Gå til innhold

Goraw

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Goraw

  1. Jeg har forsåvidt et lite spørsmål... Jeg lurer på hvordan spørsmålene om fly arter seg?

    Er det i hovedsak flyhistorie? Og evt. hvor tekniske og detaljerte er disse spørsmålene?

    Og til slutt, er det i hovedsak fokus på militære flytyper eller er det også mer generelt om luftfart?

     

    Vet ikke om vi har lov til å svare på dette spørsmålet med tanke på at det kan gi deg feil inntrykk av testene eller ett urettferdig overtak.

  2. Faren min sier at det ikke er noe sjanse for å bli jagerpilot, og at jeg bare må slutte å tenke på å bli det, han sier blant annet at de tester deg så mye psykisk. Har han rett eller?

    Verken familie eller venner kan "bestemme" om du har det som skal til for å bli flyger i forsvaret eller ikke. Den eneste måten å finne ut om du har det som skal til eller ikke er ved å sende inn en søknad.

    Lykke til videre! :)

  3. Her gikk iallfall IQen, engelsken, fysikken og delvis flykunnskap best tenker jeg. Matte og tallrekker; ok, resten litt dårlig. Snakka med opptakssjefen, og han sa at man trengte et snitt på 5 +/- 0.2, eller at man kunne gå videre ved å være veldig bra på IQ og tallrekker, men ikke oppnå 5 i snitt. Det blir vurdert av psykologer.

     

    Tror jeg gjorde det ganske likt som deg bortsett fra at jeg tror jeg gjorde det ganske bra på norsken. Tallrekkene gjorde jeg det litt dårlig på tror jeg, var vel 3 jeg ikke fant svar på.

  4. Spennende å lese her nå :p

     

    Selv både gleder og gruer jeg meg - skal på opptak 12. feb i Oslo, noen flere her på forumet som skal det?

     

    Jeg skal, vet du om jeg måtte/burde svare på den mailen? Skriver jeg da bare for å bekrefte at jeg kommer?

     

    Var inne i dag og dersom du mener om du skal sende mail og bekrefte at du kommer er svaret ja, de var lite fornøyde med de som ikke gjorde det i dag.

  5. Sesjonen har nesten ingen sammenheng med flygeskolen. En kompis ble kalt inn til fase 1 selv om han ikke hadde vært på sesjon. Men fristen er ute nå, da må du evt. søke neste år?

     

    Matte: Det er veldig simpel matte. Gange, + og - kommer du langt med! ;)

    Tror han mente om førstegangstjenesten skulle krasje med flygeskolen og ha an sier på sesjon del 2.

     

    Tror det bare er å si på sesjon del 2 at du har søkt/planlegger å søke flygeskolen. Er ikke sikker, lurer litt selv.

     

    Selv sa jeg på sesjon del 2 at jeg hadde søkt luftforsvarets flygeskole og jeg fikk da velge et eventuelt tjenestested (rekrutt i januar) hvor jeg ønsket å ende opp dersom jeg ikke kom inn på flygeskolen.

  6. Jeg skal på opptak i Oslo den på lørdag, 11. Gruer og gleder meg så jævlig.

    Men er det sant at det bare er 420 som har søkt?

    Og alle testene er multiple choice ikke sant?

    EDIT: Og hva er forskjellen på IQ og de andre egentlig? Trodde at IQ var blanding mellom matte, figurer og språk, men du sier du gjorde det dårlig på figurer men bra på iq..? :hmm:

     

     

     

    IQen er vel sånn mensa-ish. Ikke alt er multiple choice, men nesten alt. Tallrekker osv er uten ;) Tror han nevnte at det var 420 som var kalt inn til fase 1, ja.

     

    Hvordan var matten da? Er godt i gang med å øve men matte er et veldig bredt tema...

  7. Opptaket nærmer seg! Noen som har begynt å øve på forskjellige ting?

     

     

    Er det forskjellige tester fra Tr.Heim til Oslo? Sånn at, i teorien, kan den fra Trondheim si hva man får om til han fra Oslo? Feigt da :p

     

    Begynt å øve ja, men vet ikke helt hva man skal øve på når det gjelder teknisk innsikt.

     

    Noen som kan fortelle litt generelt hva man blir testet i på disse spørsmålene og eventuelt komme med et eksempel spørsmål? :)

  8. Btw: hvordan push ups blir man testet i, vanlige med albuene ut i 90 grader, eller sånne med albuene inntil kroppen??

    Inntill kroppen. Husk at du må vente minst et par år før du søker, og de fysiske kravene er ikke spesielt høye. Det er kanskje litt for tidlig å tenke på det allerede nå :)

    Neiass:) ikke for tidlig...håper jeg. Jeg er villig til å ta 200 push-ups om dagen om det skulle hjelpe meg bare litt i luftforsvaret. Hva er best å ta av P-matte og T-matte forresten?

     

    200 er litt over max kravet, men for all del stå på!

    T-matten er tyngre men du får tilegnet deg mye bra som du ikke får på P-matten, og dersom du ikke blir fornøyd med karakteren kan du alltids ta privantist eksamen i P-matte i 3. klasse (siden du ikke får studiepoeng for noen av dem)og få en god karakter forholdsvis lett. :)

  9. Er dettedet eneste jeg trenger å fylle ut når jeg skal søke?

     

    Sist gang jeg så på dette måtte jeg logge inn med MinID og greier!?

     

    Du må logge inn med MinID, du går på Forsvaret.no og trykker "SØK HER", et av alternativene her er LFS, etter dette får du ett brev i posten hvor du må fylle ut en egenerklæring om helse og legge ved vitnemål.

     

    EDIT: My bad, la ikke merke til at skjemaet hadde forandret seg nå i november.

×
×
  • Opprett ny...