Gå til innhold

Arigo

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arigo

  1. Takker for mange gode svar! Ok, så jeg har skjønt at jeg dro littebitt hardt i når det gjaldt PSU. Så da nedgraderer jeg den til en 1000W.

     

    Edit: Noen gode forslag på en god 1000W? Jeg ser jo XFX'en jeg opprinnelig hadde valgt bare er en snau hundrelapp fra 1000W'en.

     

    CPU'en og RAM var de største usikkerhetskortene mine, men minnet jeg har valgt er ok altså? Såvidt jeg har forstått bør man få en kombinasjon av lav CL og høy Mhz?

     

    Flere anbefaler i7'en, så da regner jeg med valget faller der. SSD'en øker jeg fra 120 til 250 av samme modell (Har forstått at den er en favoritt blant mange).

     

    Seagate HDD'en valgte jeg rett og slett fordi den var anbefalt av mange i kommentarfeltet.

     

    Skjermkortet jeg har i listen er på ukestilbud, og jeg er "fan" (heh) av TwinFrozr generelt. Om jeg oppgraderer til Classified - som er 800ish mer i pris, kan jeg vel "like gjerne" gå for en Ti? Budsjettet er litt flytende, så det er ikke noen spesifike grenser jeg *må* holde meg innenfor, men jeg vil jo heller ikke "kaste penger"! :)

  2. Da er jeg i gang med mitt nye prosjekt, og vil gjerne ha litt input.

     

    PCen skal brukes i all hovedsak til gaming, og den skal takle alt av instillinger som ville satt fyr og flamme i samboerens laptop (tenk max-settings på kommende The Witcher 3). Jeg er en kraftig nybegynner hva gjelder overklokking, men jeg ser ikke bort ifra at jeg muligens vil prøve meg litt på denne fronten og.

     

    Jeg har fått tak i et splitter nytt Obsidian 900D kabinett til en slikk og ingen-ting, så det er dekt. Jeg har og 2stk BenQ XL2411T monitorer fra før, så det er heller ikke behov for noe nye monitorer.

     

    Jeg har laget følgende liste - men den er uten CPU, så der ønsker jeg gjerne litt input på hva jeg bør gå for. Et annet punkt jeg føler meg usikker på er RAM. Jeg famler litt i mørke ang hva jeg bør velger på det området.

     

    Skyt gjerne også inn om du ser noe hårreisende galt med handlelista mi som jeg bør endre på!

     

    Planen er å utvide med et ekstra 780 kort etter litt, men jeg starter med kun det ene. (Derav noe stor(?) PSU)

     

    Handlelisten:

    https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1358853&su=E61F5E4C-D995-43E9-839A-54ECFDE0B162

     

    Takk på forhånd for alle kommentarer!

  3. Flott at du kom litt videre.

     

    Når du bytter hovedkort bør du også legge inn operativsystemet på nytt! Problemene du forteller om i siste post minner om et software problem.

     

    Legg det i såfall inn med bare den disken du skal ha OS på koblet til. All informasjon på disken blir slettet så ta evt backup først...

     

    Jeg tror du sier noen sannhetens ord der ;) Etter fryktelig mange timer med fikling, og nervøse fingre - ettersom jeg er ganske grønn på alt dette, så bestemte jeg meg rett og slett for å bare formatere og starte fra scratch. Jeg gjorde mitt beste, men det virker så mye lettere, og nå er alt i orden, og jeg har en clean install.

     

    Det eneste som mangler nå, er å få den nye PSUen, og sette inn den, sammen med det nye skjermkortet som ligger ved min side her. Og *det* bør gå relativt smertefritt håper jeg? :)

  4. Det er desverre nesten umulig å si hva som er galt, det som da kan hjelpe er prøving og feiling.

     

    Du må gå over kabler, prøve med andre, prøve med en enkelt minnebrikke, prøve å koble til en annen skjerm osv.

     

    Kan godt skyldes hovedkortet, men vet ikke.

     

    Jeg fiklet med dette i timesvis, og det viste seg ved prøving og feiling som du sa, at jeg fant ut idag tidlig at det var den ene minnebrikken. Jeg får nå til å starte opp maskinen med det gamle skjermkortet enn så lenge jeg ikke har fått den nye psu'en.

