiner, multifunksjonsprintere, svitsjer,trådløse aksesspunkt osv, men lagde du en faktisk dokumentasjon eller skrev du bare hva du ville hatt med i dokumentasjonen om du skulle lagd en? Må vel begrunne valgene jeg tar med tanke på økonomi og men er det nødvendig å ta med lover om HMS, Kjøp og salg eller sånt?

     

    Takk for fint og overskikelig svar, Hole :)

  12. Hei

     

    Jeg er 8 måneder inne i læretiden og har om en måned den eksamen VG3 data og elektronikk eller Dataelektroniker har (DAT4002). Det jeg lurer på er hvordan jeg best kan forberede meg til en slik eksamen da jeg ikke har hatt noen siden ungdomskolen. Blir også veldig glad hvis andre her som evt har hatt eksamen kan fortelle hvordan de valgte å løse det og hvordan det gikk?

     

    her er link til det jeg forstår er fjorårets eksamen:

     

    http://www.udir.no/upload/Eksamen/Videregaende/Tidligere_gitte_eksoppg_Kunnskapsl/Programfag_yrkesfag/V10/DAT_4002_Dataelektroniker_VG3_V10.pdf

     

    Takker på forhånd

  13. Ser denne tråden har vært død en stund nå men lurte på en ting som passet ganske bra til tråden so up it goes!

     

    Jeg tok P matte på VG1 Elektro og har tenkt å gå Påbygning. Det jeg lurer på er om jeg kan ta R1 matte før jeg starter på påbgyning slik at jeg evt ikke trenger matte på påbygning eller om jeg kan ta R1 på påbygning? utover dette lurer jeg litt på om det er stor kontrast mellom P matte og R1?

     

    Takker for svar

    Mvh

  14. Hei, Jeg har gått VG1 Elektro og fortsatte med Data og Elektronikk på VG2, Jeg gikk ut av Videregående med 4.3 som snittkarakter. Nå er jeg lærling innen Dataelektronikerfaget og er syv måneder inne i en to og et halvt år læreperiode. på VG1 hadde jeg 3 I P-matte som er det enkleste.

     

    Jeg har lyst til å studere enten Datasikkerhet eller Informatikk men er usikker på om dette er realistisk da jeg har dysleksi og lesehastigheten min er rundt halvert fra det en gjenomsnittlig person ville hatt. Jeg er klar over at dere sansynligvis på ingen måte er rustet til å vurdere om det er realistisk. Men hvis dere har egne erfaringer rundt dette eller vet hvilke personer jeg kan kontakte vil jeg sette pris på det. Utover dette lurer jeg på om det finnes måter å minske arbeidet på påbygning ved å for eksempel ta fag som privatist vedsiden av lærlingtiden? :hmm:

     

    Takk på forhånd

×
×
  • Opprett ny...