     

    Problemet nå er at maskinen kommer til "Starter Windows" med den flashy logoen, og så kommet det et halvsekund med en bluescreen, før pcen startet igjen. Om jeg så velger "oppstartsreparasjon" på den andre booten, sier den at den ikke klarer å reparere automatisk. Jeg har så prøvd å kjøre system restore, og det gikk den første gangen, til det nærmeste alternativet, men det hjalp ikke. Jeg prøvde så igjen å gå lenger tilbake, men *alle* de andre alternativene bruker fryktelig lang tid, og ender med å mislykkes, og jeg er tilbake på punkt 1. Jeg tenker en formatering kanskje kan hjelpe, men jeg vil jo helst ikke.

    Noen tips?

     

    Edit: En annen ting jeg har lagt merke til er at det står at minnet mitt er 1066Mhz, når det egentlig er 1600Mhz. Hvorfor? Er dette noe jeg må endre selv?

     

    Edit 2: Jeg fant en plass i BIOS jeg kunne stille dette manuelt. Satser på at det fikser biffen.

     

    Edit 3: Jeg merket meg og i BIOS at det sto at den skulle boote fra min andre HD, som ikke har windows på. Jeg endret på dette, så den sto på boot prio på 150gb'en jeg har Win7 på, og restartet, men fikk samme feil med blue screen så snart windows skulle til å starte.

  5. Bumper denne opp med oppdatert originalt innlegg. Kort fortalt, jeg plugget i det gamle skjermkortet i påvente av ny PSU så det nye kan brukes, og samme feilen skjer. Gult lys på skjermen, og "no signal detected".

     

    Hjelp!

     

    Edit: Kan HK ha noe med saken å gjøre her? Produksjonsfeil? Har jeg koblet noe feil? Jeg er som sagt ingen mester her, men jeg har da plugget ting der de passer, og bare byttet bort de gamle delene med de ny-innkjøpte. Da jeg bygde den originalt var det bare plug-and-play. Det gikk da smertefritt sist!

  6. Er vel greiere å få faren din til å sende dem? Billigere også.

     

    Joda, hadde jeg bare visst hvor han skulle lete! Jeg kan jo høre med han, men om han ender opp med null og niks, så så jeg komplett har denne http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=586929 .

    Jeg har 2stk "hunner" ledig, så i værste fall kan jeg kjøre 1 med splitteren, og 1 med en slik fra komplett? Jeg fant iallefall ikke noe slikt kabelsett som den/de blir solgt med.

     

    Edit: Eventuelt en ny PSU..

  7. Det er en egen 8 pin (4x4) som skal til hovedkortet kalles ATX +12V eller lignende. Det er en HELT annen kabel enn de som skal til skjermkortet som kalles PCI-E.

     

    Strømforsyningen din er modulær og det fulgte med et sett av kabler. Se om du finner disse. Det skal være med to 8-pin PCI-E kabler!

     

    Om du har koblet PCI-E kabel til hovedkortet så er det egentlig bare å be til høyere makter om at du ikke har ødelagt noe.

     

    Se http://www.tweakup.dk/article/1604/dk/

     

    De med røde kontakter passer de røde portene på strømforsyningen og i skjermkortet ditt:

     

    cheif_08.png

     

    Du har helt rett, jeg tok en titt og det var 2 helt forskjellige 8pins og den passet ikke på skjermkortet. Da tror jeg jaggu jeg har et lite problem, for jeg har altså etterlatt alt det "gamle pc-utstyret" i hjemmet til min far - 4 timer unna. Jeg husker så smått de røde kablene der fra første byggerunde, men de har jeg altså ikke tilgjengelig, dum som jeg er.

     

    Kan jeg evt. kjøpe inn slike separat?

  8. Vel alle 8 + 8 på skjermkortet skal fylles. Kabelen som følger med skjermkortet er vel vare en overgang.

     

    Hvilken strømforsyning har du? Og har den ikke 2 X 6+2 PCI-E kabler?

     

    Ok. Jeg har en Chieftec 1000W SuperSeries, som ifølge google skal ha det ja, men jeg har altså ikke nok til å fylle skjermkortet og hovedkortet med 8pins/2x 6pins. Kan det være at jeg har bare utelatt å koble de til da jeg bygde pcen originalt tro? Kan jeg kjøpe disse kablene enkeltvis på komplett, og bare etterfylle? Ala convertere eller noe slikt?

     

    Men du er altså sikker på at det er dette som er feilen?

     

    Takker forresten for hurtige og presise svar :)

  9. Det er ikke helt klart om du faktisk har koblet 8 + 8 til skjermkortet. JA/NEI?

     

    Nei. Som den står nå er det bare 1 8pin som er fylt med splitteren som fulgte med. I andre enden av den er det 2x 6pin. Det sto ingenting i "manualen", om du kan kalle den for det, om hvordan det skulle kobles.

     

    Men som sagt, jeg vet jo ikke om det er koblingen som er problemet i seg selv da.

  10. De 2 første problemene er løst. Mitt problem nå er at jeg får en BSOD rett i det "Starter Windows" med den flashy logoen skal være "ferdig", og pcen starter på nytt. Oppstartsreparasjonen finner 0, og alle forsøk på system restore mislykkes. Vil en formatering fikse problemet? If not, hva gjør jeg?

     

    som trådtittelen sier har jeg akkurat fiklet i en del timer med de nye delene mine.

     

    Nytt:

    Asus P8P67 Pro hovedkort

    Asus GTX580 - Den svære jævelen som tar 3 slots

    8GB Dominator Minne

    i5 2500 CPU

    A70 Corsair CPU-kjøler

     

    Jeg setter det originale innlegget i en quote, for jeg har hatt leteaksjon i hjemmet der de manglende kablene skal være, uten hell, og har bestilt ny PSU enkelt og greit. Problemet mitt nå, er at jeg koblet på de gamle skjermkortet mitt, i påvente av at jeg får den nye PSUen og kan bruke det nye - for det er "nok kabler" til å koble det gamle på.

    Men - jeg får samme feil med det gamle skjermkortet? Gult skjermlys, og "no signal detected". Hva er det som skjer?

     

    Så. Jeg kobler alt sammen, og booter opp for første gang. Jeg er riktignok ingen pc byggeekspert, men jeg er ikke stokk dum heller, så jeg *tror* alt er ok.

     

    Det første rare som skjer, er at PCen fyrer opp i et halvsekund, før alt stopper igjen, og det går 2-3 sekunder, og så fyrer den opp ordentlig.

     

    Det andre rare - skjermen min gir meg gult lys, og "no signal detected", fra begge slots bakpå fra skjermkortet. Skjermkortet lyser og viftene er i full gang, men jeg får altså ikke bilde. Det jeg har lurt på er om strøm-uttakene til skjermkortet er koblet riktig.

    Som dere ser her http://www.hardwareheaven.com/reviewimages/asus-gtx580-gainward-gtx580/asus-gtx580-dcu2_top.jpg er det 2x 8-pin innganger. Kabelen som fulgte med kortet hadde en 8 -> 2x 6pin split. Jeg har koblet det opp med å kun bruke den, og la den andre sloten stå åpen. Jeg har og prøvd å koble kun 1x6pin i spliten, og en 8pin på den andre.

     

    Samme opplegget med begge måtene.

     

    Er det mulig å få litt hjelp her? :)

  11. Skjermkortet.

    Husk at dette tar STOR plass, hele 3 slotter. Så viss du tror dette blir et problem for deg, bytter du det ut med MSI sitt feks.

     

    Hovedkort:

    Bra hovedkort det. Viss du har lust på intregrert skjermkort i hovedkortet også, å du kikke på Z68 korta. Da anbefales dette: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=633060

    Du får også noen andre småting med på dette hovedkortet :)

     

    Takker for svar! :)

     

    "STOR plass" hvordan da? Kabinettet mitt er som sagt ganske so stort (Cooler Master Stacker 832). Her bør det vel være plass? Hvordan er MSI sin mindre? Jeg er ikke sikker på om jeg forstår helt hva du mener! :)

     

    Hva vil forskjellen være med det jeg valgte, i forhold til den du linket? Er det behov for å ha et integrert skjermkort? Og hvordan er f.eks denne http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=626381 i forhold til de 2 andre?

  12. Det er på tide med en oppgradering av PCen min, men jeg vil gjerne ha input ang. oppsett.

     

    Jeg har fra før, et stort flott Cooler Master Stacker kabinett, og en 1000W Chieftec PS, ca halvannet år gammel. Jeg bruker en Velociraptor disk til OS, og en 1TB disk til alt annet. Resten av innmaten skal ut døra.

     

    Jeg trenger så et nytt skjermkort, ny CPU, nytt HK, og nytt minne. Maskinen skal hovedsaklig brukes til spill, samt litt skolerelatert Dreamweaver/PS.

     

    Jeg leste litt igjennom andre tråder, og kom frem til noe slikt:

     

    ASUS GeForce GTX 580 1536MB PhysX CUDA PCI-Express 2.0,"DirectCU II", GDDR5, 2xDVI, native-HDMI, DisplayPort

     

    Cooler Master Hyper 212 Plus CPU Kjøler 755/1155/1156/1366, 939/940/AM2/AM2+/AM3, 600~2000 RPM, 21~76 CFM, 13~32 dBA

     

    Intel® Core™ i5-2500K Processor Socket-LGA1155, Quad Core, 3.3Ghz, 6MB, 95W, Boxed w/fan

     

    Kingston DDR3 HyperX blu 1600MHz 8GB Kit w/two HyperX 4GB DDR3, CL9-9-9-27

     

    MSI P67A-GD65 B3, Socket-1155 ATX, P67, DDR3, 2xPCIe(2.0)x16, SLI/CFX, SATA 6Gb/s, USB3.0, eSATA, FW, THX, EFI

     

    Pris: 7773,-

     

    Hovedkortet er vel det største spørsmålstegnet for meg, for her har jeg virkelig ingen aning om hva jeg bør gå for.

    Er disse delene kompatible? Er det noe dere ville "byttet med x"? Annen input?

  13. Hva slags ytelse er det som "går ned" ?

    Disk ytelse

    CPU ytelse

    Grafikk kort ytelse

    Annet ?

     

    Har du windows 7 er det noe som heter resource monitor som er lurt å lære seg å bruke.

     

    Edit:

    Det kan også skyldes C: disken din.

    Problemer med disk og sektorer kan få windows plutselig til å gå i sirup.

     

    Nei altså, det er litt vanskelig å forklare. Spill kan gå "fint" lenge, men så fort det begynner å virkelig *skje* ting, så dropper frameraten noe voldsomt, og alt henger litt etter. Det hender og en sjelden gang som nevnt at hele sulamitten fryser, men det er ikke nødvendigvis i en slik "stressende situasjon".

     

    Jeg har googlet litt rundt ang CPUen min, og det ser faktisk ut til at 50 idle og 80 på 50+% usage er "relativt normalt". det virker som om det er veldig mange som har like høye temperaturer som meg, og en generell enighet om at er man over 70 under load, så er det bad. Shutdown ligger rundt 90.

     

    The i7 can take temperatures in the 90's before experiencing shutdowns. Temps in the 90's will cause rapid chip degradation. Keeping it under 90'C will prevent any significant chip degradation, and keeping it under 80'C is the recommended limit for reducing any noticeable chip degradation IIRC from other posts.

    Betyr det at den kan ta "skade" av for mye bruk ved for høye temperaturer? Kan de in turn forklare den generelle nedgangen i ytelse jeg har, når det kommer til langt dårligere loading-tid til oppgaver jeg tidligere dro uten problemer?

     

    Jeg ser ingen grunn til at jeg skal ha en skjult trojaner, da jeg er veldig grundig når det gjelder å holde pcen "ren". Jeg har kontinuerlige scans med MBAM og AVG, og jeg har enda tilgode å ha en infisering av noe slag.

     

    Som dere nevner er HD'en en annen mulighet, men uff. Disse metodene for å teste sånt er mye styr med er det ikke? Man må lage boot-cd eller noe slikt, om jeg ikke husker feil?

     

    Edit: Jeg har tittet gjennom Resource Monitor som du sa, og jeg kan altså ikke se noe som ikke skal være der/jeg kjenner igjen. Minnebruk og CPU bruk er "helt normalt".

  14. Nå blir jeg forvirret. Pcen min har enda ikke gått over 87 grader mens jeg har overvåket, men ytelsen har lidd kraftig. Jeg har trippelsjekket monteringen på vifta nå, og den sitter som den skal, helt totalt renset for kaniner. Det virker nå som den klarer å holde seg mellom 50 og 60 idle i OS, med musikk og nettleser oppe. Ved "lett spill-bruk" (Ikke CPU-spisende monster) så flyr den opp i mid-80s og tuter og hyler via PC Probe.

     

    Ytelsen har gått betraktelig ned da jeg har sittet og spilt ved tidligere anledninger, men om den ikke skal begynne å tukle med ytelse før den overstiger 100 grader, hva er det som er galt da?

     

    Jeg er på randen av å skrape all innmaten her og bare handle inn nytt jeg altså. Grusomt frustrerende. Kanskje bare greit med en oppdatering?

  15. Jeg har nå tatt av CPU viften, fjernet alt støv på både den og resten av pcen så godt som jeg anså var mulig. Viften er montert korrekt på, og den fungerer. Jeg bootet pcen igjen, og startet opp PC Probe så snart jeg kom inn i OS, og nok en gang viste den 84 grader, før den sakte sank til 58. Så fort jeg startet opp noe som helst av programmer som "tar litt", så gikk den rett il værst og alarmen ulte og sto på, og den var nok en gang på mid 80-tallet.

     

    Er vifta gåen? Den ser jo ut til å fungere helt fint. Har kabinettet åpent nå, og den blåser i vei...

  16. Jeg oppretter det emnet her, for nå er det begynt å plage meg så til de grader, uten at jeg klarer å finne problemet selv.

     

    Dette er min pc:

    Inter Core i7 920 @ 2.67Ghz

    NVidia GForce 295GTX

    Asus P6T Deluxe

    6GB RAM, ukjent merke.

    WD VelociRaptor 150GB - Med Windows 7 64bit

    1TB HD til alt annet.

     

    Problemet:

    Helt uten videre, har pcen min "mistet futten". *ALT* går som om pcen er langt svakere enn den egentlig er. Bare det å åpne en ny fane i Chrome, og gå inn på facebook merkes med et lite "hakk" i flyten, i mangel av bedre forklaring. Blant mine 4 nære venner, som alle spiller f.eks. Heroes of Newerth, var min pc den desidert sterkeste. Ved loading av diverse saker og ting, var jeg *alltid* først, langt foran resten. Uten at noen har endret noe, er jeg plutselig sist nå. Når vi 4 loader ferdig, og "spillet" starter, så opplever jeg og å få en slags "flicker" helt i starten, som ikke hendte før. Akkurat som om skjermkortet mitt får en spasme. I tillegg, har det hendt et fåtall ganger, at hele spillet - uten at det er en anstrengende situasjon som "dreper frameraten min" på skjermen, plutselig fryser, og jeg får 2 FPS i noen sekunder, hvor jeg må være rask å ctrl+alt+del, og bare "vente" til jeg hører spillet har hentet seg inn igjen (3-4 sekunder), hvor det så tabber opp igjen av seg selv. Gjør jeg ikke det fryser hele driten, og selv om jeg enda sitter i Skype-samtale og pcen tilsynelatende fungerer fint. Jeg må så manuelt restarte.

     

    Jeg har stilt alt av grafikk i spillene jeg spiller (Fallout New Vegas, HoN, Deus Ex, etc.) et stykke ned, bare for å kunne "overleve" uten at det lagger til blokksberg og forbi. Frameraten går noe så vanvittig ned, når det først begynner å skje ting.

     

    Jeg har oppdatert alle mulig drivere. Skjermkort, hovedkort, lyddrivere. Jeg bruker CCleaner, MBAM, i tillegg til at jeg har ukentlig refragmentering. Det virker ikke å være noe som helst *galt* som pcen klarer å finne selv. Når jeg starter opp nye spill som automatisk konfigurerer grafikken til å passe systemet, tar den mildt sagt vann over hodet, sånn som det er nå.

     

    Jeg opplever og innimellom, at når jeg restarter pcen, så vår jeg en advarsel ved oppstarten om

    "CPU temperature too high.

     

    Press F1 to continue"

     

    Før det såvidt synes at det står noe om "checking SDRAM" før den spretter videre inn i OS.

    Det er helt klart noe som er i veien, for det *føles* som om jeg sitter ved en pc langt eldre og dårligere enn den jeg er vant med.

     

    Disse problemene har holdt på siden sommeren omlag, og jeg er helt sikker på at det ikke har kommet av at jeg har installert noe fjaseri. Jeg er en neatfreak og perfeksjonist, og har veldig begrenset med "ting" på pcen, utover det jeg vil ha der. De nevnte programmene kjøres jevnlig, og utover det er det bare et spill her og der, samt Spotify, Dropbox, og diverse Adobe programmer.

     

    Er det noen som har noen som helst ide på hva jeg kan gjøre? Det virker jo som om det er noe galt med CPUen, såpass har jeg skjønt. Om det er viften som er litt borked og den har blitt skadet av varme er noe jeg kan se for meg, men den fungerer da enda - er det vanlig? Og vil det forklare alt annet og?`

     

    Jeg er ikke så utrolig pcflink av meg utover det at jeg er flink til å holde pcen "ren og ryddig". Jeg er åpen for alle mulige tips, for fortsetter det sånn her, kjøper jeg nytt skjermkort/hovedkort/ram/prosessor.

×
×
  • Opprett ny...